Ne sveram i ne varam zenu. U kakvim se ti to krugovima kreces?nova_korisnica wrote:mozda sam nesto pogresno shvatila, ali ti koliko sam upratila, na neki nacin jedan oblik emancipacije vidis kao pristanak na one night stands iliti sex bez obaveza...pa sam dalje shvatila da sveras okolo tj varas svoju zenu..seln wrote:Ne razumijem pitanje. Ako mislis na seksualnu emancipaciju, ona postoji i u braku, npr. da se jasno stavi do znanja sta ko voli. Inace, vjernost se podrazumijeva. I nadam se da pitanje nije bilo provokacijanova_korisnica wrote:podzavas li ti kod svoje zene takav vid emancipacije?? negdje sam procitala da si napisao da je emancipovana...
pa me onako informtivno zanima, da li ti kod svoje zene podrzavas bas taj oblik emancipacije??
nije bila provokacije...vec me zanima da li je ovo ona prica: ja mogu i ja trebam, a ona jok!
Kakva veza, ba?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- seln
#76 Re: Kakva veza, ba?
- swirl
#77 Re: Kakva veza, ba?
Pa ako si ozenjen, i ako se u vasem braku vrijednost podrazumjeva, zasto postavljas pitanje kakva veza ba? 
- seln
#78 Re: Kakva veza, ba?
Jesi li ti uopste procitala uvodni post?swirl wrote:Pa ako si ozenjen, i ako se u vasem braku vrijednost podrazumjeva, zasto postavljas pitanje kakva veza ba?
-
*mima*
#79 Re: Kakva veza, ba?
seln wrote:Ja ti pecatim obrazom da je za dobar seks potreban samo napaljen muskarac i napaljena zena.mima wrote:seln wrote:
Tvoje misljenje. primljeno na znanje.
ne zamjeri sto nas ima koji mislimo drugacije.
Mnogo ima tvojih istomisljenika. Steta. Jer za dobar sex je potrebno mnogo vise.
Ako mislis ljubav i romantiku...eeee, to je nesto drugo.
Ne mislim na ljubav i romantiku......mislim na obostrano poznavanje partnera. Haj da budem prosta........muskarac za jednu noc sa mnom ne moze dozivit ono sto dozivi muskarac kojeg poznajem i sa koji se sexam duzi period.
- seln
#80 Re: Kakva veza, ba?
Opet se mogu zakleti u obraz: bilo je zena sa kojima sam za jednu noc dozivio vise nego sa nekima za par mjeseci.mima wrote:seln wrote:Ja ti pecatim obrazom da je za dobar seks potreban samo napaljen muskarac i napaljena zena.mima wrote:
Mnogo ima tvojih istomisljenika. Steta. Jer za dobar sex je potrebno mnogo vise.
Ako mislis ljubav i romantiku...eeee, to je nesto drugo.
Ne mislim na ljubav i romantiku......mislim na obostrano poznavanje partnera. Haj da budem prosta........muskarac za jednu noc sa mnom ne moze dozivit ono sto dozivi muskarac kojeg poznajem i sa koji se sexam duzi period.
-
nova_korisnica
#81 Re: Kakva veza, ba?
izvini
ne vidjoh "dok sam bio solo"...
permisso
ne vidjoh "dok sam bio solo"...
permisso
- swirl
#82 Re: Kakva veza, ba?
Jesam, ali sta je bilo bilo je, nasao si zenu svojih snova, i furaj dalje dok vas smrt ne rastavi.seln wrote:Jesi li ti uopste procitala uvodni post?swirl wrote:Pa ako si ozenjen, i ako se u vasem braku vrijednost podrazumjeva, zasto postavljas pitanje kakva veza ba?
-
*mima*
#83 Re: Kakva veza, ba?
seln wrote:
Opet se mogu zakleti u obraz: bilo je zena sa kojima sam za jednu noc dozivio vise nego sa nekima za par mjeseci.
A reci mi iskreno......sta je poenta ove teme? Ozenjen si...kazes da je ne varas.....u cemu je problem?
- burek_in_space
#84 Re: Kakva veza, ba?
