Dezert(irati)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

otherside

#1 Dezert(irati)

Post by otherside »

Skoro svaka duza veza a narocito brak dodju u fazu kada se cini da je ljubav presla u monotoniju, seks u rutinu a romantika je nesto cega se oboje rado sjecaju...
Prevariti ili ne? Da li u ovakvim slucajevima treca osoba moze biti "lijek" za osvjezenje veze? Ili bi jedna prevara bila samo pocetak kraja?
S ovim u vezi... mislite li da su ljudi po svom genetskom kodu promiskuitetni ili je to individualna karakteristika?
Molim dezurne moraliste da me popuste jer je pitanje cisto hipotetickog karaktera.
zvijerka

Post by zvijerka »

ja bi uzeo "lijek" i ucinio pocetak kraja izvjesnim... :D :D a posto je kraj izvjestan treba se preventivno lijecit... :D
otherside

Post by otherside »

zvijerka wrote:ja bi uzeo "lijek" i ucinio pocetak kraja izvjesnim... :D :D a posto je kraj izvjestan treba se preventivno lijecit... :D
Ne vjerujem da leptirici u stomaku masu krilima duze od 2-3 mjeseca. Poslije toga dolazi ljubav ili kraj (tako kazu stariji :D )
Eh... svi hoce da stalno budu vlasnici trbusnih leptirica... neki poslije tolikog leprsanja dobiju gadjenje :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

mislim da nismo po prirodi ni ovakvi ni onakvi, jednostavno smo ljudi, a ljudi grijese, nisu savrseni...e sad sta je kome prirodno stanje u vezi zavisi od mnostva stvari...od onoga sto smo naucili gledajuci starce i okolinu, od onog sto smo naucili u prethodnim vezama, od toga sta ta osoba smatra ispravnim i normalnim :roll:

meni licno zdrava ljubavna veza podrazumijeva monogamiju :roll: e sad svi znaju kad su ljudi malo duze zajedno da zna zaskripiti...ne znam sta rade oni koji su decenijama zajedno, da li stvarno preskoce ogradu u tudju bastu da "osvjeze" vezu, ali po nekoj mojoj logici ne znam kako bi to moglo osvjeziti vezu...

kad stvari postanu previse monotone i rutinske najlakse je dici ruke od svega, okrenuti ledja, kresnut nekog drugog :roll: ali uz malo maste, malo truda, nije nemoguce obnoviti onaj pocetni zar :D kad ima obostrane zelje sve se moze :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

nikad mi to nije bilo jasno kako treća osoba ta trane može osvježiti vezu nekih dvoje :D :?
bug

Post by bug »

rek'o je da ga dezurne :D moraliste popuste :D
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote: Ne vjerujem da leptirici u stomaku masu krilima duze od 2-3 mjeseca. Poslije toga dolazi ljubav ili kraj (tako kazu stariji :D )
Eh... svi hoce da stalno budu vlasnici trbusnih leptirica... neki poslije tolikog leprsanja dobiju gadjenje :D :D
ne znam da leptirici imaju vremenski rok trajanja :roll: sve zavisi od veze do veze...ja sam bila u vezi 5 godina, leptirici su odlazili i dolazi u raznoraznim fazama te veze, sto ne znaci da su periodi izmedju toga bili dosadni ili monotoni mada je bilo i tih faza uljuljanosti :D momenti kad zaljubljenost preraste u ljubav su cesto puno ljepsi od samih leptirica :D ja mislim da ono sto najvise ljudi nedostaje je kolicina i intenzitet seksualnih aktivnosti sa pocetka veze, a ne sami leptirici :lol: :D
otherside

Post by otherside »

I meni licno zdrava ljubavna veza podrazumijeva monogamiju.
Ali da li je to stvarno moguce kad su ljudi godinama zajedno i u danasnjem vaktu? Znam da ovdje niko ne moze dati odgovor na ovakvo pitanje ali me interesuje misljenje...
otherside

