Lino Červar novi trener Bosne !?

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
dijaliza
Posts: 301
Joined: 15/11/2006 14:12

Lino Červar novi trener Bosne !?

Post by dijaliza » 02/07/2007 11:09

Lino Červar novi trener Bosne !?Otvorena je mogućnost da vođenje rukometaša Bosne nakon otkaza Halidu Demiroviću preuzme jedan od najboljih svjetskih trenera i aktuelni selektor Hrvatske, s kojom je postao svjetski prvak i olimpijski pobjednik Lino Červar.SARAJEVO - Lino Červar mogao bi biti novi trener rukometaša sarajevske Bosne?! Ne, nije u pitanju puka špekulacija ili novinarska bomba, već otvorena mogućnost da vođenje bh. prvaka nakon otkaza Halidu Demiroviću preuzme jedan od najboljih svjetskih trenera i aktuelni selektor Hrvatske, s kojom je postao svjetski prvak i olimpijski pobjednik.

- U subotu sam telefonski razgovarao sa Linom, i dogovorili smo se da naša delegacija koju će činiti Jasmin Hošo, predsjednik Skupštine kluba, i Mirko Sušić, sportski direktor, otputuje u Umag na direktne pregovore sa ovim istinskim rukometnim profesorom - kaže Nermin Salman, predsjednik Upravog odbora Bosne za sarajevski Dnevni avaz.

Naravno, u Bosni su svjesni da bi, ako i pristane na dolazak, bilo teškom očekivati neku dužu suradnju sa Červarom.

- On ima mnogo obveza s reprezentacijom naših susjeda, zbog čega sam mu predložio da angažiramo našeg domaćeg stručnjaka koji bi mogao itekako mnogo naučiti od Červara. Spomenuo sam mu Mahmuta Obralića, na šta je Červar rekao da ga se sjeća iz Bugojna - govori Salman.

Ukoliko se ne postigne dogovor sa Červarom, Bosna ima i rezervnu opciju.

- Kod dovođenja trenera vodimo se s dva principa. Prvi je da novi kormilar bude svjetsko ime, poput Červara, ili da angažiramo mladog stručnjaka koji ima sve potencijale da postane sjajan trener.

Tako nam je naš prijatelj Velimir Petković preporučio Dragana Markovića, stručnjaka sa bundesligaškom licencom, i Igora Butuliju, nekadašnjeg igrača beogradske Crvene zvezde koji je proteklih godina radio kao trener u Austriji. U svakom slučaju, do 15. srpnja riješit ćemo pitanje novog šefa stručnog stožera - ističe Salman.


in33sa
Posts: 2325
Joined: 27/10/2006 11:35

Post by in33sa » 02/07/2007 11:16

ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar navodno je na meti čelništva rukometnog kluba Bosna, no Červar je u kratkoj izjavi demantirao informaciju o preuzimanju sarajevskoga kluba.

- Zvalo me je do sada 200 klubova i svašta se u vezi s tim priča. Ne odlazim u Sarajevo, ne odlazim u bilo koji klub jer nitko nema dovoljno jaku financijsku ponudu - rekao je Červar kojemu su hrvatska reprezentacija i politika jedine preokupacije.

Uostalom, nedavno se pojavila informacija i o Červarovu odlasku u skopski Vardar, no i ta je ‘epizoda’ završila kao i ova posljednja s Bosnom. Bosna inače igra u skupini H Lige prvaka s Pick Szegedom, pobjednikom iz kvalifikacija između Crvene zvezde i Brest Meškova, te Gorenjem Velenjem.

Slovenskog je predstavnika tijekom vikenda preuzeo drugi naš ugledni trener Ivica Obrvan. (prž)

Jutarnji list

Post Reply