da li bi otisli ???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
BJB
#101 Re: da li bi otisli ???
@pustopoljina,
Gubitak posla jest strasan, ali nije smak svijeta..A covjek koji hoce da radi uvijek nadje i nacin da to radi..
ETo ja bih otisla sve i da to znaci da necu moci raditi ono sto mi je zanimanje..Radila bih nesto drugo..
Ne bih jedino otisla s njim negdje gdje se moram pokriti.
Gubitak posla jest strasan, ali nije smak svijeta..A covjek koji hoce da radi uvijek nadje i nacin da to radi..
ETo ja bih otisla sve i da to znaci da necu moci raditi ono sto mi je zanimanje..Radila bih nesto drugo..
Ne bih jedino otisla s njim negdje gdje se moram pokriti.
- swemiracxx
#102 Re: da li bi otisli ???
pokusaj biti objektivan ...pogledaj dalje od prevare ...i od tog jednostavnog pogleda ...previse je komplikovano da bih objasnio njenu situaciju ....a to nije tema ...vec da li bi otisao ??? kratak odgovor u datoj situaciji ... napustio bi i nju i sebe i sve svoje ideje i ne bih pokusao uraditi nista sto je moguce u ovoj zemlji ... pa kad vidis da neide onda pali i prekrizi svojih 30 god zivota ...dječak sa šibicama wrote:Ja i dalje ne razumijem zasto ona ne moze sa njim ili za njim preko bare.
Ako mu se vec nudi odlican posao itd...
Jel to ta ljubav toliko jaka da ne moze izdrzati par mjeseci, pola godine ili godinu dvije razdvojenog zivota (uz vjerovatno povremena vidjanja, pretpostavljam da je moguce)?
Ja licno bih se prvo pitao o kakvoj se tu ljubavi radi, ako me je strah ostaviti je koji mjesec "bez nadzora", ili ako ona ne vjeruje meni i mojoj vjernosti. Ovo sad govorim subjektivno.
Last edited by swemiracxx on 04/07/2011 00:33, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#103 Re: da li bi otisli ???
ja bih se pokrila momentalno, da idem u iran, baviti se onim sto volim i biti sa covjekom kojeg volim...
meni je to mnogo manje strasno od camljenja u kuci dok on radi, a nemam ni djecu.
meni je to mnogo manje strasno od camljenja u kuci dok on radi, a nemam ni djecu.
- swemiracxx
#104 Re: da li bi otisli ???
vecina vas donosi brze odluke na ovo pitanje ...a da imate tu situaciju mijenjali bi misljenje iz minute u minutu ... lako je ovdje na forumu pisati i davati svoje misljenje ... al u datom momentu kad trebas to da uradis dosta je drugacije ... nema nista licno protiv tebe pustinjo al to tvoj nacin odluke nije po mom standardu ...pustopoljina wrote:ja bih se pokrila momentalno, da idem u iran, baviti se onim sto volim i biti sa covjekom kojeg volim...
-
dječak sa šibicama
#105 Re: da li bi otisli ???
Ja baratam sa onim sto si ti ponudio u svom uvodnom nastupu.swemiracxx wrote:pokusaj biti objektivan ...pogledaj dalje od prevare ...i od tog jednostavnog pogleda ...previse je komplikovano da bih objasnio njenu situaciju ....a to nije tema ...vec da li bi otisao ??? kratak odgovor u datoj situaciji ... napustio bi i nju i sebe i sve svoje ideje i ne bih pokusao uraditi nista sto je moguce u ovoj zemlji ... pa kad vidis da neide onda pali i prekrizi svojih 30 god zivota ...dječak sa šibicama wrote:Ja i dalje ne razumijem zasto ona ne moze sa njim ili za njim preko bare.
Jel to ta ljubav toliko jaka da ne moze izdrzati par mjeseci, pola godine ili godinu dvije razdvojenog zivota (uz vjerovatno povremena vidjanja, pretpostavljam da je moguce)?
