Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#426 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

brate, izvini, ali ti si malo izolovana od realnosti. u ovoj zemlji cijele porodice žive od tih para. pitat ću te kad budeš morala živjeti od plate hoćeš li se tako lako rastajati od polovine iste. šta se sve može kupiti ili uraditi za 5 cigli godišnje...
bez_ideje

#427 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Jeb'o ne jeb'o tako ti je.......
RAdije cu 360 dana gladit guzove ,nego 7 dana godisnje po Dubaiju skakat....
A vjestim rukama ni pomocnica ni Dubai ne izmakne........

@Tomas-ne pricam o situaciji da moram "prezivljavati" od plate ,vec ako vec imam dobru platu ne vidim razloga da je ne upotrijebim na taj nacin
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#428 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ladyblue18 »

JThomas wrote:brate, izvini, ali ti si malo izolovana od realnosti. u ovoj zemlji cijele porodice žive od tih para. pitat ću te kad budeš morala živjeti od plate hoćeš li se tako lako rastajati od polovine iste. šta se sve može kupiti ili uraditi za 5 cigli godišnje...
Upravo. Jedno je pricati, a drugo je kad se sam uhvatis u kostac sa tim stvarima.

Ali hajde ko vec ima te pare slobodno, ja licno ne bih nikada. Ja vam iskreno svima zelim da imate tolike plate i dobra radna mjesta. :D
Prvo je mi je zao tih para davati zeni, drugo jer ne volim da mi drugi petlja po kuci.
Te pare se fino mogu iskoristiti za pametnije stvari, a ja uvijek mogu zasukat rukave i radit i cistit i kuhat itd...
jedna tamo

#429 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by jedna tamo »

muz66 wrote:Slazem se, svoj ceif=neprocjenjivo. Ceif je sa 5 milja otici na Ibizu ili malo do Dubaija skoknuti, a ne placati zenu da radi kao da nijedno nema ruke ni noge pa neko drugi mora skakati po kuci i slagati, peglati, prati...jebem ti zapad i TV :D

joj ovdje pretjerivanja brate dragi...baš će bosanđeros voditi svoju u Dubai ili negdje drugo...to su jako rijetki slučajevi...ali jako....jednostavno nismo takav mentalitet...sve je preče od nas samih
JThomas

#430 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

bez_ideje wrote:
@Tomas-ne pricam o situaciji da moram "prezivljavati" od plate ,vec ako vec imam dobru platu ne vidim razloga da je ne upotrijebim na taj nacin
velika je to para ovdje i na ovom vremenu, i ko ima pravo dobru platu i ne krpi kraj sa krajem. vjeruj mi. to ti je dobro auto za 5 godina, to ti je novi namještaj, to su ti režije za cijelu godinu. svaki dan 4 sata? ko provodi u kućnim poslovima 4 sata dnevno svaki dan? pa nije apoteka da mora biti sterilizirano sve... :-)
suspect_zero

#431 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by suspect_zero »

Biću skromna :oops: ..........ja bih samo idealnog papučara :mrgreen:
muz66

#432 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

suspect_zero wrote:Biću skromna :oops: ..........ja bih samo idealnog papučara :mrgreen:
Ja cu biti jos skromniji...ja bih samo normalnu zenu :D
bez_ideje

#433 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

JThomas wrote:
bez_ideje wrote:
velika je to para ovdje i na ovom vremenu, i ko ima pravo dobru platu i ne krpi kraj sa krajem. vjeruj mi. to ti je dobro auto za 5 godina, to ti je novi namještaj, to su ti režije za cijelu godinu. svaki dan 4 sata? ko provodi u kućnim poslovima 4 sata dnevno svaki dan? pa nije apoteka da mora biti sterilizirano sve... :-)
A sta da ti kazem.........ja imam velike ambicije
JEsi razmisljao o izvorima dodatne zarade za ta 4 sata sto bi sterilizovao kucu?
jedna tamo

