da li bi otisli ???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#251 Re: da li bi otisli ???
Mirna..
.ovaj Plavooka....nekome je važnije šta drugi misle, nego šta sam(a) misli.
-
dječak sa šibicama
#252 Re: da li bi otisli ???
Ne znam, mozda zato sto danas malo kome mozes vjerovati.
Slatkorjecivosti na svakom koraku, o neiskrenosti i pokvarenosti da ne govorim.
- malaplavooka
#253 Re: da li bi otisli ???
anthraxQ wrote:Mirna..![]()
.ovaj Plavooka....nekome je važnije šta drugi misle, nego šta sam(a) misli.
E nek se onda crnjači i grize..svako ko dopusti da mu drugi formiraju mišljenje.A kad uveče legne sam? Gdje su ti drugi?
Pozz od Mirne
- respo
#254 Re: da li bi otisli ???
svako ima svoj nacin borbemalaplavooka wrote:
Da. Samo ne znam zašto se neki ljudi ne bore za NJU ili NJEGA..mada su svjesni da je to to...Nikad mi neće biti jasno kako to sujeta pobijedi ljubav. Nikada.
koji je nekima mozda bezveze a nekima suprotno
- malaplavooka
#255 Re: da li bi otisli ???
Hmmm......možda, nekad vala nisam pametna...uglavnom nije borba ako "tuhinjaš " u sebi, moraš to i pokazati..ali...nismo svi isti, to je tačno.respo wrote:svako ima svoj nacin borbemalaplavooka wrote:
Da. Samo ne znam zašto se neki ljudi ne bore za NJU ili NJEGA..mada su svjesni da je to to...Nikad mi neće biti jasno kako to sujeta pobijedi ljubav. Nikada.
koji je nekima mozda bezveze a nekima suprotno
-
Una ragazza
#256 Re: da li bi otisli ???
Mislim da je jasno...ako neko hoce da se bori, on ce se boriti, ako nece onda ce trazit izgovore raznorazne, a u principu je samo do toga jel ti stalo ili ne...to mahala i sl su price za malu djecu, svi smo mi sebicni i gledamo u svoju korist i ako nam je do necega stvarno stalo trudimo se...
E sad, ako vidis da to nije to nemas se sta trudit..
Mislim da je vrijeme da krenes dalje, sama sebe unistavas
E sad, ako vidis da to nije to nemas se sta trudit..
Mislim da je vrijeme da krenes dalje, sama sebe unistavas
- Ghost_Rider_XXX
#257 Re: da li bi otisli ???
Ma ima ona, kako sam sebe uhvatih u laži više nikom ništa ne vjerujem.dječak sa šibicama wrote:Ne znam, mozda zato sto danas malo kome mozes vjerovati.
Sve je ovo otišlo u honduras, i sve se svodi na hebenu imovinsku karticu.
- butterfly_01
#258 Re: da li bi otisli ???
da... ne veze me mjesto... a nisam i neki sentimentalac....
- malaplavooka
#259 Re: da li bi otisli ???
Ghost_Rider_XXX wrote:Ma ima ona, kako sam sebe uhvatih u laži više nikom ništa ne vjerujem.dječak sa šibicama wrote:Ne znam, mozda zato sto danas malo kome mozes vjerovati.
Sve je ovo otišlo u honduras, i sve se svodi na hebenu imovinsku karticu.
E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
To nikada, pa kad bi insan čitav život ostao sam....
- Ghost_Rider_XXX
#260 Re: da li bi otisli ???
Ma sve je to super, što ti pričaš, ali većina je na žalost takva. Danas je malo onih koji te cijene ko insana, a ne po odijelu koje nosiš, cipelama, satu, autu itd.malaplavooka wrote: E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
Ovo je debeo off, al' halalite.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#261 Re: da li bi otisli ???
zaista danas odijelo čini čovjeka.Ghost_Rider_XXX wrote:Ma sve je to super, što ti pričaš, ali većina je na žalost takva. Danas je malo onih koji te cijene ko insana, a ne po odijelu koje nosiš, cipelama, satu, autu itd.malaplavooka wrote: E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
da li bi otišao? Bih!
-
volim_ga_jos_uvijek
#262 Re: da li bi otisli ???