Tema je edukativnog karaktera i ja bih zahvalio Selnu shto je postavio ova pitanja!swirl wrote:Jesam, ali sta je bilo bilo je, nasao si zenu svojih snova, i furaj dalje dok vas smrt ne rastavi.seln wrote:Jesi li ti uopste procitala uvodni post?swirl wrote:Pa ako si ozenjen, i ako se u vasem braku vrijednost podrazumjeva, zasto postavljas pitanje kakva veza ba?
- seln
#85 Re: Kakva veza, ba?
Onda si mozda primjetila da govorim o proslom vremenu. Proslo vrijeme ima osobinu da je, za razliku od sadasnjeg, proslo.swirl wrote:Jesam, ali sta je bilo bilo je, nasao si zenu svojih snova, i furaj dalje dok vas smrt ne rastavi.seln wrote:Jesi li ti uopste procitala uvodni post?swirl wrote:Pa ako si ozenjen, i ako se u vasem braku vrijednost podrazumjeva, zasto postavljas pitanje kakva veza ba?
Naravno da imam namjeru ostati sa mojom zenom dok nas smrt ili opstinski sud ne rastavi i za to vrijeme cu joj biti vjeran.
Ova tema je onako, vise teoretska....sta je sa tom emancipacijom, ako nisam mogao protarlahati bez osjecaja krivnje, jer mi poslije radnog dijela pocne zapitkivanje "jesmo li mi sada u vezi".
- sinus
#86 Re: Kakva veza, ba?
Ja kada sam moju djevojku prvi put vidio, vidio sam je s leđa
, a kada sam je još ugledao s prednje strane
, kroz glavu su mi prošli svi mogući bezobrazluci ali ozbiljna veza nikako...ali evo nakon tri ljeta gdje sam tu sam da se ženim
Šta hoću da kažem večina nas muškaraca kada prvi put vidi ženu koja mu se dopada,koja je zgodna, izazovna, u glavnom koja ga privlači sigurno ne pomisli joj kako bih ja sa njom šetao po mjesečini, ili brao ljubičice...da li ona volontira u staračkom domu, i da li voli malu djecu ili nešto slično...Već prvo i osnovno što nas vodi je sexualni nagon
Barem je kod mene tako bilo...ali vremenom sasvim druge stvari lagano ulaze u bit svega i to sasvim postaje nešto drugo, ono što na kraju krajeva nisam ni zamišljao desilo mi se... 
Šta hoću da kažem večina nas muškaraca kada prvi put vidi ženu koja mu se dopada,koja je zgodna, izazovna, u glavnom koja ga privlači sigurno ne pomisli joj kako bih ja sa njom šetao po mjesečini, ili brao ljubičice...da li ona volontira u staračkom domu, i da li voli malu djecu ili nešto slično...Već prvo i osnovno što nas vodi je sexualni nagon
-
bosna123
#87 Re: Kakva veza, ba?
Hvala Bogu da jos ima ovih normalnih, staromodnih muskih razmisljanja.... Suprotno od emancipirana je staromodna, ili ako hocete da ljepse zvuci tradicionalna, klasicna, romanticna... izaberite.dast.stanislav wrote:Odgovor pravi je u prvom dijelu tvoj izlaganja... AKo zena ima sve sto si naveo, sebi ne smije dopustiti da zavrsi u krevetu nekog usputnog pojedinca, to isto mislim i za muskarca! Ako nesto ne stima, treba to popraviti, ako je to neostvarivo treba se rastati, ali biti u braku i jebati se unaokolo za mene je besmisleno i spustamo se na razinu kromanjonaca (da ne kazem zivotinja)! Ja mozda vjerujem u vjecnu ljubav, ali i da je ne bude necu biti taj koji ce "sarati" unaokolo, pa makar kuci nikako ne dobijao ono sto mi treba!Klodovik wrote:Pitanja tipa "šta smo mi sad" su smiješna u takvim situacijama. Ako žena ima supruga, djecu, organiziran život i završi u krevetu sa nekim muškarcem, onda sama treba imati i znati odgovor na postavljeno pitanje. Naravno, isto bi trebalo vrijediti i za muškarca u braku koji završi u krevetu sa drugom ženom.
