Gestures, people! :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

anais_nin wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
Saraswati wrote: Mislim da je ovdje vise rijec o gestama that made her feel royal :D :D :D
da, naime, zaista smo mislili da ce konverzacija koja bi uslijedila potpomogla otkrivanju dogadjaja koji su neposredno prethodili navedenoj gesti :oops: :oops: :D
izgleda da se za*ebah u taktici :roll: :( :D
:lol: ko zna mozda je i sai skontao gdje bi to odvelo, pa brze-bolje.. brisi sve :D
Saian

Post by Saian »

dawn_upon_dawn wrote:
:lol: ko zna mozda je i sai skontao gdje bi to odvelo, pa brze-bolje.. brisi sve :D
tendencije ka helachu su bile vishe nego ochite :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Saian wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
tendencije ka helachu su bile vishe nego ochite :D :D :D
moja radoznalost jos uvijek nije potpuno zadovoljena :D mogu li ja i iz ovoga na privatne instrukcije? :D :lol: zelim degustaciju gesta a la Sai :oops:
lady midnight

Post by lady midnight »

Fratris wrote:Meni je ova nogometna prica sumnjiva. Kakav to frajer propusta nogomet radi zene?

Ja sam svojim bivsim curama uvijek govorio na pocetku veze da ne ocekuju da mi ikad budu ispred Zelje i matere. :D
mudro zborish :D
shto je najgore, popustish utakmicu zbog njeGA :oops: a onA i ne skonta, njoj/njemu :D sve normala :oops: :D uff, ne mozhe to nikako na dobro :D:D:D

da zapishem dvije lijepe geste koje me nedavno dirnushe...onako laganini, sitnice su to, ali ipak fine :) . jedna meni jako draga osoba mi reche da joj je drago shto me zna :oops: ne bi u tome bilo nichega posebnog, da se ne radi o osobi kojoj takve stvari pelaze iznimno teshko preko jezika. shta je njemu bilo da to kazhe u tom trenutku, vrag ce mu znati, al' eto, meni bjeshe drago.

druga stvar: imadoh tu chast prije nekoliko dana da kao prva prochitam jedan sjajan prevod jednog sjajnog teksta. osjecala sam se pochashcenom :-):)

a sad mi i ovo pade na pamet: jedan delegat :D meni posvetio cijelu knjigu :oops: valjda je razlog bio shto sam i u tom sluchaju prochitala svaku rijech prije nego shto je svjetlo dana bilo i na pomolu. al zahebano je to kad prekinesh :roll: zato sam ja odluchila da svoje (inshallah :D) posvecujem samo "sebi, sa ljubavlju" :D:D:D

nego shta se ovdje deshava - ne prikopcha se chovjek dan-dva i odmah propusti dogadjaj sedmice :D:D
legionarka

Post by legionarka »

mene je jucer jedna gesta oborila s nogu, i jos uvijek sam paf...

:)

par ljudi sa ovog foruma su priskocili u pomoc i jednom jako teskom trenutku i uspijeli pomoci pri rjesenju problema..
Odavno me niko nije ohrabrio poput njih, i jos uvijek su tu ;)
znaju koji su, i hvala vam....:)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prije mozda godinu-dvije. Upoznao jednu djevojku, mislim ono sjedili u sirem krugu nekih ljudi, nju sam vidio mozda par puta prije toga. Iz nekog razloga smo imali emajlove jedno od drugog, ustvari na Friendsteru ovako nesto. Uglavnom bezveze razmjenili par poruka pametujuci o necemu u toku sutrasnjeg dana. Da bi ona navece poslala email 'a zasto ne bi nastavili ovu pricu u krevetu'?

Pokusavao sam se sjetiti neke malo romanticnije geste u stilu ovih ranije spominjanih ali nije mi islo. :-?
rikardoreis

Post by rikardoreis »

jeza u ledja wrote:Prije mozda godinu-dvije. Upoznao jednu djevojku, mislim ono sjedili u sirem krugu nekih ljudi, nju sam vidio mozda par puta prije toga. Iz nekog razloga smo imali emajlove jedno od drugog, ustvari na Friendsteru ovako nesto. Uglavnom bezveze razmjenili par poruka pametujuci o necemu u toku sutrasnjeg dana. Da bi ona navece poslala email 'a zasto ne bi nastavili ovu pricu u krevetu'?

