Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zijancer

#76 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by zijancer »

je li balaš smislio kakaf recept protiff... efekta kuhane žabe?
lako je govoriti sa tribine, hajde budi pametan u loncu :cry:
i onda se svi pitamo kako se nekome moglo desiti...i ovo i ono i .ma svašta nešta :cry:

p.s. ili trEba primijeniti hornsov experiment s pizzom..koji je isao ovako nekako:
''nemojte jesti nista cijeloga dana, a zatim narucite pizzu i stavite je pored sebe kada krenete na spavanje.. ako izdrzite i ne pojedete je, onda mozete zapaliti, ako ne izdrzite..ne upustajte se u experimentisanje :P ''
Last edited by zijancer on 31/08/2010 21:51, edited 3 times in total.
Aurora Borealis

#77 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 12:11, edited 1 time in total.
Mis mekinjas

#78 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Mis mekinjas »

pengamant wrote:Ne moraš mi opraštati valtere, jer si anonimno postavio temu, znajući da ono što radiš je gnusno!
Ali, ono što ću vam reći ako je istina to što si naveo, a ne samo ubačeni ološ koji namjerno kvari moral:

Toliko ste oboje odvratni sa svojim ponašanjem da zaista i zaslužujete patnje u životu i prijezir okoline, fuj...
Još navodiš da je iskrivljen sistem vrijednosti, i umjesto da ne budeš dio tog smeća, ti si još došao ovdje to promovirati!

Fuj na te postupke tvoje i te osobe! Ljudi ste- niste životinje, pa da se ponašate poput stoke! Danas ovaj, sutra onaj kod nje, sutra ova... fuj ljudi, šta vam je? Šta vam je? Zar pameti nećete da dođete?!

Ti i to tvoje dama je samo paravan za tvoju osobenost, kako bi imao prođu kod ostalog svijeta. Na takav način podržavati i u nju u tome, govori da tretiraš žene poput stoke! Svoju kćerku ti nikad ne bih dao!
Tvoje je čovječe da gledaš svoj život i da se ne petljaš u tuđi na pogrešan način, bez obzira koliko brojni bili oni koji krše to pravilo!

Šta misliš da ona živi lijep život ili ne? Mora joj biti patnja brak kada nije iskrena prema svome mužu. Danas vara njega, odakle ti garancija da neće i tebe sutra. Ah, bludničari će naći jedno drugo. Tebi ne vrijedi da svoj život živiš čestito, pa nije ni čudo da si nabasao na istu osobu.

Opa evo ga sudi, a ne zna ni sam zašto.
Nije kriv ni Verter ni dama, samo se nisu baš našli na vrijeme....
Žene varaju kad nisu sretne, a to što dama nema muda, to je drugi par rukava, ali ti ne smiješ osuđivati njihov moral, ni govoriti kako ona ne valja jer vara muža. Iskreno, kakav je to muž, koji spava u drugoj sobi....
Nije mu ona nabila rogove, već ih je on sebi sam.....
Mis mekinjas

#79 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Mis mekinjas »

JThomas wrote:trebaju l' vam advokatske usluge?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lejlamo

#80 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by lejlamo »

Komšinica wrote:.. A šta ako zaista ne laže? I sama često to radim, ali mislim da je pogrešno uvijek se voditi s tim da su ljudi neiskreni, da lažu, da su sebični... Nikada se ne zna šta je zaista u glavi onog drugog, i kakve su namjere, i kroz šta sve prolazi ta druga strana
potpisujem....u toj situaciji treba strpljenja, preispitivanja, razgovora, podrske... oni vec imaju odvojen zivot - pod jednim krovom...ta zena je vec razvedena...samo ne na papiru.... strpite se ...vrijeme ce pokazati ...ne treba osudjivati nikoga...zivot je nepredvidiv ...jako :-)
verter al ne jadan