Ja licno bih se prvo pitao o kakvoj se tu ljubavi radi, ako me je strah ostaviti je koji mjesec "bez nadzora", ili ako ona ne vjeruje meni i mojoj vjernosti. Ovo sad govorim subjektivno.
Koliko si napisao, toliko znamo.
Otprilike razumijem "njenu situaciju", nesto je sprjecava, ok... nemoj ici, i gotovo. Ocito si temu postavio iz subjektivnih razloga, vec si odlucio, samo ti sad treba podrska odnosno potvrda da si ucinio ispravno.
Nije bitno bi li ja isao. To bi ovisilo od puno faktora, svaki slucaj je za sebe poseban i kompleksan.
Ako bas inzstiras, gledao bih da odem i dovedem nju za sobom. Ako ne moze, naslo bi se neko drugo rjesenje, pa i da ostanem ako se bas mora. Sve ovisi.
- pustopoljina
#106 Re: da li bi otisli ???
naravno da se o tudjem problemu lakse izjasnjavamo...
opet pricam iz svog nekakvog iskustva...
kad sam birala otici van ili ostati, bila sam u vezi koja je obecavala...pa i potrajala...ali moj i njegov zivot su se sve vise razlikovali.
sto nisam ostala? ne znam...nije mi palo napamet odustati od neceg zasto sam se dosta potrudila zbog veze od par mjeseci...iako je tad u vezi sijalo sunce.
brak tada nije bio opcija. mozda bih ozbiljnije razmislila da jeste...ovako...
moj nacin odluke ne mora biti po tvom standardu...mislim, to se ne ocekuje, kad postavis temu.
bio je ovdje jedan momak, tata ga poslao van...a on ostavio negdje u srednjoj bosni curu koju voli najvise na svijetu...istrpio semestar i rekao starom da on to nece. otisao kuci i ozenio se.
kad sam birala otici van ili ostati, bila sam u vezi koja je obecavala...pa i potrajala...ali moj i njegov zivot su se sve vise razlikovali.
sto nisam ostala? ne znam...nije mi palo napamet odustati od neceg zasto sam se dosta potrudila zbog veze od par mjeseci...iako je tad u vezi sijalo sunce.
moj nacin odluke ne mora biti po tvom standardu...mislim, to se ne ocekuje, kad postavis temu.
bio je ovdje jedan momak, tata ga poslao van...a on ostavio negdje u srednjoj bosni curu koju voli najvise na svijetu...istrpio semestar i rekao starom da on to nece. otisao kuci i ozenio se.
- swemiracxx
#107 Re: da li bi otisli ???
dječak sa šibicama wrote:Ja baratam sa onim sto si ti ponudio u svom uvodnom nastupu.swemiracxx wrote:pokusaj biti objektivan ...pogledaj dalje od prevare ...i od tog jednostavnog pogleda ...previse je komplikovano da bih objasnio njenu situaciju ....a to nije tema ...vec da li bi otisao ??? kratak odgovor u datoj situaciji ... napustio bi i nju i sebe i sve svoje ideje i ne bih pokusao uraditi nista sto je moguce u ovoj zemlji ... pa kad vidis da neide onda pali i prekrizi svojih 30 god zivota ...dječak sa šibicama wrote:Ja i dalje ne razumijem zasto ona ne moze sa njim ili za njim preko bare.
Koliko si napisao, toliko znamo.
Otprilike razumijem "njenu situaciju", nesto je sprjecava, ok... nemoj ici, i gotovo. Ocito si temu postavio iz subjektivnih razloga, vec si odlucio, samo ti sad treba podrska odnosno potvrda da si ucinio ispravno.
Nije bitno bi li ja isao. To bi ovisilo od puno faktora, svaki slucaj je za sebe poseban i kompleksan.
Ako bas inzstiras, gledao bih da odem i dovedem nju za sobom. Ako ne moze, naslo bi se neko drugo rjesenje, pa i da ostanem ako se bas mora. Sve ovisi.
posteno hvala na odgovoru...al mom slucaju je nemozes odvesti ... napustiti nju ili otici ...te dvije stvari imas i trebas da biras ...
