kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#26 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
BarbaDue wrote:Ne treba sa sexom...a vala ne treba ni sa ovim temama pretjerivati. :mrgreen:
Fakat... more tema, ako ne o istom, onda o približno istom. Sve jedno te iste priče.
Pa otvori se tema u nadi da će biti neka normalna diskusija :D nada umire zadnja
Ma nema šanse. Previše je različitosti, različitih shvatanja i uticaja okoline da bi se moglo normalno diskutovati.
Na jednoj strani imaš ekstremno liberalne poglede, dok na drugoj ekstremno konzervativne - najčešće religijske. Onda se pored običnog seksa, o kojem bi se trebalo govoriti, udrobi nezadovoljstvo i jednih i drugih, baca lopta krivice iz jednog dijela u drugi, vjerski pogledi, pozicija žene...
Previše se komplikuje u vezi najnormalnijih stvari.

Evo ti primjer ove teme - Kakav je kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama? Jednostavno - onakav koliko se trude i jedno i drugo, a najčešće je ok s obzirom da se radi o dugim vezama. I sad i ova tema treba završiti na 50 stranica? Je li to neki eksperiment da se vidi koliko možemo skrenuti sa teme?

Drugo, čini mi se da ove teme imaju po 50 stranica iz razloga što smo mi još uvijek dosta zeleni što se tiče muško-ženskih odnosa... Havana je najrealniji po svemu do sad rečenom. Imam osjećaj kad bi se ovdje počelo u detalje pričati o seksu, kako neko penetrira, kako ovo, kako ono, da bi taj dobio ban, a o tome se na forumima susjednih zemalja stalno govori kao nešto normalno i svakidašnje. E toliko mi zaostajemo za drugima.

Što manje nepotrebnih tabua - zdravije društvo.

Da ne pomisliš da je ovo tebi namjenjeno, nije :)
animals

#27 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by animals »

Kaze Marija iz San Rema...
sex u braku ti je ko incest, dijete drago :D :D :D
dječak sa šibicama

#28 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by dječak sa šibicama »

Zejnep wrote:
dječak sa šibicama wrote:gdje ima maste dosta, sex nikada ne dosadi
Maste? :zoka:
pa da, masta, danas se igramo doktorice i pacijenta, sutra domacice i majstora koji je dosao pogledati ves masinu, i tako to
animals

#29 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by animals »

dječak sa šibicama wrote:
Zejnep wrote:
pa da, masta, danas se igramo doktorice i pacijenta, sutra domacice i majstora koji je dosao pogledati ves masinu, i tako to
Tako sam se ja igrao davno sa svojom curom u vezi..
e tu je samo sex valjao, a drugo nista..
ako sex valja, nema tu braka..
onda nista drugo ne valja :mrgreen:
dječak sa šibicama

#30 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

ne smijem ja sad o pikantnijim detaljima, nije za svacije usi-oci
HAVANA

#31 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by HAVANA »

BarbaDue wrote:
Tomahawk11 wrote:
BarbaDue wrote:Ne brini, najavili su još sexa :mrgreen:
Džabe ti, neš :izet:
:mrgreen: :mrgreen:
Ko nije sinoć ja ga :izet: :mrgreen:
Dosta mi sto nisam ,jos mi samo fali da me ti jebes. :cry:
HAVANA

#32 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by HAVANA »

dječak sa šibicama wrote:
Zejnep wrote:
Kaka ba ves masina,meni bi rekla da usput ocistim onaj filter. :roll:
dječak sa šibicama

#33 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

de kad si vec tu, procepi lavabo, idem ja kod komsinice na kafu

ma ja, zene
animals

#34 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by animals »

dječak sa šibicama wrote:de kad si vec tu, procepi lavabo, idem ja kod komsinice na kafu

ma ja, zene
Procepi i ti komsinici nesta...
dječak sa šibicama

#35 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

jok, ona da ide na kafu a ja da odcepljujem lavabo, a zacepile njene dlake jer pere kosu svaki dan

ali dobro, i tu masta nadje rjesenje, bila je nevaljala pa ce dobiti po guzi i tako to

sto i ja serem
Dilibus

#36 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Dilibus »