#81 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by verter al ne jadan »

lejlamo wrote:
Komšinica wrote:.. A šta ako zaista ne laže? I sama često to radim, ali mislim da je pogrešno uvijek se voditi s tim da su ljudi neiskreni, da lažu, da su sebični... Nikada se ne zna šta je zaista u glavi onog drugog, i kakve su namjere, i kroz šta sve prolazi ta druga strana
potpisujem....u toj situaciji treba strpljenja, preispitivanja, razgovora, podrske... oni vec imaju odvojen zivot - pod jednim krovom...ta zena je vec razvedena...samo ne na papiru.... strpite se ...vrijeme ce pokazati ...ne treba osudjivati nikoga...zivot je nepredvidiv ...jako :-)
Ponekad poželim biti jednostavan,kao dosta ljudi ovdje.Ono,ma ne budi lud,pored toliko mladog mesa..Uz dužno poštovanje prema svim damama.Ali,zar ta pretjerana jednostavnost i svako odsustvo preispitivanja važnih životnih odluka,nisu dovele do toga da imaš djecu koja ubijaju po tramvajima,žene koje utjehe traže u meksičkim sapunicama.Muškarce koji zavode maloljetnice...Heh,sad ću ispasti patetičan,ali..Ako sam nakon godina lutanja,izlazaka i lumpovanja sa svakavim curama,ženama,napokon sreo nekog s kim bi,uprkos svemu,proveo ostatak života,zašto bih to napustio.Mislim,ako je ljubav voljeti nekog tri mjeseca,bez ikakvov fizičkog kontakta,prihvatam tu definiciju.Ako je ljubav osjetiti kad nekog zaboli,prihvatam definiciju.Mogu ja sad sladunjavo piskarati po forumima,ali malo ljudi upozna osobu svog života.Većina ih je nestrpljiva,pa prihvate prvu koja naiđe...
Urban B.

#82 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Urban B. »

e moj vertere u kakva govna se ti uvali :-D
po svemu ovome se vidi da si strasno zaljubljen a kao takav trazis opravdanja gdje ne postoje,moje misljenje je da ako te stvarno voli napustit ce muza i doci tebi a sve ostalo je suplja prica! :)

al uostalom bih ti predlozio da pogledas seriju Two and a Half man :D
1906

#83 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by 1906 »

- nece se razvest
- uljuljkana je u svemu sto ima
-previse je to posla - mrsko joj je razmisljati o konkretnim postupcima - lijena je i neodlucna :oops:

- savrseno fercerate s tim ulogama - kad se umoris i odustanes - samo ce te kasnije zamjenit nekim drugim
a ti ces nac neku novu "nezasticenu" i nesretnu zivotom koji moze promijenit samo da "podigne guz sa stolice"
SsTtEeLlAa

#84 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by SsTtEeLlAa »

ma kratko i jasno .. ona ne zna sta hoce i tacka .
sposa0408

#85 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by sposa0408 »

Nisam misljenja da treba osudjivati ovdje ikoga jer ovo se moze desiti svakome. Misljenja sam da cijelu situaciju trebate oboje dobro sagledati po pitanju emocija i posljedica, pa tek onda donijeti odluku.

Cinjenica je da je ona ipak voljela tog covjeka kojeg je izabrala da bude njen muz i otac njenog djeteta, bez obzira kakvi su im sad odnosi, a mislim da ti ne mozes sa 100% sigurnoscu znati da li ga je prestala voljeti, bez obzira sta ona tebi prica. Cinjenica je isto i to da se u braku desavaju razne bure i burice koje su po svojim karakteristikama vecinom prolazne. Kad se to desi, osobe su cesto u nekoj fazi slabosti da potraze mozda utjehu u nekom drugom. Desava se.
Vertere, ako vidis da njeno ponasanje vodi ka tome da ce se ona ipak odluciti za svoj brak i dijete, nema smisla ostati onda tu jer ti ipak na kraju krajeva sebe oduzimas nekoj osobi koja te tamo negdje ceka, koja te sanja, masta o tebi, koja ce te voljeti i koja ce ti pruziti vise nego sto ti pruza ova osoba. To neces nikad saznati ako budes cekao da se ova osoba odluci, a mal su sanse da to bude u korist tebe.

Sretno!
SsTtEeLlAa

#86 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by SsTtEeLlAa »

sposa0408 wrote:Vertere, ako vidis da njeno ponasanje vodi ka tome da ce se ona ipak odluciti za svoj brak i dijete, nema smisla ostati onda tu jer ti ipak na kraju krajeva sebe oduzimas nekoj osobi koja te tamo negdje ceka, koja te sanja, masta o tebi, koja ce te voljeti i koja ce ti pruziti vise nego sto ti pruza ova osoba. To neces nikad saznati ako budes cekao da se ova osoba odluci, a mal su sanse da to bude u korist tebe.

