A jes', ali je to sveukupan broj koji su se evakuirali. Broj djece koja nedostaje je znaci nesto manji. Ali procentualno naravno je veci. Pust kamen. Ali nije samo "hrvatski". Istocna hercegovina je jos gora.Hamolj wrote:Jok ba, njih samih samo u prošloj godini fali preko 10 milja, tako barem govori katolička crkva.nightvision wrote:"Oti" su ubrojani u ovih 8000. To je podatak za fbih bezbeli. Ali jeste dramaticno skroz.Hamolj wrote:https://www.vecernji.ba/vijesti/livno-p ... je-1088718
I ovo da zadovoljimo nacionalni konsenzus, ali fakat moramo ponajviše pažnju obratiti na Hrvate jer su oni trenutno najpogođeniji. Nije isto kad iselji 10 milja Bošnja od 1,7 miliona i 10 milja Hrvata od 350 hiljada, molim vas ne zaboravite naše sugrađane koji su u blizu situacije u kojoj će ih Romi preteći po brojnosti.
Ljiljan se digao u nebo
-
nightvision
#626 Re: Ljiljan se digao u nebo
-
Hamolj
#627 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma drug ovo su ti prikrivene ustaše manje-više, nije teško skontati jer dok dirneš u ustaštvo, 'erceg-Bosnu, iseljavanje katolika oni se nalože i pokažu. Odmah ide nije to tema.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Sva tri naroda u u *urcu i to zahvaljujući politikama koje su ih "branile". Spomenici kao ovaj nisu vjerski, ne grade se iznad Livna ili Banjaluke, na zemlji povratnika, tako da ne vidim kako nekome može smetati ovaj spomenik. Onima kojima smeta to mogu biti samo oni koji intimno podržavaju genocid i rezultate istog a ovamo su kao demokrate i liberali.
Hrvati najveći cyber ratnici
Ustaški okot
-
nightvision
#628 Re: Ljiljan se digao u nebo
Pa ti si tacno upao k'o padobranac u drvar.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sva tri naroda u u *urcu i to zahvaljujući politikama koje su ih "branile". Spomenici kao ovaj nisu vjerski, ne grade se iznad Livna ili Banjaluke, na zemlji povratnika, tako da ne vidim kako nekome može smetati ovaj spomenik. Onima kojima smeta to mogu biti samo oni koji intimno podržavaju genocid i rezultate istog a ovamo su kao demokrate i liberali.
Uopst ne pricamo ovde o tome treba li ili ne spomenik.
-
nightvision
#629 Re: Ljiljan se digao u nebo
A, jel'?insomnia78 wrote:Beret(k)u nakrivio, tucem po vinu i boli me kurac. I dedo mi je takonightvision wrote:Bas onako pravo francuski.insomnia78 wrote:I kad pijem pijem patriotski
Jel' to dedo poslije pobune ostao u francuskoj?
-
PM72
#630 Re: Ljiljan se digao u nebo
a ostala mu tetovaža pa nije smio kući...
- insomnia78
#631 Re: Ljiljan se digao u nebo
Dobarnightvision wrote: A, jel'?
Nije, nije. Nemamo mi veze s fasistima. Dedo sa "sesnestom" maloljetan i ranjen ponosito useto u TZ

Ja vragolan i moj deda
- insomnia78
#632 Re: Ljiljan se digao u nebo
Al moram priznati da konacno dvije dobre fore na temi
PS: ne racunajuci pregrst mojih
PS: ne racunajuci pregrst mojih
-
nightvision
#633 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ima ovde materijala za dobru epizodu nadrealista.

- insomnia78
#634 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ovi orjunaši samo u prošlost gledaju. Ima l ista novo jebo ga vise Nadrealisti, Audicija i Nase malo misto.
-
nightvision
#636 Re: Ljiljan se digao u nebo
Bice nova audicija. 
-
kockakockica
#637 Re: Ljiljan se digao u nebo
nightvision wrote:Bice nova audicija.
Upravo sam dobio snimke sa tvoje prve audicije, pa je red da se podsjetimo kako si gradio karijeru
-
nightvision
#638 Re: Ljiljan se digao u nebo
Stari fazoni. Rekoh ja, 12-13 godina. Kad ti tata gasi internet?kockakockica wrote:Upravo sam dobio snimke sa tvoje prve audicije, pa je red da se podsjetimo kako si gradio karijeru![]()
- Dasi
#639 Re: Ljiljan se digao u nebo
Tako ti Mustafi Busuladžiću. CccHamolj wrote:Sisajte ga ustaše i četnici !
