te stvari se ne zovu djaba fantazijeBeatrice_22 wrote:NAJLUDJE varamo... u mislima... a to se ne moze saznati![]()
![]()
Dezert(irati)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- otherside
Nije bitno flertujem li ili ne. Bitno je da sam svjesna da moj pristanak na flert drugoj strani u procesu flertovanja moze biti zeleno svjetlo za mnogo sta. Ta igra rijeci i dvosmislenost onom drugom moze znaciti poziv ili pristanak.
Htjeli mi to priznati li ne, flert onih koji imaju vezu je oblik samodokazivanja ili potraga za boljim i drugacijim.
U isto vrijeme, to je prastara igra muskarca i zene, igra pokazivanja uzajamnog dopadanja.
Htjeli mi to priznati li ne, flert onih koji imaju vezu je oblik samodokazivanja ili potraga za boljim i drugacijim.
U isto vrijeme, to je prastara igra muskarca i zene, igra pokazivanja uzajamnog dopadanja.
- anais_nin
i meni isto takoBeatrice_22 wrote:uvijek smo toga svjesni... a zreli ljudi znaju razlikovati bezazleni flert od poziva. flert je za mene nesto bezazleno, a i bila je tema koja govori samo o flertu, na ovom podforumuotherside wrote:Nije bitno flertujem li ili ne. Bitno je da sam svjesna da moj pristanak na flert drugoj strani u procesu flertovanja moze biti zeleno svjetlo za mnogo sta. Ta igra rijeci i dvosmislenost onom drugom moze znaciti poziv ili pristanak.
-
teachergirl
Sve je prevara od pogleda ( zna se kakvog) do kreveta!!! Okrutno zar ne! Iskusila na svojoj koži i sad se razvodim!
Čim dođe do prevare u braku to je gotovo, završena priča, nema ljubavi više, kraj i treba se razvoditi!
Razvoda je sve više, katastrofa, ustvari ne treba se ni vjenčavati, to su samo komplikacije kad do razvoda dođe, živite zajedno volite se pa dokle dotle,.....
Čim dođe do prevare u braku to je gotovo, završena priča, nema ljubavi više, kraj i treba se razvoditi!
Razvoda je sve više, katastrofa, ustvari ne treba se ni vjenčavati, to su samo komplikacije kad do razvoda dođe, živite zajedno volite se pa dokle dotle,.....
- anais_nin
teachergirl, zao mi je sto ti se to desilo
ali nije svaki brak takav...i nije svaka prevara znak da je gotovo....jer nismo svi isti...nekad postoje razlozi sto se to desilo, nekad ne, nekad smo u stanju oprostiti ili razumijeti, nekad ne, ali svaka veza i svaka ljubav je prica za sebe
vjerovatno si i pored takvog kraja braka u istom imala i finih momenata
nakon nekog vremena nadam se da ces uspijeti izbalansirati uspomene i na jedno i na drugo 
-
Max.Cherry
eto o tome ja pričam godinu dana a niko ne sluša ili neće da sluša a svi bi neke dubiozne odgovore davali... nekad se fakat ne isplati tipkat ništa ovdje. vječni fenomen ostaje zašto ljudi skontaju neke stvari tek kad pogriješe na njima?teachergirl wrote:Sve je prevara od pogleda ( zna se kakvog) do kreveta!!! Okrutno zar ne! Iskusila na svojoj koži i sad se razvodim!
- otherside
Valjda je to ono nesto uznemiravajuce u ljudskoj prirodi da tudje uvijek izgleda bolje, ljepse, interesantnije.
Rijetki su, zaista rijetki, parovi koji se i poslije godina i godina veze ili zajednickog zivota jos uvijek zaljubljeno gledaju i imaju partnerski odnos u svakom pogledu.
Ja poznajem samo jedan takav par... i tako im zavidim
Rijetki su, zaista rijetki, parovi koji se i poslije godina i godina veze ili zajednickog zivota jos uvijek zaljubljeno gledaju i imaju partnerski odnos u svakom pogledu.
Ja poznajem samo jedan takav par... i tako im zavidim
- otherside
Ma problem je u tome Jordan, sto vecina (bar se nadam) parova ulazi u brak iz ljubavi ili nekih slicnih emocija ali poslije nekog vremena zajednickog zivota dodje do NECEG...
E sad...neko ce to nazvati monotonijom, neko navikom, neko zanemarivanjim od strane partnera, neko gasenjem emocija ili Bog zna sta...
Kazem ti, znam taj jedan par kojima se u ocima cita ljubav i odanost...a skupa su vise od deset godina.
Vjerujem da ima jos takvih endemicnih primjeraka (eto ti imas primjer) ali ja poznajem samo ove i sutra bih odmah potpisala i poklonila koju godinu zivota da imam takav brak.