Sretno!

vertere dobro zapamti ove njegove rijeci ...svaka cast 0408 :thumbup:
detroit-mercy

#87 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by detroit-mercy »

Nego, Verteru ja nesto ne skonta, jesi li ga ti umocio ovoj doticnoj ili nisi. Ako jos nisi, cim umocis sve ce se promijeniti pa tako i tvoje patnje :mrgreen: .
sposa0408

#88 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by sposa0408 »

SsTtEeLlAa wrote:
sposa0408 wrote:Vertere, ako vidis da njeno ponasanje vodi ka tome da ce se ona ipak odluciti za svoj brak i dijete, nema smisla ostati onda tu jer ti ipak na kraju krajeva sebe oduzimas nekoj osobi koja te tamo negdje ceka, koja te sanja, masta o tebi, koja ce te voljeti i koja ce ti pruziti vise nego sto ti pruza ova osoba. To neces nikad saznati ako budes cekao da se ova osoba odluci, a mal su sanse da to bude u korist tebe.

Sretno!

vertere dobro zapamti ove njegove rijeci ...svaka cast 0408 :thumbup:

hvala sstteella... ovo su "njene" rijeci :)
SsTtEeLlAa

#89 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by SsTtEeLlAa »

kako god ... :thumbup: :)
ifas

#90 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by ifas »

Ljubav je cudo, od ljudi pravi budale.

Dzaba ti svaciji savjet, ti si zaljubljen do usiju i sta god mi kazemo ovdje kod tebe je kao kod konja ono sa strane ociju i ti vidis samo u jednom smjeru.

Trpi dok mozes, kad udarite zid bit ce ono sto mora biti.
Ne trazi savjete za problem koji nema rjesenje. Jedno je vec sigurno, dvije osobe ce iz svega toga izaci povrijedjene. Ti ako ona ostane sa njim, i ona jer nemoze vise biti sa tobom, On, ako ga ona ostavi, i ona jer ne ulazi se u brak zbog izgubljene partije klikera. Sjeti se, nekad je moralo postojati nesto da njoj dadne zelju da se uda i ostari kraj njega.
Kako god na kraju ti izvlacis najdeblji kraj i ako pristanes da gajite tu vezu sa takvim brojnim porodicnim stanjem, jer godine idu, ti zelis porodicu koju ti ona nece moci dati.

Ako mislis da bi ona nakon razvoda sa njim odmah se udala za tebe grijesis. Mi zivimo u kvazi-moralnoj sredini. Koliko god radimo amoralne stvari trudimo se da nas ta sredina vidi kao fine/moralne/postene. A taj grejs period izmedju njenog razvoda i sta god bi se desilo poslije je vrlo opasan, jer i psa kad pustis sa lanca, on ne ide pravo...

A to sto ce biti nije ni u tvojim ni njenim rukama.

A govorim iz copy/paste iskustva.
planamac

#91 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by planamac »

Osvrnuću se na par 'stvari' koje su mi malo više 'upale u oči'.

Prva je vezana za činjenicu ...da ona nema hrabrosti izići iz braka, jer nema za to podršku roditelja....
Malo je vjerovatno da će ona u budućnosti 'steći hrabrost' za donošenje odluka i preuzimanja odgovornosti za posljedice istih, što znači da ti, u slučaju 'suživota s njom', sleduje biti onaj koji će ih morati imati za najmanje dvoje, ili pak čekati da se pojavi neko 'takav' (slično kao ti sada) i 'pokupi je'...

Druga se tiče tvrdnji da si u njoj vidio i upoznao osobu svog života, da si „načisto s tim šta želiš, te da nisi nestrpljiv i da nisi prihvatio prvu koja je naišla.
Činjenica je da je malo ljudi koji do kraja svog života sami sebe upoznaju a kamoli da je to slučaj s nekom drugom osobom, pa je vrlo 'nezahvalno' tvrditi da nam je neko (bilo ko) „osoba života“, dalje, vrlo je vjerovatno da je tebi upravo dosadilo 'čekati' i 'tražiti' – što su, ako je tako (a čini mi se da jeste) greške, jer treba „Živjeti“ tj. 'ne čekati' i 'ne tražiti' – spominjanje 'toga' u više navrata je samo po sebi 'indikativno'... a to, da si načisto „šta želiš“ je 'vrlo diskutabilno', to je obično 'pitanje trenutka' – ono što želimo se redovito i kontinuirano mijenja s vremenom, dok je ono što ne želimo pak 'trajnija kategorija' – znači, više ti porazmisli o onome što ne želiš da ti se dogodi, a moglo bi s obzirom na okolnosti...

