Diskretna veza

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
hadzinicasa

#126 Re: Diskretna veza

Post by hadzinicasa »

babyline wrote:
hadzinicasa wrote:ja uvijek fulim interesantne teme....
nije kasno, jos nismo nista zakljucili :D
sem sto smo definisali pojam produbljivanja vidika
natjeraćeš me da pomislim da se na ovim temama dođe i do zaključaka....
Mistik_

#127 Re: Diskretna veza

Post by Mistik_ »

♥ Julianna ♥ wrote:Pa dobro možda ima i toga, samodokazivanja, vraćanje izgubljene mladosti, kriza godina, ovo ono...ali mislim da su one druge polovine podjednako krive.

@ mistik - razvod jeste bolja varijanta od lošeg braka u svakom slučaju ako je već došlo do toga. ali meni ova potreba da s nekim paralelno održavaš vezu, govori više. Da to nije loš brak, nego da s njom samo akteri ove priče popunjavaju rupe u sistemu koje nisu mogli sa partnerima. Nije fer ni prema kome u tom kvadratu i jest partner sigurica, ali ne bih rekla da nema ljubavi u tom braku. kako bi praktično izgledala ta paralelna priča? ne može se živjeti s nekim, pa ni vezu održavati kakvu god, a da se ne razmijenjuju emocije. Postavljanje ove teme na ovako jednom banalnom mjestu znači da ni sam postavljač nije siguran u svoju odluku, upravo iz neke privrženosti stalnom partneru.
Pa dobro jeste ali pitanje je odakle ta privrzenost stalnom partneru dolazi. Je li to ljubav, zavisnost, navika?

Mozda je i taj njen muz kriv dijelom, mozda je zapostavlja al je red da mu se kaze to a ne da mu se radi iza ledja.
♥ Julianna ♥

#128 Re: Diskretna veza

Post by ♥ Julianna ♥ »

U svakom slučaju, sad nam je konstruktivna diskusija u ćorsokaku, treba nam više ulaznih info-a :roll:
♥ Julianna ♥

#129 Re: Diskretna veza

Post by ♥ Julianna ♥ »

Pa ne znam Baby, čija moralna ocjena? :)
Partnerova, društva, komšiluka, radne sredine...ko je bilo ko od nas da cijeni u čemu će se i zbog čega ljudi pronaći? Meni su u ovom njihovom kvadratu podjednako svi krivi. Ovo dvoje iz jednačine koje bi kao bilo namagarčeno, nije do jučer motalo cigare na Karibima, pa da nisu vidjeli svako moguće udaljavanje partnera koje im se odvijalo pred nosom.A ovo dvoje produbljenih se na nekoj razni našli i uživaju u zabranjenom voću, daju si oduška od svakodnevnih problema. Ko je kriv? Krivi su svi.
Meni je žao djece, ako ih imaju eventualno, još više ako su mala.
Mistik_

#130 Re: Diskretna veza

Post by Mistik_ »

♥ Julianna ♥ wrote:Pa ne znam Baby, čija moralna ocjena? :)
Partnerova, društva, komšiluka, radne sredine...ko je bilo ko od nas da cijeni u čemu će se i zbog čega ljudi pronaći? Meni su u ovom njihovom kvadratu podjednako svi krivi. Ovo dvoje iz jednačine koje bi kao bilo namagarčeno, nije do jučer motalo cigare na Karibima, pa da nisu vidjeli svako moguće udaljavanje partnera koje im se odvijalo pred nosom.A ovo dvoje produbljenih se na nekoj razni našli i uživaju u zabranjenom voću, daju si oduška od svakodnevnih problema. Ko je kriv? Krivi su svi.
Meni je žao djece, ako ih imaju eventualno, još više ako su mala.
:thumbup:
disappointed

#131 Re: Diskretna veza

Post by disappointed »

a šta bi se kroz to proširivanje moglo još vidjeti??? :-)
interesantna fraza, ako ste sad uskih vidika, kakvi bi bili proširenih vidika??? ozbiljno pitam
lady_35

#132 Re: Diskretna veza

Post by lady_35 »

A što ljudi ako je u pitanju ljubav, a ne samo sex kao što većina misli???? Nešto u tim vezama i prije nije štimalo, jer da je sve bilo ok sigurno nijedno od njih ne bi svoju ljubav stavilo na kocku...
lady_35

#133 Re: Diskretna veza

Post by lady_35 »

:-) tada su ljudi u velikom problemu...
slobodni armirach

#134 Re: Diskretna veza

Post by slobodni armirach »

babyline wrote:
lady_35 wrote:A što ljudi ako je u pitanju ljubav, a ne samo sex kao što većina misli???? Nešto u tim vezama i prije nije štimalo, jer da je sve bilo ok sigurno nijedno od njih ne bi svoju ljubav stavilo na kocku...
sta u tom slucaju emotivno produbljuju :?:
sećiju :D
fidoremilienko

#135 Re: Diskretna veza

Post by fidoremilienko »

Ja mislim da je pokretačica u pravu :D Treba mećati vazda, jebeš ljubav. Svakako na kraju ostaneš sam, a i jednom se živi :D
Radar71

