Ne moze derbi biti kao svaka druga tekma i da dobija uvijek onaj ko je bolji. Zato i jest derbi jebemu. Od 38 utakmica, gostovanje na Goodisonu na je sigurno top 8 najtezih tekmi. Jos sad oni posebno nabrijani, zadnji derbi na Goodisonu, u naletu s 3 pobjede u ligi i Moyesom na klupi i jos u prilici da nas sjebu za titulu. Ko misli da je derbi ko i svaka tekma, veze nema o fudbalu. Dovoljno je na sarajevski derbi otici da se shvati da to nije tako.
Bolja smo ekipa od Arsenala, oni kubure s povredama, imamo jednako tezak raspored i dolaze nam na Anfield. Kao Arsenal ce otresti Foresta, Uniteda i Chelsea bez muke, ne znam kakav je to zakljucak? Krajem decembra su na Etihadu 2:2 igrali sa Evertonom gorim od jucerasnjeg, jos mi to nije ni derbi.
Omjer nam je 17-6-1. Da ovo vidim bez da sam ista gledao, rekao bih da je Goodison jedna od ovih 6. Ne moze se svaka tekma dobit. Prvi smo, imamo ogromnih 7 bodova više i to ispred konkurenta koji je sve samo ne konstantan. A ovdje se piše ko da sad trenutno više šanse Arsenal ima za titulu nego mi.

Trenutne šanse su: Liverpool 76%, Arsenal 22%, City 1%, Forest 1%. Pricati da smo slabi mentalno je smijesno. Mislim da nema ekipe u Evropi koja je u zadnjih 5-6 godina više puta okrenula tekmu u zadnjim minutama ili napravila neki ludi preokret tipa vs Barca.