Jeli Ghost upravu ili nije?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
madner

#201 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by madner »

Dakle slozili smo se da je najbolje da joj kazes da si nasao drugu i da ces tu istu onda ozenit. Samo moras biti uvjerljiv.
LieToMe

#202 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by LieToMe »

HaHaHa2 wrote:
LieToMe wrote:Citam ovih 7-8-9 stranica i sve razmisljam odgovoriti ili ne odgovoriti, onda sam procitala par postova koji su me odusevili (prije svega mislim da je to pustopoljina ili nesto slicno)...
nebitno uglavnom, ponukalo me to sto sam i sama udata pa mislim da ipak mogu dati koliko toliko realno objasnjenje

vezano za "mamu". dakle, kad sam se ja udavala, do duse nisam mijenjala grad, drzavu, kontinent, ali mi je bilo jako bitno da mi roditelji (i tata i mama) budu sa mnom od pocetka do kraja jer to i jest bio moj najsretniji dan u zivotu. i zeljela sam da moj muz shvati koliko su mi roditelji bitni, jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene. i ocekivala sam, ako i ja postujem njegove roditelje da naravno to bude i s njegove strane. ne mora on moju mamu obasipati poklonima, zivkati svaki dan, glumiti sina kojeg ima, ocekujem da u toj zeni vidi osobu koja je mene rodila, odgojila i zbog koje sam ovakva kakvu me voli.

jezim se od komentara "nije bitna ceremenoja, papir, forma, bitan je ostatak zivota..."
bitno je i PRIJE, bitan je i taj dan, bitno je i KASNIJE! BITNO MI JE SVE! vjerovatno bi i sama reagovala isto na onu recenicu vec par puta citiranu.
sto se tice ovih komentara, ne moze da dobije slobodan dan, mislim da je krajnje neumjesno da ne kazem licemjerno uopste polemisati o necemu o cemu se nema dovoljno informacija.
e sad, da je mlada mogla drugacije reagovati mogla je, ali nismo svi isti i s tim se treba pomiriti. previse je faktora tu koji uticu na to sto se desilo tako da je tesko biti objektivan.

izbjegavam etiketiranje brakova i podjelu na sretne i nesretne, ne volim reci da zivim u sretnom braku jer sreca je relativan pojam i ne dozivljavamo je svi isto... JA sam sretna, i MI smo sretni sto imamo jedno drugo. nema recepta za brak, za nesto prije i poslije, kako bi trebalo nesto biti... ono sto je meni normalno i svakodnevnica, nekome je misaona imenica... treba se samo naoruzati strpljenjem, ljubavlju i iskrenoscu. ne zelimo sebi cesto priznati, ali pocesto imamo strpljenje i razumjevanje za sviju, sem za nase najblize!
ja tebi zelim iskreno srecu, da ispadne onako kako ti zelis, i da budes zadovoljan. a ako je nesto sudjeno onda se i nebo i zemlja urote da se desi nemoguce.
sretno jos jednom!
i obicno dobijes noz u ledja kad se najmanje nadas
ah pa vidi, kad sam to rekla nisam mislila da budes pun ljubavi i razumjevanja prema totalnom neznancu. svakom po zaslugama, ali s obzirom da ako se neko planira zeniti/udati sigurno ima temelja i osnova na kojem je donio/la takvu odluku. znaci, vec imaju neku dozu postovanja, iskrenosti, ljubavi...ono sto im je bilo dovoljno da donesu odluku da se vjencaju i planiraju svadbu.
svako pravilo ima i izuzetaka, nismo svi isti, tako da ne reagujemo u istim situacijama identicno.
ako je Ghost mislio da ce dobiti bilo kakva rjesenja na forumu u pogresnu je crvku dosao Boga moliti. rjesenje i razloge moze samo naci na jednoj adresi a to sigurno nije forum. i iz tog razloga sam rekla razumjevanje i strpljenje.

a nista u zivotu nije 100% sigurno... nista nije bezuslovno sem majcine ljubavi. recepta nema, razloge znaju njih dvoje.
Mis mekinjas

#203 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Mis mekinjas »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Slažem se s Burekom sto posto. MaLeNa ti ko da si pala s marsa. Odosmo sad u širinu, ali činjenica jeste da je to u 99% slučajeva problem. Ja sam mješanac i meni je nebitno, imam i islamske i pravoslavne krvi, al ne hajem ni zajedno nego se pišem kao budista.

