annoy wrote:emko1234 wrote:Žene imaju neku po meni nakaradnu logiku da postoji fizička i psihička prevara.
Jebi ga, Hollywood je učinio svoje u lobotomičkim procesima nad našim ženskim življem u zadnjoj dekadi. To se sad tek sve više osjeti.
Pa evo zanima me da li žene prevarom smatraju i kad se predmet njihove pažnje, muškog roda, prema kojem gaje nježna osjećanja recimo dopisuje ili flertuje s drugom ženskom osobom? da li je to nevino ili nije, u to ne bih ulazio.
Samo me zanima mišljenje.
Ne postoji univerzalna definicija prevare. Svatko sa svojim partnerom treba odrediti granice. Nekom je ok flertanje sa strane, netko ima otvorenu vezu gdje je u redu i spavati s drugima, a nekome nije prihvatljivo ništa od toga. Po meni se te granice trebaju definirati kroz upoznavanje druge osobe, i ako partner radi nešto za što zna da ja ne toleriram i što bi me povrijedilo, da, to je onda prevara.
Meni ne bi bilo drago da se moj partner dopisuje s nekime na nekoj razini koja je više od prijateljske ili nekakve nevine zajebancije, i da to saznam bi me povrijedilo, ne zato što mi je to Cosmopolitan utuvio u glavu, nego zato što ja to ne radim, i kad bih zaista krenula u nekakvo dopisivanje s drugom osobom iza leđa svom partneru, osjećala bi se ko govno

i ozbiljno bi se zapitala dobivam li ja u toj vezi sve što želim.
Pitam iz jednostavnog razloga.
Ženama u prevari psiha igra puno veću ulogu od primarnih spolnih karakteristika. Dakle žensko kad odluči da prevari, u odnosu s njenom jačom polovicom je nešto ozbiljno u kurcu.
S druge strane, većini muškaraca je dovoljno da imaju kvalitetan vizuelni podražaj i šansu. Ne kažem da će svaki prevariti, ali od 10 likova 7 bi to uradilo kad bi im neko garantovao da su postoji 90% šanse da se to nikad neće saznati.
Jebi ga muško sam, znam kakav sam. Svaku djevojku s kojom sam bio u vezi sam iskreno volio. Nisam svaku prevario, ali ove što sam varao sam volio i dalje na isti način nakon što sam bio s drugom ženom. Naravno, to sam sve radio dok sam bio mlađi pa sam više ramišljao ćunom nego glavom.
S druge strane imao sam varijante s djevojkama koje su bile u vezama pa čak i sa udatim ženama. I uvijek se ispostavlalo isto, nešto ozbiljno im je falilo u vezi, ili su se željele osvetiti jer su bile povrijeđene ili su bile jako zapostavljene.
Naravno, i žensko koliko god bilo oprezno dođe nekad u neobrano grožde pa neke stvari potraži na krivom mjestu. Obično se tad dešavaju prevare i kad skontaju da su zglajzale većina ih se vrati onome koga su prevarile.