I u pravu si, vecina ljudi ne ulaze u svoje veze-brakove nego ih uzima kao stanje u kojem se trenutno nalaze...
E sad...neko ce to nazvati monotonijom, neko navikom, neko zanemarivanjim od strane partnera, neko gasenjem emocija ili Bog zna sta...
Kazem ti, znam taj jedan par kojima se u ocima cita ljubav i odanost...a skupa su vise od deset godina.
Vjerujem da ima jos takvih endemicnih primjeraka (eto ti imas primjer) ali ja poznajem samo ove i sutra bih odmah potpisala i poklonila koju godinu zivota da imam takav brak.
I u pravu si, vecina ljudi ne ulaze u svoje veze-brakove nego ih uzima kao stanje u kojem se trenutno nalaze...
-
peanuth
da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.
ali cu vam na kratko opisat to moje neko iskustvo..mozda neekog zainteresuje!?
prije par godina sam bio u toj nekoj situaciji.i posto sam po prirodi veoma znatizeljan,zelio sam i to da isprobam. hajd da ne odugovlacim..trajalo je to par mjeseci,dok nisam uvidio da sam gresku napravio i da sam se za-jebo.
ali po obicaju je-benom je se kasno kajat tako da i dan danas vegetiram pred sobom trazeci nesto sto sam izgubio.
tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas

prije par godina sam bio u toj nekoj situaciji.i posto sam po prirodi veoma znatizeljan,zelio sam i to da isprobam. hajd da ne odugovlacim..trajalo je to par mjeseci,dok nisam uvidio da sam gresku napravio i da sam se za-jebo.
ali po obicaju je-benom je se kasno kajat tako da i dan danas vegetiram pred sobom trazeci nesto sto sam izgubio.
tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas
- anais_nin
eh sad da prepricam da vidim jesmo li dobro razumijeli....probao si prevaru pa ti se razbilo od glavu?peanuth wrote:da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.
tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas![]()
- Salko sto je u vodu skako
meni se cini da je on probo sa muskarcem....anais_nin wrote:eh sad da prepricam da vidim jesmo li dobro razumijeli....probao si prevaru pa ti se razbilo od glavu?peanuth wrote:da prostite..mrsko mi bilo da citam sve te postove.
tako kad dodjete u tu situaciju..vjeruj te mi nemoj te tako nesto radit..bolje po vas![]()
- anais_nin
jesu te to obadvije ostavile? ili si to stavio ovu broj 2, a broj 1 te vise nije htjela?peanuth wrote:ma hajd da se razbilo o glavu,bol bi prosla i glava bi ozdravila![]()
al vako bol ostaje,rana na srcu ne moze da zaraste..
- anais_nin
e pa sad nadji neku trecu ali nju nemoj varat i bice sve okpeanuth wrote:tako nekako..mene prva, a ja drugu poslije tih nekih par mjeseci..
PS:ono je bila neka izreka je-benom je se kasno kajat.... mislim nije me niko hvala bogu i nece nadam se
- Salko sto je u vodu skako
u medjuvremenu i medjuprostoru...anais_nin wrote:pa onda nije treca....nego ona "u medjuvremenu"peanuth wrote:ma ima i treca,samo nije to to ...fali nesto....
- otherside
Sve dok mu ona prva hoda po mislima i vraca mu grizu savjesti svaka slijedeca ce biti samo u medjuvremenu i medjuprostoru....premostavanje.Salko sto je u vodu skako wrote:u medjuvremenu i medjuprostoru...anais_nin wrote:pa onda nije treca....nego ona "u medjuvremenu"peanuth wrote:ma ima i treca,samo nije to to ...fali nesto....
Savjet: ubij prvu
-
mamica papucarka
da vam mama kaze
na svakoj ljubavnoj vezi treba radit. Isto tako i u braku.
Slicno nesto radimo i sa prijateljstvima...
Za mene su kukavice koje ce linijom manjeg otpora zapoceti novu vezu, kako bi osvjezili ovu koju trenutno imaju.
Mislim, dvoje koji su u fezi ili braku, sami moraju prevazic monotnoju i sta vec... Ako poslije duzeg vremena to nisu u stanju uradit i ako bas vide da to nije to, onda im je bolje da se razidju
na svakoj ljubavnoj vezi treba radit. Isto tako i u braku.
Slicno nesto radimo i sa prijateljstvima...
Za mene su kukavice koje ce linijom manjeg otpora zapoceti novu vezu, kako bi osvjezili ovu koju trenutno imaju.
Mislim, dvoje koji su u fezi ili braku, sami moraju prevazic monotnoju i sta vec... Ako poslije duzeg vremena to nisu u stanju uradit i ako bas vide da to nije to, onda im je bolje da se razidju