Idealan muz ili papucar?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#476 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:23, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#477 Re: Idealan muz ili papucar?
Recimo da ne pusim,da mi ne pada na pamet mjenjati tehnicki ispravno auto za neko koje mi se vise "svidja",pa otplacivati kredit koji je po vama "pametna" investicija -nije potreba,zarad ceifa je,ne zanosite se
,niti telefon dok ne prestane radit.........no to nije bio moj "odgovor",ne citas dobro.......nista ja necu mijenjati za pomocnicu,to su vam samo primjeri tog famoznog neprilagodjavanja ekonomskim prilikama
Ovaj rasprava nema smisla,jer vama imati-nemati pomocnicu nije stvar ekonomske nego "moralne" prirode,htjeli to priznati ili ne.......da samo sagledate ekonomsku stranu,sami bi sebe poklopili
Izvinjavam se za,"dijete " si spomenula u recenici koji je luksuz imati/roditi dijete......nisam dobro procitala,moja greska
Uostalom,ovo nije tema..
Ovaj rasprava nema smisla,jer vama imati-nemati pomocnicu nije stvar ekonomske nego "moralne" prirode,htjeli to priznati ili ne.......da samo sagledate ekonomsku stranu,sami bi sebe poklopili
Izvinjavam se za,"dijete " si spomenula u recenici koji je luksuz imati/roditi dijete......nisam dobro procitala,moja greska
Uostalom,ovo nije tema..
- madner
#478 Re: Idealan muz ili papucar?
Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenu
ali 100 ljudi sto cudi 
- jedna tamo
#479 Re: Idealan muz ili papucar?
madner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi
- ljubav_aha
#480 Re: Idealan muz ili papucar?
oh,to su tebe jajca zabolilamadner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi
bez_ideje
- madner
#481 Re: Idealan muz ili papucar?
Opa, odkud ovaj roj u ovo doba godine
Kao sto bez ideje ima pravo da ima svoj stav, tako i ja imam pravo da imam svoj stav o njenom stavu. Cemu nametanje misljenja?
Kao sto bez ideje ima pravo da ima svoj stav, tako i ja imam pravo da imam svoj stav o njenom stavu. Cemu nametanje misljenja?
- ljubav_aha
#482 Re: Idealan muz ili papucar?
madner wrote:Opa, odkud ovaj roj u ovo doba godine![]()
opsiala sma tvoju reakciju na svoj nacin
- madner
#483 Re: Idealan muz ili papucar?
Ostro demantiram da je u pitanju strah, de bi zamolio vodju radikalne feministicke brigade da ne iznosi lazne cinjenice 
-
Gospoda Ministarka
#484 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:23, edited 1 time in total.
-
Iris31
#485 Re: Idealan muz ili papucar?
Ne znam zašto napadate djevojku bez _ideje, koja sasvim razumno i opravdano želi pomoć u kući. Ne vidim šta je tu loše, a i ekonomski neisplativo. Sasvim dobro je razumijem, jer i sama živim takav život. Dvije su (ne prevelike plate) u kući, 1 solidno auto, 3 kredita, troškovi su veliki, ali ako se planira unaprijed i pametno troši, sve se može.
Ja imam pomoć u kući, i to na način da mi dolazi žena 3x sedmično i ostane po 2 sata, to zadovoljstvo košta oko 150 KM mjesečno. Da se razumijemo, kućanske poslove i ja i muž dijelimo,jer imamo još i psa, a i beba je na putu, a radno vrijeme u firmama je nemilosrdno. Ali da to nije tako, smarala bih kućanskim poslovima, jer i pored obaveze da stan mora biti čist, postoje i druge obaveze koje teta pomoćnica ne radi, a to je pranje suđa, veša, kuhanje i sl, plus još radim od zvijezde do zvijezde i doprinosim kućnom budžetu.
