Ghosting

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
L u c i f e r

#26 Re: Ghosting

Post by L u c i f e r »

Ja sam znao odraditi kontra-ghosting... ;-)

Mi u vezi, s moje strane sve ok, primjetim postepeno povlačenje, pokušam naravno riješiti eventualne probleme razgovorom, ne ide, pravi se engleskinja, kao sve ok, primjetim nastavak povlačenja - e onda složim kontra-ghosting... :izet:
FreakyStyley

#27 Re: Ghosting

Post by FreakyStyley »

Interesantno. Mada se ne koristim drustvenim mrezama i slicno, primjetio sam ovakve ljude, i muskarce i zene, u svojoj okolini. Nisam znao da se to zove Ghosting.

Takvim ljudima ove stvari sluze samo da nahrane ego. Vise uzivaju u samom flertu nego u eventualnom ishodu, jer je flert takvima cilj i sam sebi svrha.

Nazalost, radi se mahom o nesigurnim osobama nesposobnim za formiranje zdravih odnosa sa suprotnim spolom. Cesto su opsjednute sobom i nesposobne da realno procijene sebe i svijet oko sebe. Mislim da su ovoj pojavi uveliko doprinjele drustvene mreze tj. pojavi jedne specificne narcisoidnosti koja se kod labilnih licnosti manifestuje i javlja nakon ekstremnog pumpanja ega od strane okoline kroz lajkeve, četove i to.

:-?

#selfie #nargila #argelini #dopicnjak #dajmilajk #nevinadotridesete #mužmešamara

ili

#selfie #teretana #nargila #argelini #uskamaja #dajmilajk #nevinsam #svesuzenekurve
Saian

#28 Re: Ghosting

Post by Saian »

Cartmane wrote: Da mi je rekla pravi razlog ne bi se naljutio.
Image
Saian

#29 Re: Ghosting

Post by Saian »

mozda joj se nagomilalo gradiva :oops:
mayab

#30 Re: Ghosting

Post by mayab »

Image
Saian

#31 Re: Ghosting

Post by Saian »

Cartmane wrote:

Koji vam je, djevojke?!
Helena Trojanska wrote:Aham, sad se sjetih jednog lošeg dejt iskustva jednog mog jarana sa fakulteta...otišao on na kafu sa curom koja mu se nije baš sviđala, a tek kad je došao na kafu shvatio koliko je pogriješio što ju je pozvao da izađu...tako sjedili oni neko vrijeme i on joj kaže: Odoh samo da kupim cigare,eto me odmah! Nikad se nije vratio :pisnula: Eto šta je nekulturan insan 8-)
Ic in di aj of d biholdr :oops:
Saian

#32 Re: Ghosting

Post by Saian »

eo Cartmane naso sam i ovo
Helena Trojanska wrote:A jednom mi je jaran od mog brata rekao kako se sviđam njegovom rođaku i da želi da se upoznamo. Počeli se dopisivati i odemo na kafu. Prvo me je uplašilo što je tip od 23g došao u odijelu i kravati na ležernu popodnevnu kafu, drugo sve vrijeme je nosio neki crni veliki jezivi kišobran kojeg nikako da se riješi. Nisam ni stigla kući kako treba počele su mi stizati poruke ogromnog sadržaja u vidu citata Selimovića, Andrića, pjesme Vesne Parun itd, itd...Valjda me htio time impresionirati zato što studiram književnost. Kad je vidio da mu to ne pali, onda je pomislio da sam sponzoruša, pa je počeo da šalje poruke kako je on kupio sebi super auto i da se sam voza po gradu, da mu treba društvo. Nakon mjeseci mog ignoriranja, počeo da me poziva na literarna okupljanja, izložbe i sajmove knjiga. Onda je odustao.

Žao mi ga je, samo je htio da me zadivi...a nije znao kako...
jel se znate ti i Helena?
Helena Trojanska

#33 Re: Ghosting

Post by Helena Trojanska »

Saian wrote:eo Cartmane naso sam i ovo
Helena Trojanska wrote:A jednom mi je jaran od mog brata rekao kako se sviđam njegovom rođaku i da želi da se upoznamo. Počeli se dopisivati i odemo na kafu. Prvo me je uplašilo što je tip od 23g došao u odijelu i kravati na ležernu popodnevnu kafu, drugo sve vrijeme je nosio neki crni veliki jezivi kišobran kojeg nikako da se riješi. Nisam ni stigla kući kako treba počele su mi stizati poruke ogromnog sadržaja u vidu citata Selimovića, Andrića, pjesme Vesne Parun itd, itd...Valjda me htio time impresionirati zato što studiram književnost. Kad je vidio da mu to ne pali, onda je pomislio da sam sponzoruša, pa je počeo da šalje poruke kako je on kupio sebi super auto i da se sam voza po gradu, da mu treba društvo. Nakon mjeseci mog ignoriranja, počeo da me poziva na literarna okupljanja, izložbe i sajmove knjiga. Onda je odustao.

