jel moguće

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

#76 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

otherside wrote:autor teme jeste postavio pitanje "je li moguce?" ali je istovremeno jasno odredio da mu je seks priritet u vezi. Seks, kao i svaka druga interakcija medju ljudima ima svoje uspone i padove, trenutke transa i trenutke odsutnosti zbog drugih zivotnih preokupacija. Nisam sigurna koliko je sa ovakvom postavkom bracnih prioriteta pametno upustiti se u papirolosko vezivanje.
apsolutno se slazem :) i ja mu rekoh isto...ako vec tako razmislja i ima te zelje i porive onda nije fer ni posteno da nju drzi u ubjedjenju da zeli samo nju do kraja zivota :)
anais_nin

#77 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

laf_sa_foruma wrote:pitanje visi u zraku... :kiss:

p.s. primjetio sam da nema smjehuljka koji se postidio..veliki propust ;)
prenijecu tvoju primjedbu nadleznim organima :D
laf_sa_foruma

#78 Re: jel moguće

Post by laf_sa_foruma »

..molim te..hvala ;)

p.s. a odgovor.. :?:
The Nightwatchman

#79 Re: jel moguće

Post by The Nightwatchman »

otherside wrote:autor teme jeste postavio pitanje "je li moguce?" ali je istovremeno jasno odredio da mu je seks priritet u vezi. Seks, kao i svaka druga interakcija medju ljudima ima svoje uspone i padove, trenutke transa i trenutke odsutnosti zbog drugih zivotnih preokupacija. Nisam sigurna koliko je sa ovakvom postavkom bracnih prioriteta pametno upustiti se u papirolosko vezivanje.
joj, joj, joj

kako izvlačiš iz konteksta ccccccc

autor teme nigdje nije rekao da mu je seks prioritet u vezi. autora teme je zanimalo je li moguće s jednom ženom biti sretan do kraja života u tom smislu (seksualnom). autoru teme je neizmjerno bitno da je veza emotivna, duboka, mentalna, intelektualna, široka i fokusirana prvenstveno na ljubav i poštovanje.

:oops:
Super-Teletina

#80 Re: jel moguće

Post by Super-Teletina »

Nagovoris je na swing, i vuk sit - mnogo ovaca na broju :evil:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#81 Re: jel moguće

Post by karabaja-x »

cuj super-teletina, sad sam te spomnjo tamo u vezi onih punjenih paprika, doduse nije bila super, vec obicna, a nesto u vezi ove teme ovdje da kazem, moguce je, kad god si zenom budi samo sa njom, i tako cete svi biti srecni i bericetni
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#82 Re: jel moguće

Post by pici »

anais_nin e jesi premazana :D neka skontat cu ja nesto da te nadmudrim :D
i nije poenta da ja nesto idealizujem i kazem "ne bih ja nikad"...znam samo sta sam birala do sada kad sam se nalazila u takvim situacijama...i nije mi bilo nimalo tesko donijeti tu odluku,
nas onu "iz mire sto djavola vire" :D koja si ti :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#83 Re: jel moguće

Post by Latina »

otherside wrote:@anais: " ...vjernost nije sklonost, nego odluka odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis" ..."

kljucna recenica. svako ima pravo izbora a život je pun zahtjeva za odlukama. necija sklonost ne može biti opravdanje za odluku sve dok se smatramo racionalnim bicima. uostalom, sta je sklonost nego "naucena navika koja izaziva neki vid zadovoljstva".
Naravno, nema tu puno filozofije, bracna prevara je kraj. Oni koji nakon toga ostanu u braku, lazu sami sebe.
madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.

Samo ne bih nikad rekao da 100% necu, jer ljudi smo. :D
Tvoja teorija vrijedi samo ukoliko bi na njeno priznanje da te prevarila, odgovorio : "Pa ljudi smo". A posto to ne bi ucinio, gorenapisano je - suplja muska sovinisticka zvaka.
d2

#84 Re: jel moguće

Post by d2 »

The Nightwatchman wrote:joj, joj, joj

kako izvlačiš iz konteksta ccccccc

autor teme nigdje nije rekao da mu je seks prioritet u vezi. autora teme je zanimalo je li moguće s jednom ženom biti sretan do kraja života u tom smislu (seksualnom). autoru teme je neizmjerno bitno da je veza emotivna, duboka, mentalna, intelektualna, široka i fokusirana prvenstveno na ljubav i poštovanje.