@pengamant (ponajviše:)
/gospodinu spremnom da "ad hoc" presuđuje/

U konfliktu interesa koji prati svaki izbor, pa i izbor odgovora na postupke drugih ljudi, moraju postojati prioriteti. Na tim prioritetima, uglavnom, počiva sud o dobru i zlu. U suštini, biti manje ili više čovjek znači biti manje ili više uspješan u odlučivanju šta jeste, a šta nije dobro ili loše u sopstvenim ili u postupcima drugih ljudi.

Siguran sam da se svakom, ne jednom u životu dogodilo da je uradio nešto zaista loše, zbog čega se kasnije pokajao. U takvim situacijama činilo se da nema drugog izbora, a na kraju se ispostavilo da je u pitanju bio samo privid i da je to što se uradilo u suprotnosti sa principima na kojima počiva civilizacija kojoj pripadamo i u koje čvrsto vjerujemo.
Šta se u stvari dogodilo?

Zamislite dvoje mladih ljudi različitog spola koji žele provesti ostatak svog života zajedno. Takva bi odluka uvijek trebala biti zasnovana na međusobnom poznavanju, povjerenju i ljubavi, pa ćemo pretpostaviti da je to bio slučaj i kod njih dvoje. I onda, u sred te idile, jedno od njih dozna da ga je partner «prevario» i da je to uradio sa osobom sa kojom su njih dvoje bili povezani prijateljstvom. Kao što ni dvije sijalice nisu iste, tako bi se i reakcije različitih ljudi zatečenih u sličnoj situaciji veoma razlikovale. Vjerujem da se većina po tom pitanju slaže sa mnom. Ono što je u svemu tome neobično je činjenica da su rijetki oni koji bi bili u stanju predvidjeti svoje reakcije u takvoj ili nekoj sličnoj situaciji. Čime se, i može li se uopće opravdati postupak prevarenog mladog čovjeka koji je takvo ponašanje svog partnera kaznio npr. nanošenjem teških psihičkih i/ili tjelesnih povreda? Koji su prioriteti i mehanizmi ravnali ponašanjem tog čovjeka koji je i prije tog događaja znao da bi, nakon nekog takvog (suludog) svog postupka kojim bi ugrozio zdravlje, a možda i život voljenom biću, i sam bio kažnjen višegodišnjim zatvorom i gubitkom ugleda u zajednici u kojoj živi?
Jedno je sigurno, riječ je o neodgovornom ponašanju!!!

P.S.
Ljubav je razumijevanje!
Voljeti znači razumjeti!
izblajhana

#92 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by izblajhana »

verter al ne jadan wrote: Ponekad poželim biti jednostavan,kao dosta ljudi ovdje.Ono,ma ne budi lud,pored toliko mladog mesa..Uz dužno poštovanje prema svim damama.Ali,zar ta pretjerana jednostavnost i svako odsustvo preispitivanja važnih životnih odluka,nisu dovele do toga da imaš djecu koja ubijaju po tramvajima,žene koje utjehe traže u meksičkim sapunicama.Muškarce koji zavode maloljetnice...Heh,sad ću ispasti patetičan,ali..Ako sam nakon godina lutanja,izlazaka i lumpovanja sa svakavim curama,ženama,napokon sreo nekog s kim bi,uprkos svemu,proveo ostatak života,zašto bih to napustio.Mislim,ako je ljubav voljeti nekog tri mjeseca,bez ikakvov fizičkog kontakta,prihvatam tu definiciju.Ako je ljubav osjetiti kad nekog zaboli,prihvatam definiciju.Mogu ja sad sladunjavo piskarati po forumima,ali malo ljudi upozna osobu svog života.Većina ih je nestrpljiva,pa prihvate prvu koja naiđe...
A vidi, apsolutno se ne slazem sa vecinom komentara ovdje...ALI sad previse srljas! Osobu tvog zivota? Grijesis! Mozda u nekom drugom zivotu, jebiga :sad:
Ona se nece razvesti...ne zato jer je bludnica, kurva ili stavec, kako su je nazvali ovdje :-? nece jer to nije tako jednostavno...krediti, djeca, milion drugih stvari...

ljubav se moze desiti, to se mogu sloziti...ok, desila se tebi i njoj, ali to nije dovoljno.

