Jeste li romanticni?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Saian

Post by Saian »

i bukva je chest dio flore u Bosni :-) :-) :-) :oops:, djal hitro :run:
amalka

Post by amalka »

Nisam toliko romanticna koliko je moj dragi :D Priznajem :D On vazda ima neko iznenadjenje za mene :) pa bar krem bananicu :oops: :D
anais_nin

#28 Re: Jeste li romanticni?

Post by anais_nin »

svidja mi se ova tema :D :) :D
TiDamJa

#29 Re: Jeste li romanticni?

Post by TiDamJa »

eh, sjecam se romantike...
sepulcrum

#30 Re: Jeste li romanticni?

Post by sepulcrum »

Zar ima nešto ljepše nego usrećiti nekog koga voliš. Pogotovo na fin i romantičan način :D
Mina_sa

#31 Re: Jeste li romanticni?

Post by Mina_sa »

uh jesam i previše :-) :)
SsTtEeLlAa

#32 Re: Jeste li romanticni?

Post by SsTtEeLlAa »

romanticna jesam jako i volim sto sam takva :D
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#33 Re: Jeste li romanticni?

Post by Šeherzada »

Bila....kad sam imala s kim da podjelim tu romantiku :sad:
luksica

#34 Re: Jeste li romanticni?

Post by luksica »

Zovem se luksica :D i romantična sam :-) :-) :-) ....
Prozor

#35 Re: Jeste li romanticni?

Post by Prozor »

ceo grad zbog tebe zna me u crno si zavila meeeee
Hauptgefrajter-u Ba

#36 Re: Jeste li romanticni?

Post by Hauptgefrajter-u Ba »

ja sam izgubio ljubavi zbog romantike.

sto se tice toga da su zene romanticne i muskarci ne - to je klise , mada jest velicina tako rasporedjena.

ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.

tako da nije svak romantican i nemaju jednostavno smisao zato - a ima i drugi koji su romanticni i nepokazuju tacno zbog tog rasporedjenje i djelenje uloga izmedju curama i muskarcima.

mora se nauciti kad romantika pase i kad ne - to se moze osjetiti i nauciti.

ja dozivio da je romantika na kraju bila jedna od najvaznijih razloga raskida veze - to nisam dugo mogao shvatiti - na kraju krajeva izadje stvarno na to - da u danasnje vrjeme mozes samo biti sretan ako si sto vise supak, glumac, folirant itd. zavisi dali se znas prodati / prezentirati - nazalost .

negleda se vise kako je neko u dusi kakav je covjek, imali nesto u glavi itd.
gleda se na izgled, novcanik, auto, tjelo (dali je razvijen), itd. sve (barem za mene) nebitne stvari.

Kako sam cuo od raje koja je malo starija od mene - to tako prije 20 tak godina nije bilo - tada se je stvarno gledalo u dusu kako je neko i eto u te stvari u koje se danas negledaju.

sve u svemu - ljudi neshvataju da postaju sve vise primitivci - idu nazad a ne dalje.

o tom potom - pozdrav svima :bih:
Šeherzada

#37 Re: Jeste li romanticni?

Post by Šeherzada »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:
negleda se vise kako je neko u dusi kakav je covjek, imali nesto u glavi itd.
gleda se na izgled, novcanik, auto, tjelo (dali je razvijen), itd. sve (barem za mene) nebitne stvari.
Pa ne gledaju bas svi takve stvari :? Ja jos uvjek gledam ono prvo-dusu i ponasanje
NijeNego

#38 Re: Jeste li romanticni?

Post by NijeNego »

Meni ovaj moj cesto kaze da sam prespavala jutro kad je Bog romantiku djelio :D mada ja mislim da nisam bas totalno operisana (od romantike) :D
Hauptgefrajter-u Ba

#39 Re: Jeste li romanticni?

zdravo,

imam pitanje licno tebi - ako se slazes bilo bi mi drago da odgovoris.

pitanje je sljedece:

1) dali ti gledas kod svog momka / ako ga imas, prvo na te "nebitne" stvari koje sam naveo maloprije u forum-u ili na nesto drugo ?

2.) sta ti mislis, o tome sto sam napisao, slazes li se stime da je nazalost tako, da je se raja (pogotovo cure) malo pokvarila , i promjenila na negativan nacin sto se tice ljubavi ?

3.) zasto se, tako tesko moze naci neko da se pravo mozes zaljubiti u njega / nju , sta ti mislis ?

puno pozdrava iz njemacke
od sase

:bih:
anais_nin

#40 Re: Jeste li romanticni?