:oops:
autoru teme moze odgovoriti na to pitanje samo onaj ko je bio sa jednom zenom i docekao kraj zivota i to u trenutku svoje samrti, a cisto sumnjam da bi mu tada bilo do sarajevo-xa, foruma i autora :lol:
madner

#85 Re: jel moguće

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:Ne kazem da mi je cilj prevarit i biti ljudska gnjida.

Samo ne bih nikad rekao da 100% necu, jer ljudi smo. :D
Tvoja teorija vrijedi samo ukoliko bi na njeno priznanje da te prevarila, odgovorio : "Pa ljudi smo". A posto to ne bi ucinio, gorenapisano je - suplja muska sovinisticka zvaka.
Nisam rekao da bi to ucinio, normalno da je kraj, isto kao sto ne sumnjam da bi i druga strana u roku odma prekinula kontakt.

Samo ne znam odakle svima sigurnost da im se to nece desit. Ko god stupi u vezu/brak zna da je to rizik i da garancije nema.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#86 Re: jel moguće

Post by Latina »

madner wrote:
Samo ne znam odakle svima sigurnost da im se to nece desit. Ko god stupi u vezu/brak zna da je to rizik i da garancije nema.
Niko nije ispoljio sigurnost da mu se to nece desiti. Svi osim tebe i @picija su pisali o vaznosti povjerenja, uzajamnog postovanja i ljubavi u vezi, dok ste vas dvojica minimizirali efekat koji na vezu/brak ima prevara. Kao "Nisam ja, to su hormoni/ukazala se prilika ( dje ces propustiti :zzzz: )", i slicne musko-sovinisticke gluposti.
madner

#87 Re: jel moguće

Post by madner »

Momak nije bio siguran da li ce moci ostati vjeran.
Mislim da je to sasvim normalno razmisljanje kao i sumnja. Ne vjerujem ni jednom muskarcu koji se busa da ce do kraja zivota, jer jednostavno on to ne moze znati.

Zato ako je voli i postuje nek radi na tome da je ne prevari, aktivno.
otherside

#88 Re: jel moguće

Post by otherside »

The Nightwatchman wrote: mene prvenstveno zanima seksualno zadovoljstvo. je li moguce biti do kraja zivota sretan s jednom zenom?

jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce................
The Nightwatchman, evo ti tvoj post, procitaj pa skontaj sta tebe prvenstveno zanima :D
pici

#89 Re: jel moguće

Post by pici »

Latinica wrote:
madner wrote:
Niko nije ispoljio sigurnost da mu se to nece desiti. Svi osim tebe i @picija su pisali o vaznosti povjerenja, uzajamnog postovanja i ljubavi u vezi, dok ste vas dvojica minimizirali efekat koji na vezu/brak ima prevara. Kao "Nisam ja, to su hormoni/ukazala se prilika ( dje ces propustiti :zzzz: )", i slicne musko-sovinisticke gluposti.
uh,uh a sto ga ti potkosuri,pa to je za ne povjerovat.Volim idealiste,jer i ja sam u jednu ruku,a s druge ruke volim da sam cvrsto nogama na zemlji.Sta to znaci ? ..........pa kada razmisljas o svim mogucnostima a ne ona zenmska"Princ na bijelome konju" i "Ja sam se udala e sada sam postala velika curica" :D neko puno cita ljubavne romane i gleda romantika filmove. Hocemo li o braku,pa brak je drage moje institucija i tu nema demagogije ili si spreman na obaveze i dijeliti sve zajednicki muskic-zenmska ili brate šaraj pa veliko ti polje.E sada sta ne valja u ovome predhodnome,pa to da se brak ne moze shvatiti kao jedina opcija i sto ljudi pri trazenju opustanja od monotonije braka prave greske i to je to sto @madner(jesam sad dobro pogodio nick :D ) spominje od krvi smo i mesa i ne mozemo u datim trenutcima vladati emocijama,to ne moze niko na dunjaluku,ko tvrdi da moze taj prvo laze sebe,pa sve oko sebe.O vezama,pa vise nego smijesno i spomenuti.
Ne supljiramo musko-sovinisticki vec stvar gledamo iz drugog ugla(ko mi napise iz pticije perspektive,ima lizalo :D ) s nogama na zemlji a glavom daleko od oblaka.
anais_nin