#434 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by jedna tamo »

suspect_zero wrote:Biću skromna :oops: ..........ja bih samo idealnog papučara :mrgreen:

i ja
suspect_zero

#435 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by suspect_zero »

muz66 wrote:
Ja cu biti jos skromniji...ja bih samo normalnu zenu :D

Ti ipak tražiš previše :mrgreen:
JThomas

#436 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

promijenićeš ti priču čim je kreneš zarađivati.

ja upravo i govorim da niko nema potrebe za pomoćnicom koja bi radila 4 sata na dan i uzimala 400 km mjesečno, to je smiješno, pa ne pereš prozore svaki dan...
zelenashica

#437 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Opet se počelo zakuhavati...... :D

Sve kontam al vala ono što neću da kontam i ne mogu je da moj dragi sutra eto treba zamijeniti gumu na autu pa za to nađe kućnog pomoćnika :x ........tak'o muško mi ne treba....baš ni ko njima žeMskinje kojem će pomoćnice pribjerati po gaćama u ormaru ili ne znam ti ni ja gurati ruke da obrišu prašinu ispod mog kreveta :D ....znaaaaaammmm zaostala sam ,al nek sam hebe mi se.....

Uvijek sam pristalica da taj višak novca usmjerim na nešto drugo,...na kraju krajeva više volim zaglaviti u kafani do zore,napiti se s dragim neko plaćati kućnu pomoćnicu,za nešto što spada kao normalna obaveza svakog od nas........
bez_ideje

#438 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

JThomas wrote:promijenićeš ti priču čim je kreneš zarađivati.

ja upravo i govorim da niko nema potrebe za pomoćnicom koja bi radila 4 sata na dan i uzimala 400 km mjesečno, to je smiješno, pa ne pereš prozore svaki dan...
jos bolje,nek dolazi povremeno ,svako par dana za 200 KM
to bi joj sad platila
JThomas

#439 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

iskreno, ja fakat tebe ne kontam.

razumijem ove veće poslove, oprati prozore, očistiti ćoškove koje se ne čiste svaki dan, obrisati parkete detaljno - ali to je dovoljno jednom u dvije sedmice, čak i za kriterije moje stare :D ali za ove svakodnevne poslove...pa neće ti kruna s glave pasti ako iza sebe opereš suđe, ili počistiš kupatilo svaki treći-četvrti dan, pa to su najnormalnije stvari na svijetu, mene k'o muškarca bi stid bilo da nekome plaćam da to radi...
Loulou

#440 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Loulou »

So therefore I go to the kitchen. As a typical man I head straight for the supplies - bread, cheese, mayo, a knife and a plate. The state of the kitchen is not even in my consciousness - the dishes in the sink, the overflowing garbage pail, the toys on the floor, etc. Whatever lacks relevance in my mind to the cheese sandwich I will probably overlook. :D

As a typical woman I sometimes think that my spouse thinks exactly the way I do. "Of course he notices the dirty dishes, the overflowing garbage and the misplaced toys! He is just being difficult or he's trying to get back at me in some way by pretending not to notice. It seems I now have a choice either to do the chores myself or to confront him with his lack of sensitivity and caring, also his wrongness."
---
Contrary to popular wisdom, women are more logical than men and men are more intuitive than women (on average). Seems wrong, doesn't it?
The most important point with this cheese sandwich mini-saga is that men and women typically think very differently. (Do you agree?) While there are, of course, millions of exceptions, women tend toward internal debates, good/ bad thinking and sorting behavior. Men's thinking typically has few words (i.e., what feels right usually causes the next action). Neither the typical male nor the typical female thinking pattern is right or wrong.
Some women today are trying to change men's basic thinking pattern and vice-versa. They won't succeed. These patterns are strongly evident even in the earliest years of life. Two-year-old klix are already verbally chattering away while two-year-old boys are more often just nonverbally pushing things around, uttering few words in the process. Men and women typically do think differently and that is OK. Also - contrary to popular opinion, women are rarely illogical. :D
Sory ljudi, nemam prevod, al' je ... :D
zelenashica

