Šef wrote:
Balansu doprinosi i recimo njeno podizanje djece, kućanski poslovi i sve drugo uz, naravno, svesrdnu pomoć supruga.
Ne želim da mi je jedino zanimanje podizanje djece i kućanski poslovi. Ta vremena su prošla. Jednostavno, želim da budem dobra majka i u isto vrijeme uspješna u poslu. Kod tih kućanica mi se čini kao da je otac tu samo da zaradi, a one za sve ostalo. A kad djeca odrastu, šta onda, koja će joj biti zanimacija u životu
Moj mama je radila i nikad mi to nije smetalo, uvijek je bila tu za mene, kao i tata.
be highirly wrote:za brak ali sa obaveznim, barem sestomjesecnim, prije bracnim zajednickim zivljenjem

Dobra ideja, ne mora biti obavezno, ali treba to uraditi svaki mlad par, koji bi jednog dana želio ući u bračne vode. To sam i ja sama uradila, i sad sam u sretnom braku (zasad

)
pustopoljina wrote:
za mene brak kao institucija ima smisla iskljucivo ako ima djece u njemu.
inace ne vidim razlog zasto bi dvoje ljudi potpisivali izvrsenje nekih duznosti, postovanje prava...niti razloga da se ostaje u necemu sto vise nicemu ne vodi. osim ako imas djecu i imas obavezu skrbiti o njima.
Ne slažem se s tobom, brak može postojati i opstati bez djece. Neki odluče da neće imati djecu, a drugi ne mogu imati djecu. Je li to znači da ljudi koji ne mogu imati djecu, ne trebaju da se žene/udaju?
pustopoljina wrote:prije sam bila mladja i kontala sam- kad ja rodim- trk' na posao. onda sam se vise susretala sa djecom i sada mi je nepojmljivo ostaviti dijete od 3 mjeseca u jaslicama ili 6 mjeseci.
toliko je neuroticnih ljudi, zanemarene djece, a materijalno sve imaju. citavo drustvo cine generacije i generacije djece odgojene u jaslicama. isto kao u pcelinjoj kosnici. porodica je sve labavija.
mislim da uz dijete treba ostati sigurno godinu dana.
Pa i meni je nepojmljivo ostaviti tako malo dijete u jaslicama. Ja sam svoju djecu tu ostavila kada su imali oko godinu dana. I ja sam "odgojena" u jaslicama, jesam li zbog toga ispala drugačija od onih koji nisu? Ako su djeca u jaslicama i obdaništu, ne znači da je porodica labava.
Ma.Le.Na wrote:
papir mi nije bitan
uzasava me kako ljudi taj komadic papira...pravni ugovor o ljubavi (hej ljubav pravno srocena bljak) shvataju toliko ozbiljno a sam odnos unutar zajednice dvoje ljudi - bas i ne..
meni to nema smisla

I meni papir nije bitan, čak sam i razmišljala da se uopšte ne udam, nego da živim s partnerom i da imamo djecu, ali Bosna nije još spremna za to
svirač wrote:Brak - Da. Ne znam hoće li biti ljepše, al' će valjda biti češće

Haha, biće baš suprotno