Kakva veza, ba?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
theTruePath
#226 Re: Kakva veza, ba?
pa dje ces zeniti onu koja ti da prije braka??

-
švicarska
#227 Re: Kakva veza, ba?
ne znam da li odogovara temi ali moram reći da nisu samo muškarci bezosjećajni i da ima i nas grozni.Imala sam daaaaaaaavno jednu vezu /samo sex/ ništa više , viđali smo se kad nam odgovara i to samo u njegovom stanu , vani nikad nismo izlazili , ni kafa ni ništa , različiti životni stilovi itd mislila sam da nema nikakvih osjećanja i sl.Međutim kad mi je dosadilo i došla da mu kažem da mi više to ne odgovara /nisam tražila sad neku ozbiljnu vezu sa njim , baš obrnuto nisam više željela da ga viđam / frajer poludio ,naljutio se , zvao , dolazio čak i sitne sate na vrata .Halo ba šta mu je , pa dogovorili smo se kako to funkcionira i on sad nešto izvodi/BTW tip je stariji od mene 10 -tak godina/ j
-
Gospoda Ministarka
#228 Re: Kakva veza, ba?
Covjeka ni krivog ni duznog napadoste.
Moze mu se (u ovom slucaju moglo mu se), hoce mu se...nije on kriv sto su one na trecem sastanku sirile noge, a covjek sve sto dobije lako ne cijeni, pa zasto bi ih onda cijenio i zelio neku vezu sa njima? Svi su takvi i svi s istim nagonima i zeljama vas pozovu na kafu, nista cudno.
Moze mu se (u ovom slucaju moglo mu se), hoce mu se...nije on kriv sto su one na trecem sastanku sirile noge, a covjek sve sto dobije lako ne cijeni, pa zasto bi ih onda cijenio i zelio neku vezu sa njima? Svi su takvi i svi s istim nagonima i zeljama vas pozovu na kafu, nista cudno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#229 Re: Kakva veza, ba?
pa ljudi tema je stara 2 godine 
-
švicarska
#230 Re: Kakva veza, ba?
E jbg ja je tek sad vidjela/dosadno mi na poslu/komi wrote:pa ljudi tema je stara 2 godine
- Truba
#231 Re: Kakva veza, ba?
vidim ja da niko ne gleda datume

-
švicarska
#232 Re: Kakva veza, ba?
Kad sam prestala da gledam datum na rodnom listu , prestala sam i ostale datume pratiti/izuzev datuma za platu/komi wrote:vidim ja da niko ne gleda datume![]()
![]()
![]()
- Truba
#233 Re: Kakva veza, ba?
nisi ti kriva takvo je društvo 
- dr.Gonzo
#234 Re: Kakva veza, ba?
Zasto ne bi zelio vezu? Jer je cura isto htjela seks, kao i on? Zasto bi uopste nekoga manje cijenio jer se ta osoba seksa?Moze mu se (u ovom slucaju moglo mu se), hoce mu se...nije on kriv sto su one na trecem sastanku sirile noge, a covjek sve sto dobije lako ne cijeni, pa zasto bi ih onda cijenio i zelio neku vezu sa njima? Svi su takvi i svi s istim nagonima i zeljama vas pozovu na kafu, nista cudno.
Mislim, ok je ako neko ne zeli vezu vec samo seks, bilo da je u pitanju musko ili zensko. Al su mi nezrele muske price tipa "dala mi je odmah, pa necu sa njom", isto kao i zenske price koje takav vid ponasanja pravdaju.
- JThomas
#235 Re: Kakva veza, ba?
to je džaba i namjerno pokušavati, nikad ti ne možeš ženi biti dušmanin k'o druga žena 
- MedenoSrce
#236 Re: Kakva veza, ba?
dr.Gonzo wrote: Zasto ne bi zelio vezu? Jer je cura isto htjela seks, kao i on? Zasto bi uopste nekoga manje cijenio jer se ta osoba seksa?Ja cijenim ljude radi njihovih kvaliteta, a ne radi neke kvazi-principijelnosti koja se ogleda u tome koliko su seksualno aktivni, i sa koliko partnera.
Mislim, ok je ako neko ne zeli vezu vec samo seks, bilo da je u pitanju musko ili zensko. Al su mi nezrele muske price tipa "dala mi je odmah, pa necu sa njom", isto kao i zenske price koje takav vid ponasanja pravdaju.
