Gdje to vi izlazite pa ste stekli takvu percepciju o zenama?nikad_izvini wrote:Majstore, griješiš u prvom postulatu, prilaziš ženama u "KAFANI"fishtrija wrote:Prvo sam sve ovo napisao kao repliku na post u drugoj temi, pa skontah kad već serem 'voliko, nek bude i maskenbal - newtopic![]()
Hm...ljubav_aha wrote:mene samo interesuje,cemu sluze konsultacije od strane naj prijetelja,kad vec SVI imate hrabrosti licno prici djevojcijel do mene il je ovo blago sarkastično... Kakve crne konsultacije. Pa neće on umjesto mene prići joj... Problem je što nema takvih zbog kojih bi bilo vrijedno PRILAZITI
sad sam se naljutio već...
a) ja priđem, i kažem dvije rečenice a ona vrti flašu Heinekena u ruci i kesla se ko blesava, konta koje auto sam parkir'o pred objektom, prkoseći organima reda. A ja konto fina.
b) ja priđem, kažem dvije rečenice a ona šuti i gleda me tupavo. Nakon još nekoliko rečenica i trenutaka neugodne šutnje, ona progovara i uspijeva sastaviti smislenu rečenicu. Blokada u mozgu, mislila skočiću na nju i silovat' je na hastalu. A ja konto fina.
c) ja priđem, kažem dvije-tri, a ona odgovara na razumljivom jeziku akcentom neovdašnjeg podneblja. Vozi ba kući, ofiraš i mene i sebe...
d) ja priđem, sasvim normalno, mirno, prijatno, smiješim se, nisam gabor da bi je prep'o pojavom (i guess...), izgovorim jednostavnu i uopćenu rečenicu, sa trenutku primjenjivom frazom, očekujem isto tako normalan odgovor, nebitno pozitivan/negativan - dakle u nadi sam da će samo uzvratiti istom civilizovanom mjerom. Ali avaj, ona se namršti, hladno otpozdravi, bez osmijeha i okrene se ugodno popunjenoj jaranici s kojom je izašla. K'o da je iz Vlasenice i prepoznala me s spiska osumnjičenih za ratne zločine. Primitivizam. Plastika. Elektrika. Sad bi tako slatko sastavio jednu prosto proširenu sa pominjanjem familije i radnje koja troši kalorije a nije trčanje... huh.
I kaže priđi... Kome ba? Ne možeš znati više ništa. Neki dan se upoznam s djevojkom, rekoh koji si fakultet, kaže ona ja još idem u srednju. A ima grudi k'o da doji trojke kući. Haj zdravo, sa srećom... i tebi i onome ko u muriji zaglavi zbog tebe.
Gdje su one cure što nose patike koje se ne sjaje, koje ne znaju šta su čizme dok ne padne snijeg, koje slušaju strani pop jebote... Što biraju torbe po sadržaju koji će u njemu nositi a ne po gabaritima koje je postavila ulica... Koje ne piju pivu. Gdje je tu ženstvenost i ko ih odgoji da piju pivu? Hajd' vino ili neki Martini ili štatijaznam... Bailey's. Al pivu ona pije... Ili puši one tanke cigarete, a kad progovori ori se 20metara sve oko nje. Ženstvenost. Niđe veze. Zar su u zemlju propale inventivne djevojke koje imaju ideja, koje znaju šta hoće, koje se brinu same o sebi a ne paraju nosom nebo... koje se brinu da imaju normalan život tamo gdje žive, bez švalera/švalerki/tetki/narkomana/šizofreničara... kao pridruženih članova familije...
Ne znam gdje ova diskusija treba da ide... valjda je pitanje IMA LI VAS IGDJE? Ili tipkajte šta želite, ovdje svakako ne vrijede pravila nikakva...![]()
Nemam ništa protiv toga, ali, vjerujem da ćeš naletiti na mnogo prijatniju konverzaciju IZVAN KAFANE
Možda budeš imao više uspjeha u traženju prave
U "kafani" samo možeš doplesati do nje i nešto pokušati, nema tu puno priče.Lažem, ima.Zdravo, "da se provozamo".Seljačka, "hoš šta popit" i tako te.Intelektualna priča..........ne pije vode.
