Ja ovo sto znam parova sve se na faksu spetljalo.Ramzess Veliki wrote:Ma odakle ti to ... na mom faksu se troje vjencalo od sve generacije. To je jedva 3%. Istina ... na gradjevini su djevojke najcesce licile na muske poslovodje ... da nije bilo arhitekture slabo bi se nagledali lijepih djevojaka.zipoo wrote:Pa 70% obrazovanih upozna partnera na fakultetu![]()
Ali ja sam i tako u onih 5% koji upoznaju mnogo partnerica tokom studija, raznih smjerova.
Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zipoo
#276 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
- Ramzess Veliki
#277 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Zenice prvu koja im dade ...Tomahawk11 wrote:Biće od njih fini papučari
- CPT
#278 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Radim u 99% zenskom kolektivu, ona predstavlja bar 90%Ramzess Veliki wrote:Upravo one predstavljaju manjinu. Mozda predstavljaju vecinu na drustvenim mrezama, ali to je apsolutna manjina u odnosu na zensku populaciju.CPT wrote:Nista nije 100%. Ne predstavljaju ni one druge SVE zene na svijetu ali sigurno predstavlja ogroman dio tj. vecinu. Ona nije ni blizu najgorih, u mladjim danima je bila cak "normalna".
I tih nekoliko cije se slike vrte po netu stvarno ne mozemo komentarisati kao prosjek.
- superiska
#279 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje
Uglavnom sam više zarađivala. Ako bi neko dobio povišicu, doživljavali bi kao zajednički uspjeh. Nikad nisam sebe smatrala kao nekog više vrijednim u odnosu na partnera jer zarađujem više ili ne daj Bože razvila osjećaj nepoštovanja zbog toga. Glupost.
Uglavnom sam više zarađivala. Ako bi neko dobio povišicu, doživljavali bi kao zajednički uspjeh. Nikad nisam sebe smatrala kao nekog više vrijednim u odnosu na partnera jer zarađujem više ili ne daj Bože razvila osjećaj nepoštovanja zbog toga. Glupost.
- Ramzess Veliki
#280 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Jesu ih zenske smotale ...zipoo wrote:Ja ovo sto znam parova sve se na faksu spetljalo.Ramzess Veliki wrote:Ma odakle ti to ... na mom faksu se troje vjencalo od sve generacije. To je jedva 3%. Istina ... na gradjevini su djevojke najcesce licile na muske poslovodje ... da nije bilo arhitekture slabo bi se nagledali lijepih djevojaka.zipoo wrote:Pa 70% obrazovanih upozna partnera na fakultetu![]()
Ali ja sam i tako u onih 5% koji upoznaju mnogo partnerica tokom studija, raznih smjerova.
Pa gdje ce iz svoje generacije da se zene, za to se pokupi mlado pile.
- beni-bu-man
#281 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Aferimsuperiska wrote:Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#282 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
ovo je tema gdje oni koji su imali sreće ili znanja da odaberu te rijetke cure kojima to nije bitno mada je i to relativno ( svakom nešto fali prcat će te ne znog toga nego nečeg drugog a u podsvjesti tvoje slabije školovanje i plaća)
natežu se s onima koji govore iz svoga iskustva ili okolice
osobno ne znam nijedan bračni par gdje jedno ima manje škole a da je muško i da to nekako ne kompenzira
većina muškaraca više zarađuje i oženili su i nezaposlene žene
dok s druge strane nema takvih primjera
postoje žene koje više zarađujumali s istim faksom ko muž i to su kod inženjera nijanse... znač neki program...plata veća za 500 ili se ubaciš u jaču državnu firmu a ista pozicija faktički plaća vaće 300
natežu se s onima koji govore iz svoga iskustva ili okolice
osobno ne znam nijedan bračni par gdje jedno ima manje škole a da je muško i da to nekako ne kompenzira
većina muškaraca više zarađuje i oženili su i nezaposlene žene
dok s druge strane nema takvih primjera
postoje žene koje više zarađujumali s istim faksom ko muž i to su kod inženjera nijanse... znač neki program...plata veća za 500 ili se ubaciš u jaču državnu firmu a ista pozicija faktički plaća vaće 300
- Truba
#283 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
hvalite me usta mojasuperiska wrote:Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje![]()
ili on ima 1800 a ona 2100 to je OK to može i to je super... s perspektivom mijenjanja firmi u istom sektoru tojest struci... neke struke to ne trpe...i te struke nisu poželjne za udavače
ajd da on ima 700 a ona 1050
to ne
-
zipoo
#284 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Ma odakle ti to ... na mom faksu se troje vjencalo od sve generacije. To je jedva 3%. Istina ... na gradjevini su djevojke najcesce licile na muske poslovodje ... da nije bilo arhitekture slabo bi se nagledali lijepih djevojaka.Ramzess Veliki wrote:[qote="zipoo"][qote="Ramzess Veliki"][uote="zipoo"]Pa 70% obrazovanih upozna partnera na fakultetu
Ja ovo sto znam parova sve se na faksu spetljalo.[/qute]
Jesu ih zenske smotale ...