I šta uopće tu čovjek može reći? Odgovori sežu od "mi nismo ništa, ne želim da se više vidimo" do "volim te, lud sam za tobom, razvedi se, ostavi sve, vjenčat ćemo se sad u subotu". I koji je odgovor pravi?
- seln
#88 Re: Kakva veza, ba?
Masallah...eto, trebalo je da dodje muskarac pa da shvati.burek_in_space wrote:
Tema je edukativnog karaktera i ja bih zahvalio Selnu shto je postavio ova pitanja!
- swirl
#90 Re: Kakva veza, ba?
Ovo mi je super, i mislim da je stvarno takosinus wrote:Ja kada sam moju djevojku prvi put vidio, vidio sam je s leđa, a kada sam je još ugledao s prednje strane
![]()
, kroz glavu su mi prošli svi mogući bezobrazluci ali ozbiljna veza nikako...ali evo nakon tri ljeta gdje sam tu sam da se ženim
![]()
Šta hoću da kažem večina nas muškaraca kada prvi put vidi ženu koja mu se dopada,koja je zgodna, izazovna, u glavnom koja ga privlači sigurno ne pomisli joj kako bih ja sa njom šetao po mjesečini, ili brao ljubičice...da li ona volontira u staračkom domu, i da li voli malu djecu ili nešto slično...Već prvo i osnovno što nas vodi je sexualni nagonBarem je kod mene tako bilo...ali vremenom sasvim druge stvari lagano ulaze u bit svega i to sasvim postaje nešto drugo, ono što na kraju krajeva nisam ni zamišljao desilo mi se...
-
opet ja
#91 Re: Kakva veza, ba?
Tema je na mjestu samo ce tesko naci odgovore ovdjeburek_in_space wrote:Tema je edukativnog karaktera i ja bih zahvalio Selnu shto je postavio ova pitanja!swirl wrote:Jesam, ali sta je bilo bilo je, nasao si zenu svojih snova, i furaj dalje dok vas smrt ne rastavi.seln wrote: Jesi li ti uopste procitala uvodni post?
- Haris.ba
#92 Re: Kakva veza, ba?
Seln, mislim da uzimas zene sa kojima si imao "iskustva" za glupe. Mozda grijesim, ali cudis se sto mislis one (ko biva) hoce nesto "vise". Zar to nije legitimno, ako si ti i slao drugacije signale. Zar nemaju one pravo traziti svoj cejf.
Sam si napisao. Pitanje ide "sta smo mi". Zene samo pitaju. Nisu ti rekle "idemo sutra birati bracni krevet". Mislim da ono sto nedostaje u vecini "veza" je dijalog. Pitas sta te interesuje, muci. Dobije se iskren odgovor - moze ti se svidjati ili ne, ali je bolje od gatanja sta bi ak bi. Emancipacija jeste da zene pitaju i izaberu sta im odgovara. Odjedanput cudno sto zene pitaju. Prije se podrazumjevalo s kim zavrsis u krevetu - zeni. A sada problem kad te "pita"?
Drugo, ja bih malo shvatio to sto te pitaju kao vid laskanja. Da nije sex bio dobar, u vecini slucajeva sigurno ne bi ni bilo pitanja. Ostalo bi na onom cujemo se, ili kad te zatrebam lociracu te preko mobitela(ima ona nova usluga
).
Trece, ima i ona da poslije sexa postavlja se pitanje, sta ce on misliti o meni. Pa da ne ispadne kurava, hajd da pitam, ko biva mislice da sam fina - nisam samo mislila na metak - vec sam imala nesta drugo na umu. Ali i to je legitimno. Narocito u musko-zenskim odnosima svako zeli sebe prikazati u najboljem svjetlu. Ima tu uvijek malo preuvelicavanja, da ne kazem laganja. Gledaj to i kroz taj kontekst.
Moraju se zene (ima ih glupih, ali nista ni manje ni vise nego muskaraca - tako da glupost nije privilegija nekoga spola) uvijek postovati. Kad ona postuje tebe, pa pita. Postujes i ti nju i das joj odgovor. Zar nije bolje pitati, nego da sutra saznas kako si u vezi sa tom i tom.