Prihvati to tako...dok traje traje, ali isto tako dovoljno si racionalan da znas da za sve lijepo (ono sto mnogi ne iskuse NIKAD)- postoji cijena! I prije ili kasnije ces je platiti...kao i za sve u zivotu.
Ne volim ove neke iskljucive, i ne volim etiketiranja ogranicenih ljudi...nikad ne reci nikad!
Ali budi dovoljno pametan da znas da u takvom odnosu- neminovno dolazi kraj.
Nemoj idealizirati odnos...prihvati ga takav kakav je.
I mozes ili ne mozes voziti dalje....ja i vjerujem da je to sto je VAS snaslo- neponovljivo (kao i za sve druge koji imaju svoju pricu :wink: )...i sigurno da je jako, obicno u takvim "zabranjenim" odnosima i jesu emocije izrazajnije nego u nekom "obicnom i normalnom"...ALI...nemoj idealizirati i nemoj sanjati...prije ili kasnije ces lupiti glavom.
Kao, mozda, i ona...ali ona nije postavila temu nego ti!
Vozite dokle mozete...a sanjati kucicu u cvjecu s nekim ko je vec ima- je utopijski.
Pospremi je u neku skrinjicu u glavi i nastavi dalje....

eto, od mene i previse, obzirom da nisam pisala ovdje 100 god. :lol:
burek_in_space

#93 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by burek_in_space »

31. Aug. 2010. 20:23 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» pengamant

7 dana

31. Aug. 2010. 20:20 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» Splinter

14 dana
jesaha

#94 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by jesaha »

Vertere dobro razmisli "još jednom" o svemu.
Jedno je biti sa nekim u "vezi",,ako se to kod vas uopšte može tako nazvati,drugo je bracna zajednica.
Buditi se s nekim,zajedno doruckovati,rucati,planirati...itd.godinama,nije isto kao kad si sa nekim na "odmoru"par dana a nakon toga svako svojoj kuci.
Zlata M.

#95 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Zlata M. »

verter al ne jadan wrote: Ponekad poželim biti jednostavan,kao dosta ljudi ovdje.Ono,ma ne budi lud,pored toliko mladog mesa..Uz dužno poštovanje prema svim damama.Ali,zar ta pretjerana jednostavnost i svako odsustvo preispitivanja važnih životnih odluka,nisu dovele do toga da imaš djecu koja ubijaju po tramvajima,žene koje utjehe traže u meksičkim sapunicama.Muškarce koji zavode maloljetnice...Heh,sad ću ispasti patetičan,ali..Ako sam nakon godina lutanja,izlazaka i lumpovanja sa svakavim curama,ženama,napokon sreo nekog s kim bi,uprkos svemu,proveo ostatak života,zašto bih to napustio.Mislim,ako je ljubav voljeti nekog tri mjeseca,bez ikakvov fizičkog kontakta,prihvatam tu definiciju.Ako je ljubav osjetiti kad nekog zaboli,prihvatam definiciju.Mogu ja sad sladunjavo piskarati po forumima,ali malo ljudi upozna osobu svog života.Većina ih je nestrpljiva,pa prihvate prvu koja naiđe...
I opet cu polaaako ... :)
Sto se vise javljas na vlastitu temu, to vise covjek dobija utisak da stvarno nemas pojma sta hoces. Proturijecis sam sebi, straha !
Hajmo od pocetka :
- visoko misljenje o damama, s tim da su sve mlade, neudate itd ... jednostavno - mlado meso :-), svakakve cure :-)
- duboko saosjecanje sa djecom razvedenih roditelja, ali ti uopste nije problem biti aktivni ucesnik u jednom takvom procesu :-)
-
pretjerana jednostavnost i svako odsustvo preispitivanja važnih životnih odluka,nisu dovele do toga da imaš djecu koja ubijaju po tramvajima
... sta ti je ovo ?! ... drugi su gotovo planski odgajali djecu koja 'ubijaju po tamvajima' :-) , samo ces ti uspjeti, zahvaljujuci avaj :-) jedinstvenom pogledu na svijet i cinjenici da je djetetova mama senzibilna i inteligentna - odgojiti pastorka koji je presretan da ne mora rasti uz rodjenog oca ?! :-) :sad:
....
-
Ponekad poželim biti jednostavan
... ma mozda i nisi tako zanosno komplikovan, kako se zelis predstaviti ... mozda si tek samozaljubljen. :)
Mislim, covjece ... u teskoj si emocionalnoj zapetljanciji, i ja, kao i mnogi drugi forumasi, stvarno pokusavam ne biti prosta i ne uzimati ti mjeru ... kad procitam o ovakvim situacijama, osjetim sazaljenje ... daleko od toga da ih opravdavam, ali ne zelim covjeka svojim osudama jos dublje ukopavati, ako vec ne mogu pomoci ... al' ti si stvarno dobrano odlEpio. :-)

