haos u glavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

duplanula

#51 Re: haos u glavi

Post by duplanula »

2 camels in a klix car :D
irac300

#52 Re: haos u glavi

Post by irac300 »

Ja mislim da se ovdje neko pošteno zajebava s rajom. :D Osoba s prosječnim IQ sigurno ne bi trpila ovako ispričano ponašanje dotičnog momčića. Znači ili si zaostala u razvoju ili se šprdaš.
Ghost_Rider_XXX

#53 Re: haos u glavi

Post by Ghost_Rider_XXX »

_samo_svoja_ wrote:
mala-mina wrote:sad je sve jasnije, jbg prva ljubav misliš to je tako normalno, tako valjda treba da momak kontroliše curin svaki sekund života, ali sad kad si očigledno shvatila da on nije "taj" zašto ne raskinete, jesi li pokušala barem, da li ti slučajno prijeti da će nešto uraditi sebi, tebi ili nekom trećem ako ga ostaviš i sl:
Uglavnom što prije nešto učini, promjeni mjesta gdje izlaziš, broj telefona ako te gnjavi, izbriši FB ako imaš, jednostavno okreni novi list, da će ti biti lako-da se razumijemo neće odmah, ali vrlo brzo ćeš vidjeti koliko ćeš se bolje osjećati bez njega(ili s nekim drugim ako ga nađeš u međuvremenu, nebitno je) nego što ti je bilo s njim.
Još jednom uz tebe sam, drži se :thumbup:[/quote
pokusala sam bezbroj puta promijeniti ga pa zatim ostaviti ga ali pocne mi prijetit da ce sebi nauditi ili da ce mi napraviti pakao od zivota i ja se povucem jer me strah posto znam na sta je sve spreman
Jel sad to ti nas poštene forumaše zajebavaš? De ga ostavi i baci meni i kolegi po stoju, ako mu se poslije našeg tretmana bude mogo više dić biće dobro. Mojne ba šuplje, prijeti. Šta prijeti d aće se ubiti. Pa nek se ubije ko ga jebe kad debil.
jos_uvijek_sanjam

#54 Re: haos u glavi

Post by jos_uvijek_sanjam »

duplanula wrote: Sta znaci prava veza? Na kraju krajeva, for the sake of the argument, recimo da smo zajedno. Po cemu te ja manje postujem, ili volim, ili cijenim, ako zelim otici na more sa rajom 2-3 dana? Odmah to nije TO? Ili nije prava veza, jer sam uradio nesto sto ti ne odobravas ili se ne slazes (izbacimo sada 1001 razlog koji moze da se pojavi kao uzrocnik). Ili da ti tersam kada ti dodjes i recimo, zelis na more sa sestrom ili rodicama, mozda su cure iz dijaspore :D i ja sada odmah kontam ides ti nesto da me varas ili sta god? Pa nigdje veze... Samo ne vidm odakle ti "logicna" objasnjenja, da je meni dosadno ili hocu izlet da napravim, radi cega to mislis tako? Zato sto sam razdvojio djevojku i raju na dva razlicita dijela? (recimo da nam je razlicita raja :)). Mislim da je ovo vise tvoje nerazumijevanje partnerovih zelja i pogleda na neke stvari, jer mozda si i sama nesigurna u njega, ili si i sama slicno prosla, ili kada si sama mozda te momci napadaju nenormalno (jer kako sam shvatio da si zgodnica i sl, i da ovo je komplimnet). Samo ne mislim nuzno da je sve sa cime se ti ne slazes, ili ne razumijes, odmah pogresno i ne valja. :D
@Duplanulo, imas pravo na pretpostavke, ali moram ti reci da u mom slucaju nisu ispravne. Licno nikad nisam dozivjela da moj momak ( kad sam u vezi, trenutno nisam al govorim iz ranijeg iskustva ) planira nesto mimo mene, a ni obratno. To je jednostavno postovanje njega prema meni i moje postovanje prema njemu. Ispred svega toga mora biti ljubav i jednostavno potreba da provodimo vrijeme skupa ( zimovanje, ljetovanje, uopste izlazenje itd itd ). Cak sam svaki put bez vlastitog nametanja uvijek bila pozivana medju drustvo svog momka. Bilo da je more, planina, rostiljada, gledanje utakmica, nikad nisam bila nepozeljna. Niti su moji momci bili nepozeljni u mom drustvu ( gdje dominiraju zene naravno ). Kazes rodice iz dijaspore? Zasto bi meni neka familija iz dijaspore bila prioritet ispred osobe do koje mi je stalo? Nema tih para. Mogu se jedino oni prilagoditi mojim, tj planovima i rasporedu mene i mog momka. Ja ne bih nazvala nepostivanjem partnerovih zelja cinjenicu da ga za pocetak postujem toliko, da ne bih ljetovala bez njega, niti bih stavljala druge ispred njega, ali nije vise stvar ni postovanja, nego jednostavno kad sam zaljubljena volim i uzivam u vremenu koje provodimo skupa, a i uvijek je bilo obostrano. Nisam imala nesporazume vezano za ove situacije. A i to, biti u vezi s nekim a imati razlicite RAJE, iskreno ni to bas ne razumijem. Moja raja su njegova, njegova moja, svi skupa smo raja..nema ni tu nekog separisanja. To mi lici na srednjoskolske veze. Znam samo da kad bi mi momak rekao: idem s rajom na more, a da pri tome ne pozove i mene, ili da mi to saopsti onako usput, pozeljela bih mu sretan put i dobar provod, ali to bi ujedno bilo i zadnje sto od mene cuje :).
duplanula

