Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elSaik wrote:Pitanje: ovih 10 iz gornje grupe i 5 iz donje, koji izgube, idu li oni gdje ili je njihova ekspedicija gotova? I isto pitanje za one koji izgube u tom playoffu?
Ja mislim da idu u onu Euroligu il' kako se vec zove.
Znaci ovi ce u pretkolo, a oni u grupe.
Nisam siguran, a mrsko mi guglat.
elSaik wrote:Pitanje: ovih 10 iz gornje grupe i 5 iz donje, koji izgube, idu li oni gdje ili je njihova ekspedicija gotova? I isto pitanje za one koji izgube u tom playoffu?
Gubitnici ovih gore 15 utakmica (treceg pretkola CL) idu u play-off za grupnu fazu Europa Lige (cetvrto pretkolo).
Gubitnici u play-offu Lige Sampiona (cetvrtom pretkolu CL) idu direkt u grupnu fazu Europa Lige.
Gubitnici ovih gore 15 utakmica (treceg pretkola CL) idu u play-off za grupnu fazu Europa Lige (cetvrto pretkolo).
Gubitnici u play-offu Lige Sampiona (cetvrtom pretkolu CL) idu direkt u grupnu fazu Europa Lige.
Splinter wrote:napokon, vise necu morati slusati Velida Spahu i njegove navijacke izlive i njemu slicne kolege sa BHT-a i FTV-a jedan dan u sedmici..Nova TV od sada prenosi Ligu prvaka utorkom dok srijeda ostaje na HRT-u ..samo da i ovo ne zatamne
Splinter wrote:napokon, vise necu morati slusati Velida Spahu i njegove navijacke izlive i njemu slicne kolege sa BHT-a i FTV-a jedan dan u sedmici..Nova TV od sada prenosi Ligu prvaka utorkom dok srijeda ostaje na HRT-u ..samo da i ovo ne zatamne
ne boj se, budi siguran da ce zatamnit.
do sada Nova nije nikakve sportske manifestacije zatamnjivala, jedino ako hrt opet tu umjesa svoje prste
"Nesampionski dio"
Olympique Lyonnais (FRA) v RSC Anderlecht (BEL)
Celtic FC (SCO) v Arsenal FC (ENG)
FC Timişoara (ROU) v VfB Stuttgart (GER)
Sporting Clube de Portugal (POR) v ACF Fiorentina (ITA)
Panathinaikos FC (GRE) v Club Atlético de Madrid (ESP)
"Sampionski dio"
FC Sheriff (MDA) v Olympiacos CFP (GRE)
FC Salzburg (AUT) v Maccabi Haifa FC (ISR)
FK Ventspils (LVA) v FC Zürich (SUI)
FC København (DEN) v APOEL FC (CYP)
PFC Levski Sofia (BUL) v Debreceni VSC (HUN)
Par zanimljivih utakmica.Stutgart i Arsenal u prednosti,ostali iz gornjeg dijela su tu negdje.moja ocekivanja da dalje idu Lion,Atletico i Fiorentina.
Za donji dio se izdvajaju 4 favorita za prolaz.jedino zanimljivo bi moglo biti izmedju RBS-Maccabi
Sad kad vidim parove u posljednjem playoffu, zaista moram reći da je pravi potez ova promjena u sistemu Lige prvaka. Bilo kojih 5 timova od donjih 10 će biti pravo osvježenje u LP.
Ovo pravilo je pravo glupo, em sto su grupe dosadne, sada jos moraju dodati levatske ekipe koje realno nemaju sanse da se bore za prva dva mjesta u grupi i nekako na guzove da izbore trece. Bilo bi super kada bi bilo kao u proslo doba pa da npr. Levski Sofia dobije Man U tamo negdje u oktobru i da igraju dvije utakmice. Tada bi klubovi kao Sofia imali vece sanse za prolaz.
Sounder wrote:Ovo pravilo je pravo glupo, em sto su grupe dosadne, sada jos moraju dodati levatske ekipe koje realno nemaju sanse da se bore za prva dva mjesta u grupi i nekako na guzove da izbore trece. Bilo bi super kada bi bilo kao u proslo doba pa da npr. Levski Sofia dobije Man U tamo negdje u oktobru i da igraju dvije utakmice. Tada bi klubovi kao Sofia imali vece sanse za prolaz.
