Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
adcor

#1551 Re: Liga prvaka

Post by adcor »

musac wrote: Cuj narkomana? Nadam se da je to sarkazam.
Inace, to sto je pokazivao je "dosao sam ovako daleko zbog krvi koju je dao moj otac", njegovim riječima.
vidis da 1/3 foruma + cikcanga ft. hidrant pokusavaju da oskrnave barcinu titulu. kontam ne bi bilo lose da ih poguram sa argumentima... :lol: :lol: :lol:

@ Baltazar_khan - na barcinom forumu

Henry: LEO,LEO! Look, Rolando is crying!
Messi: Is he really crying? What a baby. Did he know that I'm the best?
Image

ko ne voli sulejmana tihica ne treba da glasa
adcor

#1552 Re: Liga prvaka

Post by adcor »

Better Man wrote: Ova rečenica ti je čista glupost. Kao da je pobjedio Manchester United ne bi pobjedio fudbal. Da li to možda Manchester United igra ružno, zatvoreno? Način pristupa im je drugačiji od Barcelone, ali ništa nisu manje atraktivni, šta više uvijek su igrali za gol više. Realno gledajući nakon prvih 10 minuta Manchester je komotno mogao i trebao voditi 3:0. Nakon toga je došao majstorski gol Etoa i Manchester je jednostavno stao i do kraja susreta su se ponašali kao da im je svejedno. Bili su totalno nezainteresovani za utakmicu i svoju igru. Iznenadili su me u negativnom smislu, jer sam očekivao od njih puno više. Znali su gubiti 2:0. pa i 3:0 i na kraju su preokretali utakmicu u svoju korist. Sjetimo se 1999. godine i utakmice polufinala sa Juventusom u Torinu ili finala protiv Bayerna. Kad si u onakvoj utakmici 80 minuta indisponiran i nezainteresovan za učešće u istoj, onda zasluženo izgubiš.
kakav ti je ovo post molim te? znaci ispade da je utd dosao da se zajebava, pa sta bude. ono 'ladno su trebali da vode 3-0. za sta?!? za presing od 5 minuta...
p.s. protiv barse se ne okrece tako lako rezultat.

molim da obratite paznju na puyola :lol: :lol: :lol:
Image
muz66

#1553 Re: Liga prvaka

Post by muz66 »

Eh tek sam smogao snage da napisem nesto o utakmici. Vatreni navijac Manchestera odavno, ne propustam nijednu utakmicu, ali ono sinoc...ne znam. Prvih 10 minuta su bili odlicni, nametnuli svoj tempo i nacin igre, Barca pokusavala da prati i branila se. Onda na scenu stupa Samuel i belaj. Go u 10. minuti je poremetio sve planove. Iskreno, to me najvise razocaralo. Po svemu ekipa koja bi trebala(a mislim i da ima)puno iskustva je jednostavno zakazala. Ne jedan ili dvojica igraca, vec svih 11. Katastrofa. Sve su to bili neki mlaki pokusaji, polu-sanse i lopte bez cilja, napucavanja i pokusaji nekih brzih akcija...jebi ga, samo se nadam da im se ovo iduce godine nece ponoviti. Opet, nema nista ljepse nego stisnuti zube, dici glavu i zapjevati-GLORY GLORY MAN UNITED!!! :thumbup:

p.s. Cestitke Barci na izvrsnom fudbalu i postenoj pobjedi. Zasluzeno su osvojili titulu sinoc...
Better Man

#1554 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

FrancescoTotti wrote:
Daj ne provaljuj se svega ti . Totti nije bio prvak evrope ali je bio i jos je aktuelni prvak svijeta . Malo ili :lol: A o Totiju sma vec postavio majstorije na temi o Romi pa idi tamo i uzivaj :lol: Ronaldinjo i Ronaldo . Pa to je ko da poredis Semira Tucea i Matu Opsivaca
Ronaldihno danas je obična karina od nogometaša koji više voli da se provodi po nočnim barovima nego da igra nogomet i danas je Ronaldo daleko ispred njega i po kvaliteti i formi. Jeste Toti prvak svijeta sa repkom, ali na tom prvenstvu on nije bio glavni igrač, već su to bili Pirlo, Canavaro i drugi. Kao što rekoh Toti jeste prvak sviojeta sa repkom, ali i Ronaldo je klupski prvak svijeta sa Manchesterom i osvojio je sve u klupskom nogometu. Jedino mu ostaje da osvoji sa repkom,a obzirom na godine ima itekako priliku da to učini, dok Toti obzirom na godine s Romom u Evropi neće ništa značajno napraviti.
Better Man