#55 Re: haos u glavi

Post by duplanula »

jos_uvijek_sanjam wrote:
duplanula wrote: Sta znaci prava veza? Na kraju krajeva, for the sake of the argument, recimo da smo zajedno. Po cemu te ja manje postujem, ili volim, ili cijenim, ako zelim otici na more sa rajom 2-3 dana? Odmah to nije TO? Ili nije prava veza, jer sam uradio nesto sto ti ne odobravas ili se ne slazes (izbacimo sada 1001 razlog koji moze da se pojavi kao uzrocnik). Ili da ti tersam kada ti dodjes i recimo, zelis na more sa sestrom ili rodicama, mozda su cure iz dijaspore :D i ja sada odmah kontam ides ti nesto da me varas ili sta god? Pa nigdje veze... Samo ne vidm odakle ti "logicna" objasnjenja, da je meni dosadno ili hocu izlet da napravim, radi cega to mislis tako? Zato sto sam razdvojio djevojku i raju na dva razlicita dijela? (recimo da nam je razlicita raja :)). Mislim da je ovo vise tvoje nerazumijevanje partnerovih zelja i pogleda na neke stvari, jer mozda si i sama nesigurna u njega, ili si i sama slicno prosla, ili kada si sama mozda te momci napadaju nenormalno (jer kako sam shvatio da si zgodnica i sl, i da ovo je komplimnet). Samo ne mislim nuzno da je sve sa cime se ti ne slazes, ili ne razumijes, odmah pogresno i ne valja. :D
@Duplanulo, imas pravo na pretpostavke, ali moram ti reci da u mom slucaju nisu ispravne. Licno nikad nisam dozivjela da moj momak ( kad sam u vezi, trenutno nisam al govorim iz ranijeg iskustva ) planira nesto mimo mene, a ni obratno. To je jednostavno postovanje njega prema meni i moje postovanje prema njemu. Ispred svega toga mora biti ljubav i jednostavno potreba da provodimo vrijeme skupa ( zimovanje, ljetovanje, uopste izlazenje itd itd ). Cak sam svaki put bez vlastitog nametanja uvijek bila pozivana medju drustvo svog momka. Bilo da je more, planina, rostiljada, gledanje utakmica, nikad nisam bila nepozeljna. Niti su moji momci bili nepozeljni u mom drustvu ( gdje dominiraju zene naravno ). Kazes rodice iz dijaspore? Zasto bi meni neka familija iz dijaspore bila prioritet ispred osobe do koje mi je stalo? Nema tih para. Mogu se jedino oni prilagoditi mojim, tj planovima i rasporedu mene i mog momka. Ja ne bih nazvala nepostivanjem partnerovih zelja cinjenicu da ga za pocetak postujem toliko, da ne bih ljetovala bez njega, niti bih stavljala druge ispred njega, ali nije vise stvar ni postovanja, nego jednostavno kad sam zaljubljena volim i uzivam u vremenu koje provodimo skupa, a i uvijek je bilo obostrano. Nisam imala nesporazume vezano za ove situacije. A i to, biti u vezi s nekim a imati razlicite RAJE, iskreno ni to bas ne razumijem. Moja raja su njegova, njegova moja, svi skupa smo raja..nema ni tu nekog separisanja. To mi lici na srednjoskolske veze. Znam samo da kad bi mi momak rekao: idem s rajom na more, a da pri tome ne pozove i mene, ili da mi to saopsti onako usput, pozeljela bih mu sretan put i dobar provod, ali to bi ujedno bilo i zadnje sto od mene cuje :).
Slazem se sa tobom u 99% recenog, ali isto tako ne vidim zasto ti toliko protiv razumijevanja da je to ipak normalna stvar koji nema za pokazatelj apsolutno nista lose :D. Kao sto ti pristalica da sve rade zajedno (ali bas sve), postoji ljudi koji nekako ostavljaju nesto da bude njima svojstveno, u ovom slucaju to more :D. I ja ne vidim da je to nuzno lose ili neko mjerilo da te ne postuje ili ne cijeni. Nacin na koji si ti rekla ispade da se covjek mora konsultovati sa tobom za bilo koju odluku, sto mi nekako izlazi iz ove oblasti postovanje i razumijevanje. Ne govorim da lik dodje i kaze, halo sutra odo na more sa rajom, ali da ti doje i kaze: sanjalice moja mala :), kontao sa idem sa rajom na more narednu sedmice, a kasnije idemo zajedno ja i ti 10 dana :) (ili nesto slicno) ti bi sta? torpedirala jer te nije CIJENIO? POSTOVAO?

