Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
korisnicc

#101 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by korisnicc »

hrle1976 wrote: Malo grijesis cakane :D Makarska rivijera je iskljucivo bila popularna zbog daljine i obicno iz Sarajeva se islo u od Metkovica na ljevo ili desno ali opet ne skroz do Dubrovnika ili Makarske. Druga stvar islo se i zbog plaze. Makarska rivijera u to vrijeme je bila hajmo reci najbolja plaza u Jugi. Sve povis Splita je bilo mizerno. Istra je bila daleko i hladna, a otoci skupi jer kostao je trajekt i sl. Mada i to je bilo uvelicavano, a stvarnost je bila kao otok je zatvor. Obicno raja kupovala vikendice u Istri jer je i budi posto bilo, jer gore su samo se lokalci kupali ili iz Slovenija, kao sto iz BiH se islo na Makarsku rivijeru. Losinj nije imao plaze u svoja doba odnosno za vrijeme Jugoslavije a i ono danas je haj ho od plaze. Sjecam se jedne godine isli kod prijatelja na Losinj. Mora svugdje ali dok dodjes do vode konj slomiti nogu. Uzmi Cavtat pa nimoni iz Trebinja nisu isli jer nisi nigdje imao plaze kao sto je nemas danas.
Ne znam kako je nekad bilo ali znam kako je danas, na svakom području imaš lijepih plaža.
radostan dan

#102 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by radostan dan »

memce1987

#103 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by memce1987 »

Evo sada se vratio iz Crikvenica. Mogu reci da je mjesto super. Najvise preporucjem mjesto pored Crikvenica(2-3km), zove se Dramalj. Plaze su bolje, mjeto mirno, imas par kafica i tu se nalaze najbolji restorani(Zeleno, pogled na more). To je vise kao dio Crikvenica nego neko drugo mjesto, tako da se osjecas da si u istom gradu.

A ako se nekom izlazi moze se lako prosetati do centra crikvenica, gjde ima puno restorana, 1-2 diskoteke, vise kafica. Mada ako se ide zbog izlaska Crikvenica nije to to.

Oko cijena, stvarno sam se pozitvno iznenadio. Kada sam citao po razlicitim forumima, ispade da je Hrvatska na nivou cijena kao Spanija, Italika, Grcka itd. To je laz. Najmanje 30-40 posto jeftinija(ako se cijene porede se kaficima i restoranima).

U Dramalju cijene u restoranima: kafa 8kn, Pizze oko 40-50kn), Ribe(friske) na rostilji(45-100kn), sladoled kugla(7kn), Piva 15kuna. Paste i rizotto oko 50kn. Salate velike(ne prilog): 30-40kn.

Apartman smo platili 100 Eura na dan, ali je bio ogroman(mjeto za 6+1 odrasli), 2 velike spavace sobe, kuhinja i trepezarija i 2 kupatila, veliki balkon sa pogledom na more, Plaza odma preko ceste(bukvalno 50m).

Pored cistog mora fini plaza, moze se otici jedan dan autom do Rijeke(20min), moze se na izlet na krk(autom i brodom).

Jedini mana je daljina iz Sarajeva.
Edin H.

#104 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Edin H. »

hrle1976

#105 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by hrle1976 »