#1555 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

adcor wrote:
Better Man wrote: Ova rečenica ti je čista glupost. Kao da je pobjedio Manchester United ne bi pobjedio fudbal. Da li to možda Manchester United igra ružno, zatvoreno? Način pristupa im je drugačiji od Barcelone, ali ništa nisu manje atraktivni, šta više uvijek su igrali za gol više. Realno gledajući nakon prvih 10 minuta Manchester je komotno mogao i trebao voditi 3:0. Nakon toga je došao majstorski gol Etoa i Manchester je jednostavno stao i do kraja susreta su se ponašali kao da im je svejedno. Bili su totalno nezainteresovani za utakmicu i svoju igru. Iznenadili su me u negativnom smislu, jer sam očekivao od njih puno više. Znali su gubiti 2:0. pa i 3:0 i na kraju su preokretali utakmicu u svoju korist. Sjetimo se 1999. godine i utakmice polufinala sa Juventusom u Torinu ili finala protiv Bayerna. Kad si u onakvoj utakmici 80 minuta indisponiran i nezainteresovan za učešće u istoj, onda zasluženo izgubiš.
kakav ti je ovo post molim te? znaci ispade da je utd dosao da se zajebava, pa sta bude. ono 'ladno su trebali da vode 3-0. za sta?!? za presing od 5 minuta...

Za šanse koje su stvorili u prvih 10 minuta. Nije to bio samo presing već i par čistih šansi za gol, počev od Ronaldovog slobodnjaka. Ali nakon primljenog gola su se izgubili i igrali su nezainteresovano, kao da im je svjedno ko će pobjediti.
and

#1556 Re: Liga prvaka

Post by and »

eto se poigra sa vidićem,a onda mesi glavom dade gol.i to je ta najjača odbrana :lol:
musac

#1557 Re: Liga prvaka

Post by musac »

Better Man wrote:
adcor wrote:

Za šanse koje su stvorili u prvih 10 minuta. Nije to bio samo presing već i par čistih šansi za gol, počev od Ronaldovog slobodnjaka. Ali nakon primljenog gola su se izgubili i igrali su nezainteresovano, kao da im je svjedno ko će pobjediti.
A da li je moguće objašnjenje to da im Barcelona nije dala da dođu do lopte? Možda su zato izgledali tako? Čuj nezainteresovano... Nemaš pojma, očigledno.
FrancescoTotti

#1558 Re: Liga prvaka

Post by FrancescoTotti »

Better Man wrote:
FrancescoTotti wrote:
Daj ne provaljuj se svega ti . Totti nije bio prvak evrope ali je bio i jos je aktuelni prvak svijeta . Malo ili :lol: A o Totiju sma vec postavio majstorije na temi o Romi pa idi tamo i uzivaj :lol: Ronaldinjo i Ronaldo . Pa to je ko da poredis Semira Tucea i Matu Opsivaca
Ronaldihno danas je obična karina od nogometaša koji više voli da se provodi po nočnim barovima nego da igra nogomet i danas je Ronaldo daleko ispred njega i po kvaliteti i formi. Jeste Toti prvak svijeta sa repkom, ali na tom prvenstvu on nije bio glavni igrač, već su to bili Pirlo, Canavaro i drugi. Kao što rekoh Toti jeste prvak sviojeta sa repkom, ali i Ronaldo je klupski prvak svijeta sa Manchesterom i osvojio je sve u klupskom nogometu. Jedino mu ostaje da osvoji sa repkom,a obzirom na godine ima itekako priliku da to učini, dok Toti obzirom na godine s Romom u Evropi neće ništa značajno napraviti.
Vidi ovo sa 18 godina je Ronaldinjo bio prvak svijeta a sa 22 prvak evrope . U to doba Ronaldo je grijao klupu i tek se prosle sezone probudio :lol: I to je sve . Ronaldinjo je bio najbolji najmanje tri godine . Uzo pare , pokazao sto trikova sa loptom na terenu a ovaj ga smoklo samo lose imitira
hidrant

#1559 Re: Liga prvaka

Post by hidrant »

Cudi me da je ovoliko ljudi gledalo ovu kvaziutakmicu.
Medutim,kad bolje skontas,da vecinu svjetskog stanovnictva cine seljani i da su doticne ekipe seoski fudbalski
kolektivi.................
Distortion

#1560 Re: Liga prvaka

Post by Distortion »

Broj faulova na utakmici = 6 , po tri na svakoj strani = STRASNO!!!!
Art-Vandaley

#1561 Re: Liga prvaka

Post by Art-Vandaley »

FrancescoTotti wrote:
Better Man wrote:
FrancescoTotti wrote:
Vidi ovo sa 18 godina je Ronaldinjo bio prvak svijeta a sa 22 prvak evrope . U to doba Ronaldo je grijao klupu i tek se prosle sezone probudio :lol: I to je sve . Ronaldinjo je bio najbolji najmanje tri godine . Uzo pare , pokazao sto trikova sa loptom na terenu a ovaj ga smoklo samo lose imitira
je li to ronaldinho igrao za grcku pa je sa 22 bio prvak evrope :lol:

jos si i godine pobrkao...
Better Man

#1562 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

FrancescoTotti wrote:
Better Man wrote:
FrancescoTotti wrote:
Ronaldihno nije sa 18 bio prvak svijeta, već sa 23 godine, a prvak Evrope sa 26. godina, odnosno osvojio Ligu prvaka. Ronaldihno je rođen 1979. godine a Ronaldo 1985. godine. I nije se Ronaldo tek prošle sezone probudio
Neelix

