Kada ste bile djevojcice...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bezVolana

#101 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by bezVolana »

hanamontanaa wrote:Te sto su kao uspješne u svemu, a single su, sve su postigle pod pritiskom da moraju u svemu biti naj pa su im kriteriji previsoki i glumataju nedostižne.
Uglavnom u nedostatku seksa postaju frustrirane ili histericne.
S druge strane, one malo pametnije imaju prijatelje s povlasticama :mrgreen: dok ne naiđe neko njih dostojan :oops: znam nekoliko primjeraka i jednih i drugih, uglavnom komplikuju sebi život bezze
ma sve znas
jarane koliko generalizacija
samo u vezi ljudi su u zdravoj pameti, ovi single i to pogotovo single zene pa to je sve ... izvoljeva sere na svakom cosku i tako
i naravno u nedostatku njegovog velicanstva Cune to postaje histericno i sve sto ide s tim
cak i sizofrenicne, znam licno par slucajeva.

niciji kriterij nije previsok ako ga je sam postavio. nicija odluka nije za osudjivati ako je sam donio. odakle ti zaBoga znaas zasto je neko single.
:ljulja:
ljevoruki

#102 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by ljevoruki »

hanamontanaa wrote:Te sto su kao uspješne u svemu, a single su, sve su postigle pod pritiskom da moraju u svemu biti naj pa su im kriteriji previsoki i glumataju nedostižne.
S druge strane, one malo pametnije imaju prijatelje s povlasticama :mrgreen: dok ne naiđe neko njih dostojan :oops: znam nekoliko primjeraka i jednih i drugih, uglavnom komplikuju sebi život bezze
Znam jednu, dobra stara koka, raspustenica, ocuvana (bar tako izgleda). :D
U nedostatku djidji-midjija posla vjezbati i postala vegeterijanac, osusila se k'o grana ali ne da rec' da jos fali "tvrdo u mehko". :D

Za ove druge - imal' jedna za mene? Rado bih malo promijenio. :izet:
Kikibombona

#103 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

bezVolana wrote:ma ovo sto je kikibombona napisao je realno
ne svidja mi se i mrzim svu ovu vasu pricu al hbg, realno je. lakse je ...
To je 100% tako.

Prvi ja imam mana za izvoz. 90% proizilazi iz lijenosti, 10% otpada na stereotipe, iracionalni ponos, uvjerenja i slicne gluposti... Doduse, prilicno sam fleksibilan, nadam se i razuman, pa se mane mogu donkle amortizovati, da ne puca pod njima.

Ako imas 25+, zelju da grabis kroz zivot sa nekim, a takvog nema i nema, ocigledno imas problem. Ako te vazda zapadaju budale - onda si i sam budala, jer da nisi, ne bi sa takvima provodio vrijeme. Ako ne mozes naci ono sto ti treba - velike su sanse da si se precijenio, sto opet nije dobro. Itd, itd. Nesto mora biti, nesto sigurno fali. Nesto ozbiljno, nimalo bezazleno. Vecina si cini stetu, bacajuci krivnju na drustvo i ljude oko sebe. To je velika zabluda.
The One and Only

#104 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by The One and Only »

hanamontanaa

#105 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by hanamontanaa »

bezVolana wrote:
ma sve znas
jarane koliko generalizacija
samo u vezi ljudi su u zdravoj pameti, ovi single i to pogotovo single zene pa to je sve ... izvoljeva sere na svakom cosku i tako
i naravno u nedostatku njegovog velicanstva Cune to postaje histericno i sve sto ide s tim
cak i sizofrenicne, znam licno par slucajeva.

niciji kriterij nije previsok ako ga je sam postavio. nicija odluka nije za osudjivati ako je sam donio. odakle ti zaBoga znaas zasto je neko single.
Generalizacija ili ne, seks,veze, odnosi s suprotnim spolom su prirodni i normalni, u 20-tim,30-tim,50-tim... :P
Niti osudjujem niti osporavam nečije kriterije (svi ih imamo), ali držati se nekih ideala nauštrb prirodne ljudske ima posljedice, psihicke i fizičke. To je tako, i ne samo kod žena.
Nadam se da ovo "Veličanstvo" nije bilo ironično,jarane ;-)
annoy