korisnicc wrote:
hrle1976 wrote: Malo grijesis cakane :D Makarska rivijera je iskljucivo bila popularna zbog daljine i obicno iz Sarajeva se islo u od Metkovica na ljevo ili desno ali opet ne skroz do Dubrovnika ili Makarske. Druga stvar islo se i zbog plaze. Makarska rivijera u to vrijeme je bila hajmo reci najbolja plaza u Jugi. Sve povis Splita je bilo mizerno. Istra je bila daleko i hladna, a otoci skupi jer kostao je trajekt i sl. Mada i to je bilo uvelicavano, a stvarnost je bila kao otok je zatvor. Obicno raja kupovala vikendice u Istri jer je i budi posto bilo, jer gore su samo se lokalci kupali ili iz Slovenija, kao sto iz BiH se islo na Makarsku rivijeru. Losinj nije imao plaze u svoja doba odnosno za vrijeme Jugoslavije a i ono danas je haj ho od plaze. Sjecam se jedne godine isli kod prijatelja na Losinj. Mora svugdje ali dok dodjes do vode konj slomiti nogu. Uzmi Cavtat pa nimoni iz Trebinja nisu isli jer nisi nigdje imao plaze kao sto je nemas danas.
Ne znam kako je nekad bilo ali znam kako je danas, na svakom području imaš lijepih plaža.
Nikako se sa tobom necu po ovom pitanju sloziti. Vecina plaza u Istri je ZNJ. Sve povic Poreca i ispod Rovinja je zalostno. Od same plaze pa cak i infrastrukture. Sve od Sibenika pa gore do Zadra uklj i otoke :( Nikad se nije ulozilo u izgradnju neke normalne plaze. Uzmi samo Vodice kao primjer. Betonara plaza. A cega sve nema u vodi. Opatija kao neka ekskluziva do nedavno se ljudi kupali u govnima to ce ti svaki Hrvat iz tog kraja potvrditi citava Rijeka i taj region isli na tri plaze koje su ispod Opatije, od dogor i potice ono rezervisi peskirom prekonoci, jer tolika kolicina na nolisne tri plaze - Makarska kad je kao rodj pcela je licila na nesto sasvim normalno kako je gore zna biti. Split i Kasteli tu je po zivot opasno se kupati a pogotovo Kasteli samo sto ziva ne pliva u vodi. Nesto ispod Splita pa sve do Gradca je sasvim ok i mozda najbolji dio kopnene Hrvatske. Dubrovacka rivijera je nista cemu. Inace treba ici na Brac, Hvar ili Korculu.

Znaci Porec - Rovinj moze dobiti prolaznu ocijenu. 90% Makarske rivijere je najbolji dio kopnene Hrvatske. Inac Hvar, Brac i Korcula su jednako dobre. I ono tri plazice na drugoj strani Istarskog hajmo reci polu-otoka tj. Mosc. Draga, Rabac i jos jedna ime zaboravi.
Mada to od prilike vako izgleda:
Image
korisnicc

#106 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by korisnicc »

Tako izgleda kad se ide na takvu vrstu plaža. Ja osobno uvijek idem na male plaže, malo ljudi, to mi je prvi odmor, a ne gdje je milijun ljudi.
pelcer224

#107 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by pelcer224 »

Moze li neko iz svog iskustva predloziti za kraj Avgusta povoljan privatni smjestaj za cetvoroclanu porodicu (djeca 6 i 8 godina starosti) tu oko Makarske?
Hvala.
soxx

#108 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by soxx »

Dobre vode? Bar? Ili ulcinj?

Gdje su najljepse plaze?

Gdje imam sta vidjet?
I da.li negdje ima se izaci navecer za omladinu?
mrsamras

#109 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by mrsamras »

Ulcinj pjescane plaze, pogodno za porodice.Izlasci, mislim da je slabo.Mali grad i uzasne guzve u vecernjim satima i jako tesko naci parking prostor.
Uglavnom su skoro sve plaze imaju kafic i mogucnost iznajmiljvanja lezajki i suncobrana.
Pretezno ljetuju musllimani :D jer ima dosta zena koje su pokrivene.
Ima plaza gdje ih odbijaju.Cak nedaju parkirati auto blizu.JEdan od takvih je i CABO plaza koja je nova na potezu Donjeg Stoja.

Sto se tice prostora, ima ga na pretek u odnosu na Hrvatsku.
Dobre vode prilicno kamenjar.
Bar - nisam se zaustavljao.
Ana Maria

#110 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Ana Maria »

Ima li neko preporuke za apartmane u HR u kojima su dobrodosli i kucni ljubimci?
dječak sa šibicama

#111 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by dječak sa šibicama »

Kakva crna makarska rivijera, uvijek vazila za najmanje atraktivnu na Jadranu.
malamirha

#112 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by malamirha »

dječak sa šibicama wrote:Kakva crna makarska rivijera, uvijek vazila za najmanje atraktivnu na Jadranu.
za sve.... :D sem za bosance.
dječak sa šibicama

#113 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by dječak sa šibicama »

I Hercegovce.