Sto se tice odvojenih raja, znas na sta sam mislio :D, ne da treba praviti selekciju, ali nekada se jednostavno desi da imas raja posebno a curu posebno (sto je opet splet 100 faktora :P). Jer ako kazes tvoja raja su i njegova raja, sto je logicno, odgovori mi molim te. Da li si ti dozovjela da je njegova raja tebe samu nazvala u drustvo kada on nije tu (nebitan razlog izostanka) ili da li se "jaranis" da njegovim prijateljicima ili curama njegovih prijatelja? Interesuje me razmisljanje iako idemo od teme :D.
jos_uvijek_sanjam

#56 Re: haos u glavi

duplanula wrote:
Slazem se sa tobom u 99% recenog, ali isto tako ne vidim zasto ti toliko protiv razumijevanja da je to ipak normalna stvar koji nema za pokazatelj apsolutno nista lose :D. Kao sto ti pristalica da sve rade zajedno (ali bas sve), postoji ljudi koji nekako ostavljaju nesto da bude njima svojstveno, u ovom slucaju to more :D. I ja ne vidim da je to nuzno lose ili neko mjerilo da te ne postuje ili ne cijeni. Nacin na koji si ti rekla ispade da se covjek mora konsultovati sa tobom za bilo koju odluku, sto mi nekako izlazi iz ove oblasti postovanje i razumijevanje. Ne govorim da lik dodje i kaze, halo sutra odo na more sa rajom, ali da ti doje i kaze: sanjalice moja mala :), kontao sa idem sa rajom na more narednu sedmice, a kasnije idemo zajedno ja i ti 10 dana :) (ili nesto slicno) ti bi sta? torpedirala jer te nije CIJENIO? POSTOVAO? Sto se tice odvojenih raja, znas na sta sam mislio :D, ne da treba praviti selekciju, ali nekada se jednostavno desi da imas raja posebno a curu posebno (sto je opet splet 100 faktora :P). Jer ako kazes tvoja raja su i njegova raja, sto je logicno, odgovori mi molim te. Da li si ti dozovjela da je njegova raja tebe samu nazvala u drustvo kada on nije tu (nebitan razlog izostanka) ili da li se "jaranis" da njegovim prijateljicima ili curama njegovih prijatelja? Interesuje me razmisljanje iako idemo od teme :D.

Pa sta je problem konsultovat se :D? Za mene je veza ozbiljna stvar. Ako vec odlucim da se zabavljam s nekim, nema za*ebancije, zna se neki red. Ne mislim sad da jedno drugo pitamo za dozvolu, vec kako ti rece konsultujes se oko planova, sta kako, gdje. Da mi dodje i kaze "sanjalice moja mala :D, ja konto na more iduce sedmice s rajom, pa cemo ja i ti kasnije", zanimalo bi me zasto s rajom nasamo, pa onda sa mnom. Tj, ako vec znam tu "raju", ako sam dio tog drustva, ne kontam zasto bih ja sjedila i cekala da dodje na mene red? Mislim, ne razumijem kako bi to drustvo djevojke moglo ugroziti provod s rajom!? Al hajd da kazem da bih mozda na kraju i popustila i rekla ok, al bila bih u najmanju ruku tuzna, ne bi mi bilo pravo..ko zna sta bi mi se motalo po glavi ( ne mislim na nabijanje rogova ). Pitao si me jel mi se desavalo da me zove njegova raja kad njega nema, ili da li se jaranim sa njegovim jaranicama i curama njegovih prijatelja? Muski dio raje me naravno nije pozivao mimo njega ( sto je logicno ), zenski da, popila sam kafu par puta sa tim nekim curama i to je to. Nikakvo pretjerano zblizavanje. Sta ja imam da se druzim sa jaranima od svog momka kad njega nema tu? A i jaranice su posebna prica i tema..to mozemo nastaviti na pp :D
duplanula