#441 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:

to bi joj sad platila
Vala ja ne bi platila.....jednom sam imala hajde da kažem kućnu pomoćnicu,ili možda samo ispomoć trenutnu u kući......ali baš sa velikim razlogom(poslije teškog porođaja nisam smjela ustati s kreveta :sad: )...vjeruješ li mi da sam jedva čekala sa stanem na svoje noge da je "otjeram" da ja uzmem svoj usisivač i usisam kako ja želim,da ja obrišem prašinu,ruku na srce žena je radila sve perfektno ali meni jednostavno ide na nerve da neko rovi po mojoj kući i nešto sprema...imam osjećaj da je debelo narušena moja privatnost,ta dva mjseca su mi bila najgora u životu :x ....a da ne pominjem sad konstantno imati pomoćnicu,pa komotno može i da se doseli meni :roll: ..ionako ne bi imala privatnost,pa nek onda i dijeli stambeni prostor samnom....ne znam,o novčanoj strani ne bi,neko novca ima viška,neko manjka....ali koliko god ga imala ima i pametnijih načina da se utroši osim usluga pomoćnica......jednostavno ne vidim problem u par sati dnevno provedenim u kućnim poslovima,.....meni je to sasvim normalna stvar...čuj pranje prozora ili generalno spremanje...ama sve je to u vrh glave dva puta mjesečno tako da baš pomoćnicu ne smatram potrebnom,....recimo jedina pomoć koja mi je dobro došla je kod godišnjeg spremanja,krečenje,farbanje....ali i tad radije pozovem prijateljicu,sestru da pomognu(pa im uzvratim uslugu)nego da tražim nepoznatu osobu da mi zaviruje pod krevete.....al hajde de.....na nekog možda španske sapunice ostavljaju veliki dojam :oops:
mostarac

#442 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by mostarac »

bez_ideje wrote:

to bi joj sad platila
bi sad platila naravno, al kad budes imala svoju porodicu, vlastito finansijsko planiranje racuna, rezija, prehrane, zabave i slicno e tad cemo vidit.
brak ili zajednicki zivot dvoje ljudi bi trebao da bude zajednica dvoje ljudi koji hoce da zive zajedno jer im je zajedno ljepse i jer uzivaju da budu zajedno, a ne iz razloga da se neko bori za emancipaciju. Kad ti pristupas muskarcu kao nekom ko hoce da te pokori, ponizi, stavi u okove to je put u pakao vjeruj mi. Nemoguce je tako prilaziti bilo kojoj osobi, a od nje ocekivati postovanje ili ljubav, bilo da se radi o muskacu ili zeni. Ne mozes voljenoj osobi prilaziti kao neprijatelju.
E druga je stvar da ti sad zivis sa nekim kao ono cimeri ste u istom stanu. To onda vec nije tema o kojoj ovdje govorimo.
Tvoji strahovi su OK u jednu ruku, ali s druge strane tvoj odbrambeni mehanizam od njih je poguban najvise po samu tebe. Traziti ravnopravnost je uredu i to nije nista lose, ali postoje nacini na koje se to radi sa nekim sa kojim dijelis zivotni prostor, svakodnevicu, dobre i lose momente. Traziti ravnopravnost u odnosu dvoje ljudi koji se vole, nije isto sto i traziti ravnopravnost u ostalim drustvenim pojavama.
Mnogo je muskaraca koji ne uzivaju u ponizavanju zena, ali sam siguran da vrsta koja dopusta teror u vidu pravila, komandi i nekakve stalne borbe ko je sta vise uradio da se slucajno ne ispadne neravnopravan, se moze naci samo na BDSM temi :D
Sta bi ti da ti sutra muz ostane invalid? Ostavila ga jer moras sve ti da radis, a lijekovi su skupi i ne mozes da si priustis kucnu pomocnicu?
Stvar je jednostavna, a to je da dvoje treba da se potrudi da im bude lijepo zajedno, a ko ce oprati sude ili usisati nije bitno. Nekad ces to 5 puta zaredom biti ti, a nekada on i sve zavisi od bioritma i ritma vaseg zivota.
Zivot nije sex i grad i zivot nije tv i filmovi. Zivot nosi nepredvidjene situacije i u sekundi se moze izmjeniti iz temelja na bolje ili na gore i zivot se tesko moze planirati na jedan nacin da se uredjuje dugogodisnjim rezimom rada. Nije motor od auta.
bez_ideje

