Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
oridjidji wrote:Meni je malo papanski srati po djevojkama koji su imali vise partnera. Razlog lezi u cinjenici da i mnogi muskarci imaju velik broj partnerica. Moje misljenje o njima moze promjeniti samo to dali pored njih stoji nesojce ili dobar momak. Ok je kada ljudi koji nemaju ili imaju nikakvo iskustvo o takvima imaju lose misljenje, ali po meni je licemjerno srati po zenama koje imaju isti stil zivljenja kao i doticni muskarci koji im sude.
Daleko mi je licemjernije insistiranje istih da ozene nevinu, a sami su spavali sa ko zna kolikim brojem zena.
Na kraju neciju srecu nedefinise broj iza njih vec odnos koji imaju s osobama s kojim su u braku.
Potpuno pogresno, mi iskusniji znamo tacno kakvi su moralne velicine radodajke. I sasvim je logicno da ne zelimo s njima provesti duzi vremenski period. 'ta vi neiskusni znate o zavicaju
oridjidji wrote:Meni je malo papanski srati po djevojkama koji su imali vise partnera. Razlog lezi u cinjenici da i mnogi muskarci imaju velik broj partnerica. Moje misljenje o njima moze promjeniti samo to dali pored njih stoji nesojce ili dobar momak. Ok je kada ljudi koji nemaju ili imaju nikakvo iskustvo o takvima imaju lose misljenje, ali po meni je licemjerno srati po zenama koje imaju isti stil zivljenja kao i doticni muskarci koji im sude.
Daleko mi je licemjernije insistiranje istih da ozene nevinu, a sami su spavali sa ko zna kolikim brojem zena.
Na kraju neciju srecu nedefinise broj iza njih vec odnos koji imaju s osobama s kojim su u braku.
Potpuno pogresno, mi iskusniji znamo tacno kakvi su moralne velicine radodajke. I sasvim je logicno da ne zelimo s njima provesti duzi vremenski period. 'ta vi neiskusni znate o zavicaju
Minli profesore, a s kojim brojem mi postajemo iskusni?
e hebi ga sad, moj neiskusni mozak se pogubio, a koji je broj ključan da se postane radodajka ima li neko skaliranje u tom zvanju? Ono nešto tipa crni pojas prvi dan, drugi, treći... Terminologija me ubi.
Pa ne mozes ti postat radodajka. Ti si muskarac. Kazem ti da nabijas broj dok ne mozes jasno reci koja je radodajka koja nije. Onda se mozes smiriti i poceti traziti ozbiljnu vezu sa finom i normalnom djevojkom.
Ti smatras pogresnim to sto smatram da muskarci koji zive slobodnim stilom zivljenja u kojem im broj partnera ne igra ulogu nebi smjeli i nebi trebali da kritikuju zene koje zive istim stilom zivljenja kao i oni.
Madneru tebi je svako zensko koje zivi kao muskarac radodajka. Prije bi rekao da je tvoje misljenje sraslo sa zavicajem ne sa iskustvom. Meni ne bode oci to sto zena ima seks s vise partnera do svoje udaje, vec to s kime ga ima. Ako je hodala s tri idiota vise ce mi pasti u ocima nego da je hodala sa 7 rege likova.
Ghost_Rider_XXX wrote:e hebi ga sad, moj neiskusni mozak se pogubio, a koji je broj ključan da se postane radodajka ima li neko skaliranje u tom zvanju? Ono nešto tipa crni pojas prvi dan, drugi, treći... Terminologija me ubi
Nisam siguran, al` mislim da tu broj i nije bas skroz bitan. Recimo, da provjeris je l` ti djevojcica radodajka, izvedes
je vani, subota vece...dobro pazi kol`ko ce joj likova namignuti i u isto vrijeme se pocesati po jajima.
Naravno, ti se pravi da ne primjecujes, jer ti je to buduca supruga.
Sasvim je logicno da se primjenjuju razliciti kriteriji za razlicite spolove. Isto kao sto ti je sisata dobra osobina kod zemske osobe a losa kod muske.