Post by otherside »

anais_nin wrote:
otherside wrote: Ne vjerujem da leptirici u stomaku masu krilima duze od 2-3 mjeseca. Poslije toga dolazi ljubav ili kraj (tako kazu stariji :D )
ne znam da leptirici imaju vremenski rok trajanja :roll: sve zavisi od veze do veze...ja sam bila u vezi 5 godina, leptirici su odlazili i dolazi u raznoraznim fazama te veze, sto ne znaci da su periodi izmedju toga bili dosadni ili monotoni mada je bilo i tih faza uljuljanosti :D momenti kad zaljubljenost preraste u ljubav su cesto puno ljepsi od samih leptirica :D ja mislim da ono sto najvise ljudi nedostaje je kolicina i intenzitet seksualnih aktivnosti sa pocetka veze, a ne sami leptirici :lol: :D
Vjerovatno bas taj nedostatak pocetnog kvantiteta i kvaliteta seksa tjeraju u dezertiranje :D :D
Bice da je cika Freud bio u pravu...sve se vrti oko seksa :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote:I meni licno zdrava ljubavna veza podrazumijeva monogamiju.
Ali da li je to stvarno moguce kad su ljudi godinama zajedno i u danasnjem vaktu? Znam da ovdje niko ne moze dati odgovor na ovakvo pitanje ali me interesuje misljenje...
nekim ljudima zdrava ljubavna veza podrazumijeva povremene ili ceste izlete :roll: ili otvorenu liberalnost...znam jedan brak koji vec godinama tako uspjesno frcera...obadvoje mogu imati izlete van braka, i to im je ok, imaju neka svoja pravila...to je meni skroz ok kad je sporazumno i obadvije osobe zele tako :D hinjski mi je kad jedna osoba munta drugu da su u monogamnoj vezi a ovamo sa strane... :roll: e tu ne znam kako to moze frcerati kad je sve prepuno lazi :roll: jos mi je cudnije kad ona druga osoba sumnja ili vjerovatno zna ali se pravi mahnita... :oops: ja znam da ja ne bih mogla da je ne znam kakva "ljubav", izludila bih lagano zbog toga :roll:

a za ovo tvoje pitanje iskreno mislim da jeste moguce...ali zavisi kakvu osobu i kakvu vezu izaberes za "do kraja zivota"....znam dosta ljudi koji se vjencaju ili upuste u vezu koja je Ok ali nije bas ONO sto su sanjali, i onda vremenom nezadovoljstvo pocne izlaziti na povrsinu... :roll: onda pogledam ljude koji su stariji od mojih staraca i koji su u braku vec decenijama i koji jos uvijek imaju njeznosti i ljubavi jedno prema drugom puno vise nego neki ljudi koji su se tek poceli zabavljati :D i barem koliko tvrde uvijek su bili vjerni jedno drugom :D tako da barem izgleda da je moguce :D
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

bas............ :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

otherside wrote: Vjerovatno bas taj nedostatak pocetnog kvantiteta i kvaliteta seksa tjeraju u dezertiranje :D :D
Bice da je cika Freud bio u pravu...sve se vrti oko seksa :D :D
ma taj pocetak ima neke veze i sa biologijom i hemijom :D nije bas prirodno stanje :D to je ona faza kad ti je seks vazniji od svega :D nemoguce je da to opstane do te mjere :D ali da se poraditi na tome :D ima nacina :lol: :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

MRAVOJED wrote:nikad mi to nije bilo jasno kako treća osoba ta trane može osvježiti vezu nekih dvoje :D :?
e mravu, zaljubicu se (opet :D i ponovo i iznova )
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Stani ba Jordan ne mozes tako generalizovati ljude. Ima ljudi kojima to odgovara i koji se tako ponasaju dogovorno, kako spomenu anais_nin (hehe kako dobar nick za ovu temu :D ). Nije u pitanju 'treca osoba' kao kakav pomocni tockic na biciklu vec neko ko je spreman kao i ovo dvoje upustati se u privremene/povremene/klix seksualne veze/avanture. Ovako nesto ne bi trebalo da postoji u braku za samo jednu osobu ili pogotovo nesto sto se taji, to se moze desiti samo ako su obje osobe spremne na to i ako obje to upraznjavaju. Ja iskreno nisam (jos?) takav da bi prihvatio takvu vezu, ali me uopste ne bi cudilo da ako ostanem u nekoj duzoj vezi da dodjemo u takvu neku fazu, u kojoj bi se eventualne avanture desile iskljucivo medjusobnim dogovorom (svingerluk - majka :D). Medjutim ja to necu znati dok u takvu fazu ne dodjem, isto kao sto vecina vas to ne zna jer ste i vi kao i ja daleko od neke dugorocne veze/braka.