U kafani je sa drugaricama, pa je ego malo porastao![]()
U kafani tješi drugaricu koja je popila par pića, pa se jada. Nije joj do toga.
U kafani ima više izbora, pa joj se obično ne sviđaš![]()
U kafani će prije glumiti neosvojivu.Il je nećeš više vidjeti, il ćeš opet startati, donji si, uglavnom![]()
U kafani se sviđaš njenoj jaranici, a nju startaš. Nema hljeba tu ......uglavnom.
U kafani nema "finih" u kasnim satima(jebiga, seljak sam, štaću)
Heureka zaključak, žene nisu iste u kafani i van nje![]()
![]()
Kome ba?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
slatka_mala
#351 Re: Kome ba?
-
d2
#352 Re: Kome ba?
dobro, cega je pivo onda odraz po tvom misljenju ?slatka_mala wrote: Haha, odavno me niko nije nasmijao ovako, cuj pivo odraz samostalnosti, e svaka ti cast za ovo imam se cemu smijat narednih mjesec dana...
-
d2
#353 Re: Kome ba?
vjerovatno su tebe upoznali negdje.slatka_mala wrote: Gdje to vi izlazite pa ste stekli takvu percepciju o zenama?
-
slatka_mala
#354 Re: Kome ba?
Izvini stvarno ako sam te uvrijedila predhodnim postom, ali to mi je stvarno pravo smijesno. Postujem tvoje misljenje ali je za mene besmisleno, cuj piva odraz samostalnosti, meni licno nista bitno ne govori ta piva, ustvari ne govori mi ama bas nista. Iskreno nikad nisam ni razmisljala o tome sta znaci kad djevojka pije pivu iz flase. Priznajem ne izgleda lijepo flasa pive djevojci u ruci i ona to naginje, bas mi je bezveze totalno, ali ako se nekome svidja i voli piti ok, ne smeta mi. Ja ne volim piti pivu, osim ponekad uz rostilj, mozda je to razlog sto mi ne izgleda fino ni kod drugih djevojaka. Kako mislis mene su vec upoznali?d2 wrote:vjerovatno su tebe upoznali negdje.slatka_mala wrote: Gdje to vi izlazite pa ste stekli takvu percepciju o zenama?
-
Kjajević Majko
#355 Re: Kome ba?
Čelava jesi to ti, imate isti avatar čini mi se?Bond_JaneBond wrote:Ja mrzim pivu kao pice..i nisam nikad u zivotu popila jednu, al' me kopkalo zasto zene piju pivo pa sam pitala par prijateljica koje piju pivu..Helem, to je kao i sve ostalo posljedica situacije u zemlji..Piva -1 casa se moze razvuci na 2 sata, fino hladi ljeti, i zasiti (posto ove moje ne jedu redovno-il' sasvim malo jedu) a nije losa za zdravlje (bubrege)...
Kako možeš mrziti ako nisi popila ni jednu?
-
nikad_izvini
#356 Re: Kome ba?
A da se utalimo pa da tim tvojim, kupimo nešto da jeduBond_JaneBond wrote:Ja mrzim pivu kao pice..i nisam nikad u zivotu popila jednu, al' me kopkalo zasto zene piju pivo pa sam pitala par prijateljica koje piju pivu..Helem, to je kao i sve ostalo posljedica situacije u zemlji..Piva -1 casa se moze razvuci na 2 sata, fino hladi ljeti, i zasiti (posto ove moje ne jedu redovno-il' sasvim malo jedu) a nije losa za zdravlje (bubrege)...
PS Vidim da se još vode debate o komplementarnosti pive i žena
- ladyada
#357 Re: Kome ba?