E sad vi meni recite, zar zbog toga razmišljanja da nam treba vremena i za sebe koje nam omogući ispomoć u kuči, žene treba spaliti na lomači?!
Ja imam pomoć u kući, i to na način da mi dolazi žena 3x sedmično i ostane po 2 sata, to zadovoljstvo košta oko 150 KM mjesečno. Da se razumijemo, kućanske poslove i ja i muž dijelimo,jer imamo još i psa, a i beba je na putu, a radno vrijeme u firmama je nemilosrdno. Ali da to nije tako, smarala bih kućanskim poslovima, jer i pored obaveze da stan mora biti čist, postoje i druge obaveze koje teta pomoćnica ne radi, a to je pranje suđa, veša, kuhanje i sl, plus još radim od zvijezde do zvijezde i doprinosim kućnom budžetu.
E sad vi meni recite, zar zbog toga razmišljanja da nam treba vremena i za sebe koje nam omogući ispomoć u kuči, žene treba spaliti na lomači?!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#486 Re: Idealan muz ili papucar?
Gazdarica - ljenguza, naruci kucnu pomocnicu da joj kucnopomaze 10 h hefticno, po cijeni od 5km/h. Komsiluk i forum popizde.
ZAa tih 10 sati gadarica ljenguza radi sljedece:
-5 sati landohani za dzabe i opet komsiluk i forum pizde
-5 sati radi neki poso od kuce,kojeg naplacuje po 20 LM/h i opet komsiluk i forum pizde
Bilans:
-gazdarica ljenguza zaradila 100 km
-kucnopomocnica zaradila 50 km
-ljenguzgazdarica odmarala 5 sati
-ljenguz gadarica dobra 50 KM/hefticno koje demeti na banku
-banka dobra 2% provizije
- kad se skupi 2000 lenguza ode na Vlasic.
-Vlasic dobar 2000 KM/godisnje
U ovoj konti jedino komsiluk i forum nisu dobri i zato pizde.
Svako ima neki svoj sistem vrijednosti i ne treba mu se plekat u njega. Kad ne bi tako bilo onda bi na kladionicama svi popunjavali iste listice.
Ne mogu skontat da neko ne dozvoljava da mu iko udje u kuhinju, a sebi dozvolava da ode drugom u kuhinju i diktira sta ce gazda kuhinje da radi.
ZAa tih 10 sati gadarica ljenguza radi sljedece:
-5 sati landohani za dzabe i opet komsiluk i forum pizde
-5 sati radi neki poso od kuce,kojeg naplacuje po 20 LM/h i opet komsiluk i forum pizde
Bilans:
-gazdarica ljenguza zaradila 100 km
-kucnopomocnica zaradila 50 km
-ljenguzgazdarica odmarala 5 sati
-ljenguz gadarica dobra 50 KM/hefticno koje demeti na banku
-banka dobra 2% provizije
- kad se skupi 2000 lenguza ode na Vlasic.
-Vlasic dobar 2000 KM/godisnje
U ovoj konti jedino komsiluk i forum nisu dobri i zato pizde.
Svako ima neki svoj sistem vrijednosti i ne treba mu se plekat u njega. Kad ne bi tako bilo onda bi na kladionicama svi popunjavali iste listice.
Ne mogu skontat da neko ne dozvoljava da mu iko udje u kuhinju, a sebi dozvolava da ode drugom u kuhinju i diktira sta ce gazda kuhinje da radi.
Last edited by Toto on 14/12/2009 17:38, edited 1 time in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#487 Re: Idealan muz ili papucar?
Mozda je hoce neko horizontalan.madner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi
- madner
#489 Re: Idealan muz ili papucar?
Kako je Tolkine?Toto wrote:Mozda je hoce neko horizontalan.madner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi
- HAVANA
#490 Re: Idealan muz ili papucar?
Da vam papučar šta kaže
Mojoj dragoj i najdražoj dodje 2 puta mjesečno i opet i ona radi sa njom...
