Neka i treba maštat.dječak sa šibicama wrote:Pa tako ce vecina, ali pusti da malo mastamo o Dubrovniku, Opatiji, Rimu, Toskani, Azurnoj obaliZatamnjena stakla wrote:Biži ba, skuckat 400 maruna i otić u Sutomore. Noćenje za 10 eura i zdra'o.
Mada imas ti raje koja ima love za Kanarske otoke, ne bojim se ja za nase ljude, posebno one "snalazljive"
LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Moderator: anex
- Zatamnjena stakla
#126 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
- jazzer
#127 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
- Butmiran
#128 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Nisam ni ja duže vrijeme ali možda 4-5 sati u vrh glave.jazzer wrote:Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
-
addy_sa
#129 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Sutomore.. i to ne zato jer nemam para nego mi uvijek bude najbolje dole.. smjestaj, cijene hrane pica, izlasci sve je veoma pristupacno i svi u raji se mozemo uklopiti..
-
mali_balon
#130 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Od Orebica produszis pravo jedno pola sata i eto te u Lovistima, ekstra za odmora, bez guzve, bez raznih galama, bez guzve na plazi, za penzica dusu dalojazzer wrote:Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
-
zilla_
#131 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
I ja ove godine idem u sutomore... Našao apartman 40€ za 3 osobe 3 koraka od glavne plaže sa pogledom na moreaddy_sa wrote:Sutomore.. i to ne zato jer nemam para nego mi uvijek bude najbolje dole.. smjestaj, cijene hrane pica, izlasci sve je veoma pristupacno i svi u raji se mozemo uklopiti..
-
Rimljanka
#132 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Da li slucajno imas preporuku za apartman ?doktor78 wrote:Za porodicni odmor sa malom djecom, za ljude zeljne mira i tisine :captainjack wrote:U Trpnju sam skoro svake godine. Fino mjesto za mozda malo ove starije kojima i nije bas do nekog provoda. Nije da ga nema u Trpnju al znatno manje. A cijene apartmana za proslu godinu su se kretala 35 eura za dvije osobe.Big Ang wrote:jel ko bio u Trpnju u skorije vrijeme?
Ja inace preferiram DUbu Peljesku jedno pola sata od Trpnja. Tu si bas odsjecen od civilizacije, al se odmorim i psihicki i fizicki od svega .
![]()
Za omladinu zeljnu provoda :
-
doktor78
#133 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Nazalost,ne. Bio sam smjesten u hotelu "Faraon", ali sam siguran da se moze naci povoljan i fin privatan smjestaj, proguglaj malo
- kartman
#134 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Omiš, tačnije Duće, 2 km poslije Omiša prema Splitu, plaža pješčana, voda čista, dosta hlada za bebu, ljudi ljubazni...godinama dole ljetujem, tako da toplo preporučujem.
mp3sa wrote:Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
- shiny
#135 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ima li iko iskustva koliko je teško naći smjetaj u Albaniji na licu mjesta. Ne bih preko agencija i ne bih na jedno mjesto, već bih da malo obiđem tu obalu, dan tamo, dan vamo, tako da ne bih ništa rezervisala unaprijed. Ili da ipak rezervišem?
- Svakodobro!
#136 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovini
moglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
a malo bi se okupao, malo izlezavao i slicno. Gledao sam Panoniku, ali bas na netu neke ponude konkretne nema, ni da je uvezano s nekim hotelom, mada bi mi odgovarala ta varijanta. Pa et, ako neko ima savjet ili neku ideju, bio bi mu zahvalan da podijeli ovdje. Pozz.
- shiny
#137 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ako si ljubitelj prirode, rijeka Trebižat je prelijepa za kupanje. Prošle godine sam bila na onom njihovom kanu safariju i bilo je divno. Kravice su isto divne, mada već duže vrijeme stoji onaj natpis da se kupaš na vlasititu odgovornost, što zapravo svi koji dođu i radeSvakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
a malo bi se okupao, malo izlezavao i slicno. Gledao sam Panoniku, ali bas na netu neke ponude konkretne nema, ni da je uvezano s nekim hotelom, mada bi mi odgovarala ta varijanta. Pa et, ako neko ima savjet ili neku ideju, bio bi mu zahvalan da podijeli ovdje. Pozz.
-
doktor78
#138 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Garden City u Konjicu. Imas bazen unutrasnji i vanjski, teretanu, kuglanu,sportske terene, igraonicu za djecu, lijepo uredjen eksterijer...Svakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
Konjic lijepa mala carsija, i tu se ima sta vidjeti, a ni Boracko nije daleko...
- Svakodobro!
#139 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
@shiny - zbog ovog na svoju odgovornost malo mi je (zbog ljepse polovine)...a stvarno lijepo zvuci
Hvala na ovoj super ideji.
@doktor78
Bio 2 puta, 2 vikenda - prezadovoljan, i Garden city je stvarno to što ja hocu, ali malo bi i da promjenim, ako ne nadjem nesto slicno, vjerovatno cu ponovo.
@doktor78
Bio 2 puta, 2 vikenda - prezadovoljan, i Garden city je stvarno to što ja hocu, ali malo bi i da promjenim, ako ne nadjem nesto slicno, vjerovatno cu ponovo.
- Krizzia
#140 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Kravice su predivne i zanemari natpis 
Samo ne znam da u okolici ima smjestaj takvog tipa kakav ti trazis :/
U Etno selu se otvorilo kupaliste nedavno pa pogledaj i to.