#443 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Ja stvarno ne razumijem cemu to spocitavanje spanskih sapunica,kao da prije njih niko nije cuo za kucnu pomocnicu..... :-? :-? :-? ....al dobro.....samo vi,sta god vas cini sretnima :mrgreen:

Daleko da bi mi kruna sa glave spala,jeste to najnormalnija stvar,pa odavno spremam za sobom i brisem kupatilo,spremim nesto da jedem,evo jutros sa sobu pospremila i obrisala,evo me ziva i zdrava.....sto ne znaci da ne zelim da se oslobodim tih poslova cim mi se ukaze prilika,kao sto rekoh,ima drugih stvari kojim bi se bavila za to vrijeme....
Neko smatra svoju kucu nedodirljivim hramom......to je u redu i ja to shvatam,imam i ja stvari koje ne smije niko da pipne,i to ce tako i da ostane...,al da mi smeta da neko zaviruje pod kauce,tepihe,po kuhinji.....pa ne drzim pigmejce ispod sudopera,ni nacrte atomske bombe ispod kauca ,naci ce prasinu za obrisat i to je to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja u sustini imam problem primjecivanja nereda oko sebe ,odjece po podu, prasine na povrsinama,i da mi se 5 puta ne ukaze na to ja ne bi ni skontala,a to nije lijepo za vidjet.....jel de? Zato i imam neki podsjetnik,da stvari ne podivljaju....stoga,kako ce ocistiti,usisati,sloziti......jebe mi se,samo nek je cisto :mrgreen:
NEko ne voli preturanje po kuci i stvarima,mene zivo zaboli,ako je sta privatno bit ce pod kljucem,ostalo samo udri....
U razlozima za i protiv pomocnice,jedina zapreka mogu biti finansije

Ovo vam je ko one rasprave ateisti vs vjernici .........niko ne uzmakne,a raspravlja se unedogled :mrgreen:
blue_sky

#444 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by blue_sky »

Ni ja stvarno ne razumijem kako ti ne vidis da su ti stavovi i previse slicni likovima iz tih sapunica,tako da ti ih ljudi s pravom spocitavaju.
Generalno,tvoja prica koju ovdje pricas bi bila ok da si mozda u pubertetu,pa zivot gledas tim ocima.Ako jesi,donekle i razumljivo,ako nisi- tim jos gore sto nisi.Jer se zivot,pa u sklopu njega to vodjenje domacinstva,ne odvijaju onako kako ti to zamisljas.Pogotovo ne u ovoj drzavi,a vala ni u jednoj na svijetu ukoliko ne zamisljas pored sebe bogatasa,koji ce tvoju lijenost i hirove ispunjavati i finansirati.
Ne mogu da vjerujem da 300-400 maraka izdataka,samo i iskljucivo,zbog svoje lijenosti smatras opravdanim....a jos gore "sitnicom".
Ako imalo realno sagledas svijet oko sebe,mozda ces shvatiti da ljudi (ogromna vecina),s tom cifrom pokusavaju prezivjeti od 1. do 1.
U sustini sve to sto zamisljas je donekle i izvodivo kao sto rekoh uz gore navedenog bogatasa,ali tvoja izjava da "mozes gledati nered dok se sam ne pocne pospremati"otvara sasvim drugu temu.Temu mozda o urednosti i higijeni,prije svega :roll:
bez_ideje

