Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

ismar2215

#79901 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ipak nista, patka za Diaza izgleda. Mozda mu agent igra neku igru :D

vaučer

#79902 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kao prvo nikad ga ne bi prodali za te pare direktnom rivalu. Ali ajde, ljudi vole vjerovati svašta. Nije u zadnjoj godini ugovora da ga tek tako pokupe.
drug_profi

#79903 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

I meni je nevjerovatna vijest, a drugi problem je što će i ta nevjerovatna vijest stvoriti revolt navijača prema njemu.
Koliko sam mogao upratiti nije baš psihički stabilan da na njega ne utiču povici sa tribina.
Mustang1

#79904 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Pa nece stvoriti revolt ako je patka.
ismar2215

#79905 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma nisam ja ni mislio da ce nasi pristati. Al je vijest bila kao on je dogovorio sa Cityem, e sad ce City s nama da prica. I to je onda realno gotova stvar, samo je pitanje u par miliona. Al nista od toga, treba zaboravit.

Gruzijca golmana izgleda zavrsavamo uskoro, sto nam u sustini za ovu sezonu nista i ne znaci.

Nesto se snima na Anfieldu, neki lik u Trentovom dresu, pa su spekulacije da su neke probe za video objave da je produzio ugovor:

ismar2215

#79906 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

:lol: :lol: :lol:

drug_profi

#79907 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Mustang1 wrote: 13/08/2024 16:32 Pa nece stvoriti revolt ako je patka.
Pa pola ljudi ne čita demantije ili im ne vjeruje, već stvore stav na prvoj vijesti.
BHF_Manijak

#79908 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Cekaj, ovi ublehari zele da kazu da trenutno u jebenom svijetu nema nijedan igrac bolji od Enda ili Gravena na poziciji 6, kojeg bi oni mogli dovesti?! :lol: :roll: :zzzz:

drug_profi

#79909 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Treba se pomiriti da se top tim ovdje nikad nece sastaviti jer ce uvijek biti neki razlog zašto neki igrac koji je potreban nije i dostupan.
I kad se šta osvoji to će biti samo radi spleta okolnosti i manijackog truda cijelog tima.

A ostalo vrijeme ce se provoditi u borbi za neko od mjesta za Ligu prvaka.
no_sekirli

#79910 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ljudima u klubu i dalje nije jasno da se iskljucivo uz vrhunski vezni red dominira nogometom u najnovojoj eri istoga.

Neka bolje pogledaju sta je okosnica timova koji su najbolji u zadnjih 20 godina i napokon ce im sve biti jasno.
AmiĐa_Idriz

#79911 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Odron od ljeta.

Nije mi čak ni ta šestica toliki fokus bila (iako trubimo svi od Fabinhove zadnje sezone prije i njegovog odlaska da nam treba tu pojačanje) ali mi je najporaznije to što nisu ni započeli bilo kakve razgovore po pitanju novih ugovora, ulaziti u sezonu sa kičmom pred istekom roka trajanja i nije najpametnije, može vrlo lako uticati i na igre na terenu. Baš loše odrađen posao, a imao sam zaista visoka očekivanja.
BHF_Manijak

#79912 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/08/2024 05:48 Odron od ljeta.

Nije mi čak ni ta šestica toliki fokus bila (iako trubimo svi od Fabinhove zadnje sezone prije i njegovog odlaska da nam treba tu pojačanje) ali mi je najporaznije to što nisu ni započeli bilo kakve razgovore po pitanju novih ugovora, ulaziti u sezonu sa kičmom pred istekom roka trajanja i nije najpametnije, može vrlo lako uticati i na igre na terenu. Baš loše odrađen posao, a imao sam zaista visoka očekivanja.
E nek i ovo procitam. :mrgreen:

Kazem ti ja, jedna velika kurcina su i Edwards i Hughes pogotovo. Velika bruka kompletno ljeto. Pocelo je realno s Gordonom, mada u tom periodu to niko nije toliko analizirao, ali i tu je bilo kao idemo s ponudom, pa necemo...
Ovo sa Zubimendijem je vrhunac.

O ugovorima da ne pricam i kompletnoj prodaji ovih mladih igraca, koji su lafo ogromni talenti bili.

Vrlo dobro znaju kakav je Konate, da Gomez nema kontinuitet forme i oni u sezonu ulaze sa Virgilom i Quansahom kao jedinim zdravim i pouzdanim stoperima. Idiotizam!
O 6-ici da ne govorim, koja se 2 godine evo spominje.

