djevojka za zeniti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
madner

#826 Re: djevojka za zeniti?

Post by madner »

Ghost_Rider_XXX wrote:
madner wrote: Pa to jeste caka, kroz sve te civilizacije cednost jeste konstanta. Sto implicira da nije nametnuta nego da postoji neki jaki mehanizam u ljudskoj prirodi koji to tako shvata. Puno je jaci dokaz da je cednost vrlina za sve ljude nego nase poimanje ljepote.
Ma koje silne civilizacije dragi madneru???? Kreni samo od jebenog Dionisija, de malo prelistaj, ako si zaboravio neke stvari. Ima čak i simpatična serija Spartak, pa možeš i na to malo oko bacit.
Serije su serije. Robovi nisu imali nikakva prava u antiki, pa je sa njima mogao ko je sta htio. Ali mislim da imas malo iskriljevenju sliku Rima. Nije bila sodoma i gomora nego se jako cesto javlja izraz Pudor, pa ti pogledaj sta to znaci :wink:

Ili da citiram gospona Cato: Muz ima pravo da ubije zenu ako je ufati u preljubi. :D
dr.Gonzo

#827 Re: djevojka za zeniti?

Post by dr.Gonzo »

Ako nastupas kao da je nesto nezadno i zatucano onda se prestavljas kao autoritet, jer pokusvas drugima nametnuti svoje misljenje. Kao sto se vidi u stvari si samo zrtva zabluda.
Ne znam o kakvom nametanju govoris.
Ti si taj koji je rekao da je cednost opsteprihvacena vrijednost, i valjda je mozes argumentirati:
a) Da je uopste tako (a to je upitno)
b) Zasto treba da tako ostane. Donedavno je i robovlasnistvo bilo prihvaceno od mocne manjine kojoj je odgovaralo i koja je krojila javno mjenje, ali srecom vremena se mijenjaju, pa je moguce temeljno preispitati neke stvari.
Cednost se cijeni u sredinama gdje se seks smatra izopcenjem radi velikog i prevelikog uticaja religije na drustva. Bosna je nesto izmedju, pa zato mnogi u njoj plutaju u licemjerluku, jedno govore pred svijetom a drugo rade iza njihovih ledja.
Meni je pogresno to sto neko vise drzi do misljenja sredine, a ne kreira sopstveno.
:thumbup:
......

#828 Re: djevojka za zeniti?

Post by ...... »

juli84 wrote:
oridjidji wrote:
juli84 wrote:Jel to neki ovdje pokušavaju reći da čednost nije vrlina? :-)

Čednost je bila i ostala vrlina za ljude koji znaju cijeniti prave vrijednosti.
Naravno, ostavljam slobodno da postoje oni koji u nedostatku pravih vrijednosti guraju naprijed pogrešne vrijednosti.
Cednost se cijeni u sredinama gdje se seks smatra izopcenjem radi velikog i prevelikog uticaja religije na drustva. Bosna je nesto izmedju, pa zato mnogi u njoj plutaju u licemjerluku, jedno govore pred svijetom a drugo rade iza njihovih ledja.

Meni je pogresno to sto neko vise drzi do misljenja sredine, a ne kreira sopstveno.
A koje su to pogresne vrijednosti koje oni guraju?
Predstavljate kao vrlinu to da je ok da djevojka "sjede u krilo" svakome s kim izađe na kafu, to su vam pitome i savremene, a čednost gurate pod tepih predstavljajući ga kao staromodan "detalj".

Kakva bolan cednost?? Ajd mi samo objasni sta ti podrazumijevas pod CEDNOST? Da je djevojka nevina jel??
madner

#829 Re: djevojka za zeniti?

Post by madner »

oridjidji wrote:
juli84 wrote:@oridjidji
Kako može biti pitomije nešto što "skače" na svakoga? :-)
cuj skace na svakoga :)
muskarci i zene u zapadnoj Evropi tretiraju seks kao nesto sto se treba upraznjavati, kao sto ti tretiras neku uobicajenu stvar u svome zivotu, oni tretiraju seks. ne cine ga iz ljubavi, vec radi toga sto im isti predstavlja zadovoljstvo. sada i mene koji sam sklon tome misljenju treba razapeti jer mi se takvo poimanje seksa svidja.

nekome je nezamislivo da neko ko nekoga nezna preko noci legne s nekim i ujutro istog zaboravi. to su ljudi bez kompleksa jer sredina im ne namece sablon koji ih zbog toga gura u podobne i nepodobne.

pa juli reci mi jeli iskreno da neko ko redovno privodi zenske, ima pravo da trazi od njih da one budu susta suprotnost njemu onda kad njegovom prahne da se smiri :D meni je licemjerno pricati lose o tim zenama, ako sam i sam takav i praviti ekstra zahtijeve po pitanju koga cu sutra ozeniti.
De ba, ti isto da niko drugi nije bio vani.
Ljudi bez kompleksa :lol:
Mojne ba.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#830 Re: djevojka za zeniti?