Sjećam se jednog razgovora, kad joj rekoh da mi je želja da imam kćerku i da se ista zove Maria, zbog mase predobrih pjesama posvećenih njoj. Uh jebote, gluho bilo, kako će moja stara nju zovnuti Maria. Tako da svašta je moguće.
i ja sam iz miješanog braka, i nikad nisam imala takvog momka, mislim miješanog, ali nije mi niko prigovorio za vjeru, niti ostavio....
Ali vjerujem da toga ima..... :cry: :cry:
Fuj... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
SOMA

#204 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by SOMA »

JThomas wrote:al' ko ne može dobiti slobodan dan za kćerkino vjenčanje? pa da radi kod lijanovića, puno je.

to ili je izmišljotina, ili mama neće da se ona za njega.

Hello, zena radi u Americi, mislis da se njih na trulom zapadu je** za vjencanja, porodicu itd. Mozda je neki fakat tezak termin za firmu, i onda ne moze i ne moze.
Ghost_Rider_XXX

#205 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Rimad wrote:Ako ti je najbitnije ko je upravu, onda tebi brak neće funkcionisati ni sa kim.

Kao što jedan mudri pjesnik reče: "... gdje ponos dođe po svoje, tu ljubav kofere već pakuje ...".
Ja tebe ne ukapirah sekunde. Kakav ponos i kome ja to pokušavam dokazati da sam upravu???
Wutkica

#206 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Wutkica »

meni veze na daljinu i brak ...malo :-?
theTruePath

#207 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by theTruePath »

Wutkica wrote:meni veze na daljinu i brak ...malo :-?

pa nece bti brak na daljinu vec ce on preseliti u Ameriku kako sam shvatio

a ne vidim zasto veze nebi uspijele poznajem puno slucajeva veza na daljinu koje su zavrsile s brakom
Sarajevski_Marlboro

#208 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Bilo kako bilo,problem oko vjeroispovijesti uvijek izmigolji ispod tepiha.
Meni je više "ok" da tako kažem,kad neko u startu kaže:"Ne mogu imati s tobom ništa,moji to ne bi nikada prihvatili." nego zavlačenje u dugogodišnju vezu i onda niski udarci. (Iako se gnušam i jednog i drugog)
Možda je ta mama "pazila" šta priča pred tobom,ali nikad ne znaš šta ona njoj govori nasamo.
Koliko sam ja shvatila preko tog "Maria" ... mama opasno ima uticaja na nju :wink: .
Zbog mame je i raskinula,jer si joj "taknuo" mamu.
No dobro,to je moj doživljaj.

Vrijeme će valjda pokazati druge razloge,nadam se.
1mala

#209 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by 1mala »

Ma, gdje je tu ljubav???? mene moj kad je zenio,nisu mi bili na pameti ni mama, ni tata.....ni kisa,ni sunce....ni stan, ni kuca.....nista....bio je centar mog svijeta,otac mog buduceg djeteta,oslonac,covjek za kojeg idem na kraj svijeta....i dan danas,poslije 10 godina je tako.....jer jedino tako , moze da bude i opstane......komunikacija,tolerancija,prilagodzavanje - brak..... :-D Apsolutno, nista lose nisi uradio, da bi se ona tako ponasala,kako se ponasa.....nezrelo totalno :skoljka: U svakom slucaju, sretno :thumbup:
Tranquilizer

#210 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Tranquilizer »

Nije se jednom desilo da "mamice" i "mamine curice" rasture sasvim normalan odnos i brak,
to treba rascistiti odmah da znaš na cemu si...

