Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

no_sekirli

#83276 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 12/02/2025 22:53 Plus sedam ispred Arsenala koji nema napadača i treba doći na Anfield? Više nego dovoljno.
Dobro znas da smo majstori za usrat sezonu, samo se sjeti lanjske.
Ne kazem nista, ima se jos za igrati, ali zbilja su majstori nogometne igre, ali su i skupina preplasenih individua koji podlegnu atmosferi i pritisku.
Everton je veceras izgledao puno bolje na terenu, igrao svoju igru, dok su nasi samo cekali da sto prije zavrsi utakmica. Imali su 20 izbijanja lopte samo da se izbije, isto amateri.

Meni je ovo katastrofalno odigrano, narocito uzevsi u obzir da smo mi prvi na tabeli.
BHF_Manijak

#83277 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Slazem se, ali mislim da smo jedina dvojica koja tako misle.

I meni je ovo jedna od najgorih utakmica u sezoni.
Mislim pravda se derbijem, ok ljudi ba, ali moze stostruki derbi biti, ali ako protivnik nema kvalitet, onda nema. Ovi ga nemaju.
Ili barem nemaju toliki kvalitet da te svedu na 2 jebene sanse za 90 minuta. Pa nisu Real jebo te.

Preplaseno, isto da su od starta na X isli, kao na Emiratesu.

Izbij, nabij, panika, eto to je igra prvoplasiranog protiv ekipe koja je 4.-5. odozdo.

Meni premalo.
HarunKovac

#83278 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

AmiĐa_Idriz wrote: 12/02/2025 23:02
O ovome pricamo. Iz ove pozicije bi Trent imao veliku sansu za gol iz slobodnog. Jos je onaj Gueye trebao dobit crveni karton u prvom poluvremenu. Ti bi događaji definitvno prevagnuli utakmicu.

Posto imamo sukob misljenja na forumu: Samo zato sto ih nismo rasturili igrom, ne znaci da nismo zasluzili pobijedit uz posteno suđenje.
no_sekirli

#83279 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Derbi, derbi.

Ispada da je samo Evertonu derbi, a Liverpool je tu samo da statira. Ne kontam taj rezon nikako.
Oni se max nabriju, a Liverpool se nabrije na balet i ceka Olivera da urinira po svima.
Je li Oliver kriv sto Gakpo nije pao, a njihovi padali isto snajperom pogodjeni na svaki treptaj?
Po meni, nema izvlakuse na bilo sta osim na losu igru, losu taktiku, losu pripremu tekme.

I ovdje na forumu, i na drugim mrezama je narativ danima, eh super je i X. Pa eto, dobili smo X, znaci trebamo biti zadovoljni sto nismo popusili 3:0?
no_sekirli

#83280 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

HarunKovac wrote: 12/02/2025 23:14
AmiĐa_Idriz wrote: 12/02/2025 23:02
O ovome pricamo. Iz ove pozicije bi Trent imao veliku sansu za gol iz slobodnog. Jos je onaj Gueye trebao dobit crveni karton u prvom poluvremenu. Ti bi događaji definitvno prevagnuli utakmicu.

Posto imamo sukob misljenja na forumu: Samo zato sto ih nismo rasturili igrom, ne znaci da nismo zasluzili pobijedit uz posteno suđenje.
Ja bih volio vidjeti ovu situaciju na usporenom i sa malo zooma ili sa druge kamere. Salah ako je bio u pravu, trebao je malo zagalamit na Olivera, dobit zuti, pokazat da je ovaj pogrijesio. Ipak je on Salah, najbolji igrac trenutno na planeti.

Ja mislim da veceras, ovakvom izvedbom, nismo ni zasluzili 3 boda. X je pravo stanje sa terena.
Pandakonda

#83281 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Armin2013

#83282 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Kako god da sezona završi ovu utkamicu im neću oprostit, odigrali su je spuštenih gaća.
pola utkamice se zadnja linija dodavala, ne mogu pasa poslati naprijed, Robo se samo gura po terenu i to baš ofirno, i ono napucavanje lopte poslije faula ili auta, ne znam sad, ne mogu da vjerujem.
Kad sam ja znao kakva će biti utakmica morali su znati i oni, Everton ih uvukao u svoju prljavu igru i valjanje po terenu.