Jako je tesko naci insana na danasnjem vaktu, ali nikada ne bih napustila voljenu osobu zbog "boljeg" zivota negdje drugo.
- malaplavooka
#263 Re: da li bi otisli ???
E pa zato nam i jeste stopa razvoda 20-25%, kad uzmemo u obzir da smo tradicionalna zemlja, to je strašno.Danas niko neće da radi, žene samo ganjaju sponzore, a nikad mi neće biti jasno, kakvo im to zadovoljstvo samom sobom to donosi???Ghost_Rider_XXX wrote:Ma sve je to super, što ti pričaš, ali većina je na žalost takva. Danas je malo onih koji te cijene ko insana, a ne po odijelu koje nosiš, cipelama, satu, autu itd.malaplavooka wrote: E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
Ne razumijem da ima išta ljepše nego kad si sam sobom zadovoljan,radiš, zarađuješ, pa koliko god, važno je duhovno zadovoljstvo.
Ja ne bih makla odavde i mislim da oko toga nemam nikakvih dvojbi. A tek da ostavim nekog ko me voli, cijeni...? Ni pod razno.
- Ma.Le.Na
#264 Re: da li bi otisli ???
ne bi otisla..
ako je to to ..ne bi mogla ostaviti partnera
ili zajedno ili nikako
u dobru i u zlu...pa kako god...jest cemo pitu svaki dan ako treba ..al smo skupa
ili zajedno ili nikako
u dobru i u zlu...pa kako god...jest cemo pitu svaki dan ako treba ..al smo skupa
- malaplavooka
#265 Re: da li bi otisli ???
E sad ogladnih! Ti baš morala spomenuti pitu. cccMa.Le.Na wrote:ne bi otisla..
ili zajedno ili nikako
- anthraxQ
#266 Re: da li bi otisli ???
Nemojmo nikoga osuđivati!
Ne znamo mi, na kraju krajeva, zašto neko nešto čini.
Znam ovo, jer, kada god sam nekoga osuđivao, isto mi se desilo...
Ne znamo mi, na kraju krajeva, zašto neko nešto čini.
Znam ovo, jer, kada god sam nekoga osuđivao, isto mi se desilo...
- Ghost_Rider_XXX
#267 Re: da li bi otisli ???
Pa koliko ja vidim ovdje niko nikog ne osudjuje.
-
dječak sa šibicama
#268 Re: da li bi otisli ???
Istina je da je off, i istina je da je vecinaGhost_Rider_XXX wrote:Ma sve je to super, što ti pričaš, ali većina je na žalost takva. Danas je malo onih koji te cijene ko insana, a ne po odijelu koje nosiš, cipelama, satu, autu itd.malaplavooka wrote: E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
Ali ima ljudi, sto jeste, jeste... koji te ne gledaju striktno kroz bankovni racun ili kreditnu sposobnost
Tako da je to stalna borba i balansiranje, i iskreno, malo mi je naivno ovo da je ljubav sama po sebi dovoljna... moras se boriti i na druge nacine, ne znam bas da su siromasni parovi sretni u zivotu, ili siromasni ljudi recimo. Kad nemas novaca, nemas nista, ne mozes si platiti ljekara, lijekove, djetetu kupiti igracku, pelene, hranu, novac je nuzno zlo i to je cinjenica.
Zato mislim da se nekada moraju raditi kompromisi, to je neizbjezno... ako je nuzno da on ode negdje da zaradi novac, a ona ostane i ceka ga, onda je nuzno. Ili obratno, recimo, gdje pise da je muskarac jedini duzan zaradjivati. Mozda njena karijera trazi odricanje, pa i njegovo.
Sad reci ono "ma nema sanse, bitnije je da smo mi 24 sata skupa, nego da imamo dovoljno novaca da zivimo kao ljudi", malo mi je destruktivno.