Pa gdje ce iz svoje generacije da se zene, za to se pokupi mlado pile.
Sta znam, valjda se zaljubili
- Truba
#285 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
jedna mi je cura dok je bila studentica prigovarala što radim 10 godina u istoj poluraspadnutoj firmi, ima štelu ovdje ima ondje da me ubaci
sada već radim 17 godina
ona radila i studirala super
čuvala djecu..
kad je završila faks eno je radi slučajno u sestrinskoj firmi već 8. godinu zacementirala se
plaće su u 100 marki i obje su firme s vana polupropale
sada već radim 17 godina
ona radila i studirala super
čuvala djecu..
kad je završila faks eno je radi slučajno u sestrinskoj firmi već 8. godinu zacementirala se
plaće su u 100 marki i obje su firme s vana polupropale
- Ramzess Veliki
#286 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Te starije su inace vrlo dobar izvor savjeta. Matore, isfrustrirane borama i objesenim guzicama savjetuju naivne djevojke kako da sebi sjebu zivot do kraja. To je kao i kad udata zena sa divnim brakom i krasnom djecom pocne da se druzi sa starom kurvom koju je svako imao a niko ne zeli za sebe, pa joj ova pocne davati savjete i navrati da napusti porodicu i djecu kako bi napokon pronasla sebe. Sve su to savjeti iz mrznje. U prvom slucaju babe mrze mladost i mogucnost da one budu sretne, u drugom kurvetina mrzi majku sretne djece jer ona to ne moze biti.CPT wrote:Radim u 99% zenskom kolektivu, ona predstavlja bar 90%od toga vecina direktno prizna sta trazi, one druge medju redovima. Trazi se pozicija ili novac (optimalno je oboje).... Sve ostalo je ubleha. Kad slusam price kako ove starije savjetuju mladje povraca mi se...
- superiska
#287 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
E vidiš šta ti smatraš hvaljenjemBlack swan wrote:hvalite me usta mojasuperiska wrote:Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje![]()
-
zipoo
#288 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Sto se mene tice ako moze kako da ja nikako ne radim meni bi to super bilo, a vi picajzle filozofirajte
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#289 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Došla dvojica kolega prije nekog vremena u firmu, zeleni još i tu negdje ja se oženim, zajebaju oni, kao oni momci još, u 12 naveče driftaju na Skenderiji, neće njih niko zajebati....prođe godina, obojica se ušutili....negdje bio dernek i obojicu ih zajebaleRamzess Veliki wrote:Zenice prvu koja im dade ...Tomahawk11 wrote:Biće od njih fini papučari
Malo je reći papučari, ne smiju u wc bez ženinog odobrenja
Sad trebamo u oktobru 4 dana otići s firmom da se malo ispušemo, ne može, djeca još mala....prije bio papak svako ko ne ide, prvi se u redu bilo kad treba ići
- beni-bu-man
#290 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
takih je 90% na forumuTomahawk11 wrote:Došla dvojica kolega prije nekog vremena u firmu, zeleni još i tu negdje ja se oženim, zajebaju oni, kao oni momci još, u 12 naveče driftaju na Skenderiji, neće njih niko zajebati....prođe godina, obojica se ušutili....negdje bio dernek i obojicu ih zajebaleRamzess Veliki wrote:Zenice prvu koja im dade ...Tomahawk11 wrote:Biće od njih fini papučari![]()
![]()
Malo je reći papučari, ne smiju u wc bez ženinog odobrenja![]()
Sad trebamo u oktobru 4 dana otići s firmom da se malo ispušemo, ne može, djeca još mala....prije bio papak svako ko ne ide, prvi se u redu bilo kad treba ići![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#291 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Ma jok, treba zid udariti između, sve podijeliti, ko istočno i zapadno Sarajevobeni-bu-man wrote:Aferimsuperiska wrote:Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje![]()
Ovima kojim smeta, fino hanumu nek posade kući.
-
zipoo
- Ramzess Veliki
#293 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
zipoo wrote:Sto se mene tice ako moze kako da ja nikako ne radim meni bi to super bilo, a vi picajzle filozofirajte
Pricao mi jaran za svog rodjaka ... u Holandiji ozenio nasu djevojku, ona vrijedna svaki dan na posao s posla, kuhaj spremaj, sve oko njega skakuce, ugadja mu, a ovaj nehljeb focak, samo premjesta dupe po kaucu, nece posla nikakvog, daljinski u ruku, pivu i lagano. Dodje joj njena majka, zena ljuta na zeta ali zet nece kile. Prigovrala joj sta ce ti ovaj neradnik, a mlada samo kaze "Majko ja ga volim" I zavrsi pricu. Jednom majka rijesila da malo prekopa po njenim ladicama, da nesto vise sazna o situaciji ... I nadje! Mlada usla u sobu, kad tamo stara majka stoji i gleda u sliku golog zeta sto ga je mlada slikala ... I gleda sa
Materi se sve samo kazalo ...
Zato ovi sa malim kitama moraju da imaju vece plate. Sve je do velicine.