#445 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

mostarac wrote:
bez_ideje wrote:

to bi joj sad platila
bi sad platila naravno, al kad budes imala svoju porodicu, vlastito finansijsko planiranje racuna, rezija, prehrane, zabave i slicno e tad cemo vidit.
brak ili zajednicki zivot dvoje ljudi bi trebao da bude zajednica dvoje ljudi koji hoce da zive zajedno jer im je zajedno ljepse i jer uzivaju da budu zajedno, a ne iz razloga da se neko bori za emancipaciju. Kad ti pristupas muskarcu kao nekom ko hoce da te pokori, ponizi, stavi u okove to je put u pakao vjeruj mi. Nemoguce je tako prilaziti bilo kojoj osobi, a od nje ocekivati postovanje ili ljubav, bilo da se radi o muskacu ili zeni. Ne mozes voljenoj osobi prilaziti kao neprijatelju.
E druga je stvar da ti sad zivis sa nekim kao ono cimeri ste u istom stanu. To onda vec nije tema o kojoj ovdje govorimo.
Tvoji strahovi su OK u jednu ruku, ali s druge strane tvoj odbrambeni mehanizam od njih je poguban najvise po samu tebe. Traziti ravnopravnost je uredu i to nije nista lose, ali postoje nacini na koje se to radi sa nekim sa kojim dijelis zivotni prostor, svakodnevicu, dobre i lose momente. Traziti ravnopravnost u odnosu dvoje ljudi koji se vole, nije isto sto i traziti ravnopravnost u ostalim drustvenim pojavama.
Mnogo je muskaraca koji ne uzivaju u ponizavanju zena, ali sam siguran da vrsta koja dopusta teror u vidu pravila, komandi i nekakve stalne borbe ko je sta vise uradio da se slucajno ne ispadne neravnopravan, se moze naci samo na BDSM temi :D
Sta bi ti da ti sutra muz ostane invalid? Ostavila ga jer moras sve ti da radis, a lijekovi su skupi i ne mozes da si priustis kucnu pomocnicu?
Stvar je jednostavna, a to je da dvoje treba da se potrudi da im bude lijepo zajedno, a ko ce oprati sude ili usisati nije bitno. Nekad ces to 5 puta zaredom biti ti, a nekada on i sve zavisi od bioritma i ritma vaseg zivota.
Zivot nije sex i grad i zivot nije tv i filmovi. Zivot nosi nepredvidjene situacije i u sekundi se moze izmjeniti iz temelja na bolje ili na gore i zivot se tesko moze planirati na jedan nacin da se uredjuje dugogodisnjim rezimom rada. Nije motor od auta.
@
jel ja tebi i dalje zvucim kao neko ko bi okacio spisak poslova na zid? :? Jesam li navela da je to rastegljivo zavisno od posla i obaveza? Meni je stvarno vise dosadilo ponavljati to :-?
Ne znam za vas,ali meni zajednicki zivot s nekim jeste kao zivot sa cimerom sto se aspekta vodjenja domacinstva tice,pa ni tu niko nema spisak obaveza ,niti ga ko tjera na nesto,dogovore se ljudi sta ce ko,zavisno od obaveza i nema problema.

Ja ne ulazim u veze u kojima treba da trazim neku ravnopravnost,stavise ne boravim u blizini takvih ljudi,i takvih okruzenja......ja polazim od cinjenice da jesmo ravnopravni,svidjalo se kome ili ne,tako stvari stoje,po ko zna koji put materi svojoj se ne dokazujem i ne opravdavam.....zaboli me.
Vi konstantno potencirate da se treba nesto suptilno ovako-onako,pa ce neko biti voljan da uradi ovo ili ono......Ako ne mozemo sjesti i dogovoriti se ko ljudi,najnormalnije,bez ikakvih repova,i predrasuda....ne treba ni da sjedimo :-? Meni natezanja tog tipa u zivotu ne trebaju...