Ali prije svega - sve zavisi od toga koliko ste iskreni prema svom partneru i sto je jos bitnije koliko ste iskreni prema samom sebi. ;)
otherside

Post by otherside »

Anais, kazes:...kad ljudi shvate da to nije ono sto su zeljeli...
Mislim da bas u ovom grmu lezi zec :D ili bjese seks :D :D
Moze li se dobiti sve sto zelimo? Naravno da ne moze...zivot je prepun kompromisa i razocarenja, nazalost...
Vecina nas pokusava "modelirati" partnera prema vlastitim mastarijama (zene) i potrebama (muskarci) :D :D
A onda se desi da se neki ne daju modelirati... I eto belaja...
Vise to nije to... ode sreca u nepovrat :D :D
Jesmo li sve vise egoisti ili su u pitanju sihiri? Dr Tegoba, pomozite...
:D :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Samo je u pitanju seks, nista vise. Bar za mene.
Sve ostalo samo moze biti bolje s vremenom, ne gore.
mala-i

Post by mala-i »

da,dogovor i slični pogledi na svijet kad je u pitanju poimanje jedne veze su primarni.u vezi sam više od dvije godine i normalno mi je da naš odnos doživljava uspone i padove,pogotovo zato što je veza na daljinu i što smo rastrgani ni manje ni više između 4 grada-ja živim u jednom on u drugom,on studira u trećem ja u četvrtom.kad sam bila slobodna uvijek sam smiješnim doživljavala one priče tipa oživjeti romantiku.sad mi više nisu baš smiješne,više tužne.tipa.
iskreno,najviše bih se uplašila kad bi nam se pogoršao seksualni život.ali,opet mislim da je tu monotoniju najlakše ispraviti i da nam treća osoba apsolutno nije potrebna.
i da,sad mi padoše na pamet one priče tipa:tek kad sam ga prevarila/o shvatila/O sam koga imam pored sebe.ako nisi u svakom momentu svjestan/a koga imaš pored sebe tu onda nešto ne štima...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Jordan26 wrote: ali sex sa bilo kim drugim osim bracnim drugom je prevara, pa makar bracni drug znao za to.
Ma nije.
anais_nin

Post by anais_nin »

Jordan26 wrote: Ako kao sto kazes hoces biti iskren prema bracnom drugi i samom sebi...onda trebas razmisliti o svojoj vezi i ako to nije to...furaj dalje :)
ja mislim da je ovaj dio najtezi za vecinu ljudi...u teoriji svi kazemo da bismo radije bili sami nego u osrednjoj vezi ili u vezi u kojoj nismo potpuno sretni, a ipak nas jako puno ostaje u takvim vezama...razloga ima milion, neki ostaju zbog seksa, nekima ne valja zbog seksa, neki ostaju da ne bi bili usamljeni, neki jer su navikli na vezu, neki jer misle da nece naci nista bolje itd itd :roll:

meni je licno veoma interesantna pojava osoba koje ne samo da prevare partnera nego se zaljube u drugu osobu... i onda dugo vremena furaju na obe strane dok se negdje ne prelomi...prva veza obicno zbog necega ne frcera, druga im se vise svidja ali opet nemaju muda da raskinu onu prvu dok se ne raspadne sama... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Jordan26 wrote:Izvini ali jest, ako vec volis nekoga onda ti je ta osoba dovoljna. Ako vec imas potrebu da trazis nesto drugo to je prevara i sebe i partnera. :)
ma to ti je sve kako kome :D znam jednog lika koji je godinama u vezi s curom koju "voli" na svoj nacin...ali voli i mnoge druge zene...tako da redovno upraznjava vannastavne aktivnosti...ona ili zna ili sumnja jer mislim da je cak bio i uhvacen nekad ranije :D ti njega kad cujes da prica o zenama, ma to je poezija :lol: :D licno mislim da nije nikad bio zaljubljen, jer nikad nije zelio samo jednu vise nego bilo koju drugu, ali haj ti to njemu objasni :D e sad ko je tu "kriv"? :D
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Treca osoba... infidelizam... nemoral... tri rijeci za istu stvar... to nikada ne moze biti lijek niti bi neko trebao misliti da moze. Ako vec postoji treca osoba, onda treba zavrsiti sa drugom.