Al boli njih tuki što ja sinoć jedva zaspa, njima će sutra da legne nekoliko stotina hiljada EUR a ja na poso u 6:30h, i kukam po forumu :)

Neću reći da je 7 bodova loša prednost, pa neće ni Arsenal sve dobit do kraja, ali m onako krivo, zbog valjanja po terenu Evertona i zbog ponašanja na kraju utakmice. I ovu priliku koristim da pozdravim sudiji užu i širu fameliju
BHF_Manijak

#83283 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jutros isti osjecaj... I dalje ne mogu da vjerujem kakav pad koncentracije oni dozive u dva navarata, da im se vracaju i Everton i Newcastle. Nije to malo, to su 4 boda.
Posebno je krivo sto su mrtvaca ozivjeli, jer razvoj situacije nakon 1:2 je ukazivao na sve, samo ne na 2:2. Liverpool je imao sve, ovi su samo cekali kraj, mogao se i 3. gol zabiti, jer je protivnik grogiran bio.

Onda onaj prekid, ravno 15 sekundi prije isteka 5. minuta sudiske nadoknade, cemu onda produzetak od jos 5 minuta??? Mislim vidjao sam i u nadoknadama ukazivanje pomoci, odugovlacenje, pa se odmah po zavrsetku nadoknade svirao kraj! Sta je ono onda sinoc bilo?!
Pa na utakmici mislim Liverpool-Fulham je pola nadoknade proslo u ukazivanju pomoci i sviran je odmah kraj? Jucer se na VAR samo 2minute izgubilo, krenuse sa centra i to je to, gotovo.

Pristup me i dalje jako nervira, toliko su se prepali fizike Evertona da je to za nepovjerovat! U grcu cijelu utakmicu, a ove drvosjece tako lahko mozes navuci kombinatorikom na faulove, brzi si od njih, ali avaj sad. Protivnik koji NISTA, doslovno NISTA nije napravio drugu poluvrijeme ti dodje do 2:2. Pogledali nisu na gol Alissona.

I nikad mi nece biti jasno zasto Celavac nece da zatvara utakmicu?! Majstore potrosio si jebenu izmjenu na Diaz/Jota, koji kurac ba? Sacekaj jos koji minut, uvedi Enda, uvedi Quansaha na kraju, jer znas da ce bunarit ostatak vremena!
Jok, tebi Jones ide na onaj zadnji skok i logicno preskoce i njega i loptu.
vaučer

#83284 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Meni nisu baš najjasnije ove optužbe da smo 'igrali ko pičke' iskreno. Meni nije tako izgledalo, ako išta previše smo se u trenutcima prepustili emocijama. Igrali smo dosta kontrolirano, pokušavali izbjeći da nam polome noge i da damo priliku Oliveru da im svira faulove - a od doslovno prve minute je bilo jasno da će im svirati za svako valjanje po terenu, što je bome fino ispoštovao do kraja. Igrali smo tačno kako sam mislio da ćemo igrati, bez da se uvaljujemo u govna koliko je god moguće. Jesu pojedinci bili neupadljivi, ponajviše Gakpo i Gravenberch, ali mimo tog prilično standardna predstava. Everton je samo nabijao loptu, zbog čega je igra bila ispresjecana. Iz dobrih akcija smo im zabili dva gola, Everton je imao jedan jedini ozbiljan period igre - na početku drugog dijela. Tu su stvorili par prilika za Doucourea kroz kontre. To je to. Ostalo im je doslovno darovao sudija kroz nepostojeći faul za prvi gol i onda ovo sranje na kraju utakmice koja je trebala biti gotova tri minute ranije.

Slažem se da je Slot trebao zatvoriti utakmicu propisno, ali naučit će iz te greške. Osim toga, bod više prednosti. Ja se Arsenala ne plašim, samo ozljeda i sudija - što sam napisao i prije ove utakmice. Sad kad je ovo sranje iza nas, objektivno najteže gostovanje koje nam je ostalo, mislim da idemo dalje neopterećeni i da ćemo prelomiti utrku u narednih par sedmica.
BHF_Manijak

#83285 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A kakva je igra realno bilo? Koliko je bila na polovini i razmjena pasova izmedju Virgila, Konatea i Bradleya? Koliko preskakanja? Koliko napravljenih sansi? Ja se sjecam 2 gola i onog Salahovog suta kod 1:2 i to je to, jedine 3 sanse.

Sto se utakmica tice, ma brate kako najteze gostovanje osim po naboju? Ides jos Cityu, Chelseau, Villi..
ismar2215

#83286 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ne moze derbi biti kao svaka druga tekma i da dobija uvijek onaj ko je bolji. Zato i jest derbi jebemu. Od 38 utakmica, gostovanje na Goodisonu na je sigurno top 8 najtezih tekmi. Jos sad oni posebno nabrijani, zadnji derbi na Goodisonu, u naletu s 3 pobjede u ligi i Moyesom na klupi i jos u prilici da nas sjebu za titulu. Ko misli da je derbi ko i svaka tekma, veze nema o fudbalu. Dovoljno je na sarajevski derbi otici da se shvati da to nije tako.