Post by anoush »

oridjidji wrote:A koje su to pogresne vrijednosti koje oni guraju?
da svako ima pravo na svoje mišljenje i da živi svoj život kako smatra da je ispravno, a ne kako to sredina nameće ili dušebrižnici koji, kad misle da niko ne vidi, rade stvari koje oni koji život žive otvoreno i bez stida ne mogu ni izmaštati...
Sutlijas

#831 Re: djevojka za zeniti?

Post by Sutlijas »

...... wrote:
Sutlijas wrote:
...... wrote: Ne bi se neko zenio sa takvom kuckom i moralnim odronom kao sto si ti... mislim, wtf? Odakle ti pravo da tako nazivas one koji nemaju isto misljenje kao ti?

Od svih ljudi bas ti si se prepoznao. Zanimljivo. Za tebe sam mozda moralni odron, ok..medjutim za nekog drugog sam odraz karaktera i djevojke koja nece dozvoliti da joj ijedan muskarac nabija na nos vlastiti zivot i da istresa frustracije sto nije prvi ;). Kako rekoh, LICNO sa takvim kompleksasem ne bih sigurno zavrsila u braku. Ti imao 3 partnerice za 10 godina i sad je tvoj uslov da nadjes onu koja je isto imala ne vise nego trojicu. Ja sam isto u 10 godina imala dvojicu..i opet je to moja licna stvar, zasto uopste onog s kojim budem treba to da zanima. Na osnovu svega drugog moze procijeniti kakva sam djevojka i da li mu odgovaram, a ne kroz sex. I ti meni kazes da sam moralni odron??? Neb ja tebi dala ni da mi obrises parket u stanu, dok malo samopouzdanje ne steknes i dok ne shvatis da zena nije robot i da je prije tebe voljela, *ebala, patila, zivjela..itd.
Od takve mi ne treba nista da mi daje. Sta si se uvrijedila? Ok ti je druge nazivati beskicmenjacima, ali na svoj racun ne das? Ma mozes ga lagano... :D
Fino sam objasnio da je to moj kriterij, mene zanima, a ako tebe ne zanima i ocekujes da tvog izabranika ne zanima - ti takvog i trazi. Samo sam rekao da se ti i ja necemo naci jer na pocetku ne zadovoljavas moje uvjete.
Parket svakako ne bih brisao, sto cu se onda zeniti ako mislim parket brisati? :lol: :D
Neko je vec spominjao cini mi se u ovoj temi, znaci ako sam ja prije 5 godina klao ljude, ti jednostavno moras da shvatis da sam je 'nekad prije zivio' i to sto smo mi sada kliknuli tebi omogucava da hladno gledas krzo moju proslost? Primjer jeste ekstreman, ali ne mozes ti odrediti koliko je nesto nekome bitno.
dr.Gonzo

#832 Re: djevojka za zeniti?

Post by dr.Gonzo »

I jos nesto. Sve ove demografske studije vrlo lako mogu zavarati, statistika je kraljca lazi.
Na kraju krajeva, ono sto bi mene zanimalo je seksualna demografija u kojoj je populacija ispitanika sacinjena od mladih, privlacnih i pametnih zena :mrgreen: Gobalne studije daju veoma mutnu sliku iz koje se malo sta moze zakljuciti.
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#833 Re: djevojka za zeniti?

Post by anoush »

juli84 wrote:
oridjidji wrote:

Naravno, ostavljam slobodno da postoje oni koji u nedostatku pravih vrijednosti guraju naprijed pogrešne vrijednosti.

Predstavljate kao vrlinu to da je ok da djevojka "sjede u krilo" svakome s kim izađe na kafu, to su vam pitome i savremene, a čednost gurate pod tepih predstavljajući ga kao staromodan "detalj".
Izvini Juli, ali jesi li ti nevina ušla u brak?
hocunecu

#834 Re: djevojka za zeniti?

Post by hocunecu »

anoush wrote:
Izvini Juli, ali jesi li ti nevina ušla u brak?
:D
......

#835 Re: djevojka za zeniti?

