kaze-svi rodjaci,komsije koji su imali makar 2 zene-ostali su bez imetka.kad su oni umrli-svaka zena je svoju djecu nagovarala i pravili su djelidbu...kaze da to samo prebogati mogu i to da svakoj naprave kucu i daju zemlje i para. inace se zene "poklase" i samo spletkare jedna protiv druge.
isto tako,iako mogu,nece da zene krscanke-jer kod njih je sramota da zena radi (to odmah znaci da si sirotinja), tako da cak i kad ozene curu koja ima zavrsen fakultet,to je vise zato sto je iz dobre porodice (recimo otac sudija),nego sto ona s tom diplomom treba nesto raditi,to je vise-kao miraz.i posto zena ne radi,nego je kod kuce-ako ozenis krscanku-mozes samo batinama djecu tjerati da klanjaju i idu na vjeronauk. jednostavno djeca kopiraju sve sto mama radi i govori,a oca skoro nikad ne vide.
on sam ne zeli zenu koja radi,jer hoce kad dodje sa posla da se zena savija oko njega,da mu ugadja itd. (zato ga djeca i ne vide,pa se on kad se susretne sa skoroodraslom djecom sjebe kad vidi da ne klanjaju,da se ne ponasaju kao muslimani).
nikad ne bih mogla biti zena nekog arapa...ja da ga masiram,da mu kuham i da ga pitam?! i jos sama da djecu odgajam,pa kad sta fulam-ja kriva?! ja bih po cijeli dan razmjestala namjestaj po kuci od muke.