Dezert(irati)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote:NAJLUDJE varamo... u mislima... a to se ne moze saznati :D :D :D
te stvari se ne zovu djaba fantazije :D i svi ih imamo :D i to nije varanje :D biti vjeran i u mislima, e to je vec bolesno :lol: :D
otherside

Post by otherside »

Nije bitno flertujem li ili ne. Bitno je da sam svjesna da moj pristanak na flert drugoj strani u procesu flertovanja moze biti zeleno svjetlo za mnogo sta. Ta igra rijeci i dvosmislenost onom drugom moze znaciti poziv ili pristanak.
Htjeli mi to priznati li ne, flert onih koji imaju vezu je oblik samodokazivanja ili potraga za boljim i drugacijim.
U isto vrijeme, to je prastara igra muskarca i zene, igra pokazivanja uzajamnog dopadanja.
otherside

Post by otherside »

Ok. Shvatila :-D
anais_nin

Post by anais_nin »

Beatrice_22 wrote:
otherside wrote:Nije bitno flertujem li ili ne. Bitno je da sam svjesna da moj pristanak na flert drugoj strani u procesu flertovanja moze biti zeleno svjetlo za mnogo sta. Ta igra rijeci i dvosmislenost onom drugom moze znaciti poziv ili pristanak.
Htjeli mi to priznati li ne, flert onih koji imaju vezu je oblik samodokazivanja ili potraga za boljim i drugacijim.
U isto vrijeme, to je prastara igra muskarca i zene, igra pokazivanja uzajamnog dopadanja.
uvijek smo toga svjesni... a zreli ljudi znaju razlikovati bezazleni flert od poziva. flert je za mene nesto bezazleno, a i bila je tema koja govori samo o flertu, na ovom podforumu :wink:
i meni isto tako :lol: :D sumnjam da je moj postar koji je prosle godine otisao u penziju, moje prepucavanje s njim skontao kao poziv na nesto :D ili onaj malac sto radi u granapu, a tek se poceo brijati prosle zime :lol: :D
teachergirl

Post by teachergirl »

Sve je prevara od pogleda ( zna se kakvog) do kreveta!!! Okrutno zar ne! Iskusila na svojoj koži i sad se razvodim!
Čim dođe do prevare u braku to je gotovo, završena priča, nema ljubavi više, kraj i treba se razvoditi!
Razvoda je sve više, katastrofa, ustvari ne treba se ni vjenčavati, to su samo komplikacije kad do razvoda dođe, živite zajedno volite se pa dokle dotle,.....
anais_nin

Post by anais_nin »

teachergirl, zao mi je sto ti se to desilo :roll: ali nije svaki brak takav...i nije svaka prevara znak da je gotovo....jer nismo svi isti...nekad postoje razlozi sto se to desilo, nekad ne, nekad smo u stanju oprostiti ili razumijeti, nekad ne, ali svaka veza i svaka ljubav je prica za sebe :roll: vjerovatno si i pored takvog kraja braka u istom imala i finih momenata :D nakon nekog vremena nadam se da ces uspijeti izbalansirati uspomene i na jedno i na drugo :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

teachergirl wrote:Sve je prevara od pogleda ( zna se kakvog) do kreveta!!! Okrutno zar ne! Iskusila na svojoj koži i sad se razvodim!
Čim dođe do prevare u braku to je gotovo, završena priča, nema ljubavi više, kraj i treba se razvoditi!
Razvoda je sve više, katastrofa, ustvari ne treba se ni vjenčavati, to su samo komplikacije kad do razvoda dođe, živite zajedno volite se pa dokle dotle,.....
eto o tome ja pričam godinu dana a niko ne sluša ili neće da sluša a svi bi neke dubiozne odgovore davali... nekad se fakat ne isplati tipkat ništa ovdje. vječni fenomen ostaje zašto ljudi skontaju neke stvari tek kad pogriješe na njima?
otherside

Post by otherside »

Valjda je to ono nesto uznemiravajuce u ljudskoj prirodi da tudje uvijek izgleda bolje, ljepse, interesantnije.
Rijetki su, zaista rijetki, parovi koji se i poslije godina i godina veze ili zajednickog zivota jos uvijek zaljubljeno gledaju i imaju partnerski odnos u svakom pogledu.
Ja poznajem samo jedan takav par... i tako im zavidim :)
otherside

Post by otherside »

Ma problem je u tome Jordan, sto vecina (bar se nadam) parova ulazi u brak iz ljubavi ili nekih slicnih emocija ali poslije nekog vremena zajednickog zivota dodje do NECEG...
E sad...neko ce to nazvati monotonijom, neko navikom, neko zanemarivanjim od strane partnera, neko gasenjem emocija ili Bog zna sta...
Kazem ti, znam taj jedan par kojima se u ocima cita ljubav i odanost...a skupa su vise od deset godina.
Vjerujem da ima jos takvih endemicnih primjeraka (eto ti imas primjer) ali ja poznajem samo ove i sutra bih odmah potpisala i poklonila koju godinu zivota da imam takav brak.
I u pravu si, vecina ljudi ne ulaze u svoje veze-brakove nego ih uzima kao stanje u kojem se trenutno nalaze...
peanuth

