HIV +/-

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zemo_online

#26 Re: HIV +/-

Post by zemo_online »

rosal wrote:
test01 wrote:ma gle ovako.
znojem se hiv ne moze prenjeti kao ni pljuvackom,tako da se mos ljubiti koliko hoces.to je zato sto je koncentracija virusa u pljuvacki mala i zato nedovoljna da bi se virus prenio na drugu osobu.
u krvi i spermi je koncentracija virusa velika i zato moze da se prenese na drugu osobu.
primjer :D :ona tebi pusi,ti nemas rizika.ti njoj lizes,ona nema rizika.
NIJE ISTINA! Naime, kada je riječ o ljubljenju onda je rizik zaista mali, naravno osim ukoliko ne postoje ranice u ustima i sl, međutim kada je riječ o oralnom seksu, kao što sam već rekao rizik je veliki. Jer, u stražnjem dijelu usne šupljine, koji je prepun sluzi postoji velika koncentracija virusa HIV! Drugim riječima, kada te cura oralno zadovoljava, postoji realna mogućnost da se virus prenese i na tebe! Isto važi i kada je obrnuta situacija, odnosno kada ti nju oralno zadovoljavaš! A ista je stvar i sa analno-oralnim kontaktom!

isto ti je sa ljubljenjem,a rizika nema.
RenaTTa

#27 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

Dajte mi analgetik raja :-)
rosal

#28 Re: HIV +/-

Post by rosal »

Evo, unaprijed se izvinjavam svima ukoliko djelujem prenapadno sa ovim postovima, međutim neki dan sam čitavo poslijepodne proveo razmišljajući o ovakvim i sličnim stvarima. A upravo sam potaknut postovima koje sam pročitao na ovom forumu i fakat se rastužim kad vidim koliko su ljudi neupućeni i kako ih jednostavno nije briga za njihovo vlastito zdravlje!
Bumbar

#29 Re: HIV +/-

Post by Bumbar »

Panthera wrote:
znojem se hiv ne moze prenjeti kao ni pljuvackom,tako da se mos ljubiti koliko hoces.to je zato sto je koncentracija virusa u pljuvacki mala i zato nedovoljna da bi se virus prenio na drugu osobu.
u krvi i spermi je koncentracija virusa velika i zato moze da se prenese na drugu osobu.
bas tako, al evo ti milja polizi picu sa hivom hehehe...a ja govorim o krvi a znoju samo kao prenosniku krvi sa jednog na drugog, ma skonto si....
Djecaci, ponasajte se fino i nemojte biti vulgarni.
Panthera

#30 Re: HIV +/-

Post by Panthera »

RenaTTa wrote:Dajte mi analgetik raja :-)
:kiss: bit ce to sve ok :zoka: :zoka:
zemo_online

#31 Re: HIV +/-

Post by zemo_online »

naravno da ne.ima ih toliko zdravih ,a ti meni nasla hiv pozitivnu.
RenaTTa

#32 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

Panthera wrote:
RenaTTa wrote:Dajte mi analgetik raja :-)
:kiss: bit ce to sve ok :zoka: :zoka:
:kiss: hvala i tebi na rijecima podrske :|
Kurent

#33 Re: HIV +/-

Post by Kurent »

slucajno nadjoh temu..
Ja sam sinoc imao odnos sa jednom Spanjolkom i prilikom odnosa nisam ni primjetio da je guma PUKLA jednostavno :shock:
Panthera

#34 Re: HIV +/-

Post by Panthera »

Bumbar wrote:
Panthera wrote:
bas tako, al evo ti milja polizi picu sa hivom hehehe...a ja govorim o krvi a znoju samo kao prenosniku krvi sa jednog na drugog, ma skonto si....
Djecaci, ponasajte se fino i nemojte biti vulgarni.
OK :roll:
RenaTTa

#35 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

Kurent wrote:slucajno nadjoh temu..
Ja sam sinoc imao odnos sa jednom Spanjolkom i prilikom odnosa nisam ni primjetio da je guma PUKLA jednostavno :shock:
E zapisala sam datum kad sam ga zadnji put uzela usta :) odoh u casne seke cim zavrsim sa testom :-)
rosal

#36 Re: HIV +/-

Post by rosal »

Ovako renatta, ne treba tebi analgetik, a još manje ti treba da slušaš komentare ljudi čija je jedina namjera da se zezaju na nečiji račun i naprave zafrkanciju od svake moguće teme! Tebi jednostavno treba neko ko će ti pojasniti neke osnovne stvari i sl. A takve ljude teško da ćeš naći na jednom ovakvom forumu :sad:

Što se tiče samog testiranja i sa tim imam iskustva i mogu ti odmah reći da ukoliko si iz Sarajeva onda ne bi trebalo da imaš bilo kakvih problema što se tiče toga!
Bumbar

#37 Re: HIV +/-

Post by Bumbar »

rosal wrote:Evo, unaprijed se izvinjavam svima ukoliko djelujem prenapadno sa ovim postovima, međutim neki dan sam čitavo poslijepodne proveo razmišljajući o ovakvim i sličnim stvarima. A upravo sam potaknut postovima koje sam pročitao na ovom forumu i fakat se rastužim kad vidim koliko su ljudi neupućeni i kako ih jednostavno nije briga za njihovo vlastito zdravlje!
nisi prenapadan :), samo nemoj galamiti :). I neces vjerovati, ima ljudi koji jesu upuceni i pokusavaju pomoci...
RenaTTa

#38 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

Bumbar wrote:
rosal wrote:Evo, unaprijed se izvinjavam svima ukoliko djelujem prenapadno sa ovim postovima, međutim neki dan sam čitavo poslijepodne proveo razmišljajući o ovakvim i sličnim stvarima. A upravo sam potaknut postovima koje sam pročitao na ovom forumu i fakat se rastužim kad vidim koliko su ljudi neupućeni i kako ih jednostavno nije briga za njihovo vlastito zdravlje!
nisi prenapadan :), samo nemoj galamiti :). I neces vjerovati, ima ljudi koji jesu upuceni i pokusavaju pomoci...
@Bumbar ti si me donekle i ohrabrila!!!
Panthera

#39 Re: HIV +/-

Post by Panthera »

rosal wrote:Ovako renatta, ne treba tebi analgetik, a još manje ti treba da slušaš komentare ljudi čija je jedina namjera da se zezaju na nečiji račun i naprave zafrkanciju od svake moguće teme! Tebi jednostavno treba neko ko će ti pojasniti neke osnovne stvari i sl. A takve ljude teško da ćeš naći na jednom ovakvom forumu :sad:

Što se tiče samog testiranja i sa tim imam iskustva i mogu ti odmah reći da ukoliko si iz Sarajeva onda ne bi trebalo da imaš bilo kakvih problema što se tiče toga!
evo ga novi kolacic mr.ili ms.right. welcome :-D ovo je forum, pricamo, nekad se zezamo a trudimo se da neplacemo ali svakako i pomognemo...pogledaj lokaciju cure pa ces vidjet da si falia i kontinent...tema se tek otvorila ima i bice jos dobrih komentara. :kravata:
RenaTTa

#40 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

jes jes a ja evo ko Luda Marta ochekujem nove komentare savjete, zvucim ko kakvo benasto abuzenze al stacu,
ovdje je to tabu tema (ako izuzmemo gay grad Tel Aviv :) )
Kjajević Majko

#41 Re: HIV +/-

Post by Kjajević Majko »

Bolje oboliti od spolno prenosive bolesti nego od začepljenja arterija zbog sjedenja. :D
Sretno na testiranju, vjerovatno nije ništa. :thumbup:
Panthera

#42 Re: HIV +/-

Post by Panthera »

RenaTTa wrote:jes jes a ja evo ko Luda Marta ochekujem nove komentare savjete, zvucim ko kakvo benasto abuzenze al stacu,
ovdje je to tabu tema (ako izuzmemo gay grad Tel Aviv :) )
evo pogledaj ovu stranicu FAQ http://www.avert.org/help.htm
black

#43 Re: HIV +/-

Post by black »

pokajala se znachi... :mrgreen:
rosal

#44 Re: HIV +/-

Post by rosal »

Panthera wrote:
rosal wrote:Ovako renatta, ne treba tebi analgetik, a još manje ti treba da slušaš komentare ljudi čija je jedina namjera da se zezaju na nečiji račun i naprave zafrkanciju od svake moguće teme! Tebi jednostavno treba neko ko će ti pojasniti neke osnovne stvari i sl. A takve ljude teško da ćeš naći na jednom ovakvom forumu :sad:

evo ga novi kolacic mr.ili ms.right. welcome :-D ovo je forum, pricamo, nekad se zezamo a trudimo se da neplacemo ali svakako i pomognemo...pogledaj lokaciju cure pa ces vidjet da si falia i kontinent...tema se tek otvorila ima i bice jos dobrih komentara. :kravata:
Da, novi sam kolačić :D međutim imam iskustva sa forumima i naravno, svijestan sam da će uvijek biti zezancije! Ali kada je riječ o nekim ozbiljnim temama tipa ove onda bi se te šale trebale svesti na neki minimum! :thumbup:
Panthera

#45 Re: HIV +/-

Post by Panthera »

rosal wrote:
Panthera wrote:

Da, novi sam kolačić :D međutim imam iskustva sa forumima i naravno, svijestan sam da će uvijek biti zezancije! Ali kada je riječ o nekim ozbiljnim temama tipa ove onda bi se te šale trebale svesti na neki minimum! :thumbup:
you're soooooo right :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Citizen-X

#46 Re: HIV +/-

Post by Citizen-X »

Sindrom stecene imunodeficijencije.