- pustopoljina
#108 Re: da li bi otisli ???
je li njoj neko bolestan?
- swemiracxx
#109 Re: da li bi otisli ???
ovo cijenim kad neko nesto napise i obrazlozi svojim dogadajem a ne tudim dozivjaljima ... i mahalanjem ... svi mi moramo u zivotu da biramo jedan dan jbg ...tb jopetpustopoljina wrote:naravno da se o tudjem problemu lakse izjasnjavamo...
- swemiracxx
#110 Re: da li bi otisli ???
ovo cijenim kad neko nesto napise i obrazlozi svojim dogadajem a ne tudim dozivjaljima ... i mahalanjem ... svi mi moramo u zivotu da biramo jedan dan jbg ...tb jopetpustopoljina wrote:naravno da se o tudjem problemu lakse izjasnjavamo...
- citroen
#111 Re: da li bi otisli ???
Moj konacan odgovor, NEEE 
- swemiracxx
#112 Re: da li bi otisli ???
pustinjo imas poruku !!!
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#113 Re: da li bi otisli ???
@svemiracxx
da te pitam nešto.
zanima me šta ti misliš zašto je većina odgovora ovdje bila kontra toga sto si ti ucinio, i što je postotak veći za Otići?
kako ti to vidiš?
da te pitam nešto.
zanima me šta ti misliš zašto je većina odgovora ovdje bila kontra toga sto si ti ucinio, i što je postotak veći za Otići?
kako ti to vidiš?
- swemiracxx
#114 Re: da li bi otisli ???
jopet ti ...al cijenim ono sto ti pises ... crva sam napioanthraxQ wrote:@svemiracxx
da te pitam nešto.
kako ti to vidiš?
ehhh ...
pa vecina je suprotna jer negleda dublje ... neosjeti taj momenat kako je cekirati kartu ... a noge se oduzmaju ...gledaju drugacije na stvari oko sebe ... ja bih pokusao ovdje pa onda bjezao u zimbabve i bio drug sa zombiem ... i zvao ga na wopy i pricao mu o rostilju u bosni ...zivio na kredit i budio se bogat ... al to ne bih bio ja vec moja geska ...al cijenim i ljude koji su sve pokusali i onda stavili neku tacku na globusu i otisli tamo da im djeca uce neke druge obicaje i kulture... svi mi biramo ono sto je za nas najbolje ...
anketa koju sam postavio ce reci dosta toga drug ...
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#115 Re: da li bi otisli ???
hhehe...zna wopy nekad djelovati na forumu...
a to ostalo, pa dao si nam svima odgovor. to je ustvari tvoje životna filozofija, način na koji ti želiš da živiš. po meni , niti je tvoja niti suprotna od tvoje filozofija, pogrešna. u životu nekad dođeš do trenutka kada moraš prosto izabrati jednu od dvije karte. ti si svoje izabrao. i niko na ovoj planeti ti ne može dati odgovor na to da li si postupio ispravnije osim vremena koje će proći i koje će pokazati.
a to ostalo, pa dao si nam svima odgovor. to je ustvari tvoje životna filozofija, način na koji ti želiš da živiš. po meni , niti je tvoja niti suprotna od tvoje filozofija, pogrešna. u životu nekad dođeš do trenutka kada moraš prosto izabrati jednu od dvije karte. ti si svoje izabrao. i niko na ovoj planeti ti ne može dati odgovor na to da li si postupio ispravnije osim vremena koje će proći i koje će pokazati.
