Pikova-dama wrote:Moze li nesto detaljnije o Asdemu? Ili bilo ko drugi ko zna...ne mislim na karakteristike, to sam procitala, vec neki detalji sa lica mjesta

Moze - hotel srednje velicine, bordo crvene boje. Ima dva krila - koja idu nekako u polukrug. U sredini je otvoreni bazen - nista pretjerano veliko - kojih 10-15 metara duzine i jedno 2-3 metra sirine - ima jedan plici dio za odbojku u vodi ili tako nesto. Ima 4* i all inclusive je - kada udjes sa recepcije lijevo su stepenice za prvi dio hotela i gore je tarasa gdje se odrzavaju zabavne veceri ili kako ih vec zovu) (jedini dio koji je bas klimatiziran da se smrznes) imas poluotvoreni hodnik koji te vodi dalje ka drugom dijelu hotela gdje je trpezarija, bar, sauna i stepenice i lift za drugi dio hotela. Ima 3-4 sprata - sobe su onako prosjecne, mali tv, kupatilo je skroz ok, klima takodjer, mali balkoncic - nas je gledao na to unutrasnje dvoriste sa bazenom. Dvokrevetna je dvokrevetna sa dva razdvojena kreveta koje smo muz i ja sastavili :-0
Sobe su ciste i uredne - teta spremacica
Znam da imaju i porodicne sobe za oko 4-5 osoba i te su na zadnjem spratu hotela - ne znam kakve su jer ih nisam vidjela ali bilo je dosta porodica sa malom djecom i nisu se zalili.
Hrana je raznolika i ima svega - naravno svedski stol pa se posluzuj - od supa, corbi, obicno 2-3 kuhana jela pa pomfrit, riza, onda salad bar, svjeze ispeceni hljeb, njihove poslastice - baklave, pudinzi, kolaci, zelei, voce - ne bih rekla da je bio neki pretjerani izbor ali ga je bilo. A da, pocesto su znali imati gril na vanjskoj strani trpezarije pa je bilo i ribe i hamburgera, nekih interesantnih mesa u tijestu... Imas servere koji tu sklanjaju tanjir cim sta pojedes. Jedina mana je sto nije bilo npr tacni pa da stavis tanjir-dva vec si morao ici gore dole dok ne stavis sve sto zelis jesti na svoj sto i onda sjednes s rahatom i jedes

A da, naravno ako zelis kakve sokove onda u red pred bar i narucuj. I da, drzi se dalje od njihovog leda - prave ga od lokalne vode a preporucuje se da kupujes vodu da ne bi pokvarila stomak.
Dorucak standardni - namazi, hljeb, zitarice, mlijeko, sokovi, caj. Za mlijeko ces nekad im morati reci da naspu jer se zaborave

I svakih nekoliko dana prave one americke palacinke ili omlet samo moras znati sta je koji dan.
S vanjske strane hotela imas prodavnice - od one sa torbama i sesirima, do mini marketa (tu mozes uzeti i postanske marke a ako ostavis razglednice na recepciji oni ce ih poslati za tebe), prodavnice sa nakitom, mjenjacnice... Cim zaobidjes tu stranu pocinje njihova "Ferhadija" - prodaju sve i svasta od odjece, koze, nakita, ukrasa do turistickih tura (koje su jefitinije od nase agencije). Ne preporucujem ovdje kupovati odjecu jer su cijene za Ruske turiste a istu stvar u Antaliji mozes jedno 3 puta jeftinije uzeti.
Od hotela do hotelske plaze je jedno 100-njak metara. Moras preci ulicu pa proci kroz park pored Burger Kinga i neke pizzerije [koji bi do sada trebao biti zavrsen jer su radili na njemu kada smo mi bili tamo] do hotelske plaze (pise Asdem). Lezaljke su besplatne a suncobrani se ne mogu micati pa ces se ti micati oko lezaljki. Ima dovoljno mjesta za sve, voda je divna - mi smo vise vremena proveli na plazi nego na bazenu!
Ako ces u istrazivanje Antalije bez agencije - najbolje da prvo odes na onu njihovu shopping turu jer je kojih 10 EURa sa ruckom - ali prije moras istrpiti odlazak u kozaru (pa se cjenkaj ako hoces) i neku zlataru prije nego se krene za Antaliju - rucak je blizu njihovog vodopada a onda vas povedu do starog grada i puste da setate i razgledate - tu zraknes cijene, cjenkanje je pozeljno ako ne i trazeno. Ako ne uzmes nista prvi put, uvijek se mozes vratiti lokalnim minibusom - mi smo tako isle do shopping centra u Antaliji pa onda do starog grada - sve za oko 3-4 eura a tamo si za pola sata.
Od tura mi smo uzeli tu shopping turu sa nasom agencijom a ostalo smo sami nasli - jeep safari (super nam bilo, ponesi vozacku ako zelis voziti, inace uzivaj i pazi vrat jer je prilicno truckavo i da, obavezno stavi kremu za suncanje - iako je gore na planini hladnije opet se izgori i ponesi dzemper jer zna biti pohladno) , onda plavo putovanje - ides brodicem na cjelodnevno "krstarenje" - prave stanke za kupanje - znaci bez pristajanja samo se ukotve, pa se onda ide na jedan dio gdje imas ostatke rimskih naselja, onda u nekoj laguni i onda se polako vraca nazad. Super nesto a posebice ovaj jedan tip sto je na brodu inace konobar ili tako nesto pa se preobuce i glumi trbusnu plesacicu.
Dalje smo isli do Kekove (anticki grad Simena ciji se ostaci mogu vidjeti pod vodom - znaci prvo busom do brodice sa staklenim dijelom (ima jedno 56 okuka na toj cesti pa ako imas problema sa mucninom Rodavan je zakon) pa onda lagano voznja do Kekove da se vide ti ostaci i onda nazad. Opet u bus i onda do Mire - dva su dijela - jedan gdje su Lycian tombs, grobnice ali u stijenama - tu je i amfiteatar i super za vidjeti a onda se ide do centra odakle je navodno Santa Claus - ima ogromna statua djeda mraza na trgu. Pored je ujedno i crkva St. CLausa (koji je bio biskup tog grada) iz 4 vijeka.
Jos smo htjeli otici do Chimerea - mjesto gdje vatra izlazi iz zemlje - ali nismo imali vremena jer smo tako tempirali izlete da izmedju imamo po 2-3 dana na plazi a i da sta ostavimo za iduci put. AKo ces na ovaj izlet cvrste tene cipele su pod obavezno!
http://www.estates-turkey.com/informati ... t/olympos/
TOliko od mene, odoh dok mi sefovi nisu dosli!