- Luce
#237 Re: Kakva veza, ba?
Bitno je biti iskren, pa ako hoces samo sex tako se i postavis. A ako zelis vezu, isto tako, to kazes. Zeznuto je kad hoces sex, a glumis da hoces vezu da bi dobio sex, jelte.Zanesvijesti mi se od ove recenice
Isto tako, ne mogu znati hocu li s nekim vezu dok malo bolje ne upoznam tu osobu, prema tome, misljenja sam,da prvo treba upoznati osobu, pa onda sve ostalo...
Isto tako, ne mogu znati hocu li s nekim vezu dok malo bolje ne upoznam tu osobu, prema tome, misljenja sam,da prvo treba upoznati osobu, pa onda sve ostalo...
-
hocunecu
#238 Re: Kakva veza, ba?
dr.Gonzo wrote:Zasto ne bi zelio vezu? Jer je cura isto htjela seks, kao i on? Zasto bi uopste nekoga manje cijenio jer se ta osoba seksa?Moze mu se (u ovom slucaju moglo mu se), hoce mu se...nije on kriv sto su one na trecem sastanku sirile noge, a covjek sve sto dobije lako ne cijeni, pa zasto bi ih onda cijenio i zelio neku vezu sa njima? Svi su takvi i svi s istim nagonima i zeljama vas pozovu na kafu, nista cudno.Ja cijenim ljude radi njihovih kvaliteta, a ne radi neke kvazi-principijelnosti koja se ogleda u tome koliko su seksualno aktivni, i sa koliko partnera.
-
Gospoda Ministarka
#239 Re: Kakva veza, ba?
To je samo konstatacija na ljudsku prirodu da sto vise truda i zalaganja uloze u nesto, ljudi to na kraju vise i cijene.dr.Gonzo wrote:Zasto ne bi zelio vezu? Jer je cura isto htjela seks, kao i on? Zasto bi uopste nekoga manje cijenio jer se ta osoba seksa?Moze mu se (u ovom slucaju moglo mu se), hoce mu se...nije on kriv sto su one na trecem sastanku sirile noge, a covjek sve sto dobije lako ne cijeni, pa zasto bi ih onda cijenio i zelio neku vezu sa njima? Svi su takvi i svi s istim nagonima i zeljama vas pozovu na kafu, nista cudno.Ja cijenim ljude radi njihovih kvaliteta, a ne radi neke kvazi-principijelnosti koja se ogleda u tome koliko su seksualno aktivni, i sa koliko partnera.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#240 Re: Kakva veza, ba?
Cekala sam te da im kazes.komi wrote:pa ljudi tema je stara 2 godine
- dr.Gonzo
#241 Re: Kakva veza, ba?
Da je samo to u pitanju, onda bi najbolje veze bile kod ljudi koji su se muntali godinamaTo je samo konstatacija na ljudsku prirodu da sto vise truda i zalaganja uloze u nesto, ljudi to na kraju vise i cijene.
Iz licnog iskustva, mogu reci da nisam uocio neku bitnu vezu izmedju kvaliteta veze i duzine cekanja na prvi seksualni odnos. Pogotovo ne direktnu zavisnost.
OK mi je kad cura "nece odmah". Razumijem i postujem. Al nismo djeca, pa da to muntanje traje mjesecima, ako privlacnost i uzajamno interesovanje vec postoji.
- Truba
#242 Re: Kakva veza, ba?
a ja sam čekao tebeladyblue18 wrote:Cekala sam te da im kazes.komi wrote:pa ljudi tema je stara 2 godine
stvarno sam fasciniran kako ljudi ne gledaju niti vide
-
Gospoda Ministarka
#243 Re: Kakva veza, ba?
Da je samo to u pitanju, onda bi najbolje veze bile kod ljudi koji su se muntali godinamadr.Gonzo wrote:To je samo konstatacija na ljudsku prirodu da sto vise truda i zalaganja uloze u nesto, ljudi to na kraju vise i cijene.
Iz licnog iskustva, mogu reci da nisam uocio neku bitnu vezu izmedju kvaliteta veze i duzine cekanja na prvi seksualni odnos. Pogotovo ne direktnu zavisnost.
OK mi je kad cura "nece odmah". Razumijem i postujem. Al nismo djeca, pa da to muntanje traje mjesecima, ako privlacnost i uzajamno interesovanje vec postoji.