Ali opet, to je samo moje skromno misljenje, i misljenje ogromne manjine, na zalost, ovog foruma.
anais_nin

Post by anais_nin »

Max.Cherry wrote:Treca osoba... infidelizam... nemoral... tri rijeci za istu stvar... to nikada ne moze biti lijek niti bi neko trebao misliti da moze. Ako vec postoji treca osoba, onda treba zavrsiti sa drugom.
meni se cini da u praksi jako mali broj ljudi ovo radi...vec spomenuh da mi je to fascinantan fenomen...posebno jer obicno osoba tri u toj jednacini zna za konkurenciju ali ipak ostaje u tom odnosu...svak donosi odluke za sebe, daleko od toga da osudjujem nekoga zbog nacina na koji zivi svoj zivot, ali i nekako mogu razumijeti izlet za jednu noc pa se vratis svom partneru...ali sta je s onima koji dugorocno sjede na dvije stolice, zar to nije iscrpljujuce? :roll: i takodje mi je interesantno primjetiti da u situacijama koje sam vidjela zadnjih par godina gdje je aranzman ON vec u nekoj dugogodisnjoj vezi (znaci ne brak), upozna NJU broj 2, ali nikako da raskrsti sa NJOM broj 1 :roll: u vecini situacija ONA broj 2 je cekala, veza broj 1 bi se raspala sama od sebe (nema ono ON ostavio curu, nego obicno posvadjaju se i eto vise se ne nazovu), a on bio ozenio djevojku broj 2 :roll: cudno...
maccarona

#23 Re: Dezert(irati)

Post by maccarona »

otherside wrote:Skoro svaka duza veza a narocito brak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: dodju u fazu kada se cini da je ljubav presla u monotoniju, seks u rutinu a romantika je nesto cega se oboje rado sjecaju...
Prevariti ili ne? Da li u ovakvim slucajevima treca osoba moze biti "lijek" za osvjezenje veze? Ili bi jedna prevara bila samo pocetak kraja?
S ovim u vezi... mislite li da su ljudi po svom genetskom kodu promiskuitetni ili je to individualna karakteristika?
Molim dezurne moraliste da me popuste jer je pitanje cisto hipotetickog karaktera.

skoro :oops: je jedna jaka rijec :oops:
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

anais_nin wrote:i takodje mi je interesantno primjetiti da u situacijama koje sam vidjela zadnjih par godina gdje je aranzman ON vec u nekoj dugogodisnjoj vezi (znaci ne brak), upozna NJU broj 2, ali nikako da raskrsti sa NJOM broj 1 :roll: u vecini situacija ONA broj 2 je cekala, veza broj 1 bi se raspala sama od sebe (nema ono ON ostavio curu, nego obicno posvadjaju se i eto vise se ne nazovu), a on bio ozenio djevojku broj 2 :roll: cudno...
joj u tebe poslovica/umotvorina u tekstu... :D

strpljen spa¹en...
strpljena udata/nogirana...
bolje golub u mahali nego golub u kuci... :D:D:D
svako zlo za ne¹to dobro...
ne zna da li bi pi¹kio ili kakio...
moguæe je voljeti vi¹e ¾ena...
puca zbog povoda a ne zbog razloga...

i sl... jutro hanais :)
ibrik

Post by ibrik »

Svatko ima pravo na svoje misljenje, ali ja ne mogu shvatiti postojanje te neke trece osobe...normalno je da u vezi postoje usponi i padovi i to smo svi manje-vise iskusili, ali ako vrijeme te faze pada zelje za sexom, pomanjkanja zelje za partnerom potraje melo duze ja mislim da je tu vrijeme za razlaz i da ne "treca", nego deset "trecih" osoba tu ne moze pomoci...i ne znam sto sve pokusavate svesti na sex...nemojte me pogresno shvatiti ja izuzetno uzivam u sexu :D :-D i nastojim svo svoje slobodno vrijeme posvetiti takvim ili slicnim aktivnostima :D :D ali nije sve samo u tome...ako izmedju partnera postoji ljubav, privalcnost, strast, razumjevanje, sloga, na kraju i prijateljstvo koje je izuzetno bitno u vezi sex dolazi sam po sebi i nije ga problem uljepsati, promijeniti, uzburkati...samo pustite masti na volju...
Post Reply