#106 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by annoy »

Ajme ne, još jedna tema o ženama iznad 25
Euridika
Globalna šefica

#107 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Euridika »

annoy wrote:Ajme ne, još jedna tema o ženama iznad 25
No sikiriki, ovo je tek druga runda, možda i bolje prođe... :lol:
Mene ovo podsjeća na mirovne pregovore: prvo ide rat, pa primirje, pa onda opet oružani sukobi, novo zatišje i onda poslije 4-5 iteracija se postigne sporazum o trajnom prekidu vatre. Pa ne može se do trajnog mira doći poslije jedne bitke, molim vas lijepo! :D
A za one baš nestrpljive, krenite u kontranapad, otvorite novu temu Muški poslije xy godina! :D
laly

#108 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by laly »

Kada sam imala 16 upucavao mi se jedan lik koji je imao 26...ja cijelo vrijeme mislila sta hoce ovaj starkelja :-) tad mi 26 godina izgledalo jaaako staro :skoljka:
Matzan

#109 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Matzan »

laly wrote:Kada sam imala 16 upucavao mi se jedan lik koji je imao 26...ja cijelo vrijeme mislila sta hoce ovaj starkelja :-) tad mi 26 godina izgledalo jaaako staro :skoljka:

Sad neće ni sa 36. :mrgreen:
laly

#110 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by laly »

Matzan wrote:
laly wrote:Kada sam imala 16 upucavao mi se jedan lik koji je imao 26...ja cijelo vrijeme mislila sta hoce ovaj starkelja :-) tad mi 26 godina izgledalo jaaako staro :skoljka:

Sad neće ni sa 36. :mrgreen:
A ne treba...udala se davno 8-)

:kiss:
yoda82

#111 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by yoda82 »

Ma džaba. Udata-neudata svakoj imponuje udvaranje. Mnogim i nešto više :izet: :D
bezVolana

#112 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by bezVolana »

Kikibombona wrote: To je 100% tako.

Prvi ja imam mana za izvoz. 90% proizilazi iz lijenosti, 10% otpada na stereotipe, iracionalni ponos, uvjerenja i slicne gluposti... Doduse, prilicno sam fleksibilan, nadam se i razuman, pa se mane mogu donkle amortizovati, da ne puca pod njima.

Ako imas 25+, zelju da grabis kroz zivot sa nekim, a takvog nema i nema, ocigledno imas problem. Ako te vazda zapadaju budale - onda si i sam budala, jer da nisi, ne bi sa takvima provodio vrijeme. Ako ne mozes naci ono sto ti treba - velike su sanse da si se precijenio, sto opet nije dobro. Itd, itd. Nesto mora biti, nesto sigurno fali. Nesto ozbiljno, nimalo bezazleno. Vecina si cini stetu, bacajuci krivnju na drustvo i ljude oko sebe. To je velika zabluda.
prvo, mislim da ni za sta u zivotu ne mozes reci da je 100% :D
sto se tice licnih mana ... ne mogu o tome objektivno. cula sam od dragih ljudi da sam agresivna, previse shukam (odma pri upoznavanju, ako ima inspiracije), mama kaze da sam teska i da je sa mnom bas tesko zivjeti
ja kontam sta vam je ljudi sta pricate vi :D :lol:

sto se tice "ocigledno imas problem" - pa i da i ne. hrpa tokolnosti tu ima utjecaj i mislim da se ne moze generalizovati. ne govorim sad o sebi, znam cure koje su stvarno wow i koje su jako dugo single. jedna moja je nedavno krenula sa likom a bila je godinama bez icega sto se moze nazvati vezom. iako je cura stvarno stvarno genijalna, preslatka, zna se zezati, izlazi krece se medju ljudima, ima siroku raju itd itd. jbg. desi se.
sto se tice "zapadaju budale" - sa tim se slazem. ono sto trazis to otprilike i nadjes...
"..precijenio" - moze biti ali i ne mora..

