Brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pijo_zoljo

#76 Re: Brak

Post by pijo_zoljo »

Ramzess Veliki wrote:Ne treba pretjerivat' … oba partnera imaju neku obavezu prema starim roditeljima, I treba ih postovati I obilaziti. Ali ne dozvoliti da se mnogo mijesaju u vas zivot. Punici I svekrvi prije svega ... punac I svekar I tako uvijek mogu zajedno, daj im rakije I meze I mir u kuci zagarantovan.

I svakako zivjeti odvojeno … nikakva zajednica.
tako je....

krenem da se ispišem na ovu temu, jer bih imao dosta toga reći prije svega iz iskustva al to je privatno s toga podebljavam i izdvajam.

A onde gdje se čuju zajedničke "kašike" uuuuuu.....
Cookie85

#77 Re: Brak

Post by Cookie85 »

Ovi koji zive u zajednici, nek im je puno srece i nadam se da ce naci dobrog psihijatra :D
pijo_zoljo

#78 Re: Brak

Post by pijo_zoljo »

Cookie85 wrote:Ovi koji zive u zajednici, nek im je puno srece i nadam se da ce naci dobrog psihijatra :D
a nemreš ti to svarit koje su tu....

Obzirom da sam dijete takve jedne zajednice, jedne prilike su se majka rahmetli i mati tako posvađale, pazi sad, zbog količine luka u bamji......
kad je meni kao djetetu to ostalo.....
Cookie85

#79 Re: Brak

Post by Cookie85 »

pijo_zoljo wrote:
Cookie85 wrote:Ovi koji zive u zajednici, nek im je puno srece i nadam se da ce naci dobrog psihijatra :D

Obzirom da sam dijete takve jedne zajednice, jedne prilike su se majka rahmetli i mati tako posvađale, pazi sad, zbog količine luka u bamji......
Ne znam kako je to, zivjeti u zajednici, ali znam da ne bih mogao trpiti neke stvari.

Sama pomisao da se ozenim i zivim sa njenim roditeljima mi je katastrofalna, prvenstveno sto nemas privatnosti, ne mozes spavati sa zenom kad hoces i gdje hoces, moras uvijek paziti i doci ce kad tad do konflikta to je ono zagarantovano, a ja kakav sam, kad bi mi pocela nesto komentarisati, poslao bih je u pm.
pijo_zoljo

#80 Re: Brak

Post by pijo_zoljo »

Cookie85 wrote:
pijo_zoljo wrote:

Ne znam kako je to, zivjeti u zajednici, ali znam da ne bih mogao trpiti neke stvari.

Sama pomisao da se ozenim i zivim sa njenim roditeljima mi je katastrofalna, prvenstveno sto nemas privatnosti, ne mozes spavati sa zenom kad hoces i gdje hoces, moras uvijek paziti i doci ce kad tad do konflikta to je ono zagarantovano, a ja kakav sam, kad bi mi pocela nesto komentarisati, poslao bih je u pm.
ma prijatelju poučen iskustvom, kada sam se ženio, iako sam imao gdje da ne plaćam, to mi uopšte nije bila ni o od opcije, dakle prekriženo....
Cookie85

#81 Re: Brak

Post by Cookie85 »

pijo_zoljo wrote: ma prijatelju poučen iskustvom, kada sam se ženio, iako sam imao gdje da ne plaćam, to mi uopšte nije bila ni o od opcije, dakle prekriženo....
Kao sto sam ranije rekao, ne bih se ni zenio kad ne bih mogao priustiti da zivimo sami. Zato mi je i nejasno, zasto se ljudi vjencaju, a nisu sebi obezbjedili potrebne stvari, mislim cemu zurba, kad te ta opcija moze samo sjebati.
pijo_zoljo

#82 Re: Brak

Post by pijo_zoljo »

Cookie85 wrote:
pijo_zoljo wrote: ma prijatelju poučen iskustvom, kada sam se ženio, iako sam imao gdje da ne plaćam, to mi uopšte nije bila ni o od opcije, dakle prekriženo....
Kao sto sam ranije rekao, ne bih se ni zenio kad ne bih mogao priustiti da zivimo sami. Zato mi je i nejasno, zasto se ljudi vjencaju, a nisu sebi obezbjedili potrebne stvari, mislim cemu zurba, kad te ta opcija moze samo sjebati.
a vidi jednu stvar, generacijski je to tako kod nas
Otac napravi kućetinu i htio ili ne, a zbog jednostavnosti i brzine imaš mjesto za život. Novopečeni bračni partneri i ne razmišljajući o mogućim posljedicama takvog života vrlo jednostavno ulete u tu zamku. Ali avaj kada se svekrva/punica naklati na kosti.