SsTtEeLlAa wrote:pa naravno da ce te i obilazit..... i ja se grozim toga kad u zenskoj ruci vidim flasu pive..... zenstvenost 0 bodovaladyada wrote:fishtrija wrote:
Pij ti štagod hoćeš, samo piva nije za žene. I ne možeš izgledati ženstveno ako piješ pivu nema teorije. Možda se furaš da si independent... i nije pivo već PIVA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sad mi je jasno sto me svi u velikom krugu zaobilaze ja obozavam pivu piti ...........
![]()
![]()
![]()
ma nije da sa flasom hodam okolo po lokalima , nego obozavam lijepe visoke case ..........

ovdje je kultura pravljenja i konzumiranja malo visa nego u BiH........
drugo niko ti nece flasu piva iznijeti bez case .........
osim u nasim kaficima i klubovima jer imamo losu naviku kad nas potrefi neka pjesma da polupamo pola kafane.........
i izgleda ko da je zemljotres bio a ne festa ....
- ladyada
#358 Re: Kome ba?
dobro sad ta koja razvuce pivo 2 sataBond_JaneBond wrote:Ja mrzim pivu kao pice..i nisam nikad u zivotu popila jednu, al' me kopkalo zasto zene piju pivo pa sam pitala par prijateljica koje piju pivu..Helem, to je kao i sve ostalo posljedica situacije u zemlji..Piva -1 casa se moze razvuci na 2 sata, fino hladi ljeti, i zasiti (posto ove moje ne jedu redovno-il' sasvim malo jedu) a nije losa za zdravlje (bubrege)...
- ladyada
#359 Re: Kome ba?
to poredjenje sam od dosta nasi cura cula ..............Bond_JaneBond wrote: p.s. nek mi oproste sve pivopije na opisu mirisa pive, al' ja je jednostavno ne volem, sta cu, takva mi je narav
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#360 Re: Kome ba?
Ja sam takva.Opisa me!Izgleda da mene cekas....I kada je vjencanje da zovem goste?fishtrija wrote: Gdje su one cure što nose patike koje se ne sjaje, koje ne znaju šta su čizme dok ne padne snijeg, koje slušaju strani pop jebote... Što biraju torbe po sadržaju koji će u njemu nositi a ne po gabaritima koje je postavila ulica... Koje ne piju pivu. Gdje je tu ženstvenost i ko ih odgoji da piju pivu? Hajd' vino ili neki Martini ili štatijaznam... Bailey's. Al pivu ona pije... Ili puši one tanke cigarete, a kad progovori ori se 20metara sve oko nje. Ženstvenost. Niđe veze. Zar su u zemlju propale inventivne djevojke koje imaju ideja, koje znaju šta hoće, koje se brinu same o sebi a ne paraju nosom nebo... koje se brinu da imaju normalan život tamo gdje žive, bez švalera/švalerki/tetki/narkomana/šizofreničara... kao pridruženih članova familije...
Ne znam gdje ova diskusija treba da ide... valjda je pitanje IMA LI VAS IGDJE? Ili tipkajte šta želite, ovdje svakako ne vrijede pravila nikakva...
- fantom slobode
#361 Re: Kome ba?
Ma ti si i bolja, valjda shvati da je nasao napokon zenu svog zivota.Ti si alem, ti si sjaj, srcu njegovome lijeka daj...aida05 wrote:Ja sam takva.Opisa me!Izgleda da mene cekas....I kada je vjencanje da zovem goste?fishtrija wrote: Gdje su one cure što nose patike koje se ne sjaje, koje ne znaju šta su čizme dok ne padne snijeg, koje slušaju strani pop jebote... Što biraju torbe po sadržaju koji će u njemu nositi a ne po gabaritima koje je postavila ulica... Koje ne piju pivu. Gdje je tu ženstvenost i ko ih odgoji da piju pivu? Hajd' vino ili neki Martini ili štatijaznam... Bailey's. Al pivu ona pije... Ili puši one tanke cigarete, a kad progovori ori se 20metara sve oko nje. Ženstvenost. Niđe veze. Zar su u zemlju propale inventivne djevojke koje imaju ideja, koje znaju šta hoće, koje se brinu same o sebi a ne paraju nosom nebo... koje se brinu da imaju normalan život tamo gdje žive, bez švalera/švalerki/tetki/narkomana/šizofreničara... kao pridruženih članova familije...