Pokusavao sam se sjetiti neke malo romanticnije geste u stilu ovih ranije spominjanih ali nije mi islo. :-?
eh, ježu, zna ona da ti dobro bodeš :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

da li je ovo pravedno :D ..i na temi skoro samo zene primaju lijepe geste, mnogo manje muskih se javlja ...

ja nemam nijednu gestu da bi je se mogao sjetit :roll: ... par lijepih poklona i razglednica za rodjendan, i to je to ...
lolita_xx

Post by lolita_xx »

moj bivsi je mene znao iznenadit, kasnije sam saznala zasto je to radio, al hajd sad nebitno to...
otisao on u egipat na 15 dana, i kad je dosao kuci, pored poklona, dao mi je 15 pisama, svaki dan je pisao sta radi, kako mu nedostajem, kako me voli... :D
to me bas oborilo...
poslije toga nazove me neki lik, i kaze mi da je taj moj u egiptu bio s njegovom djevojkom... :shock:
mozda su mi zajedno pisali pisma :D
lady midnight

Post by lady midnight »

irfan2 wrote:da li je ovo pravedno :D ..i na temi skoro samo zene primaju lijepe geste, mnogo manje muskih se javlja ...

ja nemam nijednu gestu da bi je se mogao sjetit :roll: ... par lijepih poklona i razglednica za rodjendan, i to je to ...
irfo, ja sumnjam da je problem u nedostatku gesti :D vishe je u hronichnoj mushkoj sklonosti ka amneziji i uzimanju takvih stvari zdravo za gotovo :D:D
Felicita

Post by Felicita »

Na dan zaljubljenih dobijem cestitku sa textom al bez ijednog srca. I reknem mu da to nije uredu. Kad smo se sljedeci put sreli, na zaljeznicku je dosao sa ogromnim srcem od papira na kojem pise "Draga" i cekao me... :D
amalka

Post by amalka »

Kako ja ovu temu nisam registrirala dosad? :roll: Cudna jada :D

Bilo je hrpu ovakvih stvari u mom zivotu. Jedno ce mi uvijek ostati u sjecanju. Bio je to moj 20. rodjendan :D, kao davno se desilo :D Bila sam na poslu, i sad zvoni telefon. Javi se radna kolegica i kaze, za tebe je. Javim se ja, s druge strane telefonske zice ugodan muski glas, meni nepoznat. Izrecitovao mi je jednu pjesmu, ne mogu se sjetiti rijeci, ali je bila predivna, i cestitao mi rodjendan u ime Udruzenja slijepih i slabovidnih mog grada. Ja sam ostala :shock: To nikad necu zaboraviti. A bilo je jos takvih stvari u mom zivotu, ali polako, necu vam sve otkrivati :oops: :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote:
irfan2 wrote:da li je ovo pravedno :D ..i na temi skoro samo zene primaju lijepe geste, mnogo manje muskih se javlja ...

irfo, ja sumnjam da je problem u nedostatku gesti :D vishe je u hronichnoj mushkoj sklonosti ka amneziji i uzimanju takvih stvari zdravo za gotovo :D:D
jest :D svaki put kad ustanemo u pet da pravimo spagete bolonjeze :oops: :D :kiss: :lol:

@amalka, :thumbup:
lady midnight

Post by lady midnight »

dawn_upon_dawn wrote:
jest :D svaki put kad ustanemo u pet da pravimo spagete bolonjeze :oops: :D :kiss: :lol:
:lol: :lol: marsh tamo :lol: :lol: :lol: :kiss:
ono je bilo u kondicionalu :oops: :oops: da li bi....kada bi...:D:D a da to kreten ne bi zapamtio, to je jasno ko suza :oops: :oops: :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Poruka na jastuku
Image
desetodnevno zvanje telefonom sve dok se stanje nije promijenilo na bolje.
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Dozivio sam mnogo lijepih gesti, pogotovo od strane moje djevojke pa iskreno ne znam koju bih prvo izabrao, evo jedna od njih koja me pravo dirnula:

U februaru nam je bilo 22 mjeseca kako smo u vezi (nepune dvije godine) i ja sam za Valentinovo dobio 22 razlicita poklona, svaki poklon je imao svoju pricu i svoje znacenje, svaki poklon je na svoj nacin pokazivao koliko joj znacim i koliko je posvecena nasoj vezi jer je svaki imao neku povezanost sa nasa 22 zajednicka mjeseca, prelijepo!
anais_nin

Post by anais_nin »

lady midnight wrote:

nek si mu rekla :D ja znam da sam se ja za svog vijeka nagestala :lol: :D zbog jednog bivseg koji je bio depresivan oko rodjendan sam za 34. organizovala festu u njegovom baru, sve njemu pod nosom, nista nije skontao....i tortu, i klopu, i pozvala samo ljude koji mu nesto znace, i okupila mu stari bend, i jos izasla s njim na veceru da ga izmaknem odatle dok su se oni svi posakrivali i onda ga poslije vecere odvela pred zavrsen cin :D jedna od boljih festa na kojima sam bila....do zore :D a na fotkama nakon sto je usao i skontao sta se desava bilo je i suza :oops: :D
dmr

Post by dmr »

Kako sam je zaprosio

Bilo je more… i bila je plaza… i noc… i pun mjesec… I cuo se sum talasa, te noci, deset minuta do ponoci, dan prije njenog rodjendana, dok sam, vodeci je, trazio pravo mjesto na plazi. U ruci sam drzao vrecicu ciji sam sadrzaj pazljivo skrivao, a ona se vjerovatno pitala sta li sam sada smislio. Ni sanjala nije…

Nasavsi odgovarajuce mjesto rekoh joj da legne, da zazmiri, i da se zakune da nece gledati. Obecala je. Do ponoci sam imao jos par minuta pa sam se dao na posao. Iz vrecice sam izvadio onoliko svijeca koliko je godina trebala napuniti te noci i poredao ih u krug oko nje. Tog dana sam molio Boga da smiri vjetar koji je prethodnih dana puhao i da dozvoli mojim svjecama da odigraju svoju ulogu u predstavi samo za nju izreziranoj. Udovoljio mi je. Sada vec poprilicno vrelim upaljacem zapaljivao sam i zadnju svijecu dok su kazaljke sata hitale jedna drugoj u zagrljaj. Eto ga, pozornica je bila zavrsena. Gledao sam je kako zmiri u tom vatrenom krugu i pitao se sluti li, sluti li bar malo…

Rekao sam joj da ustane i da otvori oci. Sijala je. Bila je bez rijeci, a ja sam joj, sada vec u drhtavici od uzbudjenja, rekao da ponovo zatvori oci. Ako je sve do sada i mogla da nasluti, ovo sigurno nije. Iz dzepa sam izvadio kutijicu s prstenom, pazljivo je otvorio i kleknuo pred nju. “Otvori oci”, rekao sam. Pogledala me, dok je otsjaj jedne od onih svijeca lagano poigravao na njenim zjenicama. “Hoces li se udati za mene”, pitao sam glasom drthavijim nego ikad. Izraz na njenom licu, sjaj u njenim ocim, osmijeh, to ne mogu opisati sve da znam jezike nebeske. Kimala je glavom, u znak potvrde, u nemogucnosti da izgovori odgovor. Zagrlila me i izgovorila jedno najsladje “Hocu”, koje sam ikada cuo. To “hocu” jos i danas odjekuje u mojim usima, i odjekivace dovijeka…
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Last edited by FFK as Lucy01 on 10/10/2007 19:18, edited 1 time in total.
tribe

Post by tribe »

evo da se i ja malo raspisem :)