- General War
#640 Re: Ljiljan se digao u nebo
S kime je useto, 2 ozrenska ili prva majevicka?insomnia78 wrote:Dobarnightvision wrote: A, jel'?
![]()
Nije, nije. Nemamo mi veze s fasistima. Dedo sa "sesnestom" maloljetan i ranjen ponosito useto u TZ
Ja vragolan i moj deda
-
kockakockica
#641 Re: Ljiljan se digao u nebo
nightvision wrote:Stari fazoni. Rekoh ja, 12-13 godina. Kad ti tata gasi internet?kockakockica wrote:Upravo sam dobio snimke sa tvoje prve audicije, pa je red da se podsjetimo kako si gradio karijeru![]()
Ovdje, izabrani momenti tvg prvog video "uratka"
-
nightvision
#642 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ne's vjerovat, toliko si interesantan da mi se mrsko cak i zajebavat.kockakockica wrote:Ovdje, izabrani momenti tvg prvog video "uratka"![]()
- BHCluster
#643 Re: Ljiljan se digao u nebo
O tome i pisem, ti se borci bore za svoja prava a sta ti radis kmecis po forumu. Have a TOPS.General War wrote:lijepi moj patrijotaBHCluster wrote:Imas temu o SDA pa opleti tamo ovdje je tema spomenik. Nemoj se kriti iza SDA da bi srao po borcima Armije Republike BiH i njenim obiljezijima tj spomenicima.General War wrote: Ne, nego jednima pare i kuce po turskoj, a drugima...16 metara visok betonski blok u techno obliku ljiljana.![]()
...Borcima ABiH pred zgradom pederacije je bas "milo" ko im je drugovima napravio spomenik, otidzi pa ih pitaj
- Control panel
#644 Re: Ljiljan se digao u nebo
bakire, hoces li doci na otvaranje ako cete podignu krst na zlatistu u pomen svojim borcima?
razmisljate li ista u toj SDA, imate li cime.
je li bakire?
razmisljate li ista u toj SDA, imate li cime.
je li bakire?
-
asker
#645 Re: Ljiljan se digao u nebo
Do jucer prije podne onakva harmonija, ljubav prema domovini sva tri naroda na svakom pedlju rodne grudVe a ovi islamisti sve pokvarise ljiljanom.
Doklen vise nabacivanje voleJa anam njima, doklen???
Tuga
Tuga
-
hAZNADAR
#646 Re: Ljiljan se digao u nebo
Nema komunjara u Bosnjaka. Kao ni dzamahiraca, i sta ja znam koji sve termin ne postoji.Hamolj wrote:Evo sve ove što pljuju Armiju i ljiljane na drugim temama psuju Aliju, a brane Tita i komuniste, dakle...PM72 wrote:Gdje ti ovdje vidiš komunjare?
Postoje samo ufurani nabusani vjernici i kompleksasi sto se stide vjere.
I jedni i drugi su naslijedili jugo standarde po inerciji. Svako na svoj nacin.
Ovi ufurani oko SDA preslikali identicnu semu kao nekada u YU samo promijenili uloge i sebi prisili podobnost, plemenitost, Ahahovu volju, dusebrinistvo,...
A ovi iskompleksirani i dalje misle da su moderniji, pametniji, emancipovaniji,...ako su po YU standardu i dalje sto manje ono sto jesu. Svako malo se nasikiraju i zabrinu sta ce drugi misliti o nama.
- tandmand
#647 Re: Ljiljan se digao u nebo
Alija je srušio Jugoslaviju, pod njegovim nasrtajima nije opstala stoljetna ljubav Srba i Hrvata, niti bratsvo i jedinstvo ostalih naroda i narodnosti. Direktni je krivac za nemile događaje u Vukovaru i ostatku Hrvatske, koje je htio iskoristiti za formiranje islamske džamahirije BiH u avnojevskim granicama. Naravno, Bakir je sam rekao da nastavlja tamo gdje je ovaj stao. Po istom kalupu se sada ruši dejtonska BiH, oaza mira, suživota i multikulture bosanskih naroda i narodnosti. Sve to da bi napravio fildžan džamahiriju na teritorijama koja je ostala pod kontrolom muslimanskih snaga, odnosno tkzv. Armije BiH. No, neće proći. Sekularne snage u ostatku BiH, predvođene strankama SNSD/HDZ, neće dozvoliti podjelu BiH i tjeranje naroda u torove.asker wrote:Do jucer prije podne onakva harmonija, ljubav prema domovini sva tri naroda na svakom pedlju rodne grudVe a ovi islamisti sve pokvarise ljiljanom.
