LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#226 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by ema_ »

Može i kad se razvedri :mrgreen: .
MrsJ

#227 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by MrsJ »

Placam 65 eura u sezoni.
MrsJ

#228 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by MrsJ »

s3d4m wrote:
MrsJ wrote:
s3d4m wrote:Pozdrav,
Zamolio bih ako neko ima preporuku gdje otici na ljetovanje u HR :-D .
Ono sto mi je bitno :D :
Neko mirnije mjesto za odmor (ja, zena i malo djeto 1,5g.) :zzzz: ,
Plaza - pijesak ili sitni sljunak + dovoljno hladovine (da se ne mora raniti u 8h za mjesto pod borom ili palmom) 8) ,
Da nije dalje od 4:30h voznje od Sarajeva :roll: ,
Dobro bi bilo ako neko ima preporuciti i neki konretan smjestaj u tom mjestu (po mogucnosti da je uz plazu, eventualno nekih 100m udaljen) :razz: ,
Termin odmora je od 01.09.2014 :!: .

Hvala :thumbup: ,
Odgovara li Baska voda? To je pravo porodicno mjesto, mi smo prosle godine uzivali i idemo za par dana opet. Ovo ti je preporuka za smjestaj 20 m od plaze jako cisto samo ne znam da li ima od tog datuma slobodno, najbolje da posaljes upit. Mi smo bili kod njih i prosle godine a idemo i ove, takodjer idemo s djetetom pa nam je bitno da je blizu plaze. Ima dosta hladovine i dolazis za 4 i po sata.
http://croatia-accommodationinfo.com/in ... ents-PARTS
Odlicno .. mislim da bi mi to odgovaralo.. ako Vas mogu zamoliti za broj telefona od vlasnika apartmana (moze i na pp) pa bih ga kontaktirao da vidim oko cijene i da li ce imati slobodnih mjesta..
Jos jednom hvala,
Imas na ovom linku na dnu kontakt informacije. Mislim da bi ti cijena od septembra trebala biti malo niza. U ovoj kuci su samo dva apartmana jedan veliki i studio apartman koji mi uzimamo, i samo porodicnim ljudima se iznajmljuje (znaci nema omladine koja pravi buku kasno navece sto je bitno kada si s djetetom) a oba su renovirana 2012 i zaista je cisto, svaki dan gazdarica cisti. A sto je najbitnije oni su preljubazni.
doktor78

#229 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by doktor78 »

Studio apartman 65 Eura? Sitnica...
MrsJ

#230 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by MrsJ »

Ima i jeftinije ali nije uz plazu i nije sredjen pa kome je skupo uvijek ima druga opcija. Meni je ovo sasvim ok s obzirom kakav je apartman i kakvi su domacini. :wink:
tap3ah75

#231 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by tap3ah75 »

Može li se sad od 01.09. naći šta "jeftinije" na jadranu (oko 30-tak evrića). Za apartmanćić neki :lol:
sarajbosna23

#232 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by sarajbosna23 »

Pozdrav, ima li neko preporuku za fin smjestaj na Peljescu, u Zuljani?
fizicarka_

#233 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by fizicarka_ »

Ja sam se prije par dana vratila iz Djenovica i moram napisati utiske. S obzirom da je to bio prvi put da idem u CG i na raznorazna iskustva koja sam cula, bila sam dosta skepticna. Moram reci, sto se mene tice, bilo je odlicno, nikakva razlika u odnosu na Hrvatsku sto se tice cistoce , plaza i slicno. Imali smo apartman na samoj obali sa plazom u hladovini, nije bilo pretrpano, dolazili smo oko 11 sati i uvijek je bilo mjesta u hladu. HN je udaljen oko 20 min gradskim autobusom, koji radi citavu noc, cijena karte 0.70-1.0 e u zavisnosti sa koje stanice se krece. Plaze jesu male, ali su ciste, voda je 2 dana bila pomalo prljava, ali vecinom je bila jako cista. Takodjer, mozete uzeti raznorazne izlete brodicom , krecu se od 6-10 e (mi smo isli u Kotor 10e ). Hrana i pice su kao i kod nas , i u prodavnicama i u kaficima. Sve u svemu, iskustvo je jako pozitivno.
artime

#234 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by artime »

Išla sam u Zaostrog. 13 eura krevet, nije apartman vec soba sa kuhinjom zajedničkom. Meni je bilo super, samo su cijene u marketima žara. Konzum me iznenadio. Plaže i more super. Bila je sezona tako da je bilo i gužve... Ugl. Zadovoljna. More neusporedivo bolje od CG.
romeomoraprezivjeti

#235 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by romeomoraprezivjeti »

E vec dva dana na jadranu kisa,oblaci,vjetar,vrijeme katastrofa!!!!!!! Matere mi,bolje lovu za ljetovanje uloziti za obilazak kakve europske metropole i trznih centara.:-D
Rimljanka

#236 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Rimljanka »

Romeo,

Je li to info direktno sa Jadrana?
sheilak

#237 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by sheilak »

Rimljanka wrote:Romeo,

nadam se da nije. meni je za vikend opet tamo. :D

a ja bih svakako preporucila pulu i okolinu. prelijepo je zaista, posebno rt kamenjak. brijuni naravno takodjer. samo je daleko. :D
Rimljanka

#238 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Rimljanka »

A ja bi svima od srca preporucila Bol na Braču..Ljepota...Jos smjestaj u nekom od lanca Bluesun hotela
Shark2014