Ti naravno imas puno pravo da izaberes sebi kakvu hoces i cesto se desi da neko mora uci u neki kompromis. Problem je samo sto tvrdis da ne bi radje neku finu, postenu i normalnu da imas izbor.
madner wrote:Sasvim je logicno da se primjenjuju razliciti kriteriji za razlicite spolove. Isto kao sto ti je sisata dobra osobina kod zemske osobe a losa kod muske.
Ti naravno imas puno pravo da izaberes sebi kakvu hoces i cesto se desi da neko mora uci u neki kompromis. Problem je samo sto tvrdis da ne bi radje neku finu, postenu i normalnu da imas izbor.
Pa sto ti mislis da su sve osobe koje imaju vise partnera susta suprotnost finom, postenom i normalnom?
Sta smatras pod finim, postenim i normalnim zenskom?
Pa kada napravis eksperiment moras prihvatiti rezultat. Dakle nije svaka sto nije dala svakom ko je pitao fina, ali svaka koja je dala svakom ko je pitao ne moze biti takva.
Zasto bi zatvarao oci pred ocitim primjerom odgoja i karaktera?
Necemo sada o meni, govorimo o opcenitim vrijednostima.
Pa kada napravis eksperiment moras prihvatiti rezultat. Dakle nije svaka sto nije dala svakom ko je pitao fina, ali svaka koja je dala svakom ko je pitao ne moze biti takva.
U skladu sa brojkama koje su iznesene na ovoj temi, kako se 1-2 partnera godisnje mogu smatrati "davanjem svakom ko je pitao"? Mlada i privlacna djevojka bi za godinu mogla nakantati desetine partnera da spava sa svim muskarcima koji joj se svide i pitaju.
Ocigledno opste vrijednosti nisu bas tako opste, inace ne bi ni postojala ova diskusija.
U skladu sa brojkama koje su iznesene na ovoj temi, kako se 1-2 partnera godisnje mogu smatrati "davanjem svakom ko je pitao"? Mlada i privlacna djevojka bi za godinu mogla nakantati desetine partnera da spava sa svim muskarcima koji joj se svide i pitaju.
Ocigledno opste vrijednosti nisu bas tako opste, inace ne bi ni postojala ova diskusija.
Naravno da jesu, samo se mnogi prave kako bi upecali radodajke. I kao sto rekoh, mnogi smanje kriterije
Mogu se smatrati lako takvim, a ne vidim zasto bi se cijenkali. Tebi 30 meni 3, sustina razmisljanja je ista. Osim ako ti nemas nikakav broj, ali onda ne vidim zasto navodis desetine.
Treba napomenuti jos jedan razlog zbog koga su zene koje su vise od 1 partnera godisnje radodajke, i kurave i slicno.
Zene im zavide jer zive slobodnije, i rade nesto sto ove druge ne rade.
Sa druge strane, muskarci sebi moraju opravdati sto ih je zapala (pardon, sto su izabrali) djevojku sa kojom vec jesu.
Pa ako vec ne mogu graditi samopouzdanje na necemu drugom, onda nek se barem gradi na "cednosti"(jos nismo culi zasto bi to bio kvalitet), odnosno na distinkciji izmedju vlastite cednosti ispravnosti i tamo nekih manje vrijednih radodajki. Isto kao sto se mali Mujo ponosi necim tako beznacajnim kao sto je patriotizam, npr. cinjenicom da je iz Bosne i sere po onima sto nisu, dok se veliki Mujo ponosi necim konkretnim sto je u zivotu postigao, a u ostalim ljudima radije vidi ono pozitivno nego negativno.
madner wrote:Pa kada napravis eksperiment moras prihvatiti rezultat. Dakle nije svaka sto nije dala svakom ko je pitao fina, ali svaka koja je dala svakom ko je pitao ne moze biti takva.
Al zar ti mislis da zensko ne moze biti u 5-6 veza u kojim da ili cak u vise njih do neke 30-te ili 40-te i to sa regulara momcima?