Meni su i ovako, iako u startu odvojeni, krenuli sa uplitanjima....
Sa svojom mamom sam to lahko riješio u tri riječi, kani nas se...
S punicom je bilo malo čupavo al sam i to na kafu i razgovor....
Cookie85

#83 Re: Brak

Post by Cookie85 »

pijo_zoljo wrote: a vidi jednu stvar, generacijski je to tako kod nas
Otac napravi kućetinu i htio ili ne, a zbog jednostavnosti i brzine imaš mjesto za život. Novopečeni bračni partneri i ne razmišljajući o mogućim posljedicama takvog života vrlo jednostavno ulete u tu zamku. Ali avaj kada se svekrva/punica naklati na kosti.

Meni su i ovako, iako u startu odvojeni, krenuli sa uplitanjima....
Sa svojom mamom sam to lahko riješio u tri riječi, kani nas se...
S punicom je bilo malo čupavo al sam i to na kafu i razgovor....
Opet isto, zasto se vjencati kad nemas uslove za normalan bracni zivot? Moze neko praviti neboder, ali ako hocu da se zenim, hocu da budem sam sa zenom, a ne da su mi njeni roditelji u tolikoj blizini da uvijek moze doci (govorim za njene roditelje, zato sto ja nemam roditelje, da ne bi ispalo da sam protiv roditelja buduce zene, a svoje branim i da su mi zivi roditelji, sigurno opet ne bih ni svoje roditelje u blizi ).

Posjecivanje ponekad se podrazumjeva, da oni dodju, mi odemo, ali ne cesto i sigurno ne bez najave!
SmokingMan

#84 Re: Brak

Post by SmokingMan »

Kako je živjeti u vanbračnoj zajednici?
Cookie85

#85 Re: Brak

Post by Cookie85 »

SmokingMan wrote:Kako je živjeti u vanbračnoj zajednici?
Prepostavljam, gore nego u bracnoj zajednici :D :lol:
Euphoria

#86 Re: Brak

Post by Euphoria »

Cookie zakleti nezenjo, bjezi sa ovih bracnih i tema o vezama, nije to za tebe :lol:
Cookie85

#87 Re: Brak

Post by Cookie85 »

Miss Moonlight wrote:Cookie zakleti nezenjo, bjezi sa ovih bracnih i tema o vezama, nije to za tebe :lol:
Ne dam se ja tako lako :lol:

Kako nije, pa bas su ove teme za mene, da im ukazem koliko geijese :D :lol:
anchor85

#88 Re: Brak

Post by anchor85 »

@Cookie85 nije sve bas tako crno. Ima i tazbine koja se ne mijesa. Imam takav primjer, zive kod njenih, kao da su im malo draze komsije. Svako svoju brigu bere i ne barce se u tudji zivot. Ja znam da ja ne bih, ali bih mogla stisnut u slucaju da moram, nije problme.
moonca

#89 Re: Brak

Post by moonca »

Cookie85 wrote:
NE bih rekla..mislim da je ' zdravija'.
SmokingMan

#90 Re: Brak

Post by SmokingMan »

Tražio sam mišljenje ljudi koji su prošli kroz ovakav brak ili su još u njemu.Bez ljutnje.
Cookie85

#91 Re: Brak

Post by Cookie85 »

moonca wrote:
Cookie85 wrote:
Mogu misliti, zivis zajedni da djevojkom + njeni roditelji , garant je zdravija :lol:
moonca

#92 Re: Brak

Post by moonca »

Cookie85 wrote:
moonca wrote:
Cookie85 wrote:
Mogu misliti, zivis zajedni da djevojkom + njeni roditelji , garant je zdravija :lol:
Cek, uporedjujemo bracnu sa vanbracnom....vezom