#239 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Shark2014 »

Pozdrav, evo vratio sam se i ja sa mora pa da napisem nekoliko utisaka. Nakon sto sam u zadnje cetiri godine imao turu od Opatije preko Zakintosa i Crnogorskog primorja, ove sam godine napravio korak dalje i zaputio se u drevni Egipat. Naravno osnovno pravilo "NE PUTOVATI PREKO AGENCIJA IZ SARAJEVA NA DESTINACIJE POPUT EGIPTA, GRČKE - AVIONOM" jer ce Vam kao obrazlozenje znatno visih cijena u odnosu na one koje nude agencije iz Beograda reci kako je to zbog Charter leta. Recimo isti aranzman za Egipat od 11 dana/10 noci sa Argusom i 10dana/9 noci sa Relaxom je skuplji sa Relaxom za 600KM. Zato pravac Zepter Passport Banja Luka (prodaju aranzmane Argus Toursa) ili direktno Argus Tours, ali let obavezno iz Beograda. A sta reci o Egiptu a da ne znamo. Magicna zemlja, prelijepa, fantasticnih plaza i prelijepe pustinje. O piramidama ne treba trositi rijeci, jednostavno dodjes i ostanes zadivljen. Takodjer sam ulazio u Kefrenovu piramidu i isao u sami centar gdje je smjesten sarkofag. Egipatski nacionalni muzej je nesto sto egipcani cuvaju samo za sebe, znaci nema fotografisanja, udjes vidis i izadjes. Tutankamonova zlatna maska, kraljevske mumije i ostalo sto se nalazi u Muzeju ostavljaju bez daha. Sjajno iskustvo bio je Safari u pustinju i posjeta beduinskom selu. Izlet na rajsko ostrvo - Giftun je nesto sto ti cio zivot ostaje urezano u pamcenje, prelijepe plaze, cisto i toplo more kao i Snorkling - ronjenje oko koraljnjih grebena koji je bio dio izleta je nesto WOOOOOW. Hotel je bio extra, usluga ALL INCLUSIVE, bez ijedne zamjerke, apsolutno. I na kraju cijena samog aranzmana je zaista za sto u Hrvatskoj ne bih mogao dobiti ni 7 dana u nekom hotelu sa 4 ili cak 5 zvjezdica, a vidjeti i nemas bas nesto. Lijep pozdrav!!! :-D
romeomoraprezivjeti

#240 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by romeomoraprezivjeti »

Rimljanka wrote:Romeo,

Direktno. :-D Evo situacija se malo popravlja,sunce se javi svako pet minuta,al' voda je ugodna.:-D Ja sam u Promajni,a koliko vidim i cujem,slicno je vrijeme na cijelom jadranu.
tap3ah75

#241 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by tap3ah75 »

Mi se jucer sa djecom kupali do pola 5.
Prekjucer samo ja .... more je toplo ali je puhalo.

A danas jos ne znam kako ce biti.

s terase
Butmiran

#242 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Butmiran »

Shark2014 wrote:Pozdrav, evo vratio sam se i ja sa mora pa da napisem nekoliko utisaka. Nakon sto sam u zadnje cetiri godine imao turu od Opatije preko Zakintosa i Crnogorskog primorja, ove sam godine napravio korak dalje i zaputio se u drevni Egipat. Naravno osnovno pravilo "NE PUTOVATI PREKO AGENCIJA IZ SARAJEVA NA DESTINACIJE POPUT EGIPTA, GRČKE - AVIONOM" jer ce Vam kao obrazlozenje znatno visih cijena u odnosu na one koje nude agencije iz Beograda reci kako je to zbog Charter leta. Recimo isti aranzman za Egipat od 11 dana/10 noci sa Argusom i 10dana/9 noci sa Relaxom je skuplji sa Relaxom za 600KM. Zato pravac Zepter Passport Banja Luka (prodaju aranzmane Argus Toursa) ili direktno Argus Tours, ali let obavezno iz Beograda. A sta reci o Egiptu a da ne znamo. Magicna zemlja, prelijepa, fantasticnih plaza i prelijepe pustinje. O piramidama ne treba trositi rijeci, jednostavno dodjes i ostanes zadivljen. Takodjer sam ulazio u Kefrenovu piramidu i isao u sami centar gdje je smjesten sarkofag. Egipatski nacionalni muzej je nesto sto egipcani cuvaju samo za sebe, znaci nema fotografisanja, udjes vidis i izadjes. Tutankamonova zlatna maska, kraljevske mumije i ostalo sto se nalazi u Muzeju ostavljaju bez daha. Sjajno iskustvo bio je Safari u pustinju i posjeta beduinskom selu. Izlet na rajsko ostrvo - Giftun je nesto sto ti cio zivot ostaje urezano u pamcenje, prelijepe plaze, cisto i toplo more kao i Snorkling - ronjenje oko koraljnjih grebena koji je bio dio izleta je nesto WOOOOOW. Hotel je bio extra, usluga ALL INCLUSIVE, bez ijedne zamjerke, apsolutno. I na kraju cijena samog aranzmana je zaista za sto u Hrvatskoj ne bih mogao dobiti ni 7 dana u nekom hotelu sa 4 ili cak 5 zvjezdica, a vidjeti i nemas bas nesto. Lijep pozdrav!!! :-D
Možeš okačiti aranžman ovdje?
Post Reply