-
kamikazo

#96 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by kamikazo »

interesantno ovdje se potencira nesto sto bi verter radio do kraja zivota, ali da li bi to htijela i doticna dama.. pa ona nije zadovoljna sa muzem i tu si ti "uletio" ti ali to ne znaci da bi funkcionisala s tobom kad njega napusti ... Mislim da tu treba doooobro razmisliti ...
Vrteska

#97 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Vrteska »

Svakom svoje. Ne znam zašto uopšte postavljate ovakve teme :-) Preozbiljno za forume. A, vidi, to je tvoj život, samo ti znaš šta želiš i šta je ispravno. I to je to.
Suti i trpi

#98 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by Suti i trpi »

Sto udarise moralisti na mladog Vertera :D . Covjek bi pomislio da zivimo u nekom visoko moralnom drustvu, gdje su ljudi koji varaju svedeni na statisticku gresku. Moja saznanja govore da veliki broj ljudi vara, a da bi jos veci broj u odredjenom stadiju zivota prevario samo da ima hrabrost i priliku za to.

Najbolji se odgovor moze ponuditi ako se stavimo u poziciju aktera ovog trilera. 'Stavi se u poziciju drugoga da bi ga mogo razumjeti'. Mislim da je upravo to ono sto zelis cuti... Sta bi neko drugi uradio da je na tvome mjestu.

Da sam muz tvoje ljubavnice, da se prema zeni ophodim sa puno uvazavanja, da cinim sve sto je U MOJOJ MOCI da bude sretna... I da na kraju saznam da me vara i da zeli otici zivjeti sa svojim ljubavnikom... Pomogo bi joj da se spakuje i opusteno reko 'vozdra rospijo'. Ne bih vam pravio nikakve probleme. Jedini bi problem bio dijete, jer bi na vase insistiranje da pripadne vama i jednom i drugom 'otkino' glavu. Dijete bi zadrzo radi njegovog dobra, jer bio mislio da za njega nije dobro da raste u takvom okruzenju sa takvim moralnim vrijednostima.

Da sam muz tvoje ljubavnice, da se prema njoj odnosim nezainteresovano, da je duzi vremenski period ignorisem i zanemarujem... I da na kraju saznam da ima ljubavnika i da sa njim zeli nastaviti zivot... Opet bi je smatro rospijom, jer mi je radila iza ledja. Da je pozelila razvod, bez oklijevanja bi pristo na to. Ona bi tada iz toga braka mogla izaci 'casna i ponosna'. I u ovom slucaju bi zahtjevo da dijete zivi sa mnom, ali bi svjestan svoje krivice bio maksimalno tolerantan i dupusto da dijete bude sa majkom kada to god ona zeli.

Da sam muz tvoje ljubavnice, da se prema njoj ophodim oholo i nasilno, da je vrijedjam i ponizavam... I da na kraju saznam da ima ljubavnika i da sa njim zeli nastaviti zivot... Opet bih je smatro rospijom, jer mi je radila iza ledja. Da je zatrazila razvod, dobila bi ga... U tom slucaju bi ja ispo zesce govno, a ona casna i ponosna. U ovom slucaju bi oboje ispali losi, sa razlikom sto je njena prevara imala povod, a moje oholo ponasanje nije. Dupustio bi da dijete zivi sa majkom, jer sam sa svojim ponasanjem upravo ja upropastio porodicu i kao takav ne zasluzujem ni to dijete pored sebe.