Malo dalje od naseg provincijalizma sasvim je nebitno s koliko osoba spavate, bitnije je s kime spavate. Zbog hira ili vlastitih zivotnih ambicija mozes da citav jedan zivot podrijedis neobaveznom seksu, sve dok ne odlucis sa sobom da je vrijeme za nesto ozbiljnije. Meni je draza djevojka koja daje i zna sta zeli u svakom momentu, nego ona koja nema pojma sta zeli ma koliko bila fina i postena. Na kraju nemas mehanizam da saznas s koliko se osoba ko istrosio bilo musko ili zensko u pitanju. Prosjecna Svedjanka nije u stanju da ti u najgoroj svadji kaze sve ono sto bi ti rekla jedna prosjecna Bosanka. Zamisli zene koje ne psuju. To su one. Prijatnije su i kulturnije drustvo nego nase djevojke.
Mozete samo osramotiti kada se napije kao i kad se napije bilo koja zena u svijetu. Svaka zivi slobodno poput muskarca, svoj zivot vodi onako kako zeli i u njihovoj sredini ih niko nesmatra radodajkama ako nekome daju. Jedna Svedjanka u nasem drustvu bila okarakterisana kao cura koja se pravi fina.
To sto ti ne vidis vrijednost cednosti ne znaci da ista nije opce prihvacena. Razumijem da mozes nastupati sa tom tezom, ali je u rangu ruznih djevojaka naspram ljepih. Simpaticno, ali totalno deplasirano.
Da ne ulazim u ovaj offtopic za patriotizam, ali opet grijesis i poturas svoje iskriljevena stajalista kao mjerodavna i / ili validna.
madner wrote:Pa kada napravis eksperiment moras prihvatiti rezultat. Dakle nije svaka sto nije dala svakom ko je pitao fina, ali svaka koja je dala svakom ko je pitao ne moze biti takva.
Al zar ti mislis da zensko ne moze biti u 5-6 veza u kojim da ili cak u vise njih do neke 30-te ili 40-te i to sa regulara momcima?
Malo dalje od naseg provincijalizma sasvim je nebitno s koliko osoba spavate, bitnije je s kime spavate. Zbog hira ili vlastitih zivotnih ambicija mozes da citav jedan zivot podrijedis neobaveznom seksu, sve dok ne odlucis sa sobom da je vrijeme za nesto ozbiljnije. Meni je draza djevojka koja daje i zna sta zeli u svakom momentu, nego ona koja nema pojma sta zeli ma koliko bila fina i postena. Na kraju nemas mehanizam da saznas s koliko se osoba ko istrosio bilo musko ili zensko u pitanju. Prosjecna Svedjanka nije u stanju da ti u najgoroj svadji kaze sve ono sto bi ti rekla jedna prosjecna Bosanka. Zamisli zene koje ne psuju. To su one. Prijatnije su i kulturnije drustvo nego nase djevojke.
Mozete samo osramotiti kada se napije kao i kad se napije bilo koja zena u svijetu. Svaka zivi slobodno poput muskarca, svoj zivot vodi onako kako zeli i u njihovoj sredini ih niko nesmatra radodajkama ako nekome daju. Jedna Svedjanka u nasem drustvu bila okarakterisana kao cura koja se pravi fina.
Naravno da moze, ko je sporio da je to nemoguce. Zasto bi ja svoje kriterije prema tome ravnao? O tim oldtimerima ne bih trosio rijeci, govorimo o djevojkama. Upravo zato to jeste bitan kriterij jer govori o odgoju i nacinu razmisljanja. Mozes se ti praviti fin, ali ako imas dosije od 600 strana tesko da jesi. Ovo je dakle ekvivalent.
Ako ti je cilj biti sa Svedjankom, onda samo naprijed, ali zasto to spominjes na ovom topicu? Ne tangira te.