- beni-bu-man
#294 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
da podebljamRamzess Veliki wrote:zipoo wrote:Sto se mene tice ako moze kako da ja nikako ne radim meni bi to super bilo, a vi picajzle filozofirajte![]()
Pricao mi jaran za svog rodjaka ... u Holandiji ozenio nasu djevojku, ona vrijedna svaki dan na posao s posla, kuhaj spremaj, sve oko njega skakuce, ugadja mu, a ovaj nehljeb focak, samo premjesta dupe po kaucu, nece posla nikakvog, daljinski u ruku, pivu i lagano. Dodje joj njena majka, zena ljuta na zeta ali zet nece kile. Prigovrala joj sta ce ti ovaj neradnik, a mlada samo kaze "Majko ja ga volim" I zavrsi pricu. Jednom majka rijesila da malo prekopa po njenim ladicama, da nesto vise sazna o situaciji ... I nadje! Mlada usla u sobu, kad tamo stara majka stoji i gleda u sliku golog zeta sto ga je mlada slikala ... I gleda saocima : "Sceri draga ... pa u zeta k'o u konja!!!"
Materi se sve samo kazalo ...![]()
-
zipoo
#295 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Ti si ono inzinjer?Ramzess Veliki wrote:zipoo wrote:Sto se mene tice ako moze kako da ja nikako ne radim meni bi to super bilo, a vi picajzle filozofirajte![]()
Pricao mi jaran za svog rodjaka ... u Holandiji ozenio nasu djevojku, ona vrijedna svaki dan na posao s posla, kuhaj spremaj, sve oko njega skakuce, ugadja mu, a ovaj nehljeb focak, samo premjesta dupe po kaucu, nece posla nikakvog, daljinski u ruku, pivu i lagano. Dodje joj njena majka, zena ljuta na zeta ali zet nece kile. Prigovrala joj sta ce ti ovaj neradnik, a mlada samo kaze "Majko ja ga volim" I zavrsi pricu. Jednom majka rijesila da malo prekopa po njenim ladicama, da nesto vise sazna o situaciji ... I nadje! Mlada usla u sobu, kad tamo stara majka stoji i gleda u sliku golog zeta sto ga je mlada slikala ... I gleda saocima : "Sceri draga ... pa u zeta k'o u konja!!!"
- beni-bu-man
#296 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Samo podjela zna se ko kosi a ko vodu nosi, primitivno razmisljanje balkanskog muskarcaTomahawk11 wrote:Ma jok, treba zid udariti između, sve podijeliti, ko istočno i zapadno Sarajevobeni-bu-man wrote:Aferimsuperiska wrote:Ubij paru gdje god možeš. Zar je bitno ko više zarađuje![]()
Uglavnom sam više zarađivala. Ako bi neko dobio povišicu, doživljavali bi kao zajednički uspjeh. Nikad nisam sebe smatrala kao nekog više vrijednim u odnosu na partnera jer zarađujem više ili ne daj Bože razvila osjećaj nepoštovanja zbog toga. Glupost.![]()
Ovima kojim smeta, fino hanumu nek posade kući.
- Truba
#297 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
svi su super i sjajni i perfektni na forumu od pojave internetasuperiska wrote:
E vidiš šta ti smatraš hvaljenjemMeni je ovo normalno u odnosu a ti kako hoćeš.
a u stvarnosti brakovi se raspadaju
osnova problema novac i emocije 95% svih problema keš i erotika
- Ramzess Veliki
#298 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
Da, kurati inzinjer.zipoo wrote:Ti si ono inzinjer?Ramzess Veliki wrote:Pricao mi jaran za svog rodjaka ... u Holandiji ozenio nasu djevojku, ona vrijedna svaki dan na posao s posla, kuhaj spremaj, sve oko njega skakuce, ugadja mu, a ovaj nehljeb focak, samo premjesta dupe po kaucu, nece posla nikakvog, daljinski u ruku, pivu i lagano. Dodje joj njena majka, zena ljuta na zeta ali zet nece kile. Prigovrala joj sta ce ti ovaj neradnik, a mlada samo kaze "Majko ja ga volim" I zavrsi pricu. Jednom majka rijesila da malo prekopa po njenim ladicama, da nesto vise sazna o situaciji ... I nadje! Mlada usla u sobu, kad tamo stara majka stoji i gleda u sliku golog zeta sto ga je mlada slikala ... I gleda saocima : "Sceri draga ... pa u zeta k'o u konja!!!"
- Ramzess Veliki
#299 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
A sta tebe briga za tudje brakove? Gledaj svoj i svoja posla.Black swan wrote:svi su super i sjajni i perfektni na forumu od pojave internetasuperiska wrote:
- beni-bu-man
#300 Re: Da li bi vam smetalo da vasa cura/supruga zaradjuje vise?
pa mahalusha ti je to bolan moj ramo, tudje muke su sladje mukeRamzess Veliki wrote:A sta tebe briga za tudje brakove? Gledaj svoj i svoja posla.Black swan wrote:svi su super i sjajni i perfektni na forumu od pojave internetasuperiska wrote:
vidim bas sve pise neka tudja iskusta, da mi je cuti njegovo licno