Imam osjecaj da k***m najboljeg jarana
triconja

#37 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by triconja »

Bloo wrote:
ExNihilo wrote:a) Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

b) Institucija braka i današnji vakat

c) kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

d) Brak i bračni odnosi iz svjetskog i vjerskog ugla - sve što ste uvijek htjeli pitati

Je li dovoljno ili vam treba još koja?
Ja bih možda još neku o poliamornim zajednicama, te utjecaju sunčevih pjega na određene poze u seksu.
Jel to o pjegama suncevim mislis ono kad se vrsi seksualni cin na altaru za zrtvovanje nakon sto se povadi dzigerica od dvajstrijes nesretnika na istom, a ono pred samo pomracenje sunca? :D
uvijek dobar post

#38 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by uvijek dobar post »

supruga i ja smo 11 godina u braku i imamo dvoje djece.
strasti i seksualanih fantazija nikada nije nedostajalo, šta više.
međutim, sa djecom dolaze i velike promjene i mali je prostor za spontanost i situacije "gdje te sretnem tu ti metnem" koje su bile moguće bez djece.
u jednom trenutku smo upali i u manju seksualanu krizu koju smo prebrodili tako što smo maltene počeli planirati seks.
jedna od stvari je bilo i navijanje sata u 5 ujutro i polu-planirani zornjak i to nam je spasio brak i seksualni život.
ko god kaže kako ne može, nema strasti, kao da kara najboljeg jarana, nema vremena, volje i slične gluposti, ili neka kaže istinu, suoči se i poradi na problemu i poboljša seksualni život u vezi/braku ili neka se odmah rastane/razved/raskine jer sve ostalo je šuplja
mousstapha

#39 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by mousstapha »

A kakav je kvantitet? :|
ho oponopono

#40 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by ho oponopono »

...koliko često ili koliko rijetko, možda samo petkom...možda i mjesečno ili prestupne godine...sve oko jebada molim je...:pusi2:

...k'o da ju ganjaš metkom...od navike do te nevjere, od kad je nabila one vere, udomaćila se misli udala se i to je to...da me malo raspali ništ joj ne fali, ali kuja jednostavno više neće da se trudi...koja je to guja...:pusi2:

...glava ju ko fol bolicka, smorena je većinu dana vazda drobi i zvoca mi nešto, stručnjaci vele uključi mašte malo...

...zapustila se, ne mari za odjeću više, dok sise joj vise...ugojila se ko jebeni morž, nema vremena za me, haman da mi pofafa moram ju moliti povazdan...i to mi prisjedne jer sve gleda na onaj jebeni sat, mojoj kiti to je šah-mat...:pusi2:
Fudo387

#41 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Fudo387 »

uvijek dobar post wrote:supruga i ja smo 11 godina u braku i imamo dvoje djece.
međutim, sa djecom dolaze i velike promjene i mali je prostor za spontanost i situacije "gdje te sretnem tu ti metnem" koje su bile moguće bez djece.
u jednom trenutku smo upali i u manju seksualanu krizu koju smo prebrodili tako što smo maltene počeli planirati seks.
jedna od stvari je bilo i navijanje sata u 5 ujutro i polu-planirani zornjak i to nam je spasio brak i seksualni život.
ko god kaže kako ne može, nema strasti, kao da kara najboljeg jarana, nema vremena, volje i slične gluposti, ili neka kaže istinu, suoči se i poradi na problemu i poboljša seksualni život u vezi/braku ili neka se odmah rastane/razved/raskine jer sve ostalo je šuplja
Cuj sat navijali da se u 5 ujutro taslacite?
E ja ga ne ustajao u ta doba i ziogu, ako to moram nek’ odmah ide. Jedva do podne progledam, jos bi mi samo falilo da se mrljavim nenaspavan po njenim guzovima. Aj bizi.
kmirsad

#42 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by kmirsad »

