I dalje sam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

vjesticanametli

#26 Re: I dalje sam

Post by vjesticanametli »

mozda znaju i zeljanicu pravit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
Layne

#27 Re: I dalje sam

Post by Layne »

O kome, o čemu? Vještica o zeljanici :D
Hanzo

#28 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

Air Ramiz wrote:
Hanzo wrote:Sto sam sve blizi bio tridesetoj, rodbina, prijatelji itd poceli su mu gnjaviti zato se jos nisam ozeni i sto uvjek sam.
Samoca je meni draza bila iz toga razloga sto sam uvjek mogao raditi sto sam htio i nikome nisam morao polagati racune.
To je na neku ruku meni bio raj. Izac vamo otic tamo, malo sa onom malo sa ovom nista ozbiljno i sto krace to bolje.

I sad eto ja napuni 30 i svi moji prijatelji se ozenili a ja ni cure ni prijatelljice sto je porjeklom iz bosne.
Dodze ovo ljeto 2008 i ja pun optimizma uputim se u rodni grad Sarajevo necu li upoznati finu trebu i uspostaviti kontakt. Prodze sedmica za sedmicom izlazio na nekoliko mjesta u gradu, pitam havera iz osnovne skole gdje je ova, gdje je ona sve se pozenilo buraz. I tako ja sad lezim u krevetu i mislim, jeli to bas tako lose da se spandzam sa nekom trebom sto zivi gdje ja trenutno boravim. Jel to tako lose sto djeca ako ih ikad budem imao sa tom zenom nece gledati na Bosnu kao svoju domovinu. Jer nit su tamo rodzeni i manje vise to ce biti prica starog o zemlji njegovog djetinstva, koju posjete maksimalno jednom godisnje ali svaki put oni zele da se vrate tamo gdje su rodzeni.

I sta sad raditi, covjek se moze izraziti na mnogo razlicitih jezika ali stvari koje su jako istinite i iz dubine duze koje znace jako puno kao na primjer "Volim te" najiskrenije su na maternom jeziku.

Sigurno ima hejbet gramaticki greski u tekstu....
Jedino rjesenje za dijasporce ako ne zele da izgube kontakt sa BiH je da se trajno vrate dok nije prekasno, jer ako se ozenis nekom strankinjom ili cak ako se ozenis nekom nasom, a djecu dobijes tamo i tamo ih odgojis zaboravi na Bosnu, imaces strangere u familiji. Trebu ne mozes ulovit u vikend izletima po Bosni. Moras ovdje zivjet, to je proces, upoznas nekog na poslu, on te poveze s nekom njegovom prijateljicom i to tako obicno ide, ali za to treba vremena. Ne znam zasto se ne vracate u BiH? Od cega imate strah? Posla definitivno ima, samo je narod izbirljiv. Ne mozes i jare i pare.

Slazem se sto se inostranstva tice, manje vise mi svi sto boravimo izvan granica nase rodne drzave gubimo identitet. Srecom okolnosti ja sam znao ko sam i sta sam kad sam otisao, pa jos uvjek kad me neko pita ko sam sa ponosom i bez sumlje odgovaram. Mene plasi sto vidim da djeca rodzena vani sve nekako napamet govore i uopste nemaju istinski veza sa rodnom drzavom njihovih roditelja. Mene dosta stvari veze za moj rodni grad i dosta mali stvari me vraca u sjecanje kad ih ponovo dozivim, u tim trenucima covjek sazna i potvrdi da ono sto glavi misli srce osjeca. Ja nemogu govori za svu dijasporu ali razlog sto se ja nisam vratio je jednostavan, kakvo je sada stanje u Bosni gdje mene nista ne ceka niti smjestaj, ni posao, ni nesto puno rodbine a kamoli prijatelja. Samostalna sam osoba, i nebi sebi nikad dozvolio da se vratim bez ikakve mogucnosti za napredak. To se moze promjeniti za koju godinu ali stituacija kakva je sada Bosna vise fajde ima od mene gdje mi je trenutno mjesto boravka.
Hanzo

#29 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

chuchumbamayumbe wrote:
Hanzo wrote:Sto sam sve blizi bio tridesetoj, rodbina, prijatelji itd poceli su mu gnjaviti zato se jos nisam ozeni i sto uvjek sam.
Samoca je meni draza bila iz toga razloga sto sam uvjek mogao raditi sto sam htio i nikome nisam morao polagati racune.
To je na neku ruku meni bio raj. Izac vamo otic tamo, malo sa onom malo sa ovom nista ozbiljno i sto krace to bolje.

