ljubav ili strast??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Rania wrote:
femme of_Roi wrote:Prvi put u braku rekoh da nekog volim.I sad se ne rasipam puno s tim rijecima.Ako skrivi odmah kazem da ga ne volim,tako da i on hud vise nije siguran a zajedno zivimo vec 4 godine.To je dobro,uvijek drzati na distanci. :D
gdje ces bona muza drzati na distanci :D

a kamo ono povjerenje, poznavanje, briga i postovanje kao Fromova definicija ljubavi? :-)
Tu je to, sve negdje okolo,nista se ti ne brini. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

charapice, smiri li se jaranica? :D
Zelena Carapa

Post by Zelena Carapa »

anais_nin wrote:charapice, smiri li se jaranica? :D
Jaranica to vise i ne pominje, izgleda da im jako dobro ide. Masala :-D

Ali kod mene ostade dilema sada. Citajuci ove postove, zakljucujem da ipak neki muskarci ne prave razliku izmedju ljubavi i strasti.

A znam sigurrno da je kod zena to drugacije.
anais_nin

Post by anais_nin »

Zelena Carapa wrote:
anais_nin wrote:charapice, smiri li se jaranica? :D
Jaranica to vise i ne pominje, izgleda da im jako dobro ide. Masala :-D

Ali kod mene ostade dilema sada. Citajuci ove postove, zakljucujem da ipak neki muskarci ne prave razliku izmedju ljubavi i strasti.

A znam sigurrno da je kod zena to drugacije.
ma kakve razlike bona :D to bi trebalo sve da se preklapa :-)
danas

Post by danas »

ili je nemir
ili je nemir

ili je strast
ili je strast

ima tog ovdje
ima tog ovdje

isuviše
Choban-Budala

Post by Choban-Budala »

:music2: Danas, danas,
'Ajd kuci,
I zavijaj sarmas, sarmas :music2: I to strasno, je l' ti jasno?
Zelena Carapa

#82 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

tema up! :)
brina

#83 Re: ljubav ili strast??

Post by brina »

i ja jako tesko kazem "volim te" i MRZIM kad me neko pita volis li ti mene? najradije bih tu osobu udarila tada :-x

ali sta meni ovdje nije jasno (mozda je vec neko obratio paznju na to, nisam sve iscitala) je "Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira"." :?
ne razumijem? nisam sad neka feministkinja ali ako im je OBOMA dobro u krevetu zasto ona ima strah od toga da on nju ne "izgustira"? zasto bi neko nekoga uopste izgustirao?
kao sto neko vec rece tvoja prijateljica bi mogla raditi na samopouzdanju jer je ocito da joj toga nedostaje...
brina

#84 Re: ljubav ili strast??

Post by brina »

:lol:
tek sam sad vidjela da je tema stara :lol: :lol:
a sto je carapice, up? :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#85 Re: ljubav ili strast??

Post by plain vanilla »

jel se drugarica udala, mashala? :D
ili joj je jucer priznao da je voli? :lol:
Zelena Carapa

#86 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

tema je aktuelna vazda

kako prepoznati razliku izmedju ljubavi i strasti na pocetku veze :)

Nije se drugarica udala, razisli su se nakon jedno godinu dana - on odselio u drugu drzavu. ALi ne ih ja temu vezala za taj konkretan slucaj.

I sama sam osoba koja tesko izjavi ljubav. mislim moram biti ono 1000% sigurna u svoje osjecaje i doci do onog momenta kad sve u meni vristi "volim te" da bih to rekla. A kad neko prerano (mislim nakon manje od mjesec dana poznanstva) pocne sa slicnim izjavama prekidam po kratkom postupku jer mi ne mirise na dobro. :D
Last edited by Zelena Carapa on 03/11/2010 11:39, edited 1 time in total.
plain vanilla

#87 Re: ljubav ili strast??

Post by plain vanilla »

Zelena Carapa wrote:tema je aktuelna vazda

Nije se drugarica udala, razisli su se nakon jedno godinu dana - on odselio u drugu drzavu. ALi ne ih ja temu vezala za taj konkretan slucaj.
Pa sumnjam da na pocetku ima ljubavi, prije se moze reci da je zaljubljenost ili strast, koja ce kasnije preci ili nece preci u ljubav

a za drugaricu..ocito da ipak nije puhalo na hladno..
Zelena Carapa

#88 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

plain vanilla wrote:

Pa sumnjam da na pocetku ima ljubavi, prije se moze reci da je zaljubljenost ili strast, koja ce kasnije preci ili nece preci u ljubav

a za drugaricu..ocito da ipak nije puhalo na hladno..
Upravo tako, mislim da nam je intuicija najbolja prijateljica :)
Zelena Carapa

#89 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

Zelena Carapa wrote:Imam jednu prijateljicu koja me sinoc upita za savjet, i pored najbolje volje ne znadoh sta da joj kazem a da budem iskrena. Ukratko, njen dragi (s kojim je u veoma intenzivnoj vezi 3-4 mjeseca) pokazuje joj na razne nacine da mu je stalo do nje, ali nije joj nikad rekao da je voli. Sad to nju nesto jede, i ko bitno bi joj bilo da joj kaze.

Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".

E tu ja vise nisam bila kompetentna, mada sam je uvjeravala da je ljubav u pitanju, jer covjek se objektivno dosta zrtvuje za nju.

Jutros mi evo opet to pade napamet i skontah da ne znam odgovor na gornje pitanje. Sad ja pitam muski dio foruma, razlikujete li vi ljubav od strasti, i kako bi mi zene mogle skontati kad se o cemu radi.

Dajte nam malo hintova.

Samo da napomenem nisu balavci, oboje su presli 30.
------------------------------------------------------------------------
Tema jeste bila aktuelna prije nekoliko godina, ali je svevremenska - kako razlikovati ljubav od strasti? U kojem momentu znamo da volimo? Kad ocekujemo da druga strana izjavi ljubav?
plain vanilla

#90 Re: ljubav ili strast??

Post by plain vanilla »

U svakom slucaju sve je individualno, sve ovisi od osobe, kako ti grah padne :D

Neko je spomenuo nedostatak samopouzdanja..i ima to veze,ali moze odvesti na krivu stranu. Ja sam se tako godinama zavaravala, kao ja panicim bezveze, pravim od muhe slone, ne znam se prepustiti i uzivati.. na kraju se ispostavilo da je sve i gore nego sam ja mislila. :roll:
Kako ti rece, nikad ne zapostavljati intuiciju, ona nam je najbolji saveznik
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#91 Re: ljubav ili strast??

Post by Truba »

ja sam bio zaljubljen u jednu osobu 2 godine
naravno bio sam u vezicama prije nego sam krenuo s tom osobom u koju sam bio toliko zaljubljen

ne mogu vam objasniti osjećaj... možda je nekome čudno kako možeš nekoga voljeti a nisi ga upoznao...

ja mogu... kad sam je vidio pored druge gimnazije... sve je oko nje bilo crno bijelo... a ona je bila u boji i nosila je kišobran i imala teksas farmerke :mrgreen:
stajao sam tako ukočen nekoliko trenutaka dok nije otišla... bilo je to 2004

2 god poslije smo bili zajedno :)

možda je i njoj bilo čudno da nekog voliš od prvog momenta kad vidiš osobu... možda je i drugima...

meni nije

nadam se d aće biti još ovakvih cura za mene :)
Last edited by Truba on 03/11/2010 11:56, edited 1 time in total.
Zelena Carapa

#92 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

Apsolutno tako, intuicija je uvijek na nasoj strani, ali upravo su zene te koje cesto ne zele da vide i cuju i nalaza milion opravdanja za partnera. A duboko u sebi osjecaju da nesto ne stima :-)
plain vanilla

#93 Re: ljubav ili strast??

Post by plain vanilla »

Zelena Carapa wrote:Apsolutno tako, intuicija je uvijek na nasoj strani, ali upravo su zene te koje cesto ne zele da vide i cuju i nalaza milion opravdanja za partnera. A duboko u sebi osjecaju da nesto ne stima :-)
pa evo, pogledaj, kad si otvorila temu davno, niko nije rekao da se tvoja prijateljica treba zabrinuti, svako je rekao da se opusti i uziva i da pretjeruje jer nije bilo ocitih znakova da nesto nije u redu, samo ih je ona osjetila..
e tako i ja, a valjda i ostali..sam sebi kazes ( a i tvoji prijatelji i on :D ) da je sve u redu, da si paranoicna, da pretjerujes, bla bla.. i ti onda pomislis da s tobom nesto nije u redu i pokusavas ignorirati upozorenja intuicije..
Zelena Carapa

#94 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

komi wrote:ja sam bio zaljubljen u jednu osobu 2 godine
naravno bio sam u vezicama prije nego sam krenuo s tom osobom u koju sam bio toliko zaljubljen

ne mogu vam objasniti osjećaj... možda je nekome čudno kako možeš nekoga voljeti a nisi ga upoznao...

ja mogu... kad sam je vidio pored druge gimnazije... sve je oko nje bilo crno bijelo... a ona je bila u boji i nosila je kišobran i imala teksas farmerke :mrgreen:
stajao sam tako ukočen nekoliko trenutaka dok nije otišla... bilo je to 2004