Na kraju je i Virgil poceo kukati za pojacanjima i mislim da bi ovo nedovodjenje nikoga itekako moglo uticati na njihove (ne)produzenje ugovora!
Ovo je mislim prvi put u zadnjih nekoliko godina da neko od igraca javno izadje i kaze da ekipi trebaju pojacanja!

Sjebali su sve sto su mogli ovog ljeta, debili.
vaučer

#79913 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Al dramite bezveze. 😁
Još 2+ sedmice prelaznog roka ispred nas a već se pišu epitafi sezoni. Nabiti Ipswich je jedino bitno trenutno.
Mustang1

#79914 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Osvajali su se trofeji i sa losijom ekipom tako da :D
drug_profi

#79915 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Jesu ali u lošijoj konkurenciji.
BHF_Manijak

#79916 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 14/08/2024 08:51 Al dramite bezveze. 😁
Još 2+ sedmice prelaznog roka ispred nas a već se pišu epitafi sezoni. Nabiti Ipswich je jedino bitno trenutno.
Svake godine budem u pravu da ce biti prelazni rok kurcina i vi i dalje ne vjerujete mom iskustvu i tvrdite da serem i dramim bezveze, a ja evo trecu godinu trubim jedno te isto i svaki put se ispostavi tacnim!
Kao sto se ispostavi tacnim i to da ce te kratka klupa i jebene povrede kostati u sezoni trofeja, a i to je usko povezano sa (losom) transfer politikom i (ne)dovodjenjem nikoga, sto se prosle sezone ispostavilo tacnim.

Manjak alternativa te ubio u martu i aprilu i kostao titule.
drug_profi

#79917 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Mislim da je to i jedan od uzroka Klopove zamorenosti i povlačenja.
A i Slot bi mogao dići sidro nakon dvije sezone.
AmiĐa_Idriz

#79918 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

:thumbup:
BHF_Manijak

#79919 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A i na ovog klosara su izgubili previse vremena. Ja ne znam sta oni rade mame mi. Dvije sedmice na Zubimendija i evo 2 sedmice na najnepotrebniju poziciju u timu, ali najnpotrebniju!
OK, Alisson hoce da ide, treba zamjena, ali toliko drugih baustella imas u u timu, a ti gubis vrijeme cjenkajuci se i ganjajuci se oko golmana i lika koji ti na kraju propadne, a ti nemas ni B ni C opciju. Amaterski.

Ovaj golman je fakat odlican, nema tu rasprave, ali previse se vremena izgubilo i natezalo oko njega i Zubimendija, a najavili su idioti da ce august biti prometan i da ce se radit posao nakon Evropskog. Bas je prometan, doveli golmana i odustali od 6-ice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#79920 Re: Liverpool FC

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote: 14/08/2024 10:43 A i na ovog klosara su izgubili previse vremena. Ja ne znam sta oni rade mame mi. Dvije sedmice na Zubimendija i evo 2 sedmice na najnepotrebniju poziciju u timu, ali najnpotrebniju!
OK, Alisson hoce da ide, treba zamjena, ali toliko drugih baustella imas u u timu, a ti gubis vrijeme cjenkajuci se i ganjajuci se oko golmana i lika koji ti na kraju propadne, a ti nemas ni B ni C opciju. Amaterski.

Ovaj golman je fakat odlican, nema tu rasprave, ali previse se vremena izgubilo i natezalo oko njega i Zubimendija, a najavili su idioti da ce august biti prometan i da ce se radit posao nakon Evropskog. Bas je prometan, doveli golmana i odustali od 6-ice.
dođi, čiko da boba :)
vaučer

#79921 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 14/08/2024 09:25
Svake godine budem u pravu da ce biti prelazni rok kurcina i vi i dalje ne vjerujete mom iskustvu i tvrdite da serem i dramim bezveze, a ja evo trecu godinu trubim jedno te isto i svaki put se ispostavi tacnim!
Kao sto se ispostavi tacnim i to da ce te kratka klupa i jebene povrede kostati u sezoni trofeja, a i to je usko povezano sa (losom) transfer politikom i (ne)dovodjenjem nikoga, sto se prosle sezone ispostavilo tacnim.