Sama rijec kaze imunitet opada ali pod vise uslova. Kod nekog virus nikad u zivotu ne eskalira, tavori ko vampir u tijelu nekad i cijeli zivot a da pojma nemas da ga nosis - to je jos strasnije za one koji ne znaju. Nekad egzistira u jednakom broju jer nije postojala inicijalna kapisla da upali tu bombu, sto ce reci da je "zrtva" jakog imuniteta dakle samo nosi pijavice ali mu pijavice nista ne mogu, ali mogu da predju na drugoga. Cista je samoobmana tvrditi da taj proizvod necu rec cijih lekarni za masovno unistenje je poceo da se prenosi sa majmuna, more bit bidne a more bit bidne da je neko na majmunima nesto testir'o pa je to izmaklo kontroli i sami znate zasta se majmuni, misevi, svinje i zbog cega upotrebljavaju, obzirom da kromozomski broj kao i strukturu dezoksiribonukleinske kiseline i koda iste cine u skoro vise od 90% slicnom covjekovoj. Da i to pojasnim DNA je nesto slicno IP adresi koje nema nigdje na svijetu u 2 primjerka, svaka je zasebna, kod bitova i bajtova, pa tako svaki covjek sa sobom nosi manje ili vise slican ali razlicit kod.
Da se vratim na samu temu HIV je neizljeciv, kako sam gore spomenuo neko ga nosi godinama, do kraja zivota a ne bude mu nista jer ima imunitetnu strukturu izuzetne kakvoce koja ga stiti od recimo Kaposijevog sarkoma koji unisti kosti i tkiva a koji opet se manifestira samo u vrlo malom broj slucajeva. Obicno virus kad eskalira odnosno prodje period inkubacije i postane patogen, citaj ubitacan ispustajuci svoje toksine koji unistavaju stanice organa, dolazi do totalnog pada imuniteta samim tim i pada broja antitijela te leukocita u krvi koji nisu sposobni da odbrane organizam od banalnih bolesti kao sto su prehlada gripa, upala pluca i slicno, zbog nedostatka vojnika koji stite organizam unistenih reakcijom HIV virusa.
Razni suplementi i placebo lijekovi omogucavaju inaktivaciju virusa ali ne i njegovo unistenje i tako recimo Medzik Dzonson je i 25 g nakon kosarke jos ziv - zahvaljujuci intenzivnim terapijama.
Jos uvijek ne postoji (barem zvanicno objavljeno svi znamo koliko bi to kostalo) antitijelo koje bi "pojelo-pojela" te baje zvane virus jer ni jedno nije sposobno da ga i vidi obzirom na velicinu a kamo li da ga locira i unisti. Aminokiselinska struktura HIV virusa je posebna i jos se sa sigurnoscu ne zna funkcija, sastav, reakcija te podgrupe istoga.
Da ne baljezgam o tome vise.

Ne morate se seksat xxxxxxx da bi ga zaradili, dovoljno je samo da ste na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme, stvar je da virusa ima u krvi, spermi, a tragovima se pojavljuje (ako ga vanjski uvjeti ne ubiju posto je krv njegova hranidbena sredina) u ostalim izlucevinama.
Dovoljna je mikronska lezija-ranica davaoca i primatelja da stupe u kontakt odnosno razmijene tekucine i da sudbina bude zapecacena. Prenosi se placentom od majke djetetu jer drito majka sa djetetom razmjenjuje krv u maternici dok se dijete ponasa kao novi organ odnosno organizam u razvoju dijete automatski biva zarazeno. U toku seksa stvore se mikroranice koje i ne pokazuju krv ali se otvore dovoljno da virusi stupe u kontakt sa drugom osobom jer upravo ono sto je opasno je njegova mala velicina.

To je obicno izrazeno kod analnog seksa (sa pederima) jer se stvaraju nesto vece lezije obzirom na samu strukturu tkiva te sam cin tako da je to najvise rasireno medju homoseksualcima.

Pogoduje razvoju i suhe sredine vaginalnog prostora kada su vece sanse za nastajanje lezija te oslobadjanje odnosno razmjenu virusa.