Pretpostavljam da bi voljenu osobu volio imati uz sebe 24 sata, nebi joj dao da izadje iz kreveta i ode od mene bilo gdje, do wc-a, neka je u mom zagrljaju sve dok joj ne dosadim
- malaplavooka
#269 Re: da li bi otisli ???
dječak sa šibicama wrote:Istina je da je off, i istina je da je vecinaGhost_Rider_XXX wrote:Ma sve je to super, što ti pričaš, ali većina je na žalost takva. Danas je malo onih koji te cijene ko insana, a ne po odijelu koje nosiš, cipelama, satu, autu itd.malaplavooka wrote: E nemoj tako....j.... ti više i imovinsku karticu i sve...imal' išta drugo da je važno. Šta će nekom kreten sa bankovnim računom punim ko brod ako će ga taj omalovažavati,ponižavati ili u najboljem slučaju neće ti pružiti ljubav?
Ali ima ljudi, sto jeste, jeste... koji te ne gledaju striktno kroz bankovni racun ili kreditnu sposobnostnazalost, vecina su oni drugi, ali da se vratimo na temu... bar djelimicno... zivot je takav da se od zraka ne zivi, i da se kako duhovno, moras nahraniti i tjelesno. I obuci, i svasta nesto.
Tako da je to stalna borba i balansiranje, i iskreno, malo mi je naivno ovo da je ljubav sama po sebi dovoljna... moras se boriti i na druge nacine, ne znam bas da su siromasni parovi sretni u zivotu, ili siromasni ljudi recimo. Kad nemas novaca, nemas nista, ne mozes si platiti ljekara, lijekove, djetetu kupiti igracku, pelene, hranu, novac je nuzno zlo i to je cinjenica.
Zato mislim da se nekada moraju raditi kompromisi, to je neizbjezno... ako je nuzno da on ode negdje da zaradi novac, a ona ostane i ceka ga, onda je nuzno. Ili obratno, recimo, gdje pise da je muskarac jedini duzan zaradjivati. Mozda njena karijera trazi odricanje, pa i njegovo.
Sad reci ono "ma nema sanse, bitnije je da smo mi 24 sata skupa, nego da imamo dovoljno novaca da zivimo kao ljudi", malo mi je destruktivno.
Pretpostavljam da bi voljenu osobu volio imati uz sebe 24 sata, nebi joj dao da izadje iz kreveta i ode od mene bilo gdje, do wc-a, neka je u mom zagrljaju sve dok joj ne dosadimali zivot je jeben i sve samo ne bajka.
Daleko od toga da nije tačno to što kažeš.Naprotiv, to su činjenice.ALI znaš kako je kad nekog voliš i kad imaš podršku, boriš se, svim silama, radiš, ustrajavaš i sl. O tome ja govorim.
- anthraxQ
#270 Re: da li bi otisli ???
e jbg... a ja sam Kraljevska kraba...Ghost_Rider_XXX wrote:Pa koliko ja vidim ovdje niko nikog ne osudjuje.
svo vrijeme se se osuđuju ljudi koji su spremni napustiti nešto radi nečega...
-
žuta
#271 Re: da li bi otisli ???
Mislim da to i jeste poenta braka svaka im častmalaplavooka wrote:kaponeh1 wrote:Moja supruga je bila u ovakvoj situaciji, ja ili francuska... Tamo rodbina, obrazovanje, posao...itd. Ne samo francuska, vec pariz! Izabrala je mene, covjeka koji je u tom momentu imao sve! Novac, radnju i najvise od svega, ljubav prema njoj! Taj biznis mi je bio sve u zivotu, par mjeseci nakon sto je ona napravila taj izbor, meni biznis propadne i vratim se medju raju na platne liste...! Nije mi bilo bitno, nisam se ni okrenuo, volio sam je a i ona mene. Izabrala je mene kada sam imao sve, udala se za mene kada nisam imao apsolutno i u potpunosti nista, otisla od mene dok sam ponovo sve sticao i zanemario njenu ljubav...!
Dakle, sve bude i prodje, sva bogatstva i neimastine su samo bljeskovi u nasim zivotima kojima ne treba predavati neku posebnu paznju sem onaj mali dio koji im pripada i u zivotu se moze i s jednim i sa drugim, lahko, no, bez ljubavi i osobe koju istinski volis...tesko! Kada imas svo bogatstvo ovog svijeta, djaba ti bez ljubavi, prazan zivot! Zivot u bijedi sa ljubavi pored sebe ti si najbogatiji covjek na svijetu!
Svaka čast!
