Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Zivcho

Post by Zivcho »

Eh evo me...obrijan, okupan :D fin ...ko na slici :D

Idem se sad ubijati "dzigarom" i turbo-folkom uzivo...dok se boje ne rastope :D :D

Citamo se sutra, ako sve prodje kako treba 8-)
sanaman

Post by sanaman »

SVE PROMJENE BOLE...a kada se preboli...onda si cooler 8) i ipak se jednom zivi, i nije to smak svijeta ako se sa nekim razidjes...iako svi mi mislimo da jeste barem u prvom periodu...dok ne upoznamo nekog drugog...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Zivcho wrote:Eh evo me...obrijan, okupan :D fin ...ko na slici :D

Idem se sad ubijati "dzigarom" i turbo-folkom uzivo...dok se boje ne rastope :D :D

A na šta ga Stella_sa nagovori.... :-?
stella_sa

Post by stella_sa »

sanaman wrote:SVE PROMJENE BOLE...a kada se preboli...onda si cooler 8) i ipak se jednom zivi, i nije to smak svijeta ako se sa nekim razidjes...iako svi mi mislimo da jeste barem u prvom periodu...dok ne upoznamo nekog drugog...
ne zelis valjda reci da se covjek oporavi tek kada nadje replace za onog prvog?
stella_sa

Post by stella_sa »

FortunaBela wrote:
Zivcho wrote:Eh evo me...obrijan, okupan :D fin ...ko na slici :D

A na šta ga Stella_sa nagovori.... :-?
pa on je, cini mi se, ipak previse dobar momak da bi me poslusao :D
sanaman

Post by sanaman »

oporavi se covjek i prije...pogresna rijec "zamjena" svako je drugaciji i nikada nisam u curi trazio nesto od predhodne...nego bas te nove stvari u novoj vezi ... i tako to krene ako bude bas dobro onda se covjek ponovi zaljubi i voli...ne vjerujem u onu da covjek samo jednom voli ...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Sva je to kao u pjesmi....ili možda griješim.....
...... Ostavljam njemu svoj krevet sa izgužvanom posteljinom i prosutim snovima kao flekama po njemu.

Ostavljam njemu sva sjećanja na jedan osmjeh kojeg više neće biti i pregršt kaktusa... bez iglica, ostale su u mojoj koži.

I ostavljam njemu najljepše sjećanje koje zatopih na izvoru da teče rijekama u svakoj kapi vode vidjećeš ih.

I dvije koverte, pune nekih papira, isaranih onako, iz objesti.

Zatim, ostavljam košaru punu snenih leptira, koje ulovih po mom stomaku i preparirah iglicama ne bih li sačuvala njihovu ljepotu, šteta što su zbog toga morali umrijeti.

I ukrašću mjesec i zvijezde sa neba kako bih mu ih ostavila kada me više nema,a nebo će noću postati samo jedna crna rupa bez snova.

I prodaću svoje naušnice i lančić što ga dobih kada sam bila još dijete, a kupiću hiljade ruža i baciti ih u rijeku, neka zrak zamiriše na njih kada ga posljednji put budem ljubila.

Sve mu ostavljam....

A uspomene - njih poklonite čergarima, neka ih odnesu po svijetu i prodaju za paru.
Od nje neka kupe sebi hljeba.
Uz divlju muziku i ples neka i on nestane - samo neka vatra gori...

Nju još neka ne gase...
stella_sa

Post by stella_sa »

ne shvatas sta sam htjela reci. Ti kazes:
nije to smak svijeta ako se sa nekim razidjes...iako svi mi mislimo da jeste barem u prvom periodu...dok ne upoznamo nekog drugog...

pa me zanima da li to po tvome misljenju mora u zivot da ti udje neko drugi, novi pa da prebolis staru vezu?
sanaman

Post by sanaman »

grijesis,grijesis ... nista nije kao u pjesmi ... na kraju se to sve u pjesmama malo uljepsa ... :D

ili ni blizu kao u nekim losim ljubavnim filmovima ...
sanaman

Post by sanaman »

grijesis,grijesis ... nista nije kao u pjesmi ... na kraju se to sve u pjesmama malo uljepsa ... :D

ili ni blizu kao u nekim losim ljubavnim filmovima ...
sanaman

Post by sanaman »

ne nije potrebno da neko drugi udje u zivot da bi se preboljelja djevojka ... vrijeme cini cuda 8) ali kad tad neminovno ulazi druga djevojka u zivot a i ja u vezu bez opterecenja iz prosle 8)
stella_sa