Zasto extremi? cemu to,da bi ostavila nekog ko ostane invalid zato sto moram sve sama?
Ne razumijem,jel to principu....ako sad nece sama da radi,kako bi tek onda? :roll: :roll:
krajnje glupo......ne ostavljas ni prijatelja u takvoj situaciji,a pogotovo nekog s kim zivis

@bluesky
tebi ljenost,meni usteda vremena
Ne znam u kakvom svijetu ti zivis,al ja 20 godina vrlo dobro znam sta zelim.......a to nisu ni spanske sapunice,ni muz bogatas......vec rekoh da mi brak nije prioritet u zivotu,stvari koje zelim,sama ostvarujem...pogotovo sto se finansija tice........Prije bilo kakvog zajednickog zivota treba osigurat materijalnu podlogu i finansijsku neovisnost od bilo koga....
NE razumijem sta hoces da kazes ovim da porodice zive sa 400 maraka,meni to kao nije poznato :-? ....jel treba iz solidarnosti da mjenjam svoje planove ?
zao mi je sto cu te razocarati al pazim na higijenu,jako ;-) ....ali,da jesam neuredna ....treba da se izvinjavam zbog toga? :skoljka:
Dioda

#446 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Dioda »

Prijeratni Nadrealisti su meni zakon :D Ljudi sve zivo pogodili :D Cak pogodise da ce u blizoj buducnosti biti potrebno organizovati nesto kao sto je "Skola za dresuru cura 8.mart" :mrgreen:
Slavit cemo tvoje ime
slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
dok u nama srce bije
Zivio nam muzu dragi
zivio nam muzu dragi
komandiru familije
komandiru familije

:lol:

Muskarci, blago vama s modernim curama :lol:
Nego meni bezze to, cuj kucna pomocnica :-) Ima li kakav kucni pomocnik :mrgreen: Da se spoji ugodno sa korisnim :mrgreen:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#447 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Toto »

bez_ideje wrote:Jeb'o ne jeb'o tako ti je.......
RAdije cu 360 dana gladit guzove ,nego 7 dana godisnje po Dubaiju skakat....
A vjestim rukama ni pomocnica ni Dubai ne izmakne........

ja mislim da bi ti kucnu pomocnicu vodila i u Dubaji :D :D :run:
iz principa
crna14

#448 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by crna14 »

Image
ma koji papucar :oops: haj javite se, bas mi treba takav :skoljka: :dance: lol
Gospoda Ministarka

#449 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:26, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#450 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Troll_Happens »

bez_ideje wrote:
muz66 wrote:
bez_ideje wrote::-? :-? :-? :-?
Ljudi,kucna pomocnica sada dodje 300-400 KM ,da dolazi svaki drugi dan......ili kako se i sta dogovoris sa njom
Nije mi trebala Marisol i Esmeralda,znam iz prve ruke a i okoline
400 maraka...rata za jedno solidno auto. Ma super. Zbog dvije lijene guzice placati nekome 400 maraka i opet svaki dan nesto raditi po kuci? Nema sanse. :D U kuci ili ce se raditi(svako ce raditi ono sto mu vise odgovara) ili se nece skupa ni zivjeti. 400 maraka puta 12 mjeseci=nekih 5 milja. 5 milja maraka godisnje... :-) :-) :-)
svoj ceif=neprocjenjivo ;-)

ja ali jesi li razmisljala obuces se sexy pa uzmes praska praskovica pa praskas po sobi a on sjedi u fotelji i posmatra te odmah bi se nalozio hahaha :D ovako kontas ti vani radis a kucna pomocnica u kuci vrcka lijevo desno mislis da nece doci u iskusenje jedino ako neku krezavu babetinu odaberes sa pepeljarama na ocima :lol:
a opet postoji mogucnost da ce ti klepiti nesto iz stana, nisam nista ukrala kugle mi i pasulja kojeg drzim u ruci :lol: :lol: :lol:
Post Reply