Ne znam gdje ova diskusija treba da ide... valjda je pitanje IMA LI VAS IGDJE? Ili tipkajte šta želite, ovdje svakako ne vrijede pravila nikakva...
Evo lijepog vremena, ubilo se za svadbe, dajte se organizirati...I molim ostale da ne smetaju, covjek je cekao i docekao, a djevojka, divna lijepa, stalozena, ne para nosom nebo, ne progovara, pivu ne pije, zenstvena, uvijek s vezom, puna ideja, zna sta hoce, birne se o sebi i o drugima, nema svalera, a svalerku ako dragi pozeli, moze i da nabaci...sve u svemu, ne trazi dalje, nasao si ono sto ti treba, srodnu dusu.
- Šeherzada
#362 Re: Kome ba?
Kazem ja njemu,mislis da nisam takva?Vidis svaki me odbio,ono oni vole da se pije piva i svalera,da se dere iz petnih zila i sve ostale nedaj Boze osobine.....Ja mislila nijedan nece voljeti zenu kao sto sam ja....Ali trt Milojka-postoji i fishtrija na svijetu.Jedan on-koji voli ovakve i jedna ja-drugacija od ostalih.Pa mora do svadbe docifantom slobode wrote: Ma ti si i bolja, valjda shvati da je nasao napokon zenu svog zivota.Ti si alem, ti si sjaj, srcu njegovome lijeka daj...
Evo lijepog vremena, ubilo se za svadbe, dajte se organizirati...I molim ostale da ne smetaju, covjek je cekao i docekao, a djevojka, divna lijepa, stalozena, ne para nosom nebo, ne progovara, pivu ne pije, zenstvena, uvijek s vezom, puna ideja, zna sta hoce, birne se o sebi i o drugima, nema svalera, a svalerku ako dragi pozeli, moze i da nabaci...sve u svemu, ne trazi dalje, nasao si ono sto ti treba, srodnu dusu.
Samo jednu osobinu nemam-ovu boldiranu!Kakvom vezom?Ja sama godinama-nikakvu vezu nemam
- fantom slobode
#363 Re: Kome ba?
ma ono, znas veza za posao, veza za ispit, veza za ovo, veza za ono...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#364 Re: Kome ba?
ko kaze da zenmskinjama ne stoji piva

- Šeherzada
#365 Re: Kome ba?
Ja kazem STELA ZA POSAO,stela za ovo ,stela za ono,kad mi neko pomene veze meni se place jer nemam vezefantom slobode wrote:ma ono, znas veza za posao, veza za ispit, veza za ovo, veza za ono...
- fantom slobode
#366 Re: Kome ba?
ma stela je za one sto placaju, veza je besplatna usluga...Nemoj da places, nasla si srodnu dusu, kao da je tebe zelio da opise.Zelim vam sve najbolje!aida05 wrote:Ja kazem STELA ZA POSAO,stela za ovo ,stela za ono,kad mi neko pomene veze meni se place jer nemam vezefantom slobode wrote:ma ono, znas veza za posao, veza za ispit, veza za ovo, veza za ono...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#367 Re: Kome ba?
Sve za ljubav,sve za ljubav

- Šeherzada
#368 Re: Kome ba?
Eto vidis,iz tvojih rijeci kao da se osjeti ironija,ali hvala ti!
- fantom slobode
#369 Re: Kome ba?