- swemiracxx
#116 Re: da li bi otisli ???
evo noci evo ludilaanthraxQ wrote:hhehe...zna wopy nekad djelovati na forumu...![]()
- anthraxQ
#117 Re: da li bi otisli ???
ma nije kod mene djelovalo wopy...swemiracxx wrote:evo noci evo ludilaanthraxQ wrote:hhehe...zna wopy nekad djelovati na forumu...![]()
a to ostalo, pa dao si nam svima odgovor. to je ustvari tvoje životna filozofija, način na koji ti želiš da živiš. po meni , niti je tvoja niti suprotna od tvoje filozofija, pogrešna. u životu nekad dođeš do trenutka kada moraš prosto izabrati jednu od dvije karte. ti si svoje izabrao. i niko na ovoj planeti ti ne može dati odgovor na to da li si postupio ispravnije osim vremena koje će proći i koje će pokazati.![]()
...jel to radis trecu na forumu i dijelis karte negdje u casinu ... filozofija bez meze jaka stvar ...bit je imas li muda odlucit il povuci se ko sonjo ...vrije je zaista najbolji svjedok svemu
ma !ebo to ima li neko muda kada ostane i bez muda i bez !urca... ja bi radije da sačuvam muda.moja muda su ista, i u SAD i u Bosni.
- plejka2
#118 Re: da li bi otisli ???
sve se moze kad se hoćeswemiracxx wrote:zanima me...
npr. imate savrsenu osobu kraj sebe...
i trenutno vam je sve divno i krasno...
ali...
ukaze vam se prilika da odete u ameriku da radite u svojoj struci
plata super
ugovor minimum na 3 godine i sve, sve , sve...
ali da li bi mogli da ostavite ovde ljubav i da odete...
msm, zivot nije bajka ni americki film i daljina, tolika daljina
i velika vremenska razdvojenost u velikom broju slucajeva uradi svoje...
- swemiracxx
#119 Re: da li bi otisli ???
ma online pa offline ...uglavnom gura se ...kako si ti bgt ????
i sta ti mozes ??? jesi li se nasla u nekom dijelu ove price ili si jopet offline

- plejka2
#120 Re: da li bi otisli ???
duboko me potresla tvoja prica morali smo malog poslat po apaurineswemiracxx wrote:ma online pa offline ...uglavnom gura se ...kako si ti bgt ????![]()
i sta ti mozes ??? jesi li se nasla u nekom dijelu ove price ili si jopet offline
![]()
- swemiracxx
#121 Re: da li bi otisli ???
anthraxQ wrote:ma nije kod mene djelovalo wopy...swemiracxx wrote:evo noci evo ludilaanthraxQ wrote:hhehe...zna wopy nekad djelovati na forumu...![]()
a to ostalo, pa dao si nam svima odgovor. to je ustvari tvoje životna filozofija, način na koji ti želiš da živiš. po meni , niti je tvoja niti suprotna od tvoje filozofija, pogrešna. u životu nekad dođeš do trenutka kada moraš prosto izabrati jednu od dvije karte. ti si svoje izabrao. i niko na ovoj planeti ti ne može dati odgovor na to da li si postupio ispravnije osim vremena koje će proći i koje će pokazati.![]()
...jel to radis trecu na forumu i dijelis karte negdje u casinu ... filozofija bez meze jaka stvar ...bit je imas li muda odlucit il povuci se ko sonjo ...vrije je zaista najbolji svjedok svemu
![]()
...
ma !ebo to ima li neko muda kada ostane i bez muda i bez !urca... ja bi radije da sačuvam muda.moja muda su ista, i u SAD i u Bosni.![]()
![]()
sve u svemu ... budi svoj i imaj svoje misljenje i ovdje i u SAD ...aj Z pi*aj ga !!!
- anthraxQ
- swemiracxx
#123 Re: da li bi otisli ???
znao samplejka2 wrote:duboko me potresla tvoja prica morali smo malog poslat po apaurineswemiracxx wrote:ma online pa offline ...uglavnom gura se ...kako si ti bgt ????![]()
![]()
![]()
- swemiracxx
#124 Re: da li bi otisli ???
slusam evo i kvasim grloanthraxQ wrote:
- plejka2
#125 Re: da li bi otisli ???
nema ovde odgovora cim se rasteglo na 6 strana ko španska sapunica.ima da se jos rastegne na 64 pa ce od spanske postat turska
a sapunice ne volim,volim samo sapun i to kabaš
a sapunice ne volim,volim samo sapun i to kabaš