Sada ,poslije 12 g braka mogu sebi priuštiti da joj platim kad bi ona htjela i svaki dan ali ona to neće.
Zaslužila je to svakim svojim potezom i radila je kao i ja svašta dok nismo stali na noge pa čak i kao ta kućna pomočnica...
Kad se sjetim tog vremena i pored svega što smo prošli to mi je najdraži period.
Prvi bračni krevet sam sa njom nosio na ledjima kroz pola jednog velikog EU grada
Veš mašine je sa mnom nosala,ormare sklapala,krečila,čekala me i ispračala u dvije smjene,sama radila i hranila nas kad sam bio bolestan,djecu rodila,i danas radi,i ja radim,i dobro nam...
Jebo priče i dijeljenje poslova,para...ako se slažeš sa nekim i voliš ga ništa nije teško učiniti za tu osobu.
Ne dijelimo poslove,novac,niti postoji neko moranje ali sve funkcioniše odlično.Iako ja ništa ne radim od kućnih poslova jer imam jako puno drugih stvari koje sam preuzeo na sebe,nemam vremena...ne bi mi bio problem bilo šta raditi što njoj može olakšati.Kako ona stigne sve i meni nije jasno a još i radi??? Stigne jer hoće ,jer sve funkcioniše dobro,stignemo i izaći,i na koncert,i na planinu,bude i vriske,cike,škola,frka,dje si ti? po vazdan radiš!!
ali to je sve normala i život.Kad nadješ pravu osobu sve drugo je lakše.Idealnog nema a jebo papučara. 
Sada ,poslije 12 g braka mogu sebi priuštiti da joj platim kad bi ona htjela i svaki dan ali ona to neće.
Zaslužila je to svakim svojim potezom i radila je kao i ja svašta dok nismo stali na noge pa čak i kao ta kućna pomočnica...
Kad se sjetim tog vremena i pored svega što smo prošli to mi je najdraži period.
Prvi bračni krevet sam sa njom nosio na ledjima kroz pola jednog velikog EU grada
Veš mašine je sa mnom nosala,ormare sklapala,krečila,čekala me i ispračala u dvije smjene,sama radila i hranila nas kad sam bio bolestan,djecu rodila,i danas radi,i ja radim,i dobro nam...
Jebo priče i dijeljenje poslova,para...ako se slažeš sa nekim i voliš ga ništa nije teško učiniti za tu osobu.
Ne dijelimo poslove,novac,niti postoji neko moranje ali sve funkcioniše odlično.Iako ja ništa ne radim od kućnih poslova jer imam jako puno drugih stvari koje sam preuzeo na sebe,nemam vremena...ne bi mi bio problem bilo šta raditi što njoj može olakšati.Kako ona stigne sve i meni nije jasno a još i radi??? Stigne jer hoće ,jer sve funkcioniše dobro,stignemo i izaći,i na koncert,i na planinu,bude i vriske,cike,škola,frka,dje si ti? po vazdan radiš!!
- ljubav_aha
#491 Re: Idealan muz ili papucar?
madner wrote:Ostro demantiram da je u pitanju strah, de bi zamolio vodju radikalne feministicke brigade da ne iznosi lazne cinjenice
oh hoo hooo
madner, dalje tvrdim da je strah,demantiraj me argumentom ako moja izjava nije tacna
- ljubav_aha
#492 Re: Idealan muz ili papucar?
tako je HAVANAHAVANA wrote:Da vam papučar šta kaže![]()
Prvi bračni krevet sam sa njom nosio na ledjima kroz pola jednog velikog EU grada![]()
![]()
Ne dijelimo poslove,novac,niti postoji neko moranje ali sve funkcioniše odlično.Iako ja ništa ne radim od kućnih poslova jer imam jako puno drugih stvari koje sam preuzeo na sebe,nemam vremena...ne bi mi bio problem bilo šta raditi što njoj može olakšati.Kako ona stigne sve i meni nije jasno a još i radi??? Stigne jer hoće ,jer sve funkcioniše dobro,stignemo i izaći,i na koncert,i na planinu,bude i vriske,cike,škola,frka,dje si ti? po vazdan radiš!!![]()
ali to je sve normala i život.Kad nadješ pravu osobu sve drugo je lakše.Idealnog nema a jebo papučara.
ali ovjde na forumu je jos uvijek popularna drugacija propaganda
- madner
#493 Re: Idealan muz ili papucar?