#90 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

pici wrote: i ne mozemo u datim trenutcima vladati emocijama
jest, jest tu su PRIMARNO emocije u pitanju :lol: digne ti se na drugu, i sta ces sve ti emocije otisle u njega, ko bi to savladao :-)
ti pravis razliku izmedju veze i braka...ja ne pravim :) oba odnosa se svode na ljubav, povjerenje i postovanje...s tim sto si za brak jos dodatno naglas rekao da se OBAVEZUJES na vjernost...znaci sam si birao tu situaciju u kojoj se nalazis....opet cu ko papagaj ponoviti biti vjeran nekom je ODLUKA, isto kao sto je ODLUKA da prevaris nekog...nije to rezultat nikakve "vise sile", hormona koji su te silinom svoje moci jednostavno primorali na taj cin, splet nespretnih i nesretnih okolnosti ko da si se okliznuo na bananu pa UPS upao ti u neku curu.... :-)
desava se, jasta nego se desava....ali nije ni normalno, ni prihvatljivo....nije nikakva visa sila...nego sebicnost i nezrelost...
takodje po onom sto ja primjetim promatrajuci ljude da medju onim koji varaju je puno veci broj onih koji AKTIVNO varaju...znaci nije jednom, nije omaklo se, nego aktivno i agresivno traze djevojke koje ce spavati s njima...brate mili ako ga ne mozes drzati u gacama zasto si se uopste zenio? jer u momentu kad kazes to neko DA ne desi se nikakva magija...tvoje sumnje da li je to prava zena za tebe, da li ces moci spavati samo s njom do kraja zivota itd itd nece magicno nestati....zatvoriti oci, skociti i nadati se najboljem....? zar se tako stupa u brak? :? :-?
downtoearth

#91 Re: jel moguće

Post by downtoearth »

Autoru teme: A jesi li ti siguran da će ti se za 2-3, da ne kažem 12-13, godina dizati??? E ko što ti to ne možeš biti siguran isto tako ne možeš biti siguran ni kakav će ti seks biti za par godina a ne duže.
Ali ako ću se ženiti zbog keksa onda mi je bolje da ostanem momak!!!
A i kako sam vidio sa mnogo tema na ovom forumu u braku više ima seksa sa strane nego među bračnim supatnicima
šega

#92 Re: jel moguće

Post by šega »

Meshtar wrote:Jeste.

Mislim da je lijepo onako pred smrt pomisliti da se nisi zeznuo u vezi neke žene, da je to baš ta s kojom si trebao provesti život. Svejedno, mogu nailaziti, okrenućeš se za njima...ali kad vratiš pogled nazad, poznate te oči očekuju. Lijepo ih je vidjeti.
:thumbup:
pici

#93 Re: jel moguće

Post by pici »