Ko kaže da moraš ustat... samo se izvrneš na leđa... :-D
Fudo387

#43 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Fudo387 »

Bjezi bolan mirso, ne diraj me i ne pitaj nista dok dva litra kafe ne popijem, kakva te jebacina spopala.
triconja

#44 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by triconja »

ho oponopono wrote:...koliko često ili koliko rijetko, možda samo petkom...možda i mjesečno ili prestupne godine...sve oko jebada molim je...:pusi2:

...k'o da ju ganjaš metkom...od navike do te nevjere, od kad je nabila one vere, udomaćila se misli udala se i to je to...da me malo raspali ništ joj ne fali, ali kuja jednostavno više neće da se trudi...koja je to guja...:pusi2:

...glava ju ko fol bolicka, smorena je većinu dana vazda drobi i zvoca mi nešto, stručnjaci vele uključi mašte malo...

...zapustila se, ne mari za odjeću više, dok sise joj vise...ugojila se ko jebeni morž, nema vremena za me, haman da mi pofafa moram ju moliti povazdan...i to mi prisjedne jer sve gleda na onaj jebeni sat, mojoj kiti to je šah-mat...:pusi2:
Svijet je pozornica a svi ljudi su glumci. Najgore je kad covjek nece da prihvati sebe onakav kakav je nego se prilagodjava vidjenju okoline i to uzima kao nesto sto treba tako da bude misleci da ce nekad nakon x vremena (sekundi, minuta, sati, dana, sedmica, mjeseci, godina) da se njegovo "ja" izmjeni do te mjere da vise nece morat toliko glumit nego da ce sam sebe promjeniti i da ce sve to doci na svoje. Eee, da je to tako istina ne bi bilo ni sihologije a bogami ni sociologije :thumbup: .
kmirsad

#45 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by kmirsad »

Fudo387 wrote:Bjezi bolan mirso, ne diraj me i ne pitaj nista dok dva litra kafe ne popijem, kakva te jebacina spopala.
:lol: Jes teško kafu pit dok te jaše... :lol:
Fudo387

#46 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Fudo387 »

kmirsad wrote:
Fudo387 wrote:Bjezi bolan mirso, ne diraj me i ne pitaj nista dok dva litra kafe ne popijem, kakva te jebacina spopala.
Pa moze to, de napravi kafu, dodaj mi daljinski i nabaci se, malo se u stranu da vidim televizor, i javi kad je dosta. :lol:
HAVANA

#47 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
uvijek dobar post wrote:supruga i ja smo 11 godina u braku i imamo dvoje djece.
Cuj sat navijali da se u 5 ujutro taslacite?
E ja ga ne ustajao u ta doba i ziogu, ako to moram nek’ odmah ide. Jedva do podne progledam, jos bi mi samo falilo da se mrljavim nenaspavan po njenim guzovima. Aj bizi.
Bjez ne zajebaji,golfa 5 glava manje dam odma. :sretan:
Fudo387

#48 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by Fudo387 »

Jest daje golfa pet glava manje, a meni kaze, Fudo k’o tebi, nemam kud...mora da onda nisi ziogu. :lol:
kmirsad

#49 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by kmirsad »

Fudo387 wrote:
kmirsad wrote:
Pa moze to, de napravi kafu, dodaj mi daljinski i nabaci se, malo se u stranu da vidim televizor, i javi kad je dosta. :lol:
:lol: Ako je šta dobro na televiziji... umoči ga u vruču čokaladu... nek se malo zabavi,neče ti smetati jedno vrijeme... najbolje onu za kuhanje... dugo se skida...:lol:
HAVANA

#50 Re: kvalitet seksa u brakovima i dugim vezama

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:Jest daje golfa pet glava manje, a meni kaze, Fudo k’o tebi, nemam kud...mora da onda nisi ziogu. :lol:
Tad sam cuku kupio,pored djece onda me i on poceo ometat. :twisted: Fudo naletio i belaj.Moras namikarit kad je bio zornjak, il kad sam pjan. :cry:
Post Reply