Da, slazem se s ovim dijelom, ali ne vjerujem da se iz one night stand odnosa moze osnovati veza tj. nije cest slucaj... onda mora biti ili izvrstan sex ili neki splet sudbine...
- dr.Gonzo
#244 Re: Kakva veza, ba?
Mozda nije cesto, ali ne mislim da je ista manje vjerovatno da ce dobra veza nastati iz one night standa, nego iz zajednickog odlaska u kino. Za vecinu dobrih veza bi se moglo reci da je bilo malo vjerovatno da ce nastati tako kako su nastale.Da, slazem se s ovim dijelom, ali ne vjerujem da se iz one night stand odnosa moze osnovati veza tj. nije cest slucaj... onda mora biti ili izvrstan sex ili neki splet sudbine...
Ako nista, one night stand bar govori da postoji neka hemija. To naravno nije dovoljno samo po sebi, al je bolje nego kad nema hemije
-
Gospoda Ministarka
#245 Re: Kakva veza, ba?
Vjerujem da je neophodno da prode neko vrijeme da se pocetna euforija stisa i da se utisci i emocije sloze. Sve treba pustiti da prenoci... te stvari vise puta... U ostalom... zar nije logicnije i zanimljivije lagano se upoznavati i iscekivati taj trenutak nego isto vece kad se pogledi sretno potrcati u krevet?dr.Gonzo wrote:Mozda nije cesto, ali ne mislim da je ista manje vjerovatno da ce dobra veza nastati iz one night standa, nego iz zajednickog odlaska u kino. Za vecinu dobrih veza bi se moglo reci da je bilo malo vjerovatno da ce nastati tako kako su nastale.Da, slazem se s ovim dijelom, ali ne vjerujem da se iz one night stand odnosa moze osnovati veza tj. nije cest slucaj... onda mora biti ili izvrstan sex ili neki splet sudbine...
Ako nista, one night stand bar govori da postoji neka hemija. To naravno nije dovoljno samo po sebi, al je bolje nego kad nema hemije
- dr.Gonzo
#246 Re: Kakva veza, ba?
Opcija 1: Pustis da prodje neko vrijeme, primjetis da nije to to, i fino se razidjete.Vjerujem da je neophodno da prode neko vrijeme da se pocetna euforija stisa i da se utisci i emocije sloze.
Sve treba pustiti da prenoci... te stvari vise puta... U ostalom... zar nije logicnije i zanimljivije lagano se upoznavati i iscekivati taj trenutak nego isto vece kad se pogledi sretno potrcati u krevet?
Opcija 2: Seksate se par puta, primjetis da nije to to, i fino se razidjete.
Make your choice
-
Gospoda Ministarka
#247 Re: Kakva veza, ba?
U muskom svijetu, za zenu je ipak bolja opcija 1.dr.Gonzo wrote:Opcija 1: Pustis da prodje neko vrijeme, primjetis da nije to to, i fino se razidjete.
Opcija 2: Seksate se par puta, primjetis da nije to to, i fino se razidjete.
Make your choice Obzirom da je seks fizicka potreba, ja glasam za opciju 2. Ako veze ima dobrog potencijala na pocetku, nece je seks potrositi. Naravno, za svu ovu pricu je preduslov da postoji medjusobna hemija.
- dr.Gonzo
#248 Re: Kakva veza, ba?
Ma znam, al mozda bi nam svima bolje bilo da su i zene sklonije opciji 2, bilo bi manje frustracija i agresivnosti u drustvu, to su ceste posljedice nejebice 
- Ghost_Rider_XXX
#249 Re: Kakva veza, ba?
Svi mi imamo haman pa iste nagone, a žene nisu sklonije opciji 2 više iz šatro nakih moralnih i odgojnih normi. Kad mi povalimo curu na prvo sudaru, onda smo praaaaaaavo dobri igrači, a ona je laka i vaka i naka, s toga se ne treba čudit što nam se pogledi razilaze po tom pitanju.dr.Gonzo wrote:Ma znam, al mozda bi nam svima bolje bilo da su i zene sklonije opciji 2, bilo bi manje frustracija i agresivnosti u drustvu, to su ceste posljedice nejebice
-
Quenri
#250 Re: Kakva veza, ba?
....to kažeš, ali bi primjenila opciju 2Gospoda Ministarka wrote:U muskom svijetu, za zenu je ipak bolja opcija 1.