Zima , hladno boze sacuvaj ,gulim svoj 9etomjesecni vojni rok i ostajem taj neki vikend skoro pa sa sam u kasarnoj ja par vojnika i par oficira...javim se jednoj djevojci s kojom se nisam do tada bas dugo cuo i dobijem sms da sam jedno veliko djubre ...nakon petnaestak minuta dobijam poziv da dodem na kapiju ...djevojcica ceka dole i dobijam poklon kinder - jaje ...tog snjeznog i hladnog dana meni je bilo proljece a gest njen je meni tad a i sad kad se sjetim bio ogroman i da jos i danas cuvam igracku iz kindera :) mislim nije do kindera ali jeste do gesta :)
River_isle

Post by River_isle »

proderao se na sred parkuse kako me voli :-) teenagerski dani, mladost ludost, ali simpaticna uspomena, nek mu je vjercni rahmet ):
Lijep gest je i CD moje omiljene grupe sa svim pjesmama ikad snimljenim s tim sto sam ga vec imala -bilo mi je zao razocarati ga pa sam to presutjela (i s moje strane lijep gest kad se vec momci ne hvale kako i mi znamo biti fine) :roll: -pouka: veoma je tesko glumiti iznenadjenost kad nesto vec znate :-D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

samo nekad je nezgodno kad cinis nesto za nekoga, da to ne ode u suprotnom pravcu... evo kako je meni bilo...

za jedan rodjendan, izadjem ja sa prijateljicama, super se provedemo po gradu... dolazim kuci oko 1 iza ponoci, kad tamo u sobi stoji buket od 25 ruza, pravo lijepe, crvene, sa dugim drskama...jos ekstra upakovane.... i poruka: za najljepse oci od n. :shock: ja stala, cudim se, skontala sam ko je... samo sto taj gest nije imao zeljeni efekat koji je on ocekivao. bili smo samo poznanici, i to ne dugo... on se ponadao necem visem, a ja ga nakon tog buketa pravo s*ebah... :( sad mi ga bas nesto zao, kad se sjetim toga....

zato oprez uvijek na prvom mjestu!
malenna

Post by malenna »

imala sam puno lijepih gesti, ali evo jedna, nakon sto je putovao 40 sati i oko 2500 km u 2:30 dosao pred moju kucu da me vidi :) :) to je jedna od mnogih
lady midnight

Post by lady midnight »

ja_cura_ wrote:samo nekad je nezgodno kad cinis nesto za nekoga, da to ne ode u suprotnom pravcu... evo kako je meni bilo...

za jedan rodjendan, izadjem ja sa prijateljicama, super se provedemo po gradu... dolazim kuci oko 1 iza ponoci, kad tamo u sobi stoji buket od 25 ruza, pravo lijepe, crvene, sa dugim drskama...jos ekstra upakovane.... i poruka: za najljepse oci od n. :shock: ja stala, cudim se, skontala sam ko je... samo sto taj gest nije imao zeljeni efekat koji je on ocekivao. bili smo samo poznanici, i to ne dugo... on se ponadao necem visem, a ja ga nakon tog buketa pravo s*ebah... :( sad mi ga bas nesto zao, kad se sjetim toga....

zato oprez uvijek na prvom mjestu!
podsjeti me ovo sa cvijecem i nezheljenim efektom :D
ja bila na nekom putovanju i vratim se poslije dva-tri dana, kad tamo shok - cijeli stan prepun cvijeca, po nekoliko buketica u svakoj sobi... hajde shto sam ja odmah pomislila da se tu lijechi izrazito losha savjest :D ali pravi problem je bio shto je dotichna osoba izmedju ostalog izabrala najvishe ljiljana (valjda je mislio da cu se josh vishe obradovati :oops: :D), a ljiljani, ruku na srce, imaju jako intenzivan i neugodan miris - udushishe :roll:
helem, ja to odmah pobacam, a trebalo mi je dva dana da izrachim stan...
eto, namjera je bila dobra i gesta jako fina, ali se i sa dobrim namjerama zheljeni efekat itekako mozhe promashiti :-)
dino_va..djevojcica

Post by dino_va..djevojcica »

probudim se jutros...mirise kafa, protegnem se, vrata se otvaraju on nosi dorucak...
-dobro jutro,
-dobro, rekoh.. hvala
-kad ces ti dobiti cek?
-u petak :sad:
baci mi 20$ na krevet i ode..
:roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol:
Post Reply