Post by anais_nin »

Hauptgefrajter-u Ba wrote: ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
nemoj mi paliti svjece - sta ih palis ? Jel to nisi platio racun za struju ? itd.
pa sve zavisi sta ko smatra romantikom :D meni recimo svijece i cvijece nisu romantika nego klishe :D i ja bih ti vjerovatno isto rekla za svijece :D :D :D
sto se cvijeca tice, fino je, drago mi je, nije da ne cijenim tu gestu od dragih osoba, ali ne vidim neku posebnu romantiku u cvijecu kao cvijecu.....tj cesto mi je puno drazi samo jedan cvijet, ali izabran s nekim razlogom, zbog neceg konkretnog, a ne evo draga kupio sam ti cvijece, vidi me sto sam fin :D :lol:

ja sam se na nekoj od ranijih tema vec izjasnila da je za mene romantika = iznimna paznja....nesto samo za mene, osmisljeno zbog mene i za mene, uradjeno bas meni...i ne mislim sada na neke grandiozne geste i velike projekte, smisljanja i izmisljanja....za mene je romantika kad njega nije stid otici u prodavnicu kupiti mi tampone ili uloske jer mene stomak boli (callmethebreeze je ovu numeru magistrirao :lol:) ili kada on gleda neki film koji mu se bas toliko i ne gleda, ali eto radi mene :D SMS s par rijeci u sebi moze biti romantican ako je znak paznje u datom momentu :) nije sve cvijece, cokolade, svijece, romanticna poezija i pisanje ljubavnih pisama :D meni je sve to malo previse genericki :D sve to isto se moze uraditi bilo kome....ako je meni, onda nek bude nesto sto meni vec nesto znaci :) :) :)
Hauptgefrajter-u Ba

#41 Re: Jeste li romanticni?

@anais_nin,

slazem se kao i skoro uvjek sa anais-om,

to sam htjeo reci kad sam napisao da se treba imati osjecaj za to - ko i sve u zivotu i to se nauci.

razlika izmedju tebe anais_nin i tih djevojaka o kojim se radi je da ti barem cjenis gestu - a one ni to urade - sad se valjda pitas - kakve si ti cure upoznao ? - tacno , grozne, sto se tice karaktera.

lutke po izgledu.

sta ces.

ma da nisam nikad pretjeravo - tuj i tad romanticna rijec, tuj i tad napisem pjesmu ( i to kad je atmosfera obezbjedjena) ali nije da sam vazda hodo sa gitarom i olovkom po kuci pa pjevo i sviro - nekako sta god sam radio bilo je pogresno.

ti me razumjes anais - zato ti saljem punooooo poooozdrava

:bih: tema je super svaka cast onom / onoj kome mu je naumpala
trag_u_pijesku...

#42 Re: Jeste li romanticni?

Post by trag_u_pijesku... »

anais_nin wrote:
Hauptgefrajter-u Ba wrote: ali isto tako ima i puno djevojaka koje nevole romantiku - koje se pitaju zasto on to radi kad donese cvjece ili koje kazu:
pa sve zavisi sta ko smatra romantikom :D meni recimo svijece i cvijece nisu romantika nego klishe :D i ja bih ti vjerovatno isto rekla za svijece :D :D :D
sto se cvijeca tice, fino je, drago mi je, nije da ne cijenim tu gestu od dragih osoba, ali ne vidim neku posebnu romantiku u cvijecu kao cvijecu.....tj cesto mi je puno drazi samo jedan cvijet, ali izabran s nekim razlogom, zbog neceg konkretnog, a ne evo draga kupio sam ti cvijece, vidi me sto sam fin :D :lol:

ja sam se na nekoj od ranijih tema vec izjasnila da je za mene romantika = iznimna paznja....nesto samo za mene, osmisljeno zbog mene i za mene, uradjeno bas meni...i ne mislim sada na neke grandiozne geste i velike projekte, smisljanja i izmisljanja....za mene je romantika kad njega nije stid otici u prodavnicu kupiti mi tampone ili uloske jer mene stomak boli (callmethebreeze je ovu numeru magistrirao :lol:) ili kada on gleda neki film koji mu se bas toliko i ne gleda, ali eto radi mene :D SMS s par rijeci u sebi moze biti romantican ako je znak paznje u datom momentu :) nije sve cvijece, cokolade, svijece, romanticna poezija i pisanje ljubavnih pisama :D meni je sve to malo previse genericki :D sve to isto se moze uraditi bilo kome....ako je meni, onda nek bude nesto sto meni vec nesto znaci :) :) :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
Šeherzada

#43 Re: Jeste li romanticni?

Post by Šeherzada »

Hauptgefrajter-u Ba wrote:zdravo,

imam pitanje licno tebi - ako se slazes bilo bi mi drago da odgovoris.

pitanje je sljedece:

1) dali ti gledas kod svog momka / ako ga imas, prvo na te "nebitne" stvari koje sam naveo maloprije u forum-u ili na nesto drugo ?

2.) sta ti mislis, o tome sto sam napisao, slazes li se stime da je nazalost tako, da je se raja (pogotovo cure) malo pokvarila , i promjenila na negativan nacin sto se tice ljubavi ?