anais_nin wrote:
pici wrote: i ne mozemo u datim trenutcima vladati emocijama
jest, jest tu su PRIMARNO emocije u pitanju :lol: digne ti se na drugu, i sta ces sve ti emocije otisle u njega, ko bi to savladao :-)
ti pravis razliku izmedju veze i braka...ja ne pravim :) oba odnosa se svode na ljubav, povjerenje i postovanje...s tim sto si za brak jos dodatno naglas rekao da se OBAVEZUJES na vjernost...znaci sam si birao tu situaciju u kojoj se nalazis....opet cu ko papagaj ponoviti biti vjeran nekom je ODLUKA, isto kao sto je ODLUKA da prevaris nekog...nije to rezultat nikakve "vise sile", hormona koji su te silinom svoje moci jednostavno primorali na taj cin, splet nespretnih i nesretnih okolnosti ko da si se okliznuo na bananu pa UPS upao ti u neku curu.... :-)
desava se, jasta nego se desava....ali nije ni normalno, ni prihvatljivo....nije nikakva visa sila...nego sebicnost i nezrelost...
takodje po onom sto ja primjetim promatrajuci ljude da medju onim koji varaju je puno veci broj onih koji AKTIVNO varaju...znaci nije jednom, nije omaklo se, nego aktivno i agresivno traze djevojke koje ce spavati s njima...brate mili ako ga ne mozes drzati u gacama zasto si se uopste zenio? jer u momentu kad kazes to neko DA ne desi se nikakva magija...tvoje sumnje da li je to prava zena za tebe, da li ces moci spavati samo s njom do kraja zivota itd itd nece magicno nestati....zatvoriti oci, skociti i nadati se najboljem....? zar se tako stupa u brak? :? :-?
uh,uh a sto ti sada prokliza :D ma veza i brak je nesto ko nebo i zemlja,ja ananisa ti koda si s jednim frajerom bila i sve ti je od pocetka bajno i pala ti kasika u med :D ako je tako drago mi je zbog tebe jer to je idealno i od pocetka nisi osjetila ljubomoru,prevaru,zavist,laz itd itd a vjeruj mi mnoooooogo veza pa i brakova upravo na tome se i zasnivaju.....opet kazem blago tebi i tvome suprugu na prvom zblizavanju i vjernosti, :thumbup:

ALI :D
The Nightwatchman

#94 Re: jel moguće

Post by The Nightwatchman »

otherside wrote:
The Nightwatchman wrote: mene prvenstveno zanima seksualno zadovoljstvo. je li moguce biti do kraja zivota sretan s jednom zenom?

jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce................
The Nightwatchman, evo ti tvoj post, procitaj pa skontaj sta tebe prvenstveno zanima :D
izvlacis iz konteksta, procitaj cijeli post
pici

#95 Re: jel moguće

Post by pici »

ovo me sve podsjeti na onaj stari vic :D
Image
Image
Eme

#96 Re: jel moguće

Post by Eme »

prijatelju, slobodno se ti zeni sta se toga tice.

stariji sam od tebe, ozenjen sam, i jos gledam za drugom zenom na cesti, to je muskarac.
a sta se tice tvojih ostali pitanja, potrebno je samo da pricas, da reknes sta zelis, a tako i ona, i onda ce te uzivati, ...
tako moja zena i ja to radimo i nema problema, ... jer jedno ti mogu reci, ljepsu uvjek mozes naci, ali bolju, to ne vjerujem !!!
nek ti je sretno, ... :-D
anais_nin

#97 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

pici wrote: uh,uh a sto ti sada prokliza :D ma veza i brak je nesto ko nebo i zemlja,ja ananisa ti koda si s jednim frajerom bila i sve ti je od pocetka bajno i pala ti kasika u med :D ako je tako drago mi je zbog tebe jer to je idealno i od pocetka nisi osjetila ljubomoru,prevaru,zavist,laz itd itd a vjeruj mi mnoooooogo veza pa i brakova upravo na tome se i zasnivaju.....opet kazem blago tebi i tvome suprugu na prvom zblizavanju i vjernosti, :thumbup:

ALI :D
moze dvoje ljudi zivjeti zajedno nevjencano u cemu je onda razlika? :? sto im je teze otici ako su potpisali komad papira? vidis meni je svejedno hoce li se neko zaklinjati na nesto pred drugim ljudima....zato rekoh JA ne pravim razliku izmedju veze i braka...eh sad ima razlicitih veza....ima veza koje su ono vidimo se jednom, dva puta, tri puta sedmicno i svako svojoj kuci....a postoje i veze u kojima ljudi zive zajedno, dijele sve, svakodnevne brige, racune, obaveze, tu su i kroz dobro i kroz zlo, nema svako svojoj kuci kad zagusti :)

