Ljetovanje 2009
-
Mrs.Zurbrigen
#26 Re: Ljetovanje 2009
a ja mislila da je ovo opca tema o ljetovanju... kad ono - malta... 
- bavi
#27 Re: Ljetovanje 2009
Od svake teme mora se napraviti cirkus i ismijati ljudi.
OTAS ima ponudu:
http://www.otas.ba/loc/putovanjaview.wbsp?kid=1&pid=83
Lijep odmor ti želim !
OTAS ima ponudu:
http://www.otas.ba/loc/putovanjaview.wbsp?kid=1&pid=83
Lijep odmor ti želim !
- swirl
#28 Re: Ljetovanje 2009
Nisam bila, ali kazu da je ljetovanje na Malti jednostavno fantasticno, i nista ispod 10 dana!
- nosara
#29 Re: Ljetovanje 2009
swirl wrote:Nisam bila, ali kazu da je ljetovanje na Malti jednostavno fantasticno, i nista ispod 10 dana!
I kazu "budi ozbiljan"...
-
ozbiljna
#30 Re: Ljetovanje 2009
ja ti preporucujem da svoje ljetovanje "sastavis" sam... ko jos ide u turisticke agencije i zasto!? da bi im platili proviziju!?
kupis avionsku kartu i rezervises hotel, sve to recimo preko http://www.kayak.com a na Trip Advisor forumu se informises o svemu...
super ti je izbor, kao da si mene pitao
SRETNO!!!!
kupis avionsku kartu i rezervises hotel, sve to recimo preko http://www.kayak.com a na Trip Advisor forumu se informises o svemu...
super ti je izbor, kao da si mene pitao
- Erzsebet
#31 Re: Ljetovanje 2009
Nije mi jasno jesu li ove cijene u eurima ili markama... Ako je u markama, što mi zvuči logičnije, podnošljivo je, oko 900 KM, zajedno s troškovima aerodromskih taksi i vize, košta osam dana u hotelu sa četiri zvjezdice.
Ipak, ja sam pristalica osobnih aranžmana i putovanja autom, od mjesta do mjesta. Tada ne zavisiš ni od koga, a hostele i privatni smještaj možeš naći više nego jeftino, pa za 20ak dana potrošiš isto para kao i ovdje za osam, a pored toga, agencija ne zarađuje na tebi.
Ipak, ja sam pristalica osobnih aranžmana i putovanja autom, od mjesta do mjesta. Tada ne zavisiš ni od koga, a hostele i privatni smještaj možeš naći više nego jeftino, pa za 20ak dana potrošiš isto para kao i ovdje za osam, a pored toga, agencija ne zarađuje na tebi.
- shibonja
#32 Re: Ljetovanje 2009
Dobro eto Malta,Malta,ide li ko na Makarsku Rivijeru? ja sam mozda zaostao,ali meni je Jadransko more najljepse,bio sam na dosta destinacija ,vise poslovno,ali Jadran je Jadran,dobro sada ce se naci neko da kaze kako usluga kod komsija i nije neka i da nas uopste ne prepoznaju kao turiste,ali moja iskustva nisu takva,cak sta vise dobra su,naravno sve zavisi kakvi ste sa finansijama,nemozes ocekivati da ti neko u nekoj jeftinoj piceriji trci promjenit pepeljaru svaki cas ili se blesavo kesiti non stop,ali ako si turista viseg nivoa ili ti dubljeg novcanika stvari se iz korijena mjenjaju i tada vise nije bitno jesi li Bosanceros ili neki Ceh ili Svabo,para vrti gdje burgija nece
..Inace prosle godine smo bili u Baskim Vodama i mjesto je za mene idealno ne veliko,sa lijepim plazama,dosta hladovine,par Beach Barova sa normalnim cjenama,ko zeli aktivni turizam ima sve moguce sportove na vodi,cjene tako tako,recimo 10 do 15 % skuplje nego kod nas,recimo jedna Riblja plata za dvoje i flasa crvenog vina (neke srednje klase) je oko 30 e,na toj plati je Brancin,Lignje,Srdele,salata,i jos svasta nesta,ja se oko toga borim preko sat vremena
,i extra ukusno i moze te drzat do sutra u ista doba
,pivo na po Beach barovima je oko 3.5-4 km pola litra,toceno,hanuma je udarala po koktelima koji su nekih 4-5 km,al lupe u glavu pravo
,inace ima i dobar restoran na samoj plazi ,i tu se moze dobro rucati za nekih 20-25 km,opet govorim za dvoje,sve je svjeze i extra ukusno,jer imaju ogroman promet,konobari su stariji ljudi i ako im prvi dan ostavis baksis od 5 kuna,sve ostale dane kada te vide da prilazis trce da ti postave stolicu i tako to,inace ja sam malo peka,i kada ljetujem volim da imam prostran apartman sa pogledom na more i uz samu plazu,naravno to kosta ali mi nije zao jer je to jedinih 10-ak dana kojih se zaista odmaram,pa tako da me je smjestaj bez icega izasao 850 eura,neko ce reci mogao si za te pare neznam gdje,ali da pojasnim,u pitanju je novoizgradjeni objekat ,sa ogromnim bazenom,extra udobnim krevetima,svom mogucom pratecom opremom,ogromnom terasom,lcd tv,internet konekcijom koja je besplatna ili ti uracunata u cjenu,znaci ima sve sto ti treba,mada ja nisam koristio internet iz pricnipa
,parking je podzemni i klimatiziran,usluga odlicna,ko zeli moze uplatiti polupansion ,puni pnsion,itd ja sam tu opciju iskljucio jer nikad ne znam cega cu biti gladan za rucak ili veceru,
..uglavnom ove godine idem na isto mjesto,eto mislim da i ovo moze pomoci neodlucnima,pisite i vi svoja iskustva pa da vidimo 
- starii
#33 Re: Ljetovanje 2009
evo malo jadrana
http://www.izor.hr/webcameng.htm
http://www.izor.hr/webcameng.htm
- djordje5
#34 Re: Ljetovanje 2009
Pozzdrav pozzdrav
Dobro ljudi razmislja li ko o Grckoj mozda..nije daleko a provod fenomenalan..
Dobro ljudi razmislja li ko o Grckoj mozda..nije daleko a provod fenomenalan..
-
staples
#35 Re: Ljetovanje 2009
Ima li ko kakav pametan prijedlog za bracno putovanje (juli mjesec)?
Al da nije skupo, nemojte mi tamo neke egzotike (poput Malte)
- tamara*
#36 Re: Ljetovanje 2009
Herceg Novi, idem krajem avgusta.
- Erzsebet
#37 Re: Ljetovanje 2009
staples wrote:Ima li ko kakav pametan prijedlog za bracno putovanje (juli mjesec)?
Istanbul je mjera, ja ove godine idem autom. Najprije u Budimpeštu, pa onda Istanbul i nazad preko Grčke, Makedonije i Albanije, ravno do Ulcinja. Iz Ulcinja na Pelješac, pa kući
- Fair Life
#38 Re: Ljetovanje 2009
staples wrote:Ima li ko kakav pametan prijedlog za bracno putovanje (juli mjesec)?

TURIZAM MACHT FREI