Tuga
- tandmand
#648 Re: Ljiljan se digao u nebo
Ma hajte molim vas. Sekirati se u vezi mišljenja o nama, onih, koji su nas trpali u masovne grobnice, zatvarali u logore, protjerivali, koji nisu pokazali mrvu kajanja a danas nam negiraju jezik. I nekom stalo do njihovog mišljenja?hAZNADAR wrote:Nema komunjara u Bosnjaka. Kao ni dzamahiraca, i sta ja znam koji sve termin ne postoji.
Postoje samo ufurani nabusani vjernici i kompleksasi sto se stide vjere.
I jedni i drugi su naslijedili jugo standarde po inerciji. Svako na svoj nacin.
Ovi ufurani oko SDA preslikali identicnu semu kao nekada u YU samo promijenili uloge i sebi prisili podobnost, plemenitost, Ahahovu volju, dusebrinistvo,...
A ovi iskompleksirani i dalje misle da su moderniji, pametniji, emancipovaniji,...ako su po YU standardu i dalje sto manje ono sto jesu. Svako malo se nasikiraju i zabrinu sta ce drugi misliti o nama.
-
asker
#649 Re: Ljiljan se digao u nebo
Plus ova 2-3 forumasa sa teme!!! Malo li je?tandmand wrote:Sekularne snage u ostatku BiH, predvođene strankama SNSD/HDZ
Jos koliko sutra ja bih:
1. Srusio ljiljan i postavio makar jednu vjetroelektranu
2. Izbrisao ljiljane iz svih arhiva, historijskih knjiga, elektrosokovima iz sjecanja ljudi
3. ABiH ucer'o u udzbenike kao ISIL, Alijinu privatnu vojsku, agresora
4. Reisu zapalio rodni list iz Gradacca, usput i vojnu knjizicu ABiH, 'ta ce on, da je frajer pisao bi na forumu
5. Preispitao prikupljanje sergija po dzamijama. Kad Ibro da 2 marke na dzumi on jadan misli da je za razvoj nanotehnologije u Kalesiji, a ovi prave ljiljane i provociraju
6. Iz budzeta bih izdvojio sredstva za pozlatu onog kriza u Mostaru (i onog na Husinu par stranica prije, hint za pojedince > ne smetaaa, ne smetaaaa, ne smetaaaaaaa), pomogao bih onu gospodu u Visegradu pri obiljezavaznju nekih pokreta itd...
7. Otvorio jos najmanje 3254832908023 tema gdje cemo uredno pljuvati po Bosnjacima
A vi Afganistanci, Kandaharci, ISILovci, SDA uhljebi, Baketovi jurisnici, citaci islamskih deklaracija, rusioci bratstva i jedinstva, nabacivaci na voleje, skretaci voda na mlinove i ostali crknite od muke!!!
-
kiligonzales
#650 Re: Ljiljan se digao u nebo
Dobro je sto su podigli zajednicki spomenik nasim poginulim herojima, ali treba im se popisat po glavama zbog odnosa prema nasim zivim herojima kojima zanemaruju mnoga prava.
Da ne kazem da su prve proteste boraca izignorisali maksimalno
https://www.youtube.com/watch?v=jk3ZnJWKp9w
a ove druge nisu mogli jer su im se ljudi ulogorovali ispred vlade.
Ali do kad ce moci ignorisati mnoge nezadovoljnike, e to je pravo pitanje...
Da ne kazem da su prve proteste boraca izignorisali maksimalno
https://www.youtube.com/watch?v=jk3ZnJWKp9w
a ove druge nisu mogli jer su im se ljudi ulogorovali ispred vlade.
Ali do kad ce moci ignorisati mnoge nezadovoljnike, e to je pravo pitanje...