3.) zasto se, tako tesko moze naci neko da se pravo mozes zaljubiti u njega / nju , sta ti mislis ?

puno pozdrava iz njemacke
od sase
Nisam sigurna jel ovo namjenjeno meni ali ako jeste evo da ti odgovorim-
1.Kod mog momka gledam dusu i ponasanje ono IN jos uvjek mi je vaznije od svega.
2.Nazalost,jeste tako.Ljudi su se iskvarili svi vise gledaju neke stvari poput novca interesa i slicno,ljubav je sve manje bitna....Naravno ima nas i onima kojima je ljubav sve
3.A to zaista ne znam.Jako tesko nadjem nekoga koji mi bas odgovara,pa ne znam da li je problem u meni sto tesko kome dam da udje u moje srce ili u njima....
:bih:
Hauptgefrajter-u Ba

#44 Re: Jeste li romanticni?

@aida05,

hvala, za odgovor.

ja konto ti znas kako se nadje posto pominjes svog momka -

a na drugoj strani, da ti tesko naci nekoga - i da neznas u kome je problem.

kako vec receno je to sve individualno i romantika je zaista bitna - za nekog manje za drugog vise.

hvala ti :)

:bih: idemo daljeeee. :) hajde , hajde - dobri ste pisi te - hvala ;)
ljubav_aha

#45 Re: Jeste li romanticni?

Post by ljubav_aha »

tiket za dvoje za put oko svijeta ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#46 Re: Jeste li romanticni?

Post by pici »

Ja sam apsolutno romantican :D nekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu :D uglavnom se potrudus da je odvedes na njezino omiljeno mjesto....restoran,koncert,bioskop,pozoriste itd.Zatim u stanu moras pripremiti neko laganini jelo koje ide uz pitki šampanjac,svijece nisu obavezne ali priguseno svijetlo i ugodna muzika su obavezni.Samo za muske,morate biti dobro okupani izbrijani i obavezno jak muski miris,odijelo ,meni stoji crne pantole,kosulja,sivi sako i kravata.Poslije svega(muke jezove) slijedi fantastican sex. :D
ljubav_aha

#47 Re: Jeste li romanticni?

Post by ljubav_aha »

pici wrote:Ja sam apsolutno romantican :D nekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu :D uglavnom se potrudus da je odvedes na njezino omiljeno mjesto....restoran,koncert,bioskop,pozoriste itd.Zatim u stanu moras pripremiti neko laganini jelo koje ide uz pitki šampanjac,svijece nisu obavezne ali priguseno svijetlo i ugodna muzika su obavezni.Samo za muske,morate biti dobro okupani izbrijani i obavezno jak muski miris,odijelo ,meni stoji crne pantole,kosulja,sivi sako i kravata.Poslije svega(muke jezove) slijedi fantastican sex. :D
ma vecna muskraca bi za seks, sa ili bez romanitke protosilo sve do zadnjeg centa :D
mamica papucarka

#48 Re: Jeste li romanticni?

Post by mamica papucarka »

anais_nin wrote:

subota ujutro, otvaras ochi, a tvoja polovica vec budna i mota se oko kreveta. Onako snena zamoslis je da vam pristavi kafu,a on ti pokaze saku do lakta :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: I to mu ne bude dovoljno vec baci jastuk na tebe :lol: :lol: :lol: :lol: Sto bi Perhan rekao "apsolutno romanticno" :mrgreen:

p.sna kraju se ipak u njemu nesto prelomi, pa napravi kaficu :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49 Re: Jeste li romanticni?

Post by pici »

ljubav_aha wrote:
pici wrote:Ja sam apsolutno romantican :D nekada se oko nekih zenmskica vrijedi potruditi da bi dobio sex-nagradu :D uglavnom se potrudus da je odvedes na njezino omiljeno mjesto....restoran,koncert,bioskop,pozoriste itd.Zatim u stanu moras pripremiti neko laganini jelo koje ide uz pitki šampanjac,svijece nisu obavezne ali priguseno svijetlo i ugodna muzika su obavezni.Samo za muske,morate biti dobro okupani izbrijani i obavezno jak muski miris,odijelo ,meni stoji crne pantole,kosulja,sivi sako i kravata.Poslije svega(muke jezove) slijedi fantastican sex. :D
ma vecna muskraca bi za seks, sa ili bez romanitke protosilo sve do zadnjeg centa :D
ima i ta mjesta :thumbup: :D
ljubav_aha

#50 Re: Jeste li romanticni?

Post by ljubav_aha »

pici wrote:
ljubav_aha wrote:
ima i ta mjesta :thumbup: :D
pici,meni opet nesto nije jasno,ja vise volim da se muskarac vrti oko mene od bez-svijesti,i nije mi jasno kako te zenturace volemusti muskrce u svim varijantama,mislim ,zasto muskarci sebi tako nesto dozovole,iako mogu razumjeti da su takve zenturace takovg kalibra,i sanjima nema mnogo opcije,a ima tako mngoo finih djevojaka,zasto ih ignorisete :?:
Post Reply