I sad eto ja napuni 30 i svi moji prijatelji se ozenili a ja ni cure ni prijatelljice sto je porjeklom iz bosne.
Dodze ovo ljeto 2008 i ja pun optimizma uputim se u rodni grad Sarajevo necu li upoznati finu trebu i uspostaviti kontakt. Prodze sedmica za sedmicom izlazio na nekoliko mjesta u gradu, pitam havera iz osnovne skole gdje je ova, gdje je ona sve se pozenilo buraz. I tako ja sad lezim u krevetu i mislim, jeli to bas tako lose da se spandzam sa nekom trebom sto zivi gdje ja trenutno boravim. Jel to tako lose sto djeca ako ih ikad budem imao sa tom zenom nece gledati na Bosnu kao svoju domovinu. Jer nit su tamo rodzeni i manje vise to ce biti prica starog o zemlji njegovog djetinstva, koju posjete maksimalno jednom godisnje ali svaki put oni zele da se vrate tamo gdje su rodzeni.

I sta sad raditi, covjek se moze izraziti na mnogo razlicitih jezika ali stvari koje su jako istinite i iz dubine duze koje znace jako puno kao na primjer "Volim te" najiskrenije su na maternom jeziku.

Kad vec za tebe nema "treba" u Sarajevu, da probas sa Zivinicama, Kalesijom, Maglajem, itd...?
Sve su ti one Bosanke, a i bolje slushaju od ovih nasih sarajkica, odlicne su za djece, oprat' gacha, skuhat' ruchka... :)
Stash vishe?!
Ha ja!
Vi ocigledno govorite iz licnog iskustva, hvala na vasim predlozima ali ja niti hocu i cito sumljam da ima zena sto bi sebi dozvolile da u zivotu to sto ste nabrajali bude njihov vrhunac dana.
JThomas

#30 Re: I dalje sam

Post by JThomas »

teško je naći buduću suprugu za par sedmica odmora u domovini.

pa još da hoće da ide vani s tobom...bi li ti pošao iz svoje države za nekim nakon nekoliko sedmica poznanstva?
Hanzo

#31 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

Benighted wrote:
lolita_xx wrote:on se izgubio :-?

hajde reci nam sta trazis, godine, plava, crna, visoka, niska ???
covjek navodi jedan kriterij i to je da je iz bosne...

...nemojte se sprdat sa ovom vrstom dijasporskog jada --- zna bit stvarno zajebano :-D

Srecom nije to jad, vec dilema u kojom sam se nasao. Da je tesko odluciti sta raditi nema price.
chuchumbamayumbe

#32 Re: I dalje sam

Post by chuchumbamayumbe »

Hanzo wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Kad vec za tebe nema "treba" u Sarajevu, da probas sa Zivinicama, Kalesijom, Maglajem, itd...?
Sve su ti one Bosanke, a i bolje slushaju od ovih nasih sarajkica, odlicne su za djece, oprat' gacha, skuhat' ruchka... :)
Stash vishe?!
Ha ja!
Vi ocigledno govorite iz licnog iskustva, hvala na vasim predlozima ali ja niti hocu i cito sumljam da ima zena sto bi sebi dozvolile da u zivotu to sto ste nabrajali bude njihov vrhunac dana.
Ja ozenio Sarajku, prepostenu, samo da je vidis! :)
A vrhunac dana je uvijek bio sex, tako da se ne brines za pojedinosti oko gacha i charapa, vjeruj mi.
Hanzo

#33 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

JThomas wrote:teško je naći buduću suprugu za par sedmica odmora u domovini.

pa još da hoće da ide vani s tobom...bi li ti pošao iz svoje države za nekim nakon nekoliko sedmica poznanstva?
Pa da to je sasvim realno, ja nisam reako da sam dosao da se odma ozenim. Bar sam se nadao da cu ostvariti kontakt upoznat se sa nekom finom gospodzicom. Ali izgleda sudbina nije to htjela.
JThomas

#34 Re: I dalje sam

Post by JThomas »

i uspostaviš kontakt, i onda opet odeš na sljedećih 11 mjeseci, a ona ostane ovdje?

ne ide to baš tako. traži ti ženu tamo gdje živiš. kao da i bez dodatnih teškoća nije dovoljno teško naći saputnika na duže staze.
Hanzo

#35 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

Moja orginalna poruka je ima za cilj da podjeli moje licno iskustvo iz situacije u kojoj se trenutno nalazim, sigurno je bilo dosta ljudi koji se nalaze u slicnoj situaciji ili su vec ovako nesto prozivjeli a sigurno ima i oni sto ce se naci u slicnoj situaciji jednog dana. Hvala vama sto mi dajete prijedloge da pravim oglase i tako dalje, ali to nije moj nacin.
roki

#36 Re: I dalje sam

Post by roki »

Hanzo ako i dalje budes imao ovakvu perspektivu i budes trazio trebe,ili budes trazio dobre djevojke al ih smatrao trebama bolje da ostanes sam.
A jel se ti hoces zeniti sto okolina vrsi pritisak ili sto si fakat sazrio

Hanzo

#37 Re: I dalje sam

Post by Hanzo »

JThomas wrote:i uspostaviš kontakt, i onda opet odeš na sljedećih 11 mjeseci, a ona ostane ovdje?

ne ide to baš tako. traži ti ženu tamo gdje živiš. kao da i bez dodatnih teškoća nije dovoljno teško naći saputnika na duže staze.