a sto se mene tice, ne nisam citav zivot s jednim frajerom :) ali isto tako ne, nisam imala nekog znacajnog doticaja sa dramama na koje ti aludiras :) ne da se nikad nisam susretala sa prevarom....niti tvrdim da sam ja svetica...ja sam o svojim grijehovima jos davno pisala na nekoj od tema o prevarama :) ne znam, mozda je moja logika pogresna ili cudna ili nenormalna....meni se jednom desilo da poljubim drugog momka i sljedece jutro sam okoncala svoju vezu zbog toga...za mene je to bio jasan i glasan znak da ja ne volim (dovoljno) osobu s kojom sam....nisam bila spremna lagati ni sebe ni nekog drugog :) a vidis to je bilo u nekim tinejdzerskim danima :) nije bilo nikakve regresije u mom emotivnom razvoju od tada....

naravno da postoje veze u kojima dominiraju stvari koje si opisao...srecom po mene, okruzena sam sa dovoljno primjera veza i brakova koji su zasnovani na ljubavi, postovanju i iskrenosti :) a nisu savrseni, daleko od toga :) tako da sam sigurna da to nije ni neostvarivo, ni nemoguce....isto tako ne pada mi na pamet da se zaklinjem da me niko od mojih bivsih, posebno onih dugogodisnjih veza nije nikad prevario...samo znam da ni jedna od tih veza nije okoncala zbog ljubomore, zavisti, lazi ili prevare, niti mi je ikad dat povod da sumnjam na takvo nesto, ili da budem ljubomorna :) sta ces, mozda sam ja jednostavno nevjerovatno dosadna, i umjesto drame, volim "normalne", obicne, jednostavne odnose :) za mene intenzitet osjecanja nije proporcionalan kolicini drame u vezi :)

i isto tako znam da imam 10 djece s nekim, da cu biti u dugovima do kraja zivota, da nikad vise nikog necu voljeti, da ga volim ko sto nikad nikog nisam voljela, da me prevari - nasa ljubav bi bila zavrsena, povjerenje unisteno, a samim tim i veza/brak....moguce je cak i oprostiti, ali za mene bi bilo nezamislivo ostati :) svi s kojima sam ikad bila u vezi su bili jako dobro upoznati sa ovim mojim stavom, pa su mozda stoga ulagali vise energije i truda da lazu, ko zna, sve je moguce...isto tako je svaki znao da ako misli da moze naci bolju za sebe, siroko mu polje....ja znam sigurno da nisam spremna voliti ni jednog muskarca vise od sebe, a kamoli da ga volim "na svoju stetu" :D :evil:
otherside

#98 Re: jel moguće

Post by otherside »

evo da stavimo na stranu analizu argumenata "za" i "protiv" vjernosti u braku/vezi...
procitajte picijevo i anaisino vidjenje zajednickog zivota sa osobom suprotnog spola pa skontajte u kojoj vezi biste vi vise voljeli provesti cijeli zivot ili dio istog. Ne vjerujem da ce iko pozeljeti partnera/icu koja je emotivno labilna i sklona proklizavanju zbog slabe kontrole nagonske masinerije :D
anais_nin

#99 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

otherside wrote:evo da stavimo na stranu analizu argumenata "za" i "protiv" vjernosti u braku/vezi...
procitajte picijevo i anaisino vidjenje zajednickog zivota sa osobom suprotnog spola pa skontajte u kojoj vezi biste vi vise voljeli provesti cijeli zivot ili dio istog. Ne vjerujem da ce iko pozeljeti partnera/icu koja je emotivno labilna i sklona proklizavanju zbog slabe kontrole nagonske masinerije :D
pa ocigledno je da ima i toga :D i onda kazu zene ne znaju sta hoce :D i zene vole dramu :D ja zato kazem ne valja generalizovati....razliciti ljudi, razliciti prohtjevi, razlicita shvatanja sta je normalno u vezi/braku :)
madner

#100 Re: jel moguće

Post by madner »

Koristeci gore postavljene standarde i taj poljubac dok si bila u vezi, ispadas sta po svojim kriterijima?
Post Reply