#57 Re: haos u glavi

Post by duplanula »

Slazem se, necemo vise o meni, pricajmo malo o moooooooooom autuuuuuuuuu :P

Nego da odgorimo djevojci, ako je momak previse ljubomoran, daj sjedi s njim pa probaj normalnim razgovorom skrenuti paznju na neke stvari. Ja nekako vjerujem da razgovorom se moze rijesiti veliki broj situacija, ali opet ovisi tko je na drugoj strani :P

Anyway Good luck :D
kockica_kockica

#58 Re: haos u glavi

Post by kockica_kockica »

_samo_svoja_ wrote:nemoj se udati za njega.. taj te ni u halu nece pustati samu... patoloska ljubomora izaziva agresivnost ponekad, pa onda muz bolesno ljubomoran vidi prevaru na svakom koraku, pocne samarima a zavrsi lomovima svih mogucoh dijelova tijela..

ako kaze da ce se promijeniti.. vjeruj mi da nece.. patoloski ljubomorni muskarsci su uvijek to patoloski ljubomorni muskarci nesigurni u sebe i u osobu s kojom su.. tvoj zivot sa takvom osobom biti ce pakao...
vec sada je pravi pakao a ja nemam vise snage ni volje da to trpim...davala sam 110% od sebe da mi vjeruje da stekne povjerenje u mene,svaki svoj korak sam govorila, trpila provjeravanja,pracenja gdje god krenem bez njega i jos milijardu stvari. nikada mu nisam dala povoda da sumnja u mene, a ipak nikad nisam zadobila njegovo povjerenje a smatram da je osnov svake dobre veze osim ljubavi i povjerenje i postovanje[/quote]

Ni za milion godina taj se nece promijeniti.. nikad ti nece vjerovati jer je on taj koji ne vjeruje sebi...

JA zaista ne razumijem djevojke koje dopustaju tu torturu nad sobom od strane svojih momaka... Ne mogu da razumijem da ti 3 godine trpis sve to iz straha da on sebi ne naudi.. Vjeruj te kukavice kao on nikad nece nauditi sebi...

Ti ako mozes otici na more sa svojom mamom ili s kim god da ides, lijepo spakuj svoje stvari i pravac plavi Jadran. Nemoj dozvoliti da ti on upravlja tvojim zivotom.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#59 Re: haos u glavi

Post by ladyblue18 »

Sijamski blizanci ovdje ispadose mila majka :-)
duplanula

#60 Re: haos u glavi

Post by duplanula »

ladyblue18 wrote:Sijamski blizanci ovdje ispadose mila majka :-)
Mozda prva ljubav :D :thumbup:
jos_uvijek_sanjam

#61 Re: haos u glavi

duplanula wrote:Ja nekako vjerujem da razgovorom se moze rijesiti veliki broj situacija
Sve se moze rijesiti razgovorom ( i konsultacijama :oops: :D ).
jos_uvijek_sanjam

#62 Re: haos u glavi

duplanula wrote:
ladyblue18 wrote:Sijamski blizanci ovdje ispadose mila majka :-)
Mozda prva ljubav :D :thumbup:

Ima ona pjesma It's only love :) .. al to djeca ne znaju, sta znaci :D ;-)
trpimir

#63 Re: haos u glavi

Post by trpimir »

Ma jednostavno ne vjerujem da su ovo ozbiljne teme.
LSD

#64 Re: haos u glavi

Post by LSD »

trpimir wrote:Ma jednostavno ne vjerujem da su ovo ozbiljne teme.
Ma joook ba...jako su ozbiljne ovo teme i jako bitne :-) ....sam zamisli, lik dođe na forum jer mu je dosadno, napravi novi acc po stoti put i prijavi se i odmah piše, nema cekanja, nema gledanja kako drugi pišu, odmah otvara teme, naravno odlicno kako se iste kreiraju i postavljaju iako se tek prijavio ;-) , odmah "otvara srce" raji po forumu :lol: :lol: hoce pomoc, hoce odgovore :lol: , jako je bitno da svjetina i širi puk sazna za njegove/njene ljubavne jade koji ga/je more :lol: :lol: i onda se svi utrkuju da mu ponude što pametniji odgovor fol "iz licnog iskustva" :lol: ...pa ocito je da se lik super provodi i zayebava raju koja se primaju ko ovce.
Last edited by LSD on 09/07/2012 15:12, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#65 Re: haos u glavi

Post by Velkoski »

trpimir wrote:Ma jednostavno ne vjerujem da su ovo ozbiljne teme.
Ma haj' šta fali, svakako nam je dosadno a i pravo vrućO napolju :mrgreen:
Locked