Kakva veza, ba?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dast.stanislav

#51 Re: Kakva veza, ba?

Post by dast.stanislav »

mima wrote:
seln wrote:

Spominjati proslost moje zene nije bas ono sto ocekujem od dobro vaspitanih zena.

Znala sam da ces me pogresno shvatit. Ne pada mi na pamet da bilo kog vrijedjam. Ti si ocito otvorio temu da se pohvalis svojim sexualnim podvizima...... i uz to si mnoge zenske povrijedio. I ti trazis emancipaciju od zena. Sta smatras pod tom emancipacijom? Kad zena spava sa muskarcem jer je i ona to htjela....vi za nju kazete da je drolja.
Ja iskreno podrzavam tvoj stav i tako prave zene trebaju da razmisljaju...
Klodovik

#52 Re: Kakva veza, ba?

Post by Klodovik »

Pitanja tipa "šta smo mi sad" su smiješna u takvim situacijama. Ako žena ima supruga, djecu, organiziran život i završi u krevetu sa nekim muškarcem, onda sama treba imati i znati odgovor na postavljeno pitanje. Naravno, isto bi trebalo vrijediti i za muškarca u braku koji završi u krevetu sa drugom ženom.

I šta uopće tu čovjek može reći? Odgovori sežu od "mi nismo ništa, ne želim da se više vidimo" do "volim te, lud sam za tobom, razvedi se, ostavi sve, vjenčat ćemo se sad u subotu". I koji je odgovor pravi?
seln

#53 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

mima wrote:
seln wrote:

Spominjati proslost moje zene nije bas ono sto ocekujem od dobro vaspitanih zena.

Znala sam da ces me pogresno shvatit. Ne pada mi na pamet da bilo kog vrijedjam. Ti si ocito otvorio temu da se pohvalis svojim sexualnim podvizima...... i uz to si mnoge zenske povrijedio. I ti trazis emancipaciju od zena. Sta smatras pod tom emancipacijom? Kad zena spava sa muskarcem jer je i ona to htjela....vi za nju kazete da je drolja.
mima, ne znam koliko ti je godina, ali ako je vise od 13, stvarno se brinem za tebe.
Na ovom podforumu imas tema koje psi sa maslom ne bi mogli pojesti, ali eto JA sam otvorio temu da se hvalim podvizima. I to u vrijeme kad u svakoj urbanoj sredini klinci prije osamnaeste imaju vise partnera nego njihovi roditelji za citav zivot. mislim, stvarno...
Ne znam sta smatram pod emancipacijom, termin nisam ja izmislio, ali ga svaka wannabe emancipovana izrabljuje ko labello i spremna je iskopati oci sagovorniku koji u to posumnja. Kad zena spava s muskarcem jer je i ona to htjela, onda je emancipovana....zvrcka je u tome sto mnoge spavaju s muskarcima samo zato da bi se dopale i zakacile za nekoga. I tesko mi je da prihvatim da zena koja daje svakome ko pita a nudi ko ne pita ima veze sa emancipacijom, prije ce biti da je nimfomanka.
dast.stanislav

#54 Re: Kakva veza, ba?

Post by dast.stanislav »

Klodovik wrote:Pitanja tipa "šta smo mi sad" su smiješna u takvim situacijama. Ako žena ima supruga, djecu, organiziran život i završi u krevetu sa nekim muškarcem, onda sama treba imati i znati odgovor na postavljeno pitanje. Naravno, isto bi trebalo vrijediti i za muškarca u braku koji završi u krevetu sa drugom ženom.