Bolja smo ekipa od Arsenala, oni kubure s povredama, imamo jednako tezak raspored i dolaze nam na Anfield. Kao Arsenal ce otresti Foresta, Uniteda i Chelsea bez muke, ne znam kakav je to zakljucak? Krajem decembra su na Etihadu 2:2 igrali sa Evertonom gorim od jucerasnjeg, jos mi to nije ni derbi.

Omjer nam je 17-6-1. Da ovo vidim bez da sam ista gledao, rekao bih da je Goodison jedna od ovih 6. Ne moze se svaka tekma dobit. Prvi smo, imamo ogromnih 7 bodova više i to ispred konkurenta koji je sve samo ne konstantan. A ovdje se piše ko da sad trenutno više šanse Arsenal ima za titulu nego mi. :D Trenutne šanse su: Liverpool 76%, Arsenal 22%, City 1%, Forest 1%. Pricati da smo slabi mentalno je smijesno. Mislim da nema ekipe u Evropi koja je u zadnjih 5-6 godina više puta okrenula tekmu u zadnjim minutama ili napravila neki ludi preokret tipa vs Barca.
ismar2215

#83287 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 08:30 A kakva je igra realno bilo? Koliko je bila na polovini i razmjena pasova izmedju Virgila, Konatea i Bradleya? Koliko preskakanja? Koliko napravljenih sansi? Ja se sjecam 2 gola i onog Salahovog suta kod 1:2 i to je to, jedine 3 sanse.

Sto se utakmica tice, ma brate kako najteze gostovanje osim po naboju? Ides jos Cityu, Chelseau, Villi..
Isto ko sto je npr Sarajevu Grbavica bila najteže gostovanje i prethodnih 5-6 sezona kad je Željo bio grozan, a oni ko bolji. Crvenih, povreda, tuče, haosa...

Provit Citya, Ville, Chelsea tekma je oko fudbala 90%, 10% mozda uticu ostali faktori. Igras i ako si bolji, a bolji jesmo definitivno, to smo pokazali, dobiješ. U derbiju igra je mozda 30%. Od ostalih faktora ne mozes ni odigrat kako bi htio. Svaka sudijska odluka te iznervira 5 puta više. Oni provociraju maksimalno, navijači samo što ne ulete u teren, najmanje fudbala tu ima.
Last edited by ismar2215 on 13/02/2025 08:42, edited 1 time in total.
vaučer

#83288 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 08:30 A kakva je igra realno bilo? Koliko je bila na polovini i razmjena pasova izmedju Virgila, Konatea i Bradleya? Koliko preskakanja? Koliko napravljenih sansi? Ja se sjecam 2 gola i onog Salahovog suta kod 1:2 i to je to, jedine 3 sanse. Sto se utakmica tice, ma brate kako najteze gostovanje osim po naboju? Ides jos Cityu, Chelseau, Villi..
Kao da ne igramo na taj način i protiv drugih ekipa, i backpassovi i duge lopte Van Dijka. Veći je problem što nismo startali s Nunezom da bar imaš nekog da ili osvoji visoku loptu, ili pretrči njihove stopere. Osim tog smo igrali (ne vrlo dobru) solidnu utakmicu. I da, ovo je sigurno teže gostovanje od svih tih gore - uvijek bilo jebiga. Nema tu ništa 'snaga ekipe' - lako ćemo se mi nositi s nečijom kvalitetom na terenu, ali kako si vidio sinoć ovakvi derbiji (plus 'posebni' standard suđenja koji namjerno primjenjuju u derbijima) je potpuno drugačiji izazov.

Neam pojma, meni ništa s naše strane osim navedenih Gakpa, Gravena i eventualno Diaza (ali to je već postala norma) nije bilo nešto zabrinjavajuće. Više me brine što Slot nije ni sezonu odradio a već je na PGMOL shit-listi i odsad će ga gledati jebati kad i kako stignu, što su radili i Kloppu.
BHF_Manijak

#83289 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A ima se s ovim klosarima jos i na Anfieldu igrati, ooo to sam smetnuo skroz, zakleo bih se da su vec igrali. :roll: :roll:

E majku jebali mesarsku, treba ih bas docekati domacinski. :oops:
no_sekirli

#83290 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma nitko nije ni rekao da je propast ovaj X, ne samo na derbiju, nego u bilo kojoj utakmici. Jedan po jedan bod, cilj je blizu.

Ja sam samo pisao o odnosu sinoć, gdje je Everton izišao na derbi, da ostavi sve na terenu, pa i uz pomoć Gada kojeg još nazivaju i Michael Oliver, a naši su izašli da kao probaju kontroliranom igrom doći do cilja. Isto da su ih bacili sa Marsa, pa da ne znaju kakva će biti atmosfera i kako će tekma izgledati. Niti su igrali kontroliranu igru, niti su se priključili Evertonu i parirali u grubostima, sitnim trikovima, valjanjima. Ništa.