Post by ...... »

@Sutlijas

Ma nisi me uvrijedio :D vec sam odmah zamislila u glavi frajera koji se preznojava i grize sebi guzicu kakav je u odnosu na prethodne ;). A da se ne lazemo, svaka zena voli muskarca koji je samouvjeren i koji ce prepoznati vrijednost u njoj i kroz neke druge stvari, a ne koji ce joj prebacivati sto je ona mozda imala cetvoricu, a on tri partnera u zivotu. Daj majke ti ;). A nadalje.. ko tebi garantuje da je tacan broj njenih momaka s kojima je bila kad ti ih kaze. Ti rece.. trazis onu koja je bila ne vise od trojice :D ..pa otkud znas da ti nece slagati, kad cuje kako si kategorican?? I da, jesu mi beskicmenjaci muskarci koje frustrira i nabija im komplekse sto im je djevojka/ zena imala nekog prije njih. U redu je znati neke stvari, pitati.. posebno kad je covjeku stalo, al postoji neka granica. Jednostavno ne smatram da uopste treba znati 100% sve o nekome..treba nekad nesto i zadrzati za sebe.
mrtva kokoš

#836 Re: djevojka za zeniti?

Post by mrtva kokoš »

normala da je cednost vrlina ove sto se izredala vojska na njima izgleda traze neku utjehu na ovakvim i sl. temama... :mrgreen: "kad riba kurva postane riba kurva ostaje jednom kurva uvijek kurva jednacina prosta je " :D
juli84

#837 Re: djevojka za zeniti?

Post by juli84 »

Kakva bolan cednost?? Ajd mi samo objasni sta ti podrazumijevas pod CEDNOST? Da je djevojka nevina jel??[/quote]

Čednost nije jednako nevinost.
Čedna djevojka je ona koja ne zalazi na "sumnjiva" mjesta,
ona koja ne ostvaruje fizički kontakt sa svakim muškarcem koji joj se približi,
ona koja zna da ispravno kanališe svoju seksualnost,
ona koja se ne "daje" po wc-ima i raznim kafićima, automobilima ljudima koje prvi put vidi...
itd itd lista je duga, mada sumnjam da nekome treba objašnjenje čednosti.
EdoFmjam

#838 Re: djevojka za zeniti?

Post by EdoFmjam »

greska :-?
Last edited by EdoFmjam on 14/07/2011 12:13, edited 2 times in total.
oridjidji

#839 Re: djevojka za zeniti?

Post by oridjidji »

juli84 wrote:
oridjidji wrote:

to sjedanje u krilo je praksa nase sredine :)
neguram ja cednost pod tepih, samo naglasavam to da cedni trebaju traziti cedne, a da je licemjerno biti golub a srati po golubicama koje se isto ponasaju :) i zahtijevati da se na kraju skrasis pored neke cedne je po meni previse licemjerno...
juli84

#840 Re: djevojka za zeniti?

Post by juli84 »

Izvini Juli, ali jesi li ti nevina ušla u brak?[/quote]

Izvini, a jesi li ti nevina :?
Sutlijas

#841 Re: djevojka za zeniti?

Post by Sutlijas »

...... wrote:@Sutlijas

Ma nisi me uvrijedio :D vec sam odmah zamislila u glavi frajera koji se preznojava i grize sebi guzicu kakav je u odnosu na prethodne ;). A da se ne lazemo, svaka zena voli muskarca koji je samouvjeren i koji ce prepoznati vrijednost u njoj i kroz neke druge stvari, a ne koji ce joj prebacivati sto je ona mozda imala cetvoricu, a on tri partnera u zivotu. Daj majke ti ;). A nadalje.. ko tebi garantuje da je tacan broj njenih momaka s kojima je bila kad ti ih kaze. Ti rece.. trazis onu koja je bila ne vise od trojice :D ..pa otkud znas da ti nece slagati, kad cuje kako si kategorican?? I da, jesu mi beskicmenjaci muskarci koje frustrira i nabija im komplekse sto im je djevojka/ zena imala nekog prije njih. U redu je znati neke stvari, pitati.. posebno kad je covjeku stalo, al postoji neka granica. Jednostavno ne smatram da uopste treba znati 100% sve o nekome..treba nekad nesto i zadrzati za sebe.
Ne, ja to nisam rekao (da trazim neku koja nije bila sa vise od 3). Kada sam spominjao, rekao sam npr. i sada konkretan broj nije bitan. Bitno je da postoji NEKI broj koji je MENI bitan. TO mi je kriterij, kao sto bi tebi kriterij mogao biti da li je momak krezav ili ne.
Ako ce ona da laze i gradi vezu a kasnije i brak na lazi, njoj na dusu. Samim tim postupkom, znao bih da me ne voli dovoljno i kada bih saznao, ostavio bih je. Opet ti kazem, ja tebi ne bih nista nabijao na nos :D u slucaju da ti prelazis taj neki moj broj jer nikada ne bi otisli tako daleko.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#842 Re: djevojka za zeniti?

Post by ladyblue18 »

Ovdje nema zlatne sredine, ili nevina ili ona preko koje su desetine presle. :-)
Sutlijas

#843 Re: djevojka za zeniti?