Simptomi se razvijaju ovisno o osobi i nema specificnog pravila kao sto rekoh. Varijabilno mu je ponasanje i kod nekih osoba se nikad za zivota ne pojavi.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#47 Re: HIV +/-

Post by Latina »

RenaTTa wrote:Hvala svima na komentarima!
Ne znam, taj susret se odigrao u Petak i od tada ja jednostavno ne mogu da spavam
jedan prosti koshmar mi se vrzma po glavi jesam li sta pokupila ili nisam...
na meni je da sacekam najmanje tri sedmice pa da se uputim na analizu
:S
Hm.

* Zar ga ne mozes pitati o njegovom statusu - najjednostavnija opcija ? Ako kaze da ne zna, opet je najlakse da se on testira.

* Je li se odnos desio u velikom gradu ( gdje je uvijek veca stopa infekcije ) ili u manjem mjestu ?

* Postoji nesto sto se zove - PEP - Post Exposure Propylaxis - 4 - sedmicna antiretroviralna terapija koja se daje osobama zaposlenim u zdravstvu, nakon nehoticne povrede iglom. Takodje se daje osobama sa visokom stopom rizika nakon seksualnog odnosa. PEP treba poceti nekoliko sati nakon rizicne povrede/odnosa, smatra se da je najbolje zapoceti 24-36 sati nakon odnosa, iako postoje slucajevi gdje sa zapocne nakon 72(+/-) sata.

Sretno i pamet u glavu.
Latina

#48 Re: HIV +/-

Post by Latina »

Panthera, malo ti paranoises, sto je u principu super, ali je stopa prenosa na nacin na koji ti to objasnjavas ipak malena.
The risk of contracting HIV following occupational exposure to HIV is low. Epidemiological studies have indicated that the average risk of HIV transmission after percutaneous (passing through the skin) exposure to HIV infected blood in health care settings is about 3 per 1,000 injuries.

Following a mucocutaneous (via the mucous membrane) exposure the average risk is estimated to be less than 1 in 1,000.

Where intact skin is exposed to HIV infected blood, no risk of HIV transmission is considered.

A case control study amongst health care workers exposed to HIV has found that the administration of AZT for four weeks after exposure was associated with an 80% reduced risk of seroconversion.

AZT treatment at this stage is believed to block the infection of immune system cells by HIV, so prompt AZT treatment is likely to block the establishment of HIV infection in an individual who has been exposed to the virus.

It is assumed that a combination of two or three drugs may be even more effective than AZT at blocking HIV infection.

On the basis of these findings, US health authorities have recommended that health care workers who suffer certain types of injuries should be offered post–exposure prophylaxis with a combination of two or three drugs.

Znaci PEP je jako bitan, jer se smatra da promptno uzimanje lijekova 4 sedmice, smanjuje rizik od serokonverzije ( obolijevanja ) za 80 %.

Prvo sto bilo ko treba uciniti nakon rizicnog odnosa je otici u - Hitnu Pomoc i pitati za PEP.
Last edited by Latina on 13/08/2008 00:03, edited 1 time in total.
RenaTTa

#49 Re: HIV +/-

Post by RenaTTa »

Latinica wrote:Panthera, malo ti paranoises, sto je u principu super, ali je stopa prenosa na nacin na koji ti to objasnjavas ipak malena.
The risk of contracting HIV following occupational exposure to HIV is low. Epidemiological studies have indicated that the average risk of HIV transmission after percutaneous (passing through the skin) exposure to HIV infected blood in health care settings is about 3 per 1,000 injuries.

Following a mucocutaneous (via the mucous membrane) exposure the average risk is estimated to be less than 1 in 1,000.

Where intact skin is exposed to HIV infected blood, no risk of HIV transmission is considered.

A case control study amongst health care workers exposed to HIV has found that the administration of AZT for four weeks after exposure was associated with an 80% reduced risk of seroconversion.

AZT treatment at this stage is believed to block the infection of immune system cells by HIV, so prompt AZT treatment is likely to block the establishment of HIV infection in an individual who has been exposed to the virus.

It is assumed that a combination of two or three drugs may be even more effective than AZT at blocking HIV infection.

On the basis of these findings, US health authorities have recommended that health care workers who suffer certain types of injuries should be offered post–exposure prophylaxis with a combination of two or three drugs.

Znaci PEP je jako bitan, jer se smatra da promptno uzimanje lijekova 4 sedmice, smanjuje rizik od serokonverzije ( obolijevanja ) za 80 %.

Prvo sto bilo ko treba uciniti nakon rizicnog odnosa je otici - u Hitnu Pomoc i pitati za PEP.
Hvala!!!
Latina

#50 Re: HIV +/-

Post by Latina »

Nema problema. :)
Locked