Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa mnogi od nas neće se ono baš baš isplakati pred prijateljicom ili bilo kim... Eh, pošto to radimo nasamo, medo dobro dođe za taj neki zagrljaj... Onaj veći medo
Djetinjasto ili ne, nebitno, ali pomaže A u regularnim situacijama za spavanje
because_of_you wrote:Pa mnogi od nas neće se ono baš baš isplakati pred prijateljicom ili bilo kim... Eh, pošto to radimo nasamo, medo dobro dođe za taj neki zagrljaj... Onaj veći medo
Djetinjasto ili ne, nebitno, ali pomaže A u regularnim situacijama za spavanje
Ja sam uvijek mede dobivala od momaka, sada vec bivsih. Tako da sam ih podijelila.
Koji crnjak.
Ne mogu vala grliti medu kojeg mi je on poklonio i jos plakati. Najradije bi mu glavu otkinula.
Al slatko je to. Ko ima normalnog, regularnog medu... a ne medu od osobe koja nam je poremetila zivot.
Tableta.... ma jok. I medicina se temelji na principu da treba liječiti uzrok a ne posljedicu. Popiti apaurin da otjera depresiju je samo odgađanje neminovnog... suočavanja sa problemom/strahom...
Za sve teške događaje u životu treba proći 5 koraka:
1. DENIAL: poricanje
2. ANGER: ljutnja
3. BARGAINING: Pregovaranje
4. DEPRESSION: Depresija
5. ACCEPTANCE: Prihvatanje
Kada prihvatimo ono što se desilo (ali stvarno prihvatimo, a ne samo da uvjeravamo sebe i druge u to), tada smo spremni krenuti dalje. Sasvim je individualno koliko će koja faza trajati. Neko će u samo mjesec dana proći sve faze, dok će nekom drugom, za jednu fazu trebati par mjeseci.
Ma.Le.Na wrote:da li mislite da je ovakvo nesto moguce? popijes tabletu i sve prodje?
Mislim da mi ne bi pomogla ni tri kamiona tih tableta + jedna cisterna čiste "Smederevke" da ovu "prebolim". Možda samo zastava, ali ona kalibra 7,65. Ostale se znaju zakočit'.
SaIstoka wrote:Tableta.... ma jok. I medicina se temelji na principu da treba liječiti uzrok a ne posljedicu. Popiti apaurin da otjera depresiju je samo odgađanje neminovnog... suočavanja sa problemom/strahom...
Kada prihvatimo ono što se desilo (ali stvarno prihvatimo, a ne samo da uvjeravamo sebe i druge u to), tada smo spremni krenuti dalje. Sasvim je individualno koliko će koja faza trajati. Neko će u samo mjesec dana proći sve faze, dok će nekom drugom, za jednu fazu trebati par mjeseci.
SaIstoka wrote:Tableta.... ma jok. I medicina se temelji na principu da treba liječiti uzrok a ne posljedicu. Popiti apaurin da otjera depresiju je samo odgađanje neminovnog... suočavanja sa problemom/strahom...
Zar ovo nisu faze kada je smrt, gluho bilo, bliske osobe u pitanju? Ili je to isto sto i raskid? Ako jeste ja sam u svih pet faza istovremeno
Ja bih rekao da se ove faze mogu primijeniti na svaki značajan gubitak u životu.