sve u svemu, sve moze biti ali i ne mora. :D
sheilak

#113 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by sheilak »

uvijek imponira udvaranje, samo kikibombona bi trebao vidjeti da ne ispadne creepy. ako mu se djevojka zaista toliko svidjela, samo naprijed. al razumno jer je ipak dosta mlada i cak i malo stariji momci mogu je odbiti. meni je sa 17 neko sa 20 vec bio prestar :D

al ako ti se svidja, i ako se ti njoj svidjas, sta je problem? mahala? il je kikibombonu strah svega toga? :D
supercali

#114 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by supercali »

Kikibombona

#115 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

sheilak wrote:uvijek imponira udvaranje, samo kikibombona bi trebao vidjeti da ne ispadne creepy. ako mu se djevojka zaista toliko svidjela, samo naprijed. al razumno jer je ipak dosta mlada i cak i malo stariji momci mogu je odbiti. meni je sa 17 neko sa 20 vec bio prestar :D

al ako ti se svidja, i ako se ti njoj svidjas, sta je problem? mahala? il je kikibombonu strah svega toga? :D
Ma kakva mahala... ne obracam paznju na to... mada nije iskljuceno da bi me radi dosta velike razlike u godinama njen stari zaganjao sa sacmaricom... :D ... Da sam otac, da imam dijete od 17 godina, ne bi mi bilo drago da hoda sa nekim 10-15 godina starijim. :D

I ne znam, Sheilak, da li bih mogao dodirnuti tako mlado celjade... ako me razumijes... :cry:
Kikibombona

#116 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

bezVolana wrote: prvo, mislim da ni za sta u zivotu ne mozes reci da je 100% :D
sto se tice licnih mana ... ne mogu o tome objektivno. cula sam od dragih ljudi da sam agresivna, previse shukam (odma pri upoznavanju, ako ima inspiracije), mama kaze da sam teska i da je sa mnom bas tesko zivjeti
ja kontam sta vam je ljudi sta pricate vi :D :lol:

sto se tice "ocigledno imas problem" - pa i da i ne. hrpa tokolnosti tu ima utjecaj i mislim da se ne moze generalizovati. ne govorim sad o sebi, znam cure koje su stvarno wow i koje su jako dugo single. jedna moja je nedavno krenula sa likom a bila je godinama bez icega sto se moze nazvati vezom. iako je cura stvarno stvarno genijalna, preslatka, zna se zezati, izlazi krece se medju ljudima, ima siroku raju itd itd. jbg. desi se.
sto se tice "zapadaju budale" - sa tim se slazem. ono sto trazis to otprilike i nadjes...
"..precijenio" - moze biti ali i ne mora..

sve u svemu, sve moze biti ali i ne mora. :D
Pa eto, slazem se... neka bude 99.9%! :D

To sa sukanjem ti nije mana ako ne budes agresivna kada ti se kvalitetno uzvrati. :D

Ma kakve okolnosti, nema izgovora. Mozes se na okolnosti zaliti ako si mjesec dana bez partnera, a trazis ga... godinu ili vise? E, to nema veze sa okolnostima! Ako mi bude ceif, upoznat cu za dan deset djevojaka, ici cu od stola do stola... :lol: Malo se salim, izbjegavam praviti budalu od sebe... :D

Naumpade mi jedan drugar, koji za sve neuspjehe ima izgovor, drugog krivca... Ka'e, 'ajmo na crkvicko brdo (zna Bata gdje je) popiti pivu-dvije. Aje! I tako, nalete neke cure. Upoznaomo ih, brzo ustanovimo da su cvake... i nista... I on ce, vidis, nema normalnih djevojaka. Na crkvickom ili inace? :D Idi covjece tamo gdje se krecu te na koje pretendiras! Moze na crkvicko svasta zalutati, ali su sanse manje nego na drugim mjestima... Pravi ribar tacno zna gdje uzima klen a gdje saran! :D
ćiribiribela