I šta uopće tu čovjek može reći? Odgovori sežu od "mi nismo ništa, ne želim da se više vidimo" do "volim te, lud sam za tobom, razvedi se, ostavi sve, vjenčat ćemo se sad u subotu". I koji je odgovor pravi?
Odgovor pravi je u prvom dijelu tvoj izlaganja... AKo zena ima sve sto si naveo, sebi ne smije dopustiti da zavrsi u krevetu nekog usputnog pojedinca, to isto mislim i za muskarca! Ako nesto ne stima, treba to popraviti, ako je to neostvarivo treba se rastati, ali biti u braku i jebati se unaokolo za mene je besmisleno i spustamo se na razinu kromanjonaca (da ne kazem zivotinja)! Ja mozda vjerujem u vjecnu ljubav, ali i da je ne bude necu biti taj koji ce "sarati" unaokolo, pa makar kuci nikako ne dobijao ono sto mi treba!
Last edited by dast.stanislav on 17/04/2009 11:30, edited 1 time in total.
*mima*

#55 Re: Kakva veza, ba?

Post by *mima* »

A ne kontam kakvu reakciju ocekujes? Ozenio si se i sad pljujes po onim koje si kresao.
seln

#56 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

mima wrote:A ne kontam kakvu reakciju ocekujes? Ozenio si se i sad pljujes po onim koje si kresao.
Otkud "pljujem"? Otvorio sam temu, ni bolju ni goru od 90% tema, nisam spomenu imena...u cemu je problem?
Zato sto sam pitao "gdje je ta emancipacija", jer mi je cudno da ne mozes leci s nekim ako niste u vezi.
swirl

#57 Re: Kakva veza, ba?

Post by swirl »

Mislim da biti emancipovan ne znaci da cu sada ici u krevet sa svakim muskarcem, i strogo voditi racuna da to bude one nigth stand, i poslije adio. Ako se neko oko mene trudi mjesecima, logicno je da pomislim da se toj osobi svidjam, i da hoce vise od toga one night stand. Mislim, ne znam sta je lose u tome? Ne znam zasto je problem biti iskren od pocetka, i odmah reci, ovo je samo za sex, ne treba mi nista vise od toga. Bar tako rade na mrskom nam zapadu :-)
dast.stanislav

#58 Re: Kakva veza, ba?

Post by dast.stanislav »

swirl wrote:Mislim da biti emancipovan ne znaci da cu sada ici u krevet sa svakim muskarcem, i strogo voditi racuna da to bude one nigth stand, i poslije adio. Ako se neko oko mene trudi mjesecima, logicno je da pomislim da se toj osobi svidjam, i da hoce vise od toga one night stand. Mislim, ne znam sta je lose u tome? Ne znam zasto je problem biti iskren od pocetka, i odmah reci, ovo je samo za sex, ne treba mi nista vise od toga. Bar tako rade na mrskom nam zapadu :-)
Jednostavano ... SEY AND CITY je odgovor koji Vam se namece na pitanje emancipacije i to je recimo jedan savrseni oblik zene koja je savremena i moderna, sa manjim ili vecim prilagodjavanjem nasim uslovima, ali sustina je ista!
*mima*

#59 Re: Kakva veza, ba?

Post by *mima* »

seln wrote:
mima wrote:A ne kontam kakvu reakciju ocekujes? Ozenio si se i sad pljujes po onim koje si kresao.
Otkud "pljujem"? Otvorio sam temu, ni bolju ni goru od 90% tema, nisam spomenu imena...u cemu je problem?
Zato sto sam pitao "gdje je ta emancipacija", jer mi je cudno da ne mozes leci s nekim ako niste u vezi.

Naravno da mogu.......ja imam takvog muskarca sa kojim se sexam par godina. Ali nisu sve zene iste......zene su jako osjecajne. Sve zavisi kako ko prilazi zeni i koliko su oboje iskreni i otvoreni. Ali sex za jednu noc.......bezveze
seln

#60 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

swirl wrote:Mislim da biti emancipovan ne znaci da cu sada ici u krevet sa svakim muskarcem, i strogo voditi racuna da to bude one nigth stand, i poslije adio. Ako se neko oko mene trudi mjesecima, logicno je da pomislim da se toj osobi svidjam, i da hoce vise od toga one night stand. Mislim, ne znam sta je lose u tome? Ne znam zasto je problem biti iskren od pocetka, i odmah reci, ovo je samo za sex, ne treba mi nista vise od toga. Bar tako rade na mrskom nam zapadu :-)
Tacno je da emancipovan ne znaci gimnastiku sa svakim. Ako se neko oko tebe trudi mjesecima, onda vjerovatno zeli nesto ozbiljnije ili je bas totalni supak.
Nema nista lose u tome i ja sam u jednom postu napisao, da sam zensko, za vrijeme vodanja bih ispitao namjere udvaraca. Samo, ja se nikad nisam trudio oko neke mjesecima, atrud od par dana je normalan za iole bolju curu cak i kad je samo seks u pitanju.
seln