Naravno da jesu, samo se mnogi prave kako bi upecali radodajke. I kao sto rekoh, mnogi smanje kriterije
Mogu se smatrati lako takvim, a ne vidim zasto bi se cijenkali. Tebi 30 meni 3, sustina razmisljanja je ista. Osim ako ti nemas nikakav broj, ali onda ne vidim zasto navodis desetine.
Te norme sasvim sigurno nisu opsteprihvacene, i svuda iste. To covjek shvati cim malo makne iz vlastite zajednice, i boravi po svijetu. Drasticne su razlike cak i od zemlje do zemlje, od oblasti do oblasti. Jos kad se u sve to ukljuci proces globalizacije, tek onda nema govora o nekim generalizacijama.
Pored toga, ne moze se nimfomanija stavljati u isti kos sa normalnom zenskom seksualnoscu.
To sto ti ne vidis vrijednost cednosti ne znaci da ista nije opce prihvacena. Razumijem da mozes nastupati sa tom tezom, ali je u rangu ruznih djevojaka naspram ljepih. Simpaticno, ali totalno deplasirano.
Da ne ulazim u ovaj offtopic za patriotizam, ali opet grijesis i poturas svoje iskriljevena stajalista kao mjerodavna i / ili validna.
Hajde za nas neupućene, malo možda i zaostale, neiskusne i zelene, dočaraj tu univerzalnu i opšteprihvaćenu monetu čednost, pa nam otvori, širom zatvorene oči.
Te norme sasvim sigurno nisu opsteprihvacene, i svuda iste. To covjek shvati cim malo makne iz vlastite zajednice, i boravi po svijetu. Drasticne su razlike cak i od zemlje do zemlje, od oblasti do oblasti. Jos kad se u sve to ukljuci proces globalizacije, tek onda nema govora o nekim generalizacijama.
Pored toga, ne moze se nimfomanija stavljati u isti kos sa normalnom zenskom seksualnoscu.
Na zemlji je trentuno oko 6+ milijardi, od toga samo kod nekih africkih plemena cednost nije vrlina. Kod njih ne postoji koncept svojine zene i braka kao nacina da se isti ozvanici. Dakle imamo hiljade i hiljade godina, razne civilizacije i ta cednost je zajednicka tacka gotovo svima. Dakle kod kojeg si plemena boravio i kako je bilo?
Da li inace argumentiras tako sto nista konkretno ne kazes nego pokusavas biti sto opceniti mozes biti?
Rekoh ti da nema potrebe da se cijenkamo, ali ti bas uporan.
Nevine treba ženit Većina tih cura ga primi u sve rupe osim tamo gdje treba.
Na kraju ..uda se nevina,fina poštena...muž nema potrebu da pita za bivše ljubavnike,on je najbolji, jer je on prvi
Last edited by astrid on 14/07/2011 11:10, edited 1 time in total.
Na zemlji je trentuno oko 6+ milijardi, od toga samo kod nekih africkih plemena cednost nije vrlina. Kod njih ne postoji koncept svojine zene i braka kao nacina da se isti ozvanici. Dakle imamo hiljade i hiljade godina, razne civilizacije i ta cednost je zajednicka tacka gotovo svima. Dakle kod kojeg si plemena boravio i kako je bilo?
Kec iz antopologije, javi se kad spremis gradivo i pripremis neku konkretu portporu svojim tvrdnjama.
Ne moras ici u Afriku, dovoljno je da prosetas centralnom i zapadnom Evropom. Recimo po Ceskoj, blizu je.
Da li inace argumentiras tako sto nista konkretno ne kazes nego pokusavas biti sto opceniti mozes biti?
Je ovo neka autorefleksija il sta? Isto kao da pricas o svojim postovima.
Jel to neki ovdje pokušavaju reći da čednost nije vrlina?
Čednost je bila i ostala vrlina za ljude koji znaju cijeniti prave vrijednosti.
Naravno, ostavljam slobodno da postoje oni koji u nedostatku pravih vrijednosti guraju naprijed pogrešne vrijednosti.