Manjak alternativa te ubio u martu i aprilu i kostao titule.
Pa ne znam kakvo ti iskustvo imaš a da ga ja nemam i mnogi drugi ovdje. Samo reagiramo drugačije. Pred ovu sezonu imamo dva faktora koja su wild card - za koje jednostavno nemamo dovoljno podataka. Prvi je kakva je stvarno bila kvaliteta priprema, to jest koliko goriva ima ekipa i koliko će im trebati da se skroz uigraju a drugi je kakv a je kvaliteta novog fizio-tima i kako će Slotov stil igre utjecati na broj i intenzitet ozljeda kroz sezonu. Dakle nepoznanica. Ti pretpostavljaš da će sve biti isto ili gore (ne zaboravimo da je prošla sezona bila prvenstveno sjebana ozljedama i sudijama a ne nedostatkom igrača), dok ja pretpostavljam da će biti bolje nego lani.
Mustang1

#79922 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote: 14/08/2024 10:25

:thumbup:
Evo ga opet seriously considering :D
Ovo mi vec djeluje da nemaju pojma sta rade. Jedan dan hoce dovesti nekoga u sredinu, propadne onda je logicno da drugog dovode u sredinu oni teaze golmana. Propadne golman traze stopera. Ne kontam logiku vise.
ismar2215

#79923 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Treba malo stati na loptu. Ja sam prije pocetka price oko transfera govorio da mislim da nam sestica nije nuzno potrebna jer imamo Enda i Stefana. Od Stefana ocekujem stvarno puno, a Endo je neka zakrpa. Ne bih volio da dolazak nekog top DMa ugrozi Stefanov razvoj. Medjutim, strucni stab je zakukao kako treba sestica, hoce Stefana na posudbu da šalju i jbg, stekao se dojam da nam treba hitno sestica. Ali evo, Graven odigrao odlicno na pripremama to sto Slot hoce, pa sad imamo i njega. I ja bih volio da ispliva Bajcetic vise nego da dovedemo Zubimendija. Radi se samo o tome sto su oni sami kreirali narativ kako nam fali sestica.

Ali s druge strane, sta je sa stoperom? Van Dijk 33 godine, vjecito roviti Konate i jos uvijek neiskusni Quansah su sigurni. Ali Gomeza smo vec bili dogovorili sa Newcastleom, Van den Berga stavili u oglase, sto znaci da oni nisu dovoljno dobri, valjda? Da ne govorim o tome da se prica da ce Quansah biti starter s Van Dijkom jer je dosta bolji od Konatea u "ball playingu". Dakle, moguce da ni Konate nije top fit za Slota. Da li je moguce da cemo jos jedan rok propustiti da dovedemo ozbiljnog stopera?

Sta je sa ofanzivom? Mislio sam da nam ne treba, jer imamo top 5 Salah, Diaz, Gakpo, Jota, Darwin i jos Carvalha, Doaka, Dannsa, Koumasa kao velike talente. Medjutim, Fabio ode, Koumas na posudbu, Doak samo sto nije, a Danns se povrijedi, a i on je trebao na posudbu. Hocemo li stvarno uci u sezonu sa samo 5 ofanzivaca, a i tu smo znali imati problema sa povredama, pogotovo zbog Jote. Specijalno ne kontam cemu prica oko Gordona, ako necemo Diaza prodavat. Sta je sa desnim krilom? Lijevo imamo Diaza, pa onda Gakpa koji je tu odigrao odlicno na Euru, pa i Jota moze tu igrati, pa i Darwin. Na spicu imamo Darwina i Jotu koji nije bas klasicni spic, pogotovo po mjeri Slotove igre. A desno imamo samo Salaha. Nama treba desno krilo ljudi, kakav Gordon. Salah ima 32, jos je vise tekmi u LP nego prije, treba neko da odigra 30% tekmi.

Ono sto me najvise nervira je sto smo 2-3 igraca udaljeni od toga da imamo ponajbolji roster lige i tako je vec nekoliko prelaznih rokova.
vaučer

#79924 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Nama treba, ali baš treba - jedino stoper. Sve ostalo ima smisla kupovati jedino kao planiranje za narednu sezonu kad moramo zamjeniti minimalno dva (Salah, Alisson) a možda i pet (Salah, Trent, Van DIjk, Alisson, DIaz) prvotimaca. Kakve planove imaju za zamjenu tih stupova ove ekipe je puno važnije nego bilo šta drugo.
HarunKovac

#79925 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Hoce li makar nekog stopera dovest, ima li naznaka
Post Reply