Mislim da onaj koji optuzuje treba da iznosi argumente, Alice_aha.ljubav_aha wrote:madner wrote:Ostro demantiram da je u pitanju strah, de bi zamolio vodju radikalne feministicke brigade da ne iznosi lazne cinjenice
oh hoo hoookakav radikalini feminizam
to je sranje identicno sovinizmu
![]()
madner, dalje tvrdim da je strah,demantiraj me argumentom ako moja izjava nije tacna
- bez_ideje
#494 Re: Idealan muz ili papucar?
Madneru,kad vidim normalu poput tebe,od srca se zahvaljujem tim sto me nece
Hvala jos jednom
@ministarka-ja meni se cini navedoh ,racunicu koja te dodje za vase potrepstine,a meni nepotrepstine,sve u 5 deka.......jel se ja snebivam-ne snebivam,sta god vas cini sretnima....Problem sa pomocnicom je neke druge prirode
Hvala jos jednom
@ministarka-ja meni se cini navedoh ,racunicu koja te dodje za vase potrepstine,a meni nepotrepstine,sve u 5 deka.......jel se ja snebivam-ne snebivam,sta god vas cini sretnima....Problem sa pomocnicom je neke druge prirode
- jedna tamo
#495 Re: Idealan muz ili papucar?
HAVANA wrote:Da vam papučar šta kaže![]()
Prvi bračni krevet sam sa njom nosio na ledjima kroz pola jednog velikog EU grada![]()
![]()
Ne dijelimo poslove,novac,niti postoji neko moranje ali sve funkcioniše odlično.Iako ja ništa ne radim od kućnih poslova jer imam jako puno drugih stvari koje sam preuzeo na sebe,nemam vremena...ne bi mi bio problem bilo šta raditi što njoj može olakšati.Kako ona stigne sve i meni nije jasno a još i radi??? Stigne jer hoće ,jer sve funkcioniše dobro,stignemo i izaći,i na koncert,i na planinu,bude i vriske,cike,škola,frka,dje si ti? po vazdan radiš!!![]()
- madner
#496 Re: Idealan muz ili papucar?
Tahko mi zabi noz u leda, a je te branim.bez_ideje wrote:Madneru,kad vidim normalu poput tebe,od srca se zahvaljujem tim sto me nece
Hvala jos jednom![]()
- muz66
#497 Re: Idealan muz ili papucar?
Svoj ti posao prijatelju, bolje je otici sa dragom na vikendicu za vikend dok cistacica odradi posao. I to vrijeme kvalitetno provestimadner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#498 Re: Idealan muz ili papucar?
A zaboravio si da odvrču i zavrču pipe i da namještaju krevet na svojoj polovici i da kad otvoriš pivu ode u drugu sobu il kuhinju i zove puki(punicu) i pita kako da se obračuna s ...pivomHAVANA wrote:Da vam papučar šta kaže![]()
![]()
-
Gospoda Ministarka
#499 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:22, edited 1 time in total.
- madner
#500 Re: Idealan muz ili papucar?
Jebo to, valja onda ocisitit vikendicu.muz66 wrote:Svoj ti posao prijatelju, bolje je otici sa dragom na vikendicu za vikend dok cistacica odradi posao. I to vrijeme kvalitetno provestimadner wrote:Pustiste bez ideje da radi sa svojim parama sta hoce. Mislim niko normalan je ne bi zelio za zenuali 100 ljudi sto cudi