bolje nego da te poslje glava boli :sad:
Wutkica

#211 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Wutkica »

theTruePath wrote:
Wutkica wrote:meni veze na daljinu i brak ...malo :-?

pa nece bti brak na daljinu vec ce on preseliti u Ameriku kako sam shvatio

a ne vidim zasto veze nebi uspijele poznajem puno slucajeva veza na daljinu koje su zavrsile s brakom
kazem meni licno....nema prisnosti :-) fizicka prisutnost je itekako bitna, medjusobna energija...if you know what i mean ;-)
JThomas

#212 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by JThomas »

SOMA wrote:
JThomas wrote:al' ko ne može dobiti slobodan dan za kćerkino vjenčanje? pa da radi kod lijanovića, puno je.

to ili je izmišljotina, ili mama neće da se ona za njega.

Hello, zena radi u Americi, mislis da se njih na trulom zapadu je** za vjencanja, porodicu itd. Mozda je neki fakat tezak termin za firmu, i onda ne moze i ne moze.
jah eto. u americi se vjenčavaju poslije posla i bježe kući u 8 jer valja rano ustati na pos'o.
HAVANA

#213 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by HAVANA »

jedna tamo wrote:slažem se sa pitom :D

Pa uzmite se onda :D
swirl

#214 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by swirl »

Joj procitah svih 10 stranica, mene samo interesuje hocete li se uzeti na kraju? :D
HAVANA

#215 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by HAVANA »

Ghost_Rider_XXX wrote:
burek_in_space wrote:
Ma.Le.Na wrote:
ne slazem se ..
to je samo najlaksi izgovor...
Nisam pitao da li se slazhesh, nego ti kazhem kako jeste. :lol:
Postali smo mala, zatucana, samodovoljna sredina, koja velichinom odgovara predgradju Njujorka, a na njega lichimo samo po nekim loshim vrijednostima koje smo uzeli od njih. Vrlo malo ili nimalo dobrog.

Elem, da ne shirim prichu - ako nisi nikada bila odbijena/ostavljena zbog imena, svog (ne)vjerovanja, imena oca ili majke od strane druge osobe, zaista mislim da ne mozhesh znati o chemu se ovdje pricha.
Slažem se s Burekom sto posto. MaLeNa ti ko da si pala s marsa. Odosmo sad u širinu, ali činjenica jeste da je to u 99% slučajeva problem. Ja sam mješanac i meni je nebitno, imam i islamske i pravoslavne krvi, al ne hajem ni zajedno nego se pišem kao budista.

Sjećam se jednog razgovora, kad joj rekoh da mi je želja da imam kćerku i da se ista zove Maria, zbog mase predobrih pjesama posvećenih njoj. Uh jebote, gluho bilo, kako će moja stara nju zovnuti Maria. Tako da svašta je moguće.

Rekoh ja nema tu materijala... :roll:
theTruePath

#216 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by theTruePath »

budista si al bi kcerku Mariju,pa eto budi kompromisan i daj njoj da odgaja dijete u duhu svoje vjere,ime i sve sto ide uz to jer njoj to bitno a tebi nije

ok znam da to nije uopste problem sad,ali posto ste zapoceli o tome

rodica mi je imala tako vezu s momkom koji je bio mjesanac,momak je bio speman odreci se svega,.njegova mati koja je srpkinja je njoj govorila,ne kaznjavaj njega za ono sto sam ja,on je musliman i vi cete tako zivjeti i tako djecu odgajati(jako nesebicno receno od njegove majke).Za neke veze treba zrtvovati vise
Last edited by theTruePath on 10/03/2011 15:05, edited 1 time in total.
Ghost_Rider_XXX

#217 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

swirl wrote:Joj procitah svih 10 stranica, mene samo interesuje hocete li se uzeti na kraju? :D
Pa očigledno nećemo. Ma koliko bolilo i bilo teško proće, a ja nisam tip koji će plakati i moliti. Jer očigledno kao što Havana reče izgleda da nema tu materijala za braka. Možda ovo neka ljutnja progovara iz mene ne znam ali čitajući sve ove postove i sumirajući masu stvari u glavi, možda je ovako i najbolje. jer ne mogu da vjerujem zaista da jedna moja nespretna izjava može sve otjerati u honduras. Šta bi bilo onda u braku da kupim žice za gitaru koje koštaju 10$ više nego što je ona naumila da mogu koštati?!

