E, ovako... jednu djevojku sam upoznao prije mozda 2 mjeseca...prijateljica je moje prijateljice, idu na isti fax...i nevjerojatno kako mi se svidjela djevojka, i sve je tu noc super teklo, razgovor, interesovanja, muzicki ukus, do kraja veceri smo jedno drugom zavrsavali recenice. Iste veceri joj uzmem broj kao za neki koncert da idemo, ali to je propalo (nebitno zasto i kako). Nakon toga je pozovem na pice u jedan kafic i sve je bilo super ali nisam nista htio navaljivati tu noc jer me poznaje vrlo kratko a iz drugog je grada i sve to pa nisam zelio biti napadan odmah. Prijateljski sve, ali ugodno. Nakon toga smo se dopisivali i posto smo imali obaveza i jedno i drugo to nije bilo bas svaku noc, ali smo ostali u kontaktu. I prosle subote je pozovem na pice i rijesim da otvorim karte ovaj put, da je vrijeme. Medjutim, kaze mi da se vec dogovorila s drugaricom, ali me poziva da se pridruzim. I ja tako odem s njima. Sve super, prica tece, drugarica joj malo mutava pa uglavnom nas dvoje pricamo. I kad sam krenuo nesto da kazem (nevezano za nju) zastao sam jer nije bilo prikladno situaciji, ali je ona navaljivala da joj kazem, a ja odbijao onako iz zajebancije. Tada mi rece nesto tipa "Ako ne probas neces nikad saznati i da je princip kao i inat i da pokvari sve." Tu sam ipak odlucio da nista ne kazem zbog njene prijateljice, cekao sam bolji trenutak. Medjutim, citavo to vecer taj trenutak nije dosao. Kad sam dosao kuci, malo pripit, sjetih se sta je rekla za princip i inat i oko 1-2h ujutru joj posaljem poruku u kojoj je pozivam "iz principa" na kafu sutradan, vjerujuci da ce shvatiti o cemu je rijec. Ali, ona mi nista nije odgovorila od tad, a ja nisam zelio poslati poruku nijednu vise.
I tako je to proslo i sve ok, kad prije 15 minuta mi ta moja prijateljica koja nas je upoznala salje poruku u kojoj me pita jesam li za kafu veceras i da ce doticna biti s nama.....
E sad ne znam sta da radim...volio bih da znam zasto nije nista odgovorila, pa makar i negativnu poruku poslala, ali u isto vrijeme razmisljam, ako odem, mozda ce izgledati da sam prenaporan i opsesivan do nekih granica, ne zelim izgledati kao neki freak ili stalker.
'ta da radim sa sobom?