A u tom slučaju je bolje da se smanji broj ekipa u grupnoj fazi na 16 i da nastupaju po 4 kluba iz Engleske, Italije i Španije, 3 iz Njemačke i prvak Francuske. Ostatak Evrope ionako nema šanse nizašta, pa eto im Liga Evropa. Jelde?
cyprus wrote:
A u tom slučaju je bolje da se smanji broj ekipa u grupnoj fazi na 16 i da nastupaju po 4 kluba iz Engleske, Italije i Španije, 3 iz Njemačke i prvak Francuske. Ostatak Evrope ionako nema šanse nizašta, pa eto im Liga Evropa. Jelde?
Pa ne bas.
Mogao bi prvak Spanije,prvak Italije,prvak Njemacke i ostatak nek ide iz EPL-a.
Ustvari imam bolju ideju.
Treba napraviti neko takmicenje kao kvalifikacije za EPL.
U ovom takmicenju bi igrali svi timovi, osim engleskih.
Neka je format slican danasnjoj LP.
Pobjednik ovog takmicenja bi imao privilegiju da se dogodine takmici u EPL i da tu okusa svoju srecu.
Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
rIder wrote:Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
....intera propali bi isto kao i ti koji si naveo. mozda nisu puno potrosili ovog ljeta, ali sjeti se prethodnih
rIder wrote:Jedino pravilo koje Platini treba da uvede jeste da klub sa dugom vecim od 50-100 miliona za pocetak, ne moze ucestvovati u evropskim takmicenjima i onda zbogom placenicima iz premiershita, reala isl................
....intera propali bi isto kao i ti koji si naveo. mozda nisu puno potrosili ovog ljeta, ali sjeti se prethodnih
inter duguje samo 80 miliona ali realno ovo vise nema smisla, kompanija kada je u gubicima propada, ne znam sto ne bi i klubovi propadali....
berlusconi mi je tito nema vise para, nedam!! on je sve ovo i poceo prije 20-tak godina, s njim ce se i zavrsiti.
Ja sam svakako za ideju da Englezi istupe iz tih kvazitakmicenja.
Onda bi se mogla UEFA komotno ugasiti.
cyprus wrote:
Pa ne bas.
Mogao bi prvak Spanije,prvak Italije,prvak Njemacke i ostatak nek ide iz EPL-a.
Ustvari imam bolju ideju.
Treba napraviti neko takmicenje kao kvalifikacije za EPL.
U ovom takmicenju bi igrali svi timovi, osim engleskih.
Neka je format slican danasnjoj LP.
Pobjednik ovog takmicenja bi imao privilegiju da se dogodine takmici u EPL i da tu okusa svoju srecu.
Imam još bolju ideju. Izvan Engleske treba da se prestane igrat fudbal, te nek nađu druge sportove kojima će se bavit
cikcanga wrote:Ovo je rezultat Platinijeve urote protiv engleskog fudbala.
Najpametnije bi bilo da engleski timovi istupe iz evropskih takmicenja pa nek Platini gleda ove jadove od ekipa u LP.
Englezi kao izumitelji nogometa bi trebali imati pravo u tom slucaju zabraniti igranje fudbala,onima kojim to zele
zabraniti pa nek Spanci igraju hokeja na travi.
cikular wrote:Evo komentara jedne inteligentne osobe.
cikcanga wrote:Ovo je rezultat Platinijeve urote protiv engleskog fudbala.
Najpametnije bi bilo da engleski timovi istupe iz evropskih takmicenja pa nek Platini gleda ove jadove od ekipa u LP.
Englezi kao izumitelji nogometa bi trebali imati pravo u tom slucaju zabraniti igranje fudbala,onima kojim to zele
zabraniti pa nek Spanci igraju hokeja na travi.
Sam sebi citira svoje komentare.
A ovaj citirani komentar inteligentne osobe mi više liči na neki vic