Nebitno je sto neka zena spava sa drugim a u braku je(ili muskarac) na ovoj temi. O tome je bilo vec price. A i moze na nekoj drugoj temi.
Sam si napisao. Pitanje ide "sta smo mi". Zene samo pitaju. Nisu ti rekle "idemo sutra birati bracni krevet". Mislim da ono sto nedostaje u vecini "veza" je dijalog. Pitas sta te interesuje, muci. Dobije se iskren odgovor - moze ti se svidjati ili ne, ali je bolje od gatanja sta bi ak bi. Emancipacija jeste da zene pitaju i izaberu sta im odgovara. Odjedanput cudno sto zene pitaju. Prije se podrazumjevalo s kim zavrsis u krevetu - zeni. A sada problem kad te "pita"?
Drugo, ja bih malo shvatio to sto te pitaju kao vid laskanja. Da nije sex bio dobar, u vecini slucajeva sigurno ne bi ni bilo pitanja. Ostalo bi na onom cujemo se, ili kad te zatrebam lociracu te preko mobitela(ima ona nova usluga
Trece, ima i ona da poslije sexa postavlja se pitanje, sta ce on misliti o meni. Pa da ne ispadne kurava, hajd da pitam, ko biva mislice da sam fina - nisam samo mislila na metak - vec sam imala nesta drugo na umu. Ali i to je legitimno. Narocito u musko-zenskim odnosima svako zeli sebe prikazati u najboljem svjetlu. Ima tu uvijek malo preuvelicavanja, da ne kazem laganja. Gledaj to i kroz taj kontekst.
Moraju se zene (ima ih glupih, ali nista ni manje ni vise nego muskaraca - tako da glupost nije privilegija nekoga spola) uvijek postovati. Kad ona postuje tebe, pa pita. Postujes i ti nju i das joj odgovor. Zar nije bolje pitati, nego da sutra saznas kako si u vezi sa tom i tom.
Nebitno je sto neka zena spava sa drugim a u braku je(ili muskarac) na ovoj temi. O tome je bilo vec price. A i moze na nekoj drugoj temi.
-
opet ja
#93 Re: Kakva veza, ba?
Moj vrli drug tako odvaja zene na one zaswirl wrote:Ovo mi je super, i mislim da je stvarno takosinus wrote:Ja kada sam moju djevojku prvi put vidio, vidio sam je s leđa, a kada sam je još ugledao s prednje strane
![]()
![]()
Šta hoću da kažem večina nas muškaraca kada prvi put vidi ženu koja mu se dopada,koja je zgodna, izazovna, u glavnom koja ga privlači sigurno ne pomisli joj kako bih ja sa njom šetao po mjesečini, ili brao ljubičice...da li ona volontira u staračkom domu, i da li voli malu djecu ili nešto slično...Već prvo i osnovno što nas vodi je sexualni nagonBarem je kod mene tako bilo...ali vremenom sasvim druge stvari lagano ulaze u bit svega i to sasvim postaje nešto drugo, ono što na kraju krajeva nisam ni zamišljao desilo mi se...
A i muskarci, tako nekad znaju biti, ono bas nekako divniii, pa cak i oni od kojih to najmanje ocekujes
-
Klodovik
#94 Re: Kakva veza, ba?
Nije baš neki odgovor. I najveći gabori imaju emocije.opet ja wrote:e evo ti odgovora kod mime...zenama emocije igraju glavnu ulogu...ako joj se partner ne dopada nix sex, za razliku od vas muskih i najveceg gabora mozetemima wrote:A zasto? Znaci vise volis da zavaravas nego da si iskren? Izvini ali kvarno je to sa tvoje strane.....baris je danima.....kresnes je .....iiiiii....pa pa. Nisu sve zenske iste.....nisu sve zaslizile da se prema njima bude dzukela. Kakav je to sex za jednu noc? Ne poznajete se....nemate pojma sta ko voli.......U cemu je problem? Ona ima dobre sise i guzu i daj da je kresnem......
- seln
#95 Re: Kakva veza, ba?