Post by Sutlijas »

ladyblue18 wrote:Ovdje nema zlatne sredine, ili nevina ili ona preko koje su desetine presle. :-)
Kako nema? Vec je konstatovano da je najbolje reci da je taj neko 'drugi'. :D
......

#844 Re: djevojka za zeniti?

Post by ...... »

juli84 wrote:Kakva bolan cednost?? Ajd mi samo objasni sta ti podrazumijevas pod CEDNOST? Da je djevojka nevina jel??

Čednost nije jednako nevinost.
Čedna djevojka je ona koja ne zalazi na "sumnjiva" mjesta,
ona koja ne ostvaruje fizički kontakt sa svakim muškarcem koji joj se približi,
ona koja zna da ispravno kanališe svoju seksualnost,
ona koja se ne "daje" po wc-ima i raznim kafićima, automobilima ljudima koje prvi put vidi...
itd itd lista je duga, mada sumnjam da nekome treba objašnjenje čednosti.[/quote]

Znači, čedna sam..ako ćemo po tom tvom spisku :D :D ..mada mi je taj izraz odbojan, jer ja ne vjerujem u cednost, niti da ona postoji ;). Cedna su po meni samo djeca, ovo ostalo- 0 poena. I ona koju nikad niko nije pipnuo se u glavi ne razlikuje nimalo od one, koja se zavlaci po sumnjivim mjestima i "daje" po wc-ima. Razlika je u tome sto jedna o tome masta, a druga to provodi u djelo.
oridjidji

#845 Re: djevojka za zeniti?

Post by oridjidji »

madner wrote:
oridjidji wrote:
juli84 wrote:@oridjidji
Kako može biti pitomije nešto što "skače" na svakoga? :-)
cuj skace na svakoga :)
muskarci i zene u zapadnoj Evropi tretiraju seks kao nesto sto se treba upraznjavati, kao sto ti tretiras neku uobicajenu stvar u svome zivotu, oni tretiraju seks. ne cine ga iz ljubavi, vec radi toga sto im isti predstavlja zadovoljstvo. sada i mene koji sam sklon tome misljenju treba razapeti jer mi se takvo poimanje seksa svidja.

nekome je nezamislivo da neko ko nekoga nezna preko noci legne s nekim i ujutro istog zaboravi. to su ljudi bez kompleksa jer sredina im ne namece sablon koji ih zbog toga gura u podobne i nepodobne.

pa juli reci mi jeli iskreno da neko ko redovno privodi zenske, ima pravo da trazi od njih da one budu susta suprotnost njemu onda kad njegovom prahne da se smiri :D meni je licemjerno pricati lose o tim zenama, ako sam i sam takav i praviti ekstra zahtijeve po pitanju koga cu sutra ozeniti.
De ba, ti isto da niko drugi nije bio vani.
Ljudi bez kompleksa :lol:
Mojne ba.
Pa prepricaj svoje iskustvo iz neke EU zemlje, dozivljaj tih ljudi, pa makar tamo bio i heftu.
Klodovik

#846 Re: djevojka za zeniti?

Post by Klodovik »

ladyblue18 wrote:Ovdje nema zlatne sredine, ili nevina ili ona preko koje su desetine presle. :-)
Ima. Zlatne sredine je, u krajnjoj liniji, najviše. I među ženama i među muškarcima.
mrtva kokoš

#847 Re: djevojka za zeniti?

Post by mrtva kokoš »

oridjidji wrote: to sjedanje u krilo je praksa nase sredine :)
neguram ja cednost pod tepih, samo naglasavam to da cedni trebaju traziti cedne, a da je licemjerno biti golub a srati po golubicama koje se isto ponasaju :) i zahtijevati da se na kraju skrasis pored neke cedne je po meni previse licemjerno...
jel ovo prozivas madnera :mrgreen:
madner je samo pametan, nije on kriv sto nalijece na takve :D
oridjidji

#848 Re: djevojka za zeniti?

Post by oridjidji »

ma ima ladyblue ima, samo ovaki tipovi kad se probije s jednim provuku je kroz usta ko da je spavala sa sto momaka. kompleks mahale im udario u glavu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#849 Re: djevojka za zeniti?

Post by ladyblue18 »

Klodovik wrote:
Ima. Zlatne sredine je, u krajnjoj liniji, najviše. I među ženama i među muškarcima.
Mislim ovdje na temi, takve se paralele povlace jer ako nije nevina odmah je bataljon presao preko nje, mislim fakat. :-) :roll:
oridjidji

#850 Re: djevojka za zeniti?

Post by oridjidji »

Splinter wrote:
oridjidji wrote: to sjedanje u krilo je praksa nase sredine :)
jel ovo prozivas madnera :mrgreen:
madner je samo pametan, nije on kriv sto nalijece na takve :D
ma ne prozivam ga ... samo kazem sta mi se ne svidja...
Locked