2 god poslije smo bili zajedno :)

možda je i njoj bilo čudno da nekog voliš od prvog momenta kad vidiš osobu... možda je i drugima...

meni nije

nadam se d aće biti još ovakvih cura za mene :)
Desilo se i meni jednom u zivotu da tako reagujem na nekoga - na prvi pogled. Identicno kako si ti opisao, ali nije to ljubav. To je neka vrsta "prepoznavanja" koja moze biti odlicna za razbuktavanje zelje i strasti, pa ako hoces i odlican preduslov za kasnije gradjenje ljubavi. I ja sam tek nakon nekoliko godina usla u vezu s tim covjekom i bilo je kao u bajci....dok je trajalo, ali nismo vise skupa. I danas imam visoko misljenje o njemu. Ali ne usudjujem se reci da je bila ljubav na prvi pogled. :-)
Mis mekinjas

#95 Re: ljubav ili strast??

Post by Mis mekinjas »

I sama sam osoba koja tesko izjavi ljubav. mislim moram biti ono 1000% sigurna u svoje osjecaje i doci do onog momenta kad sve u meni vristi "volim te" da bih to rekla. A kad neko prerano (mislim nakon manje od mjesec dana poznanstva) pocne sa slicnim izjavama prekidam po kratkom postupku jer mi ne mirise na dobro. :D
Ako voliš, svejedno je, je li prošlo mjesec, godina, ili dvije dana... Zašto ne reći, neće te povrijediti? Onaj koji čuje to, sigurno mu godi, ovaj koji kaže, nije siromašniji.... Čemu skrivati osjećaj? :-?
Zelena Carapa

#96 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

plain vanilla wrote:
pa evo, pogledaj, kad si otvorila temu davno, niko nije rekao da se tvoja prijateljica treba zabrinuti, svako je rekao da se opusti i uziva i da pretjeruje jer nije bilo ocitih znakova da nesto nije u redu, samo ih je ona osjetila..
e tako i ja, a valjda i ostali..sam sebi kazes ( a i tvoji prijatelji i on :D ) da je sve u redu, da si paranoicna, da pretjerujes, bla bla.. i ti onda pomislis da s tobom nesto nije u redu i pokusavas ignorirati upozorenja intuicije..
Stoji, cesto ignorisemo intuiciju. Vecina ljudi koji dodju ovdje sa pitanjima na koja se mnogi od nas ismijavaju u stvari osjecaju da imaju problem mada je u momentu pokretanja teme mozda "neopipljiv" vrijeme pokaze da su nazalost bili u pravu.
fedor

#97 Re: ljubav ili strast??

Post by fedor »

Zelena Carapa wrote: Ja sam je uvjeravala da djela znace vise od rijeci, ali ona kaze kako nije bas sigurna da sa njegove strane nije u pitanju samo strast (jer navodno se nevjerovatno dobro slazu u krevetu). I[b] boji se da mu je to jedini motiv sto je svaki slobodan trenutak s njom. Ustvari boji se da ce ga proci kad je "izgustira".[/b]
Prije ili kasnije to bude tako! ;-)
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#98 Re: ljubav ili strast??

Post by ALexis »

ja poznajem dvoje ljudi koji su stupili u brak kada su vec zagazili dobro u tridesete.
on njoj nikada nije rekao da je voli, a zivot bi dao za nju. (znam to, jer je ona bila u kriticnom zdravstvenom stanju gdje joj je bila potrebna transplantacija)

eto, neko to pokazuje djelima a neko rijecima.
ja volim kombinaciju i jednog i drugog :mrgreen:
Zelena Carapa

#99 Re: ljubav ili strast??

Post by Zelena Carapa »

Miš mekinjaš wrote:

Ako voliš, svejedno je, je li prošlo mjesec, godina, ili dvije dana... Zašto ne reći, neće te povrijediti? Onaj koji čuje to, sigurno mu godi, ovaj koji kaže, nije siromašniji.... Čemu skrivati osjećaj? :-?
Hm, ja rekoh kad sam 1000% sigurna (jer se ne volim igrat ljudskim osjecanjima) onda kazem :)
Mozda meni treba malo vise vremena da budem sigurna ne znam, zato ne razumijem one koji nakon par sedmica izjave isto - meni to bude suhveli - sumnjam u namjere - i dovidjenja (nekad bilo tako sad sam u braku da se razumijemo :)
fedor

#100 Re: ljubav ili strast??

Post by fedor »

Prije ili kasnije ljubav/strast izblijedi....nek priča ko šta hoće, to je tako! 8-)
Locked