Kakva ironija, samo istina, treba da je sretan sto napisa sta trazi i ti procita komentar.Vi ste stvoreni jedno za drugo.Nadam se da ce poduzeti inicijativu i da ce se sve to zavrsiti sretnim brakom.aida05 wrote:Eto vidis,iz tvojih rijeci kao da se osjeti ironija,ali hvala ti!
- Šeherzada
#370 Re: Kome ba?
I ja se nadam,ali da ne bude kao sa roze deckom,da nestane u vidu magle 
- fantom slobode
#371 Re: Kome ba?
Ma taj nije ni svjestan sta je propustio.Ne kaze se dzaba da je nije kome je nudjeno, nego kome je sudjeno.aida05 wrote:I ja se nadam,ali da ne bude kao sa roze deckom,da nestane u vidu magle
- Šeherzada
#372 Re: Kome ba?
I ja kazem......
-
Meyrem
#373 Re: Kome ba?
Problem sarajevskih muskaraca je sto imaju odredjene prohtjeve (vidi uvodni post), sto je
sasvim OK, ali sto nisu u stanju vidjeti kakvu sliku oni ostavljaju kod suprotnog spola.
Nemam nikakav problem sa kvalifikacijama trazenim u uvodnom postu, ne pijem pivo
niti bilo kakav alkohol (razlozi nisu vjerski, vec zdravstveno-estetski) medjutim postaje
zanimljivo ako taj tip pije pivo i uz to jos posjeduje posteni pivski stomacic
Patike odnosno tene nosim samo iz sportskih razloga, za razliku
od sarajevskim muzjaka koji ne znaju sta su kozne cipele
Ne pusim uopce, ne derem se kad govorim, cini mi se da ispunjavam sve trazene
kriterije iz uvodnog posta, ali nisam nimalo zainteresirana ni da mi neko pridje
ni da nekog upoznam preko neta, jer oni koji najvise traze najmanje nude i zato
se ne cudite sto cure hodaju sa strancima koji nemaju zute zube i ne smrdi im
duhan iz usta
sasvim OK, ali sto nisu u stanju vidjeti kakvu sliku oni ostavljaju kod suprotnog spola.
Nemam nikakav problem sa kvalifikacijama trazenim u uvodnom postu, ne pijem pivo
niti bilo kakav alkohol (razlozi nisu vjerski, vec zdravstveno-estetski) medjutim postaje
zanimljivo ako taj tip pije pivo i uz to jos posjeduje posteni pivski stomacic
od sarajevskim muzjaka koji ne znaju sta su kozne cipele
kriterije iz uvodnog posta, ali nisam nimalo zainteresirana ni da mi neko pridje
duhan iz usta
-
Lilana
#374 Re: Kome ba?
Meyrem wrote:Problem sarajevskih muskaraca je sto imaju odredjene prohtjeve (vidi uvodni post), sto je
zanimljivo ako taj tip pije pivo i uz to jos posjeduje posteni pivski stomacic![]()
od sarajevskim muzjaka koji ne znaju sta su kozne cipele![]()
duhan iz usta
Potpisujem boldirano
- Meshtar
#375 Re: Kome ba?
Hm, ti ne tražiš, voliš one što ne traže. Kako li ti dolaziš do, kako reče, mužjaka?Meyrem wrote:Problem sarajevskih muskaraca je sto imaju odredjene prohtjeve (vidi uvodni post), sto je
zanimljivo ako taj tip pije pivo i uz to jos posjeduje posteni pivski stomacic![]()
od sarajevskim muzjaka koji ne znaju sta su kozne cipele![]()
duhan iz usta
Proviđenjem?
Meyrem....Marija, to si ti?? Porastao ti onaj mali bezgrješno začeti brko, fino onako ispao za nekoga ko je bezgrješno začet? Jel upisao žurnalistiku? Jel ti čovjek još drži onu stolariju?
PS. Nije mi namjera nikoga vrijeđati na vjerskoj osnovi, samo karikiram post gore navedene. jesu dobri ovi disclaimeri