Sve je moguce, iz licnog iskustva moga prijatelja koji radi kao pomorac: Upoznao se sa jednom djevojokom bilu su zajedno dvije godine, u te dvije godine nisu se vidili manje vise 20 mjeseci ali jednostavno medzu njima se stvorila ta veza koja je izdrzala mnogo toga i danas oni zive zajedno.
JThomas

#38 Re: I dalje sam

Post by JThomas »

normalno da je moguće, ali to ti je lutrija koju ćeš rijetko izvući.
Panthera

#39 Re: I dalje sam

Post by Panthera »

ma strpi se prespavaj proci ce te ...cuj zenit se :-) ...dobro salu na stranu...
odakle ti ideja da ce neka treba kako je ti zoves, koja te tek upozna, poci sa tobom tamo negdje u drugu zemlju...pa tebi ko da je 13 a ne 30...i da te ceka 11 mjeseci pa 11 mjeseci, hehe, te su mi najdraze znaju sta hoce :D iz iskustva.... :-D
Sarajke koje ti poznas iz djetinjstva vise nema ( Sarajlija sam i tvojih godina), valjda si to skonto za tih 7dana sto si ovdje...i dalje sta fali curama iz drugih krajeva bih, ili zemlje u kojoj zivis, jesu to tvoje nesigurnosti ili mislis da je negdje trava zelenija...ma daj probudi se...pusti filmove...I zasto mislis da je bilo gdje drugo bolje nego ovdje...zivio vidio cesto putujem...stvar ukusa, BiH je mjera :bih: :bih: :bih:
Da i nesto ti biras ti bi ovakvu ili onakvu , pa ti ko da si iz pazarica a ne sarajeva, pa zar sa svojih 30 g nisi skonto' da zene biraju :-)
Dalje, zene po defaultu imaju pravo istancano osjetilo za prepoznavanje muskarca, eh ako nemas srece s zenama onda moras poradit na sebi.
ljubav_aha

#40 Re: I dalje sam

Post by ljubav_aha »

JThomas wrote:teško je naći buduću suprugu za par sedmica odmora u domovini.

ima slucajeva sa malo vise sedmica poznanstva ,svasta ima,sve je moguce
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41 Re: I dalje sam

Post by Chmoljo »

Ka, jesil' to ti buraz? e Svila ti je u Karsu jarane.
Amazonka27

#42 Re: I dalje sam

Post by Amazonka27 »

Drug moj nije to problem dijaspore, nego problem "asikovanja" kod nas...ne samo u Sa nego i sire...kada neko nadje momka ili curu...obavezno se komentira...."gdje ga/je nadje.....
Imam slican pritisak....skoro svi se poudali i pozenili iz mog drustva...a ovi koji nisu imaju isti problem kao i ja....upoznati pravu osobu s kojom bi mogao provesti ostatak svog zivota. Nije to vise ni do tipa djevojke/muskarca...jer evo uzecu na primjer moje zensko drustvo gdje nas ima i crnki i plavusa i brineta, i debelih, punijih i mrsavih, obrazovanih i one manje obrazovanih, stidljivih i slobodnijih....nema pravila....stvar je srece ili sudbine kada ces nekoga upoznati da ti odgovara u svakom pogledu...Moj problem je u tome sto kako sam starija sve sam izbirljivija...nekako gledam neke druge kriterije...nije mi bitna ni ljepota ni finansijsko stanje...ali mi je jako bitno da ta osoba bude moj oslonac u zivotu, jer sam poprilicno razmazena i nemam zivaca nikoga vuci za rukav i vaspitavati ga...smatram da sam ja ta kojoj treba nekad zaprijetiti prstom i reci de malo ohani....U prevodu, treba mi stalozen i ozbiljan muskarac sa jasnim ciljem u zivotu i cvrstim muskim gardom, trebam MUSKARCA, a ne razmazeno mamino deriste.
a taj period koji si proveo u trazenju...vjeruj mi da je kratak....ljudi godinama izlaze pa neupoznaju nikoga.... :run:
Amazonka27