Samo ne znam da u okolici ima smjestaj takvog tipa kakav ti trazis :/
U Etno selu se otvorilo kupaliste nedavno pa pogledaj i to.
- vjesticanametli
#141 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
http://www.etno-herceg.com/ odlicno je i imaju cak i zivotinje .....bazen je tuSvakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
- vjesticanametli
#142 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
bila sam ja prije 2 sedmice i nije bilo guzve ni u hotelu ni na plazi.....isla u Shengjin i bilo je fino ali ja jos uvijek nisam odusevljena sa albanijom......ja da trebam ici ne bih rezervisala unaprijed vec idi i stani gdje ti se svidishiny wrote:Ima li iko iskustva koliko je teško naći smjetaj u Albaniji na licu mjesta. Ne bih preko agencija i ne bih na jedno mjesto, već bih da malo obiđem tu obalu, dan tamo, dan vamo, tako da ne bih ništa rezervisala unaprijed. Ili da ipak rezervišem?
enver kuži iz bunkera
-
PurpurHazel
#143 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Svakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
Daleko najsređeniji bazenski (i sportski) kompleks meni je ovaj, doduše tu su se pripremale reprezentacije i klubovi pa ne znam za cijenu smještaja jel skupo previše, ali baš je lijepo, gusta borova šuma, ugodni kafići i restoran, blizu su Kravice i Mostar, a i Etno selo što ti raja ranije predloži je na samo 2 minute vožnje.
Evo pogledaj taj sportsko-bazenski dio - http://www.sport-centar.info/index.php? ... &sadrzaj=3
hotel - http://www.sport-centar.info/index.php? ... pg=2&gal=1
-
Galamdzija
#144 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Nazovi turisticku zajednicu grada TuzleSvakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
Adresa: Soni Trg bb, Tuzla
Kontakt Telefon: 035/257-499
[email protected]
Evo i link za smjestaj
http://tourism-tk.ba/index.php/smjestaj ... aj-u-tuzli
-
SSemir
#145 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
panonska jezera brate. grad je to, tako da nemas potrebe da rovis po internetu i trazis rezervacije, imas nekoliko hotela, a u zadnje vrijeme se masovno grade i manji pansioni. golden tursov hotel se nalazi u samom centru grada, ove godine poceo sa radom, znaci sve novo i uredno, a na korzu si.Svakodobro! wrote:Prije svega izvinjavam se, ako kvarim temu ovim pitanjem, ali najpodobnije mi ovdje pitati. Zanima me, gdje bi se u Bosni ili Hercegovinimoglo odmoriti jedno 3-4 dana, al ono hotel (sa bazenom bar jednim vanjskim ili da u blizini ima dobro kupaliste, bazen ili slicno). Dakle, nije problem neki oko cijene, vec mi je da ne gubim vrijeme na put do hr, al, cg i tako
moja preporuka je da izaberes termin kada bude festival kaleidoskop. tokom dana razne izlozbe, trening centri, tokom noci je muzika na otvorenom, u parku. besplatan ulaz, a super bendovi budu.
- mp3sa
#146 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Hvala puno. Mislim da sam nasao smjestaj kakav sam trazio, jos cekam da mi ljudi odgovore da li je slobodno.kartman wrote:Omiš, tačnije Duće, 2 km poslije Omiša prema Splitu, plaža pješčana, voda čista, dosta hlada za bebu, ljudi ljubazni...godinama dole ljetujem, tako da toplo preporučujem.
mp3sa wrote:Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
- mp3sa
#147 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ja sam nasao smjestaj preko agencija, kada sam dosao tamo sve propalo (pukla cijev u apartmanu i sve ljudi morali otkazati) i onda sam na licu mjesta nasao super smjestaj, i to bas tako po par dana u raznim mjestima, jako jeftino, cak preporucujem da pogledas po hotelima jer smo mi u par mjesta nasli super smjestaj u hotelima prejeftino, tipa hotel sa 4 zvjezdice na plazi , soba ogromna sa pogledom na more i dorucak 40 eura dan za 2 osobe! To nije svugdje ali smo i to nasli tako da ti ne bude mrsko malo potrazitishiny wrote:Ima li iko iskustva koliko je teško naći smjetaj u Albaniji na licu mjesta. Ne bih preko agencija i ne bih na jedno mjesto, već bih da malo obiđem tu obalu, dan tamo, dan vamo, tako da ne bih ništa rezervisala unaprijed. Ili da ipak rezervišem?
-
channel10
#148 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ima li gdje kakva ponuda za Marmaris ili Bodrum u narednih par dana do nekih 800-900 KM po osobi?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#149 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Gdje su svijeće na stolovima zaobilazi! Tu kožu deru s leđa! Svi lokali van staroga grada su dosta povoljniji po cijenama....samo valja prošetatisafromba wrote:Trebao bih u Rovinj naredne semice. Iz Sarajeva krecem pa su dobrodosle preporuke kojim putem je najbolje, i ako je neko bio kakve preporuke sta posjetiti, gdje je dobra klopa itd...!!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#150 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..
Ko ima para ide na more, onaj ko nema ide u SutomoreZatamnjena stakla wrote:Biži ba, skuckat 400 maruna i otić u Sutomore. Noćenje za 10 eura i zdra'o.