Post by stella_sa »

sanaman wrote:ne nije potrebno da neko drugi udje u zivot da bi se preboljelja djevojka ... vrijeme cini cuda 8) ali kad tad neminovno ulazi druga djevojka u zivot a i ja u vezu bez opterecenja iz prosle 8)
e tako vec moze 8-)
sanaman

Post by sanaman »

nego sta je sa pravim odgovorom na postavljenu temu...

ja ne prastam - PRINCIP !!! ( naravno ako ikad saznam ) i prema tome suvisno se vaditi ... nije to tako, ili sta ja znam

po ovom pitanju je kod mene svijet crno - bijeli i to definitivno
stella_sa

Post by stella_sa »

Nikad ne reci nikad. I ja, u pravilu, kazem nema sanse da bih oprostila ali vec sam ranija znala reci za neke stvari nikad a ipak sam odstupila od principa... zivot je cudan, rijetko kad ispadne onako kako mi zelimo.
Dezze

#90 Re: Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale

Post by Dezze »

anais_nin wrote:
horns&drums wrote:Evo, potaknut onom temom o vjernosti imam pitanje.

Pitranja su jasna, ako ste ikako imali ikakvih iskustava izvol'te

Ima podpitanje, je l' napad najbolja obrana?

Nadam se da cete biti kratki ali jebitacni :D:D:D:D
sta god da se desi DENY DENY DENY.... :lol: :D

pravi majstori varanja ne bivaju uhvaceni...zasto? jer sute ko zaliveni...ne hvale se, nema teatralnosti, nema nepotrebnih rizika, ponasaju se opusteno, lezerno, kao da ne rade nista sto nije udure....sto manje ljudi zna manje sanse da ce ih glava zaboliti...

oni jadnicci sto jednom ubodu sa strane pa polete da se pohvale raji obicno brzo debelooooooooooooooooooooooo plate :lol: :D
anais_nin bas si upravu! Ko zna-zna! A vecina nas muskaraca su ustvari pizde koje ejdva stisnu muda da prevare, a kad se to uradi, neka cijlo selo zna. Samo, belaj je sto je i zena u tom selu:)

Zene su tu puno mudrije. I nadje se po koji muskarac ;) PAda mi tesko ovo da kazem, ali jebiga, tako je (ovo za mudre muskarce). :-?
sanaman

Post by sanaman »

mislim da je ovo, jedan veliki temeljni princip...u ovom trenutku sam 99,99% ubijedjen da cu mu ostati vjeran jer imao sam nazalost srecu da gledam to uzivo, sta se desava kada neko vara, pa se cupa i ona oprosti ... to se zove unistavanje zivota :(
stella_sa

Post by stella_sa »

sanaman wrote:mislim da je ovo, jedan veliki temeljni princip...u ovom trenutku sam 99,99% ubijedjen da cu mu ostati vjeran jer imao sam nazalost srecu da gledam to uzivo, sta se desava kada neko vara, pa se cupa i ona oprosti ... to se zove unistavanje zivota :(
Hehe, jak ti veliki temeljni princip kad ni sad nisi u njega 100% ubijedjen. :lol: :-)
sanaman

Post by sanaman »

ja sam jos dobar sa ovim postotkom, Einstein rece da je sve relativno, to se neda cak ni u procentima izraziti ... a mislim da mi je cvrst pricip a valjda nikad nece doci u pitanje
stella_sa

Post by stella_sa »

pa meni se cini da si rekao uglavnom sto i ja ( u principu ne bih ali nikad ne reci nikad), a ti isto tako ostavljas mogucnost da ti taj princip bude doveden u pitanje :D
bug

Post by bug »

FortunaBela wrote:Ne mogu ti odgovoriti na ta pitanja, ali ti mogu dati savjet, bježi od nje, neka je jedina žena na svijetu, ali nije...