#43 Re: I dalje sam

Post by Amazonka27 »

pa to je ono neko unutrasnje zadovoljstvo....nisam se jedno jutro probudila i rekla...eh od danas volim takve i takve muskarce...nego je uzrokovano mojom prazninom, nezadovoljstvom, besmislenoscu kada ja imam u svemu inicijativu....volim da se borim i ne volim da mi je sve na dohvat ruke...a ako bi smanjila i ovaj kriterij...onda bi bilo daj sta das...a to mi zaista u zivotu nije potrebno...Mislim da je bolje da zivim sama i u nadi i jedem govna nego da zivim s nekim ko ce me nervirati treptanjem oka...ni meni a ni njemu nece sigurno biti dobro...
Amazonka27

#44 Re: I dalje sam

Post by Amazonka27 »

pa rascistila sam ja...zelim muskarca koji ce mi biti oslonac za sve u zivotu...a ne da ja budem i musko i zensko u vezi. Ja sam jako emotivna, ali kada vidim da muskarac place zbog veze, ufatim se noge....nema tog gesta koji to moze popraviti...e sad....ako i upoznam takvog muskarca, kolike su sanse da se i ja njemu svidim....e to je ono kad se dvoje "nadju"...za neke ljude se definitivno treba boriti, a neki nisu vrijedni truda i prevaspitavanja...
Valbon_1

#45 Re: I dalje sam

Post by Valbon_1 »

@amazonko...pa ti trosis previse vrijemena po forumu...izadji malo u realan svijet...jer ovdje svi smo lijepi, prijatelji, pametni, bogati, id..a svoju avliju jos nismo "namestili"...

Konkretan prijdlog za tebe! :D
Za odmor da dodjes na Kosovu...garant ces pronaci ono sto trazis... ako ne i vise... :D
Amazonka27

#46 Re: I dalje sam

Post by Amazonka27 »

Valbon_1 wrote:@amazonko...pa ti trosis previse vrijemena po forumu...izadji malo u realan svijet...jer ovdje svi smo lijepi, prijatelji, pametni, bogati, id..a svoju avliju jos nismo "namestili"...

Za odmor da dodjes na Kosovu...garant ces pronaci ono sto trazis... ako ne i vise... :D
:shock: :run:
Valbon_1

#47 Re: I dalje sam

Post by Valbon_1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Valbon_1

#48 Re: I dalje sam

Post by Valbon_1 »

Amazonka27 wrote:
Valbon_1 wrote:@amazonko...pa ti trosis previse vrijemena po forumu...izadji malo u realan svijet...jer ovdje svi smo lijepi, prijatelji, pametni, bogati, id..a svoju avliju jos nismo "namestili"...

:shock: :run:

Ma nije valjda da se plasis... :D
Panthera

#49 Re: I dalje sam

Post by Panthera »

ma jok ba, samo je skontala da je zivjela u zabludi :lol: :lol: :lol:

cuj pravi muskarac...joj imam jedan takav slucaj, on pravi muskarac,citaj razmazeni bilmez od sto i kusur kila nezna kaske podic i banke zaradit (al njoj nije bitno finansijsko stanje)...30 g a jos zivi na grbaci necijoj...al zna prijetit i manipulirat zenskim glupostima (idealan za tebe CVRSTI MUSKI GARD)...

Amazonka, ja te gledam kao klasican primjer danasnjih cura u sa, koje hoce da mjenjaju roditelje za muza..u tvojim opisima nevidim VIZIJU zdravog odnosa, nego samo nekakve kriterije koji su rezultat tvojih TRENUTNIH potreba i nesigurnosti...
razumjem da si razmazena i trazis stabilnost i to je ok, al da nemas zivaca za njegove emocije il nedaj boze da se raznjezi ...meni se cini da trazis oca/babu/tatu a ne momka, ono iz jednog staklenog zvona pod drugo...al da si glavna i da se pitas, bas kao kod roditelja....

da i sta fali Albancima, stabilni, nema emotivnih ispada, dobijes i CVRSTI MUSKI GARD, sto bjezis pa eto ti sve po tvojim kriterijima :-D

imas ti svoje ti...

kinte kunte sve potpisujem :thumbup:
RenaTTa

#50 Re: I dalje sam

Post by RenaTTa »

Ah bogme nisi jedini :) sto se tice tog samovanja i ja sam bila u Sa i vjeruj mi koliko god sam tumbala nisam nasla onog pravog, da kazem eh ovaj je fin. :D I meni je vec 24, 25-ta na vratima a moji vec uveliko pripitkuju jesam li sam il' nisam, kakvi su mi planovi itd. :D
Ne znam, nekako su mi momci vecinom kao zrela dinja :(
Okolo su slatki i medeni, a u srediti sve one kospice morash pobacat' jer nemaju ono "nesto" i sve se svodi na jedno :D
Zayebancija i sprdancija na x-tu :)
Post Reply