Ni u jednom od ova tri slucaja ne bi bio ljut na tebe (osim ako u prva dva slucaja ne bi insistiro da dijete pripadne tebi i tvojoj ljubavnici). Da to nisi uradio ti, uradio bi neko drugi, tako da po toj teoriji ne postoji razlog zbog kojeg bi se ljutio na tebe. Ti si uradio ono sto bi uradila vecina muskraca.

Da sam na tvome mjestu, vrlo vjerovatno bi uso u vezu sa tom zenom. Iako ne bih smatro sebe za krivca, cinio bi sve da njena porodica ne sazna za tu vezu. Da li bi zelio od te veze nesto vise!? Samo ako bih bio siguran da joj je muz zlostavljac i nasilnik... U svakoj drugoj varijanti, njene moralne vrijednosti bi bile upitne, tako da sa tom zenom sigurno ne bih planiro nista ozbiljnijo.

Malo sam se unjeo u vase uloge, nemoj mi zamjeriti ako sam negdje preCero ( :D ).

Sve je individualno. Ja bih vjerovatno postupio ovako, neko bi onako, a ti bi tako. Karakteri su razliciti, na ljudske vrijednosti imamo razlicite poglede.

Od tvoga pisanja na ovoj temi, nesto me je zainteresovalo...
Ne bi mi bila to što jeste da tek tako ostavi sve i dođe k meni.Bila bi sebična kad bi to uradila.Jedina žrtva u svoj toj priči je dječak.Jer,ako mama nastavi takav brak,sutra će joj omiljena uzrečica biti "šta sam ja sve pretrpjela zbog tebe"....
Da li to ja i ti imamo razlicita tumacenja pojma 'sebicnost'!? Ja bih reko da je upravo ona najsebicnija u cijeloj ovoj prici... Sve je na njoj, ti, njen muz i dijete ste sporedne uloge. Ona je glavni lik. Po meni je itekako sebicna jer vodi dvostruki zivot, u kojem nanosi bol i tebi i svojoj porodici. Sto vise odugovlaci, to dublje tone u blato u koje povlaci i tebe i svoga muza. Sto prije donese konacnu odluku to ce biti bolje za SVE VAS. Savjetujem ti da preuzmes incijativu, jer po svemu sudeci ona nije dovoljno jaka licnost... Ili batali ili konkretizuj. Odugovlacenje je put u propast.
melihaf

#99 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by melihaf »

Vidim diskutuje se o temi, pa da i ja sta kazem...
1. Naziv teme nije ok! Zasto? Kakva je ljubav izmedju slobodnog muskarca i udate zene? Da ima ljubavi prema tebi zena bi se razvela ili bar razisla od svog muza. Tu nema izgovora nikavih (tipa dijete, roditelji i sl.), njoj da je stalo bila bi s tobom i dan i noc. Uopste ne znam sta se petljas sa takvom osobom. Ta zena ocigledno odlicno glumi kao sto to obicno muskarci rade, pa glume kako pate, kako im je tesko bez tebe, ali se od zene nemogu nikako razvesti i bla bla bla i sve im to tesko pada..jadnici..e tako to radi i tvoja draga.
2. Po mom misljenju imas dvije mogucnosti. Prvo: da joj postavis ultimatum. Das zeni datum do kojeg ima vremena da se odluci sta uopce ona zeli u svom zivotu. I fino rascistit sam sa sobom..ako ne zeli da se razvede prihvati to jednostavno (nije joj stalo u tom slucaju do tebe), a ako se odluci za tebe onda se pripremi na puno problema koji nastaju kao posljedica toga. Drugo: rijesi se zene s takvim statusom. Nije jednostavno, ali odluci i rascistit sam sa sobom, kako nebi patio ni ti a ni ona.
:run: or :dance: hehehehe
Sretno u svakom slucaju...
sofist

#100 Re: Ljubav između slobodnog muškarca i udane žene

Post by sofist »

melihaf wrote: Ta zena ocigledno odlicno glumi kao sto to obicno muskarci rade, pa glume kako pate, kako im je tesko bez tebe, ali se od zene nemogu nikako razvesti i bla bla bla i sve im to tesko pada..jadnici...
Skoro sve ucesnice na ovoj temi su izgovorile slicnu recenicu i opisale kako to muskarci rade. :roll: To me navodi na zakljucak da su Verter i njegova "bludnica" ustvari male mace u odnosu na mnoge vdeo.
Post Reply