Naravno da imaju. Samo sto mi nemamo ozbiljnih namjera.Klodovik wrote:Nije baš neki odgovor. I najveći gabori imaju emocije.opet ja wrote:e evo ti odgovora kod mime...zenama emocije igraju glavnu ulogu...ako joj se partner ne dopada nix sex, za razliku od vas muskih i najveceg gabora mozetemima wrote:A zasto? Znaci vise volis da zavaravas nego da si iskren? Izvini ali kvarno je to sa tvoje strane.....baris je danima.....kresnes je .....iiiiii....pa pa. Nisu sve zenske iste.....nisu sve zaslizile da se prema njima bude dzukela. Kakav je to sex za jednu noc? Ne poznajete se....nemate pojma sta ko voli.......U cemu je problem? Ona ima dobre sise i guzu i daj da je kresnem......
-
*mima*
#96 Re: Kakva veza, ba?
seln.......sta mislis da ti dodje par likova i kazu.....woooow....kakvu sam noc proveo sa tvojom zenom.....kakav je to sex bio.....
Bez ljutnje molim te.
Bez ljutnje molim te.
- seln
#97 Re: Kakva veza, ba?
Rekao bih "cestitamo, macak" i otisao da predam tuzbu za razvod. ko se tarlaha okolo, mora biti svjestan i rizika i posljedica.mima wrote:seln.......sta mislis da ti dodje par likova i kazu.....woooow....kakvu sam noc proveo sa tvojom zenom.....kakav je to sex bio.....
Bez ljutnje molim te.
-
*mima*
#98 Re: Kakva veza, ba?
seln wrote:Rekao bih "cestitamo, macak" i otisao da predam tuzbu za razvod. ko se tarlaha okolo, mora biti svjestan i rizika i posljedica.mima wrote:seln.......sta mislis da ti dodje par likova i kazu.....woooow....kakvu sam noc proveo sa tvojom zenom.....kakav je to sex bio.....
Bez ljutnje molim te.
Ne mislim da se to desilo u braku.....nego da je to bilo prije braka.
- metal_rules_cura
#99 Re: Kakva veza, ba?
Kakve veze emancipacija zene ima sa njenim licnim shvatanjem veza, seksa? Nikakve, po meni. Ako sam dobro povezala, ako je zena spremna na seksanje za jednu noc to ulazi, izmedju ostalog, u njenu biografiju emancipovane?

-
Klodovik
#100 Re: Kakva veza, ba?
Po mom skromnom mišljenju, ništa od od pobrojanog nije "suprotno od emancipirana".bosna123 wrote:Hvala Bogu da jos ima ovih normalnih, staromodnih muskih razmisljanja.... Suprotno od emancipirana je staromodna, ili ako hocete da ljepse zvuci tradicionalna, klasicna, romanticna... izaberite.dast.stanislav wrote:Odgovor pravi je u prvom dijelu tvoj izlaganja... AKo zena ima sve sto si naveo, sebi ne smije dopustiti da zavrsi u krevetu nekog usputnog pojedinca, to isto mislim i za muskarca! Ako nesto ne stima, treba to popraviti, ako je to neostvarivo treba se rastati, ali biti u braku i jebati se unaokolo za mene je besmisleno i spustamo se na razinu kromanjonaca (da ne kazem zivotinja)! Ja mozda vjerujem u vjecnu ljubav, ali i da je ne bude necu biti taj koji ce "sarati" unaokolo, pa makar kuci nikako ne dobijao ono sto mi treba!Klodovik wrote:Pitanja tipa "šta smo mi sad" su smiješna u takvim situacijama. Ako žena ima supruga, djecu, organiziran život i završi u krevetu sa nekim muškarcem, onda sama treba imati i znati odgovor na postavljeno pitanje. Naravno, isto bi trebalo vrijediti i za muškarca u braku koji završi u krevetu sa drugom ženom.
I šta uopće tu čovjek može reći? Odgovori sežu od "mi nismo ništa, ne želim da se više vidimo" do "volim te, lud sam za tobom, razvedi se, ostavi sve, vjenčat ćemo se sad u subotu". I koji je odgovor pravi?