Jer je najblize, posebno za zenicko sarajevsku kotlinu, spustiti se do Ploca pa desno do prvog sela, Gradac naravno. Vikendom poduplaju ovi iz Capljine, Mostara, Stoca, Ljubuskog, sa serpama sarme i filovanih paprika.

Jedna Istra je u odnosu na makarsku rivijeru ko Palma de Majorka naspram Draca. Nije sve u plazama, Ulcinj ima najljepsu plazu na Jadranu vjerovatno, ali dzaba sve to kad se ti u Ulcinju osjecas ko da si na rostiljadi na Cevljanovicima.
Fox_Fox

#114 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Fox_Fox »

Herceg novi:
Cjene kao u Sarajevu
Malo su im spora usluga, ali na odmoru si pa ti se i ne žuri
Relativno čisto more; nekad se desi da trava pluta al nije strašno
Smještaj od 15€ na dalje... za 20€ možete naći sa uključenim doručkom i da ste par metara od plaže
U 01.00 se gase sva dešavanja na otvorenom i na tome im svaka čast.. nakon toga bude par derneka u zatvorenim lokalima

Hrvatska:
Dubrovnik - Najgore mjesto što sam do sada vidio
NE PRIMAJU EURE!!!!!
Ulaz na tvrđavu 12.5€
Sat parkinga / 2 kilometara od tvrđave 10KM
Kafa 5KM
Coca Cola 8KM
Plaža NEMA (ima ali to je P od plaže, nema 100 metara)
Gužva na svakom ćošku
Smeće po ulicama

Siguran sam da je Dubrovnik na prvom mjestu gradova koji se posjete samo 1 u životu.

Hrvati su toliko umislili da imaju nešto za pokazati i uzimaju pare na običnom kamenju. Mi bi trebali uvesti opciju da se naplaćuje ulazak u stari grad. Od Vječne vatre do Sebilja ulaz treba biti 20€ i bar se ima šta vidjeti, džamije, crkve, sinagoge, bezistan itd itd. A onaj parking iza tržnice treba biti 10KM iako se mi sada žalimo što je 3KM/sat. Kad mogu Hrvati lupati cijene za nebitne stvari, možemo i mi.

UZMIMO IM DUŠU (pare), VIŠE ĆE NAS VOLJETI!
Rockefeller

#115 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Rockefeller »

Gdje god se ubuduce islo, rezervisati hotel/apartman/sobu 3 mjeseca ranije.
zanzakpizdolizije

#116 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by zanzakpizdolizije »

Fox_Fox wrote:Herceg novi:
Cjene kao u Sarajevu
Smještaj od 15€ na dalje... za 20€ možete naći sa uključenim doručkom i da ste par metara od plaže
U 01.00 se gase sva dešavanja na otvorenom i na tome im svaka čast.. nakon toga bude par derneka u zatvorenim lokalima

Hrvatska:
NE PRIMAJU EURE!!!!!
Ulaz na tvrđavu 12.5€
Kafa 5KM
Coca Cola 8KM
Gužva na svakom ćošku
Smeće po ulicama

Siguran sam da je Dubrovnik na prvom mjestu gradova koji se posjete samo 1 u životu.

Hrvati su toliko umislili da imaju nešto za pokazati i uzimaju pare na običnom kamenju. Mi bi trebali uvesti opciju da se naplaćuje ulazak u stari grad. Od Vječne vatre do Sebilja ulaz treba biti 20€ i bar se ima šta vidjeti, džamije, crkve, sinagoge, bezistan itd itd. A onaj parking iza tržnice treba biti 10KM iako se mi sada žalimo što je 3KM/sat. Kad mogu Hrvati lupati cijene za nebitne stvari, možemo i mi.