Post by peanuth »

da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.

ali cu vam na kratko opisat to moje neko iskustvo..mozda neekog zainteresuje!?

prije par godina sam bio u toj nekoj situaciji.i posto sam po prirodi veoma znatizeljan,zelio sam i to da isprobam. hajd da ne odugovlacim..trajalo je to par mjeseci,dok nisam uvidio da sam gresku napravio i da sam se za-jebo.

ali po obicaju je-benom je se kasno kajat tako da i dan danas vegetiram pred sobom trazeci nesto sto sam izgubio. :(

tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas :( :(
anais_nin

Post by anais_nin »

peanuth wrote:da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.

prije par godina sam bio u toj nekoj situaciji.i posto sam po prirodi veoma znatizeljan,zelio sam i to da isprobam. hajd da ne odugovlacim..trajalo je to par mjeseci,dok nisam uvidio da sam gresku napravio i da sam se za-jebo.

ali po obicaju je-benom je se kasno kajat tako da i dan danas vegetiram pred sobom trazeci nesto sto sam izgubio. :(

tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas :( :(
eh sad da prepricam da vidim jesmo li dobro razumijeli....probao si prevaru pa ti se razbilo od glavu?
peanuth

Post by peanuth »

ma hajd da se razbilo o glavu,bol bi prosla i glava bi ozdravila :D

al vako bol ostaje,rana na srcu ne moze da zaraste.. :(
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

anais_nin wrote:
peanuth wrote:da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.

eh sad da prepricam da vidim jesmo li dobro razumijeli....probao si prevaru pa ti se razbilo od glavu?
meni se cini da je on probo sa muskarcem....
anais_nin

Post by anais_nin »

peanuth wrote:ma hajd da se razbilo o glavu,bol bi prosla i glava bi ozdravila :D

al vako bol ostaje,rana na srcu ne moze da zaraste.. :(
jesu te to obadvije ostavile? ili si to stavio ovu broj 2, a broj 1 te vise nije htjela? :D nesto ti to zapetljano pises, kako cu ista nauciti hehehe
peanuth

Post by peanuth »

tako nekako..mene prva, a ja drugu poslije tih nekih par mjeseci..

PS:ono je bila neka izreka je-benom je se kasno kajat.... mislim nije me niko hvala bogu i nece nadam se :D
anais_nin

Post by anais_nin »

peanuth wrote:tako nekako..mene prva, a ja drugu poslije tih nekih par mjeseci..

PS:ono je bila neka izreka je-benom je se kasno kajat.... mislim nije me niko hvala bogu i nece nadam se :D
e pa sad nadji neku trecu ali nju nemoj varat i bice sve ok :D
peanuth

Post by peanuth »

ma ima i treca,samo nije to to ...fali nesto....
anais_nin

Post by anais_nin »

peanuth wrote:ma ima i treca,samo nije to to ...fali nesto....
pa onda nije treca....nego ona "u medjuvremenu" :D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

anais_nin wrote:
u medjuvremenu i medjuprostoru...
otherside

Post by otherside »

Salko sto je u vodu skako wrote:
anais_nin wrote:
u medjuvremenu i medjuprostoru...
Sve dok mu ona prva hoda po mislima i vraca mu grizu savjesti svaka slijedeca ce biti samo u medjuvremenu i medjuprostoru....premostavanje.
Savjet: ubij prvu :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

da vam mama kaze :D

na svakoj ljubavnoj vezi treba radit. Isto tako i u braku.
Slicno nesto radimo i sa prijateljstvima...
Za mene su kukavice koje ce linijom manjeg otpora zapoceti novu vezu, kako bi osvjezili ovu koju trenutno imaju.
Mislim, dvoje koji su u fezi ili braku, sami moraju prevazic monotnoju i sta vec... Ako poslije duzeg vremena to nisu u stanju uradit i ako bas vide da to nije to, onda im je bolje da se razidju :)
shin

Post by shin »

Stara i stari igraju remija, covjece, taca... Ma ide im pravo :D
otherside

Post by otherside »

shin wrote:Stara i stari igraju remija, covjece, taca... Ma ide im pravo :D
Biti u braku i voljeti se je prelijepo.
Biti u braku, voljeti se i imati u svom supruzniku najboljeg prijatelja-neprocjenjivo :)
zena21

Post by zena21 »

Dezert(ira) li ovdje iko :oops: :D :D
otherside

Post by otherside »

Slabo, slabo... :D :D
Ovdje ti sa dezertiranja dodjosmo do mrtve monogamije :D
Nego tamo na topicu "Hemija" su potencijalni :D
Post Reply