Isto tako su đubrad kao i žene, ne svi i ne sve....
klapa klapa zivco :D haman da me :D rasplaka :D :roll: ova ti uloga bas stoji ali :oops:
ni ja ti ne mogu odgovoriti :D na pitanja ali mogu ti dati savjet :D
neka je jedina žena na svijetu, ali nije...
nije ima nas jos :D takvih sucur :D Bogu :D:D
bježi od nje
slazem se al za njeno dobro :oops:
ovo joj je druga priredjena predstava kojoj sam ja svjedok...
Zaslužio si puno bolje
bolje neces naci, a i da nadjes ne zasluzujes!
svaki kontakt sa njom te podsjeća na tu njenu podlost
svaki ovakav ispad me nanovo iznenadi.. a nju ohladi
Biče ti teško, ali ne kao sad, idi i ne žali i ne okreći se...
tesko ti je? znam da jeste...i da ides i da.. zalis...

drag si :D mi al ... sam ovdje objektivan posmatrac

pije l' se zivco? :D;)
stella_sa

Post by stella_sa »

ma kad zivcho sutra odmamura svoje nece se moci sjetiti o kome njegovi postovi govore :D
Zivcho

Post by Zivcho »

Evo Zivche :D ziv zdrav i nije popio ni kap alkohola :D
Ali sam zato preznojavao konobare koji su morali trcati u prodavnice jer im nije moglo doteci ledenog caja koliko sam popio :D

Nego, da pozdravim svoju objektivnu (:roll:) prijateljicu Bubicu :D i da joj kazem...da bi bila imalo objektivna u ovom slucaju, moras saznati ISTINU.

Znas onu pjesmu "Ponos i laz"...
ma ne ide to nikako skupa 8-)
stella_sa

Post by stella_sa »

e hvala Bogu, sad mogu na spavanje :-) ma prepadose me da sam te navratila na zlo, pa evo sjedim cijelu noc i cekam da stignes kuci :D
Zivcho

Post by Zivcho »

Hehehe, pa nije Zivcho malo dijete da ga neko na nesto moze navratiti...kao recimo, da sad ovdje pise odgovor na tvoj komentar i tako to :roll:
Hvala u svakom slucaju...i laku noc :D
stella_k

Post by stella_k »

Zivcho wrote:Kako sakriti prevaru i nevjeru - to ne znam. Vjerovali ili ne nikada nisam varao (sram me bilo :roll: ).
Posljednje dvije veze su mi se neslavno zavrsile :( bas radi prevare, nevjere i lazi. Posljednja friska...jos se "pusi".
Vjerovatno je razlog u meni. Il' mi je mali ili sam dosadan ili ....ne znam.
Ljubomoran jesam, to stoji ali nista strasno...sve u granicama.

Posljednjih dana postavljam sebi milion pitanja...tacnije samo jedno pitanje u milion verzija - zasto biti nevjeran i zasto lagati?

Zar se ne moze fino reci "hej, ne valjas...odjebi nasla sam boljeg i gotovo".
I tada bi ona napravila isti efekat...ja bih ostao povrijedjen, utucen i razocaran koliko njom toliko i samim sobom. Ali mislio bih da je posteno od nje da mi je to rekla "u lice".
A ne ovako...kao u primjeru moje zadnje "veze" koja je trajala pa skoro godinu dana. Sve je fino, bajno i sjajno. "Volimo se" grlimo i ljubimo da bi jednoga dana sasvim slucajno taj neki drugi pozalio se prijateljima kako ga je ona "ostavila" zbog mene. Hej...ostavila ga zbog mene sa kojim je vec u vezi :?
I ranije sam sumnjao (ljubomora je ipak nekad opravdana), ali mi je ona govorila da "lupam i da je vrijedjam time sto mislim da je ona takva" te sam to ipak ostavljao po strani. Volio sam je, jebiga...i vjerovao joj.
Medjutim, kada je glas "razocaranog ljubavnika" doslo do mene, pod pritiskom (ne batinama :D ) mi je priznala da je ipak imala nesto sa njim.
Oprostio sam joj jer (vratimo se na pocetak komentara) vjerovatno u svemu tome ima i moje krivnje - nisam bio dovoljno dobar, ali nazalost...ja ne mogu dati vise.
Oprostio jesam - zaboraviti necu nikada.

Istina zna da zaboli - nevjerovatno zaboli.
Ali nevjera...to je ono sto te bukvalno tjera da prokrvaris u dusi. Zbog cega biti tako sebican i zbog tog minuta prividne srece i zadovoljstva raniti nekoga duboko u dusu...

Samo pravi maheri znaju prikriti nevjeru i laz, a takvih je veoma malo.
Zivcho svaka cast, ovo je pisao pravi muskarac!!! :thumbup:
Post Reply