#117 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by ćiribiribela »

A sta ako je djevojka single godinu i vise a ne trazi partnera, je li to isto znaci da "ocigledno ima problem"? :mrgreen:
Kikibombona

#118 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

ćiribiribela wrote:A sta ako je djevojka single godinu i vise a ne trazi partnera, je li to isto znaci da "ocigledno ima problem"? :mrgreen:
Zavisi od toga da li 'zeli'!? :D

Ako zeli a ne trazi, 'ocigledno ima problem'.

Ako ne zeli i ne trazi, onda je sve ok. Mozda odmara od momaka, mozda... ko ce znati... svako ima svoje razloge. :D
SaraFina

#119 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by SaraFina »

Najbitnije je sam sebi dijagnozu postaviti. Ja vec znam svoju. Al ne mogu si pomoci :-)
ćiribiribela

#120 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by ćiribiribela »

Pa okolnosti. :mrgreen:
bezVolana

#121 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by bezVolana »

Kikibombona wrote: Pa eto, slazem se... neka bude 99.9%! :D

To sa sukanjem ti nije mana ako ne budes agresivna kada ti se kvalitetno uzvrati. :D
e jesi se i slozio :lol:

obicno nisam agresiva, samo se nekad znam primiti kada je svima ocito da me neko zeza
a onda kad skontam pocnem se sama sprdati na svoj racun i tako..
moja parola je, nasukaj sebi i onda imas fore sukati i drugima :D ali mozda ipak ne treba to tako na prvu i na prvo upoznavanje. niej zenstveno il sta vec. al znas kad mi se ne da... mijenjati, razmisljati sta cu reci i tako to. ako cu 'propustiti priliku' zbog toga, hbg.
Kikibombona wrote: Ma kakve okolnosti, nema izgovora. Mozes se na okolnosti zaliti ako si mjesec dana bez partnera, a trazis ga... godinu ili vise? E, to nema veze sa okolnostima! Ako mi bude ceif, upoznat cu za dan deset djevojaka, ici cu od stola do stola... :lol: Malo se salim, izbjegavam praviti budalu od sebe... :D
ovo boldirano je bitno.
valjda ako odlucis eh sad cu naci nekoga i stvarno se posvetis tome - to bi trebalo da se desi
samo sto se meni ne svidja ta proracunatost - cuj eh sad idem traziti nekoga. mada sam svjesna da tako stvari idu al ja to nesto ne mogu pregrmiti. ako se desi super, ako ne - ok.

malo smo odlutali od teme. ali recimo da se ovo nadovezuje na; te godine muskima idu na ruku zenama ne. vama kako starite brojcano raste skup zena kojima mozete prici. nama se smanjuje, osim ako ne odaberes da mladje ganjas, sto je opet sasvim treca tema i tako

u zivote koji roman ispisah
Kikibombona

#122 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Najbitnije je sam sebi dijagnozu postaviti. Ja vec znam svoju. Al ne mogu si pomoci :-)
:thumbup: :thumbup: :D

Ciribiribela

Moras se ispovjediti, da vidimo ima li osnova da pisemo opravdanje! :lol:
ćiribiribela

#123 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by ćiribiribela »

Ma pisala sam o drugarici :skoljka:
Matzan

#124 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Matzan »

Eee kad su one (daaavno) bile djevojčice. :oops: :mrgreen:
Kikibombona

#125 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Kikibombona »

bezVolana wrote: u zivote koji roman ispisah
Jesi lijena kao i ja!? :D

Nisi puno slova napisala a zakukala si! :lol:

Za 'roman', ok, ako se ne slazem, razumijem!
Post Reply