Jonesu svaka čast, neka je drugi žuti, neka gori hala, jebga derbi je.

Za Slota se ne zna šta je onom idiotu rekao, ali problem je jasan u PL. Sudačka udruga, te Oliver personalno, kreira rezultate i frajer drži za jaja cijelu ligu već par godina. Na stranu sve šta je napravio drugo, da bilo koji čovjek na planeti vidi onaj lanjski start Dokua kopačkom u prsa, koji nije sankcioniran, ovom čovjeku bi oduzeo sve licence za suđenje. Ovako, do sljedećeg puta, možemo svi skupa samo režati.
BHF_Manijak

#83291 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ja samo ne znam kako dosad nije zabiljezeno u historiji Engleske da je nekad neko nekog sudiju nasao u gradu, licnu mu opis promijenio, kurcu da ne valja.
Mislim nemoguce mame mi. Pa ne hodaju sa osiguranjem, nisu premijeri jebo te. Mislim u zemlji izrazenog huliganizma, nasilja, da neko nekog nije dokacio da gamajka rodjena ne prepozna, ne znam majke mi. Divim im se.
Hoopera npr. nakon Evertona ili ovog klosara, koji mi svakako odavno na kurac ide, pa samarcinu makar debilu da svezes.
drug_profi

#83292 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja sinoć isto otrovan.
Znači mogao sam pobit sve.
Sreća pa su svi vidjeli da mi je mrak na oči pao.

Jebote fudbal da te jebo...
Armin2013

#83293 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

drug_profi wrote: 13/02/2025 09:57 Ja sinoć isto otrovan.

što ovo nama treba u životu :)
drug_profi

#83294 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma ne znam... jbt.
Nek idu u 100pičakamaterina samo ako ispuše titulu ove godine...
Neću fudbal gledat nikad više.
AmiĐa_Idriz

#83295 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Isto.

BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 08:46 A ima se s ovim klosarima jos i na Anfieldu igrati, ooo to sam smetnuo skroz, zakleo bih se da su vec igrali. :roll: :roll:

5:0
drug_profi

#83296 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma ja se sad brinem i za Volvse. A da ne kazem za gostovanje Vili.
Lako +7 postane -1, dok kažeš keks.
Naročito kad ti sve jebeno zavisi jel Salah taj dan raspoložen.
RJ57

#83297 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

sinoć niko živ nije mogao reći je li ofsajd, slično kao haaland protiv reala preksinoć

sudije puste da se odigra pa onda gledaju ... u oba slučaja se samo mogao priznati go
BHF_Manijak

#83298 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 13/02/2025 10:23

Isto.

BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 08:46 A ima se s ovim klosarima jos i na Anfieldu igrati, ooo to sam smetnuo skroz, zakleo bih se da su vec igrali. :roll: :roll:

5:0
Previse si ubjedjen i to je huja od jucer. :)

Isto mi je ljudi, znate kako ja prezivljavam sve ovo i koliko se emotivno unosim, koliko me kiksevi drze. Bas tesko padne, jebo ga fudbal da ga jebo. Kad se samo sjetim one photofinish zavrsnice i City-Villa 3:2, ja doslovno mjesecima nakon toga nisam dobar bio, za porodicu, za sebe. Bukvalno.
drug_profi wrote: 13/02/2025 10:18 Ma ne znam... jbt.
Nek idu u 100pičakamaterina samo ako ispuše titulu ove godine...
Neću fudbal gledat nikad više.

Isto sam se sam sebi zakleo! Ovo ako bude neko ludilo i ako prokockaju, debelu debelu cu pauzu uzeti od fudbala Bogom vam se kunem. Ne moze vise, sto to meni u zivotu treba. Distancirat cu se maksimalno.
Zasto meni da zivot ovisi od vikenda do vikenda, da sve rasporede prema ovim debilima pravim (Zeljo i Liverpool), da po citavu sedmicu samo to iscekujem, a da ne govorim o tome sto mi to kroji raspolozenje u ostatku sedmice!
drug_profi

#83299 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

RJ57 wrote: 13/02/2025 10:43 sinoć niko živ nije mogao reći je li ofsajd, slično kao haaland protiv reala preksinoć

sudije puste da se odigra pa onda gledaju ... u oba slučaja se samo mogao priznati go
Ma ja nikad ove linije ne bih svirao kao ofsajde. To je besmisleno.
Ali nije uopšte smjelo da se igra do tog trenutka.

I hoće li Alison išta odbranit, on je sinoć bio baš u kloc modu.
drug_profi

#83300 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Slot dvije tekme off
Post Reply