Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dirty Harry wrote: Da, osjetim. Jedan jedini pogled može reći više nego 1000 rijeci.
joj Harry, pa kakve veze imaju pogledi sa intuicijom? Cim ti u oci pogleda onda to nije predvidjanje, nego saznanje
Ha pa mora se i intuicija za nesto uhvatit, mora od neceg poceti. Ne mozes intuitivno skontati da se nekom sviđaš a on prošao pored tebe i nije te ni pogledao. Pogled sam naveo kako najjednostavniji primjer. Ima tu i čitanja između redova, npr na forumu ....
Dirty Harry wrote: Da, osjetim. Jedan jedini pogled može reći više nego 1000 rijeci.
joj Harry, pa kakve veze imaju pogledi sa intuicijom? Cim ti u oci pogleda onda to nije predvidjanje, nego saznanje
Ha pa mora se i intuicija za nesto uhvatit, mora od neceg poceti. Ne mozes intuitivno skontati da se nekom sviđaš a on prošao pored tebe i nije te ni pogledao. Pogled sam naveo kako najjednostavniji primjer. Ima tu i čitanja između redova, npr na forumu ....
hmm .. ne bi bilo zgoreg, da se prvo dogovorimo o definiciji 'intuicije'
za mene je intuicija kad imas neki predosjecaj da ce se nesto dogodit, jal' u pozitivnom ili negativnom smislu - a taj predosjecaj nije vezan za nesto, sto svjesno dozivljavamo ... tako nekako
freak_with_a_laptop wrote:
hmm .. ne bi bilo zgoreg, da se prvo dogovorimo o definiciji 'intuicije'
za mene je intuicija kad imas neki predosjecaj da ce se nesto dogodit, jal' u pozitivnom ili negativnom smislu - a taj predosjecaj nije vezan za nesto, sto svjesno dozivljavamo ... tako nekako
mislim da imam to sesto culo
Paaaa dobro, može i to valjda.
Ali meni je intuicija više sposobnost da u nekim sasvim običnim stvarima vidimo neko dublje, skriveno značenje, nečije namjere, želje i sl.
Možda bi nam autorica teme mogla prvo definisati šta je mislila pa da zakuhamo
na temu... intuicija...
jednom meni tako intuicija... ono pogledi... mislim... boja za duvara otpada... i ja kontam, hajd' intuicija...ono nesto ima... gledali se, gledali... kad ja najednom, nesto se shaviza... kraj coeka cura nju nisam vidjela uopce
otad..intuicija, nula bodova
_sa_ wrote:pa ne mora intuicija imati veze s ljubavlju, prisutna je u svim sferama medjuljudskih odnosa
Istina. Toj drugoj intuiciji vjerujem, ali ne posvećujem joj pažnju, za anlizu. Ne opravadam sebe ili svoju intuiciju. Samo joj vjerujem. Ne interesuje me što možda nekad i nije upravu. Meni jeste Uostalom, do sada je uvijek bila upravu
Mene zanimaju baš ovi muško-ženski (može i m-m, ž-ž) odnosi tj. ljubavni