Žao mi ga je, samo je htio da me zadivi...a nije znao kako...
jel se znate ti i Helena?
:lol: :lol: A vidi stvarno ima logike :lol:
Helena Trojanska

#34 Re: Ghosting

Post by Helena Trojanska »

Cartmane wrote:Je li vam poznat ovaj fenomen u musko-zenskim odnosima? Dakle, radi se o tome da jedna osoba u "pred-sluzbenoj" fazi veze jednostavno prestane se javljati. Bez obrazlozenja zbog cega. Da statuiram jedan primjer. Evo ja sam prosle godine upoznao djevojku preko zajednickog prijatelja. Skontali se ono na prvu. Kontam ja, konacno evo srece i za mene, konacno je i mene Bog pogledao sto se tice ljubavi. A jos lijepa, pametna i odgojena u pravom bosnjackom duhu. Izademo par puta, redovno smo u kontaktu. Kada odjednom se prestane javljati. Nicim izazavana.

Koji vam je, djevojke?!
Možda joj je to kao neka taktika...ono kad zagrize, prestaneš se javljati, nestaneš s lica zemlje da vidiš hoće li te tražiti... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35 Re: Ghosting

Post by Truba »

na kraju krajeva mora li iko ikome išta objašnjavati :D

samo je bitno naučiti da što vidiš u drugih ljudi očekuj kod sebe :D
nedo Bog da te safata ono što nikog nije do sada

dakle shvatiti da se to može i tebi dogoditi i svaki odnos s ljudima rezervom prihvaitit...

jedino s roditeljima ćete imati doživotni odnos...mada opet ne svi
dječak sa šibicama

#36 Re: Ghosting

Post by dječak sa šibicama »

Osvetis se tako sto svima pricas kako je laka zenska :oops: :D
dust in the wind

#37 Re: Ghosting

Post by dust in the wind »

zar su 2 izlaska bitna da se pokrene tema... to ni šema nije bila.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#38 Re: Ghosting

Post by Jimmy McNulty »

Ako se bas ta situacija kada jos samo treba da odes na kafu zove ghosting onda sam ja nedavno ghostirao jednu hanumu. Javio joj se preko FB, imali zajednicku drugaricu, pricali par puta nacelno dogovorili kafu kad prodje Ramazan jer ona kao posti. Djevojka onako zgodna, sve je bilo ok dok mi nije rekla da sam slab vjernik jer ne postim :run:

Elem taj razgovor sam zavrsio nekako na aparatima i nikad se vise nisam javio. Idi u pm i ti i kafa i da ne kazem jos sta...
ho oponopono

#39 Re: Ghosting

Post by ho oponopono »

...ako cemo po jusu ni 5 minuta ne treba nekoga zavlaciti, ali eto ima nas svakakvih nekome je to pak stil zivota ...neko se istog gnusa...eh raznih plejki ima...

...zavisi i od usuda na kakvog skota naletis i kakav ti je odnos prema doticnim i prema samom sebi...

...ili najebes ili ce neko najebati...vise volim sebe...na prvom sam si mjestu...samo fer plej ali ako spoznam takvu personu ma pojescu ga za dorucak...a Gospod nek prasta kome hoce..:pusi2:
dječak sa šibicama

#40 Re: Ghosting

Jimmy McNulty wrote:Ako se bas ta situacija kada jos samo treba da odes na kafu zove ghosting onda sam ja nedavno ghostirao jednu hanumu. Javio joj se preko FB, imali zajednicku drugaricu, pricali par puta nacelno dogovorili kafu kad prodje Ramazan jer ona kao posti. Djevojka onako zgodna, sve je bilo ok dok mi nije rekla da sam slab vjernik jer ne postim :run:

Elem taj razgovor sam zavrsio nekako na aparatima i nikad se vise nisam javio. Idi u pm i ti i kafa i da ne kazem jos sta...
Trebao si izaci sa njom i naruciti rakijicu.
ho oponopono

#41 Re: Ghosting

Post by ho oponopono »

Jimmy McNulty wrote:Ako se bas ta situacija kada jos samo treba da odes na kafu zove ghosting onda sam ja nedavno ghostirao jednu hanumu. Javio joj se preko FB, imali zajednicku drugaricu, pricali par puta nacelno dogovorili kafu kad prodje Ramazan jer ona kao posti. Djevojka onako zgodna, sve je bilo ok dok mi nije rekla da sam slab vjernik jer ne postim :run:

...e jebi ga sad, garant joj nisi rekao da ide u pm ...djevdjir me ne vara nikad... :pisnula: i :pisnuo:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#42 Re: Ghosting

Post by Jimmy McNulty »

Naravno da joj nisam to rekao, nisam toliki ljakse ali to sam u sebi pomislio. :D

Razmisljao sam o toj opciji da je odvedem u neku kafancugu ali ne dade mi se na kraju jer ipak shvatih da smo dva razlicita svijeta...
shandrprcSA

#43 Re: Ghosting

Post by shandrprcSA »

danas najobicniji kompliment ne mozes dati a da ne dobijes "preziran" pogled :D
detroit-mercy

#44 Re: Ghosting

Post by detroit-mercy »

Cherry-Cherry wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kukavicluk, nekarakter, djon obraz, nastavi niz.
Nedostatak kućnog odgoja, nepoštovanje osobe sa kojom si proveo određeni period svog života, ko zna kakvi kompleksi, idiotizam, jadnoća...
Dva puta izasli i proveli odredjeni period zivota.
Trebi je trebalo dva izlaska da skonta da tip nije za nju, vjerovatno se je povukla jer nije htjela nikakve drame i objasnjenja. Jebig, za sve se moras izvinjavati.
ho oponopono

#45 Re: Ghosting

Post by ho oponopono »

Jimmy McNulty wrote:Naravno da joj nisam to rekao, nisam toliki ljakse ali to sam u sebi pomislio. :D

Razmisljao sam o toj opciji da je odvedem u neku kafancugu ali ne dade mi se na kraju jer ipak shvatih da smo dva razlicita svijeta...
...jok ba, ona je ljax cime ona mjeri stovanje Gospodu, jebiga ti u sebi pomislio pih... :pisnula: i :pisnuo:
Cherry-Cherry

#46 Re: Ghosting

Post by Cherry-Cherry »

detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kukavicluk, nekarakter, djon obraz, nastavi niz.
Nedostatak kućnog odgoja, nepoštovanje osobe sa kojom si proveo određeni period svog života, ko zna kakvi kompleksi, idiotizam, jadnoća...
Trebi je trebalo dva izlaska da skonta da tip nije za nju, vjerovatno se je povukla jer nije htjela nikakve drame i objasnjenja. Jebig, za sve se moras izvinjavati.
Ne mislim na djevojku iz priče u uvodnom postu, nego je neko spominjao drugu situaciju, da su bili zajedno 11 mjeseci, pa se on jednostavno prestao javljati
detroit-mercy

#47 Re: Ghosting

Post by detroit-mercy »

Cherry-Cherry wrote:
detroit-mercy wrote:
Cherry-Cherry wrote: Nedostatak kućnog odgoja, nepoštovanje osobe sa kojom si proveo određeni period svog života, ko zna kakvi kompleksi, idiotizam, jadnoća...
Ne mislim na djevojku iz priče u uvodnom postu, nego je neko spominjao drugu situaciju, da su bili zajedno 11 mjeseci, pa se on jednostavno prestao javljati
To ipak zavredjuje neko objasnjenje, ali dva izlaska koja su u principu opipavanje terena ne zavrjedjuju dramu.
dječak sa šibicama

#48 Re: Ghosting

Da je rijec o jednoj kafi, ljudski je reci "oprosti, ali ovo nece ici" ili nesto tako.

Usutiti se je potez kukavice, smrada, nekaraktera.
detroit-mercy

#49 Re: Ghosting

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote:Da je rijec o jednoj kafi, ljudski je reci "oprosti, ali ovo nece ici" ili nesto tako.

Usutiti se je potez kukavice, smrada, nekaraktera.
Ne mora znaciti, da znas kakvih sve dramaturga ima nekada je bolje jednostavno se povuci. Koliko kuzim, treba je skontala da se je ovaj zaljubio do usiju a njoj nije legao. A znas kakvi dramaturzi mogu biti ovi zaljubljive prirode :mrgreen:
palestinka

#50 Re: Ghosting

Post by palestinka »

Nisam ni znala da postoji naziv za ovo ponašanje. uglavnom, vazda je bilo ako neko zavlači,kažeš mu javi se u narednih pet dana da se dogovorimo za kafu. Ako se javi, ide se, ako ne, precrtan za sva vremena bez, ali zašto, zašto? Ako se ode na kafu, a ne želiš drugu, kažeš da nećeš. Ako druga strana zateže, postupak pet dana i opet znaš na čemu si:-)
Post Reply