#136 Re: Diskretna veza

Post by Radar71 »

Jel to znaci da cu sacuvati brak ako udaram nesto sa strane, ono diskretno? :shock:
fidoremilienko

#137 Re: Diskretna veza

Post by fidoremilienko »

Normala :wink:
strong69

#138 Re: Diskretna veza

Post by strong69 »

Jel´ se postavljac teme javljao vise ovdje? Makar diskretno :D Ja bih volio cuti dokle je stiglo produbljivanje odnosa?
lady_35

#139 Re: Diskretna veza

Post by lady_35 »

strong69 wrote:Jel´ se postavljac teme javljao vise ovdje? Makar diskretno :D Ja bih volio cuti dokle je stiglo produbljivanje odnosa?

samo zbog toga bi volio da se javi??????
a kako da se jadan javi kad ga dobra većina osudjuje :?:
azurna_obala

#140 Re: Diskretna veza

Post by azurna_obala »

E jest jadan...evo baš mi ga je žaooooo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
sandra01

#141 Re: Diskretna veza

Post by sandra01 »

Ajde da mi zakljucimo temu :D
Na lomacu s njima pa nek se prosiriju kol'ko hoce na drugom svijetu :lol:
Case closed!!! :sleep:
Platformas

#142 Re: Diskretna veza

Post by Platformas »

Ja se zalazem za maksimalno kurvanje kako muskog tako i zenskog svijeta, ali sve do braka.

Ako si vec odlucio sa nekim da zivis, niko te nije tjerao, nemoj bit' govno i varat'.
fatamorgana

#143 Re: Diskretna veza

Post by fatamorgana »

Sve dok je diskretno .... :lol:
iz dna duše

#144 Re: Diskretna veza

Post by iz dna duše »

fatamorgana wrote:Sve dok je diskretno .... :lol:

Diskretno je dok je diskretno, a otkrije se kad-tad...eh onda vidi šta ćeš :)
Onda se obično ostane i bez supružnika "kojeg voliš" a samo ga malo varaš, i bez ljubavnika, ljubavnice jer pobjednu glavom bez obzira, neće srkleta i frke.... :run:
Ateista

#145 Re: Diskretna veza

Post by Ateista »

Platformas wrote:Ja se zalazem za maksimalno kurvanje kako muskog tako i zenskog svijeta, ali sve do braka.

Ako si vec odlucio sa nekim da zivis, niko te nije tjerao, nemoj bit' govno i varat'.
Nije bitno jeli brak ili veza, kad god si sa nekim (pri tome ne racunam "veze" za jednu noc :D ) treba imati postovanje prema toj osobi, sta god to da znacilo. Ako druga strana nema nista protiv oderedjenih avantura, bilo da je u pitanju veza ili brak, onda je to ok, ako ima onda to treba posovati ili naci adekvatnog partnera koji je spreman na to, vrlo jednostavno. :D
Ateista

#146 Re: Diskretna veza

Post by Ateista »

Mistik_ wrote: To je vjerovatno nedostatak ljubavi prema trenutnom partneru ali opet strah da se taj partner ne izgubi jer je on vec "siguran". Kazem, razvod je bolja varijanta.
Moze biti, ali i ne mora.

Ima razlicitih ljudi, kao sto ima veoma ljubomornih kojima smeta da im partner progovori sa drugom osobom suprotnog spola i koji su i sami spremni na to, tako ima i onih veoma otvorenih koji ne mogu zamisliti zivot bez tih avanturica koliko god voljeli neku osobu, te koji su spremni prihvatiti i da partner ima takve avanturice ako nisu ozbiljne.

Ne moze se odmah suditi zbog toga da je obavezno ne voli dovoljno iako stoji i ta opcija.
Najbitnije je to da osoba nadje sebi adekvatnog partnera, koji dovoljno otvoren ili dovoljno zatvoren, zavisi ko je kakav.
Zelena Carapa

#147 Re: Diskretna veza

Post by Zelena Carapa »

Ateista wrote: Najbitnije je to da osoba nadje sebi adekvatnog partnera, koji dovoljno otvoren ili dovoljno zatvoren, zavisi ko je kakav.
:thumbup:

Ako njima dvoma/cetveroma odgovara, odgovara i meni. :D

Inace, trudim se ne raditi dragoj osobi ono sto ne zelim da radi on meni. I vrlo je jednostavno i lako zivjeti u ljubavi po tom principu. Naravno ako se obje strane drze istog..I ako su iskreni jedno prema drugom.
fatamorgana

#148 Re: Diskretna veza

Post by fatamorgana »

iz dna duše wrote:

Onda se obično ostane i bez supružnika "kojeg voliš" a samo ga malo varaš, i bez ljubavnika, ljubavnice jer pobjednu glavom bez obzira, neće srkleta i frke.... :run:
A oklen znaš, :wink:
iz dna duše

#149 Re: Diskretna veza

Post by iz dna duše »

fatamorgana wrote:
iz dna duše wrote:

A oklen znaš, :wink:
Ups ;)
fatamorgana

#150 Re: Diskretna veza

Post by fatamorgana »

Zipa, ovde se sve čita, :lol:
Post Reply