#61 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

mima wrote:
seln wrote:

Naravno da mogu.......ja imam takvog muskarca sa kojim se sexam par godina. Ali nisu sve zene iste......zene su jako osjecajne. Sve zavisi kako ko prilazi zeni i koliko su oboje iskreni i otvoreni. Ali sex za jednu noc.......bezveze
Tvoje misljenje. primljeno na znanje.
ne zamjeri sto nas ima koji mislimo drugacije.
swirl

#62 Re: Kakva veza, ba?

Post by swirl »

seln wrote:
Tacno je da emancipovan ne znaci gimnastiku sa svakim. Ako se neko oko tebe trudi mjesecima, onda vjerovatno zeli nesto ozbiljnije ili je bas totalni supak.
Nema nista lose u tome i ja sam u jednom postu napisao, da sam zensko, za vrijeme vodanja bih ispitao namjere udvaraca. Samo, ja se nikad nisam trudio oko neke mjesecima, atrud od par dana je normalan za iole bolju curu cak i kad je samo seks u pitanju.
Vjeruj mi, jednom sam momka direktno pitala, hocemo li mi biti raja, ili cemo se skontati :D Duga veza bas bila :mrgreen:
burek_in_space

#63 Re: Kakva veza, ba?

Post by burek_in_space »

@Seln,nije se rodio ko je zhensku ugodio. :mrgreen:
dast.stanislav

#64 Re: Kakva veza, ba?

Post by dast.stanislav »

@seln

Sa duznim postovanjem, ne razmisljas po meni na pravilan nacin... Emancipacija zena se ogleda u angazovanju u drustveni zivot i sve maksimalnoj ravnopravnosti... Emancipacija zena se odnosi na samostalnost, bijeg iz nekadasnjeg okvira zene u zatvorenoj sobi 2x2 i u promjeni uloge koju je imala prije, emancipacija podrazumijeva ne kucanicu, nego radnu zenu koja se bori nesto da promjeni i koja razmislja na neki drugaciji nacin, ali isto tako tu je da odgaja dijete efikasno i da bude dostupna svojoj porodici uvijek i u svako doba... Kao sto sam gore naveo, iskrivljena slika je danas da je SEX AND CITY ono sto zenu cini emancipovanom. To je pogresno! Zena za jedno vece nije zena, ona je po meni bice koju tjera nagon i koja nema neki oslonac u zivotu, jednostavno traga za necim sto ce je usreciti i dici u nebesa i u dubini je jako nesretna sto nije srela pravu ljubav!
Tako da sex za jedno vece po meni treba da se potrazi u ustanovama za te svrhe napravljenim!

P.S. Nisam nista bio drugaciji od tebe, samo je moj broj koji si gore naveo znatno manji! :)
Last edited by dast.stanislav on 17/04/2009 11:40, edited 2 times in total.
seln

#65 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

burek_in_space wrote:@Seln,nije se rodio ko je zhensku ugodio. :mrgreen:
Ma znam...uvijek se sjetim onog vica kad bog pravedniku ispunjava zelju, a on ga pita kako razunjeti zene.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66 Re: Kakva veza, ba?