..Ima sretnih situacija - sa i bez roditelja..... zivot

- nekima, zajednica sa roditeljima je sigurno spasila brak .... :)
arzuhal

#93 Re: Brak

Post by arzuhal »

moonca wrote: - nekima, zajednica sa roditeljima je sigurno spasila brak .... :)
... a uništila život :mrgreen:
moonca

#94 Re: Brak

Post by moonca »

arzuhal wrote:
moonca wrote: - nekima, zajednica sa roditeljima je sigurno spasila brak .... :)
... a uništila život :mrgreen:
..hm..ja bih rekla, unistila zivot roditeljima--- radije .. ali ako su djeca prisutna -onda su roditelji velika pomoc .....snajke se vrlo rado udomace , kao i sinovi--- bezbrizni, ko im uzgaja dijete

Ipak,mislim da je sve manji br ovakvih ' komuna'. mada na Filipinama, Mexiko, Cuba ... mislim, da nisam vidjela niti jedan par sa djecom u setnji, da uz njih ne ide - njegova ili njena majka ---
Guadalajara

#95 Re: Brak

Post by Guadalajara »

Vidi ima i moonce na normalnim temama :D
SmokingMan

#96 Re: Brak

Post by SmokingMan »

Uvijek su roditelju dobrodošli kao ispomoć u čuvanju,ali ne i odgoju. :D
Guadalajara

#97 Re: Brak

Post by Guadalajara »

SmokingMan wrote:Uvijek su roditelju dobrodošli kao ispomoć u čuvanju,ali ne i odgoju. :D
Haha :thumbup:
ovo_mi_je_nick

#98 Re: Brak

Post by ovo_mi_je_nick »

Situacija 1

Sretnem školskog, oženio se 2012. U periodu od ženidbe pa kroz 3 mjeseca samo je govorio kad ćeš se oženiti da vidiš jest dobro. Juče ništa ne spominje al sam ga jedva poznao, 2 djece, bore, bijela kosa :lol: mrzovoljan nešto.

Situacija 2

Sretnem drugog školskog oženio se 2014. Pita mene jesi li oženjen, reko nisam. Kaže pa šta čekaš, posumnjat ću u tvoju seksualnu orjentaciju. E pa reko ne bi vjerovao i da prije braka ima seksa više nego u braku. Naljuti se on odmah :lol:

Helem, uglavnom se žene oni koji željni seksa, oni koji su izgubili svu raju, usamljeni bez cilja, i naravno oni bez smisla da sebi operu odjeću i naprave ručak, i naravno oni koji podlegnu pritisku od roditelja poput priče, evo umrijet ću a neću upoznat unuke, šta će ljudi reći, hoću da umrem a da bar znam s kim si se skrasio. Skrasio dok prvu veću kitu/novčanik ne pronađe :lol:
MarlboroGold

#99 Re: Brak

Post by MarlboroGold »

I mene nervira raja koju sretnem pa počnu pitati kad ćeš se ženiti, što nisi još uvijek oženjen... pa kad objasniš onda se samo još više nadovežu kako je to problem i da treba požuriti i što ranije to bolje (pogotovo oni koji su se oženili sa 20 pa nisu iživljeni i koji su često i ljubomorni) pa počnu historijat svog braka spominjati, djecu, kukaju svake dvije minute itd.

Kod nas si čudak, škart, debil i otpadak ako si zagazio u 30-e a nisi još uvijek oženjen, ne planiraš još uvijek ili ne želiš nikako, a peder/lezba ako u tim godinama nemaš momka/curu.
dobar osjecaj

#100 Re: Brak

Post by dobar osjecaj »

ovo_mi_je_nick wrote:
Helem, uglavnom se žene oni koji željni seksa, oni koji su izgubili svu raju, usamljeni bez cilja, i naravno oni bez smisla da sebi operu odjeću i naprave ručak, i naravno oni koji podlegnu pritisku od roditelja poput priče, evo umrijet ću a neću upoznat unuke, šta će ljudi reći, hoću da umrem a da bar znam s kim si se skrasio. Skrasio dok prvu veću kitu/novčanik ne pronađe :lol:
Čisto sumnjam da oni koji su željni seksa bez braka dobiju nešto značajno seksa bilo količinski bilo kvalitativno u braku.
Post Reply