Imam ja nešto slično u svojoj kući.Tata imao takav posao da je vukao mamu i djecu po cijeloj bivšoj drzavi. Kućili se 100 puta, djeca mijenjala škole 100 puta...iz moje perspektive bespotrebno iz njihove-neophodno. Ona kaže da izbora u stvari i nije bilo, gdje on tu i ona. A mogla je lijepo ostati kući i čekati da on povremeno dođe ali...NE.Izabrali jedno drugo. Nas djecu mazili na svakom koraku, ali uvijek se znalo : Ona je njemu broj 1, on njoj takođe.Danas su stari, imaju sve, mirnu starost, brižnu djecu, kažu kad bi opet morali ponovo ništa ne bi mijenjali.
Brak ne mogu ni zamisliti drugačije nego što su ga oni imali.
-
žuta
#272 Re: da li bi otisli ???
Danas je malo drugačija situacija a to pretim iz okruženja sve nove kolegice prvo imaju cilj završit fakultet ,kupiti stan auto i eto ti 35 i one nisu izgubljene već nafurane one su mace imaju sve u životu samo im još fali macan
al se kasno sjete traže da je zgodan ima lovu stn auto i šta se dešava zaboravile su da je prošlo 10-15 godina od kad su bile mlade lijepe i da su imale druge prioritete a godine ostavljaju svoj trag i one il ostaju same il nečije ljubavnice
al se kasno sjete traže da je zgodan ima lovu stn auto i šta se dešava zaboravile su da je prošlo 10-15 godina od kad su bile mlade lijepe i da su imale druge prioritete a godine ostavljaju svoj trag i one il ostaju same il nečije ljubavnice
- Ghost_Rider_XXX
#273 Re: da li bi otisli ???
U globalu o ukusima se ne raspravlja, nekom je materijalno ispred, nazovimo to duhovnog.anthraxQ wrote:e jbg... a ja sam Kraljevska kraba...Ghost_Rider_XXX wrote:Pa koliko ja vidim ovdje niko nikog ne osudjuje.![]()
Slažem se sa dječakom, nikad se ne zna šta nosi dan, ni da se od ljubavi ne živi.
Sad ne vjerujem da bih bio u stanju ostaviti voljenu osobu i razgulit u vražju mater da bih više zaradio.
-
dječak sa šibicama
#274 Re: da li bi otisli ???
A sta ja znam o ljubavi... ali dobro, mislim da neka doza povjerenja koja se u vezi izgradi tokom vremena, moze dati mjesta i povremenom odvojenom zivotu, uostalom ko kaze da ces voljenu osobu i ako zivite skupa, vidjati vise ili duze od kreveta. Mislim, moze se desiti da je on prva smjena u bolnici, a ona radi posljepodne, pa se vide navece u 23 h dok se pripremaju za krevet... ili on pekar pa radi nocnu, ona dodje sa posla kuci a on spava i u 22 h mora biti na poslu. Ostaju vikendi, i slicno.malaplavooka wrote: Daleko od toga da nije tačno to što kažeš.Naprotiv, to su činjenice.ALI znaš kako je kad nekog voliš i kad imaš podršku, boriš se, svim silama, radiš, ustrajavaš i sl. O tome ja govorim.
Ne kazem da je ovo moranje i nuzno, ali moze se desiti. Naravno da je divno kada on dodje po nju (ili ona po njega) u 4 ili 5 popodne na posao, odu po dijete u skolu ili ako nemaju djecu, na rucak, pice, ili pravac kuci na malo hopa cupa
- Cholina_Lokica
#275 Re: da li bi otisli ???
Isla bi ona za tobomGhost_Rider_XXX wrote:U globalu o ukusima se ne raspravlja, nekom je materijalno ispred, nazovimo to duhovnog.anthraxQ wrote:e jbg... a ja sam Kraljevska kraba...Ghost_Rider_XXX wrote:Pa koliko ja vidim ovdje niko nikog ne osudjuje.![]()
Slažem se sa dječakom, nikad se ne zna šta nosi dan, ni da se od ljubavi ne živi.
Sad ne vjerujem da bih bio u stanju ostaviti voljenu osobu i razgulit u vražju mater da bih više zaradio.