Ne bih Mariju nego Mariu, ali tada joj rekoh da ako se njenima to neće svidjeti ne mora biti Maria, možemo tražiti nešto drugo.
Sarajevski_Marlboro

#218 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Previše si ti dobar,vjeruj mi.
theTruePath

#219 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by theTruePath »

OK vi sad napraviste da su raskinuli sacekajte

Bio bi izuzetno glup razlog za raskid,cak iako postoje s njene strane skriveni razlozi(sto ne znamo),ipak bi otvoreno trebali popricati...ja bi je za par dana nazvao i pitao na cemu smo,reci otvoreno sta smeta...valjda to zasluzuje nakon tolikih godina,bar dostojan "zavrsetak"

ha ya
fixer

#220 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by fixer »

xMaryJanex wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Pa očigledno nećemo. Ma koliko bolilo i bilo teško proće, a ja nisam tip koji će plakati i moliti. Jer očigledno kao što Havana reče izgleda da nema tu materijala za braka. Možda ovo neka ljutnja progovara iz mene ne znam ali čitajući sve ove postove i sumirajući masu stvari u glavi, možda je ovako i najbolje. jer ne mogu da vjerujem zaista da jedna moja nespretna izjava može sve otjerati u honduras. Šta bi bilo onda u braku da kupim žice za gitaru koje koštaju 10$ više nego što je ona naumila da mogu koštati?!

Ne bih Mariju nego Mariu, ali tada joj rekoh da ako se njenima to neće svidjeti ne mora biti Maria, možemo tražiti nešto drugo.
joj, nemoj ti padati u crnjak, da si otisao bilo bi da te oni hrane, da su ti oni dali sve u zivotu...vjeruj mi nebi dobro prosao
nerviram se, zao mi je zbog tebe, ebem joj majku na prvi slobodan dan koji dobije :x
:D :D :D :D :D :thumbup:
Svi mi joj jebemo mater na slobodan dan. :D
zonna

#221 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by zonna »

ghost, ja bih ti preporucila da zatvoris ovu temu jer ti je aktivno ucesce na ovoj temi kao noz u rani. do sada si mogao zakljuciti da nije do tebe a stalno o tome dumati, pricati i pisati ti moze samo skoditi.
ako je definitivno kraj onda moras o necemu drugom ako sebi mislis dobro
Ghost_Rider_XXX

#222 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

zonna wrote:ghost, ja bih ti preporucila da zatvoris ovu temu jer ti je aktivno ucesce na ovoj temi kao noz u rani. do sada si mogao zakljuciti da nije do tebe a stalno o tome dumati, pricati i pisati ti moze samo skoditi.
Možebit da si upravu medjutim, ako si nekog volio i voliš još uvijke mora i treba da boli, jer znači da je na neki način vrijedilo. Bilo bi jadno da me ne boli i da mi svaka riječ ovdje nije nož u ranu. To bi značilo da mi nije bilo stalo i na kraju krajeva ne bi bilo ove teme.
Na neki način mi je čak i lakše čitajući silne komentare raje i by the way želim da se zahvalim svima što je tema opstala deset strana a da nije zachatana.
1mala