Dubrovnik je svjetska atrakcija, najpoznatije face iz show bussinesa dolaze sa obiteljima u Dubrovnik ali nek si se ti našao "stručnjak" da nam objašnjavaš šta je Dubrovnik.Smiješno i žalosno u isto vrijeme.
Krizzia

#117 Re: RE: Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Krizzia »

zanzakpizdolizije wrote:
Cjene kao u Sarajevu

Hrvatska:
NE PRIMAJU EURE!!!!!
Ulaz na tvrđavu 12.5€
Kafa 5KM
Coca Cola 8KM
Gužva na svakom ćošku
Smeće po ulicama

Dubrovnik je svjetska atrakcija, najpoznatije face iz show bussinesa dolaze sa obiteljima u Dubrovnik ali nek si se ti našao "stručnjak" da nam objašnjavaš šta je Dubrovnik.Smiješno i žalosno u isto vrijeme.
Slozila bih se. Al da jeste skup, jeste. I neka je i treba da bude. Ima li ista ljepse od vikenda u Dbk krajem devetog mjeseca.. [emoji7] [emoji7] [emoji7]
Meni u Hr poslije Visa najljepse mjesto u Hr. Vis je ipak broj 1. Spoj povijesti, kulture, najljepsih svjetskih plaza i odlicne gastronomske ponude.
Ovo ljeto prvi put bila u C gori. Lijepo za vidjeti jednom, cisto da znas da i to postoji [emoji20] A platiti i ljetovati tamo? Ne hvala. Najvece razocarenje mi je Ulcinj i Sutomore. Inace ja sam mislila da ne moze veca guzva na moru biti nigdje kao u Makarskoj pocetkom osmog mjeseca. Onda sam dosla u Ulcinj[emoji14]
aveos

#118 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by aveos »

zanzakpizdolizije wrote:
Cjene kao u Sarajevu

Hrvatska:
NE PRIMAJU EURE!!!!!
Ulaz na tvrđavu 12.5€
Kafa 5KM
Coca Cola 8KM
Gužva na svakom ćošku
Smeće po ulicama

Pa u Međugorju je coca cola 4KM pored crkve,a sta je međugorje...pa i stavili su takve cijene da takvi ko ti ne dolazite
Banksy

#119 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Banksy »

Šuplja, skup je samo Stradun, već naredna ulica je s normalnim cijenama.

Cijeli Stari grad je skoro muzej i treba da je skup, ali istina je da je jako prljav i zapušten, nakrcan i zagušen jeftinim turistima s kruzera. Možda zarađuju ugostitelji u tih par ulica i prodavoači jeftinih, plastičnih suvenira koji su na svakom ćošku, ali dugoročno, ovaj vašer će im doći glave.
Connaisseur Karlin

#120 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Connaisseur Karlin »

hrle1976 wrote:[ 90% Makarske rivijere je najbolji dio kopnene Hrvatske.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Connaisseur Karlin

#121 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

sherbett wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
hrle1976 wrote:[ 90% Makarske rivijere je najbolji dio kopnene Hrvatske.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jane znam sta se ti cudiis...sve osim makarske na makarskoj rivijeri je fakat najljepsi dio kopnenog mora
Ne dijelim misljenje sa vama :D
Connaisseur Karlin

#122 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

sherbett wrote:Onda nas prosvjetli :mrgreen:
ne zelim pisati o lokacijama koje posjecujem :) Plus par lokacija koje zna vlro nizak brj populacije u HR :-D
hrle1976

#123 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by hrle1976 »

Bio sam bar na 20tak razlicitih coskova Hrvatske. I nema sta, sto se tice kopna Makarska je najbolja po brojnim parametrima. Pa cak je bolja i od pojedinih otoka. Ima dijelova Hrvatske gdje nema plaza ako neako nije znao.
Connaisseur Karlin

#124 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

sherbett wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
sherbett wrote:Onda nas prosvjetli :mrgreen:
ne zelim pisati o lokacijama koje posjecujem :) Plus par lokacija koje zna vlro nizak brj populacije u HR :-D
Jer vjerovatno ih samo ti posjecujes?
Sorry na pitanju, MI6 :mrgreen:
pa ne idem iskljucivo sama,ali nas je malo :-D
probook

#125 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by probook »

Ima li preporuka kakva za Gradac i okolinu tj ova mala mjesta (Zaostrog itd.) sa plazom i hladovinom prirodnom. 2 odraslih + dijete :)
Post Reply