Post by Truba »

baš bi bilo dobro gledati novu sezonu seg i grada nakon recesije

kako bi se zvalo?
grad i prostitucija :lol: :lol: :lol:
seln

#67 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

dast.stanislav wrote:@seln

Sa duznim postovanjem, ne razmisljas po meni na pravilan nacin... Emancipacija zena se ogleda u angazovanju u drustveni zivot i sve maksimalnoj ravnopravnosti... Emancipacija zena se odnosi na samostalnost, bijeg iz nekadasnjeg okvira zene u zatvorenoj sobi 2x2 i u promjeni uloge koju je imala prije, emancipacija podrazumijeva ne kucanicu, nego radnu zenu koja se bori nesto da promjeni i koja razmislja na neki drugaciji nacin, ali isto tako tu je da odgaja dijete efikasno i da bude dostupna svojoj porodici uvijek i u svako doba... Kao sto sam gore naveo, iskrivljena slika je danas da je SEX AND CITY ono sto zenu cini emancipovanom. To je pogresno! Zena za jedno vece nije zena, ona je po meni bice koju tjera nagon i koja nema neki oslonac u zivotu, jednostavno traga za necim sto ce je usreciti i dici u nebesa i u dubini je jako nesretna sto nije srela pravu ljubav!
Tako da sex za jedno vece po meni treba da se potrazi u ustanovama za te svrhe napravljenim!
Takodje primljeno na znanje. Ne mogu ja "pravilno" razmisljati ni po kome.
Podforum je LJ&S, zato sam mislio na seksualnu emancipaciju. O onoj drrugoj mozemo na Politici.
nova_korisnica

#68 Re: Kakva veza, ba?

Post by nova_korisnica »

podzavas li ti kod svoje zene takav vid emancipacije?? negdje sam procitala da si napisao da je emancipovana...
seln

#69 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

swirl wrote:
seln wrote:
Vjeruj mi, jednom sam momka direktno pitala, hocemo li mi biti raja, ili cemo se skontati :D Duga veza bas bila :mrgreen:
A imali ste sex prije toga?
*mima*

#70 Re: Kakva veza, ba?

Post by *mima* »

seln wrote:

Mnogo ima tvojih istomisljenika. Steta. Jer za dobar sex je potrebno mnogo vise.
opet ja

#71 Re: Kakva veza, ba?

Post by opet ja »

nije ni kod nas vise zenama tabu one night stand...mada ima citava jedna generacija koja se zgrazava na pomisao sex i grada ...recimo 72,73...
seln

#72 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

nova_korisnica wrote:podzavas li ti kod svoje zene takav vid emancipacije?? negdje sam procitala da si napisao da je emancipovana...
Ne razumijem pitanje. Ako mislis na seksualnu emancipaciju, ona postoji i u braku, npr. da se jasno stavi do znanja sta ko voli. Inace, vjernost se podrazumijeva. I nadam se da pitanje nije bilo provokacija
seln

#73 Re: Kakva veza, ba?

Post by seln »

mima wrote:
seln wrote:

Mnogo ima tvojih istomisljenika. Steta. Jer za dobar sex je potrebno mnogo vise.
Ja ti pecatim obrazom da je za dobar seks potreban samo napaljen muskarac i napaljena zena.
Ako mislis ljubav i romantiku...eeee, to je nesto drugo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#74 Re: Kakva veza, ba?

Post by Truba »

seln wrote:
nova_korisnica wrote:podzavas li ti kod svoje zene takav vid emancipacije?? negdje sam procitala da si napisao da je emancipovana...
Ne razumijem pitanje. Ako mislis na seksualnu emancipaciju, ona postoji i u braku, npr. da se jasno stavi do znanja sta ko voli. Inace, vjernost se podrazumijeva. I nadam se da pitanje nije bilo provokacija

ona te pita bil volio da ti neko meće za jednu noć ženi sa strane dok ti bezuspješno kanjaš neku 14 dana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nova_korisnica

#75 Re: Kakva veza, ba?

Post by nova_korisnica »

seln wrote:
mozda sam nesto pogresno shvatila, ali ti koliko sam upratila, na neki nacin jedan oblik emancipacije vidis kao pristanak na one night stands iliti sex bez obaveza...pa sam dalje shvatila da sveras okolo tj varas svoju zenu..
pa me onako informtivno zanima, da li ti kod svoje zene podrzavas bas taj oblik emancipacije??
nije bila provokacije...vec me zanima da li je ovo ona prica: ja mogu i ja trebam, a ona jok!
Post Reply