#223 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by 1mala »

theTruePath wrote:OK vi sad napraviste da su raskinuli sacekajte

Bio bi izuzetno glup razlog za raskid,cak iako postoje s njene strane skriveni razlozi(sto ne znamo),ipak bi otvoreno trebali popricati...ja bi je za par dana nazvao i pitao na cemu smo,reci otvoreno sta smeta...valjda to zasluzuje nakon tolikih godina,bar dostojan "zavrsetak"

ha ya
Ma zasto cekati,dan,sat......pa ljudi su se trebali vjencati.....ako nisu na tom nivou,da momentalno rijese nesporazum,onda nista od togai :roll: Naravno da zasluzuje,ali ne za dan, dva, vec sad....covjek se preispituje i jos treba to da radi danima.
male_okice

#224 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by male_okice »

Ghost_Rider_XXX wrote:Eh vako, pošto sam prilično zbunjen, malo rasut, ne previše, da i ja priupitam cijenjeni publicum nešto.

Imao sam zaručnicu u Americi i trebali smo se uzeti ljetos blablbablblbabla. Pripreme krenule sve full coll. E sad prelomni trenutak zaplet. Kaže ona meni prije jedno deset dana, kako njena stara možda neće dobiti slobodno na poslu i da neće moći doći u našu mahalu za The Day. Ja hladno: "Dobro i šta onda?"
Da bi onda tu planula ko da je u materinu sastavih, jesam li ja normalan kako će se ona udat bez mame?! Ja kažem ok bona uzmemo se ovdje formalno i odemo tamo i naravimo dernek da vas SAD zna i gotovo.
Medjutim jok ona poludila totalno i ja ispah najgori. blablabla

Danas meni više pun svega, pošto je ona hladna ko led od tad rekoh šta je ba šta je problem. I lijepo meni cura kaže da sam ja nju totalno ohladio pošto sam to rekao. :? :? :?

Jel ja bijah upravu ili jok ili gdje zeznuh izdaju me male sive ćelije majke mi. Mislim nisam od onih koji sjeku vene sad i popiju pola grada, al sam još uvijek plaho zbunit.
fakat mi je ovo glupo, kad smo se ja i moj dragi vjencavali njegova mama isto nije mogla prisutvovati ali sta ces meni vala bilo svejedno hoce li nece, on to prihvatio kao cinjenicu, mada mislim da je meni moja mama rekla da ne moze doci i ja bih to prihvatila tako i ne bih pravila dramu a ne bih vala ni otkazivala vjencanje. Mada realno gledano ja mislim da nije u tome problem sto si ti rekao nego ili je dobila cold feet ili je nesto drugo posrijedi pa je trazila neki razlog ili je fakat njena mama razlog onda je cini mi se najgore jer ce sigurno u buducnosti zivjeti s vama a vi cete zivjeti po njenom barem ona. Ja bih pokusala neki zadnji put razgovarati sa njom i lijepo traziti neka mi objasni sta je njen problem i po cemu si ti nju ohladio, ako treba izvinuo se ako me je pogresno skontala i pogledati realno sta dalje, ako ona to odbija onda je fakat nesto drugo posrijedi i trazi razlog da te se rjesi. Jedino sto ti tad preostaje jeste staviti je u onu fioku medju ostale nerazjasnjenje stvari u covjekovom zivotu i nastaviti dalje. U svakom slucaju sretno
Eleonora

#225 Re: Jeli Ghost upravu ili nije?

Post by Eleonora »

Ghost_Rider_XXX wrote:
zonna wrote:ghost, ja bih ti preporucila da zatvoris ovu temu jer ti je aktivno ucesce na ovoj temi kao noz u rani. do sada si mogao zakljuciti da nije do tebe a stalno o tome dumati, pricati i pisati ti moze samo skoditi.
Možebit da si upravu medjutim, ako si nekog volio i voliš još uvijke mora i treba da boli, jer znači da je na neki način vrijedilo. Bilo bi jadno da me ne boli i da mi svaka riječ ovdje nije nož u ranu. To bi značilo da mi nije bilo stalo i na kraju krajeva ne bi bilo ove teme.
Na neki način mi je čak i lakše čitajući silne komentare raje i by the way želim da se zahvalim svima što je tema opstala deset strana a da nije zachatana.
Ma tu smo mi za tebe. :)
Locked