#1563 Re: Liga prvaka

Post by Neelix »

ronaldinho nije ni sjena nekadasnjeg sebe, i glupo je i porediti ga sa sadasnjim ronaldom. ali ronaldo jos pure mora jesti da dostigne nivo na kojem je ronaldinho igrao u svojim najboljim danima. mlad je, ima vremena, ali treba paziti da mu se ne desi sto i ronaldinhu.
Cafe Camargue

#1564 Re: Liga prvaka

Post by Cafe Camargue »

Better Man wrote:
adcor wrote:

u moru gluposti koje pišeš, ove moram izdvojit. slobodnjak sa 30 metara "čista šansa" :lol: :lol:
mora da je onda onaj drugi šut sa 30 metara bilo "teže promašit nego pogodit" :lol: :lol: :lol:
adcor

#1565 Re: Liga prvaka

Post by adcor »

Cafe Camargue wrote:
Better Man wrote: Za šanse koje su stvorili u prvih 10 minuta. Nije to bio samo presing već i par čistih šansi za gol, počev od Ronaldovog slobodnjaka. Ali nakon primljenog gola su se izgubili i igrali su nezainteresovano, kao da im je svjedno ko će pobjediti.
u moru gluposti koje pišeš, ove moram izdvojit. slobodnjak sa 30 metara "čista šansa" :lol: :lol:
mora da je onda onaj drugi šut sa 30 metara bilo "teže promašit nego pogodit" :lol: :lol: :lol:
better man-e ako bi sumirali po tvojoj racunici onda bi barca pobjedila jedno 7-3. uz malo srece i ozbiljniju igru mozda 10-4
bbaakkiirr

#1566 Re: Liga prvaka

Post by bbaakkiirr »

iako ne navija ni za jednu od ekipa koje su bile u finalu ipak sam bio na strani barsalone iako sam realov fan. Druga stvar mancester nemogu smislit,ekipa jesu nema govorra al me nervira uvjek kad gube pocinju udarati uvjek i ono odraz profesionalizma ono je zalosno skols ulazi u zadnjim minutama cini mi se i treba taj djed da se tako izrazim da nekome neznam kome je uklizao nekom djetetu naspram njega da slomi nogu i onaj lakat ronalda i tako jos par stvari mancester isto tako nemogu smislit jos zbog onog ronaldovog pederskog ponasanja ronaldo samo ja mislim biciklo zna uradit ostalo nista dok messi kad uzme loptu neznas sta mozes od tog covjeka ocekivati i da CESTITAM BARSI ZASLUZILI SU DA POBIJEDE
i uistinu igraju najljepsi fudbal na planeti
leo karan

#1567 Re: Liga prvaka

Post by leo karan »

manchester je i dalje silna ekipa, masina prava
tu su oni negdje s barsom, samo su pogresnu taktiku primijenili i previse je igraca zakazalo
a barcelona je prica za sebe, ko fliper se dodaju. oni su tim koji jedino chelsea, na citavom svijetu, moze spustiti i poklopiti :)
zar nisu savrsenstvo ta 3 tima, svako na svoj nacin...
Charuga
Globalni moderator

#1568 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Art-Vandaley wrote:sinoc fino onaj na sportklubu rece u evropi zadnjih nekoliko godina dominira engleska cetvorka, milan i barcelona. naravno neki zahvaljujuci lopovlucima i sudijama osvajaju trofeje ali svemu dodje kraj pa i njihovim prevarama!
A onaj na sportklubu je relevantan i treba da nam svima "otvori oci" ... Tacno je to da su posljednje 3 sezone u polufinalu bila po 3 tima iz Engleske i to je za respekt ali prije toga nije bilo bas tako .. Na kraju krajeva, u istoriji ce ostati upisani OSVAJACI LP-a a polufinalisti ce biti negdje ubiljezeni ... Posljednjih 10 godina dvije titule su otisle u Englesku a prije toga samo jedna u desetljecu .. Gdje je tu dominacija .. ?

2008 - 2009 FC Barcelona
2007 - 2008 Manchester United FC
2006 - 2007 AC Milan
2005 - 2006 FC Barcelona
2004 - 2005 Liverpool FC
2003 - 2004 FC Porto
2002 - 2003 AC Milan
2001 - 2002 Real Madrid CF
2000 - 2001 FC Bayern München
1999 - 2000 Real Madrid CF

1998 - 1999 Manchester United FC
1997 - 1998 Real Madrid CF
1996 - 1997 BV Borussia Dortmund
1995 - 1996 Juventus
1994 - 1995 AFC Ajax
1993 - 1994 AC Milan
1992 - 1993 Olympique de Marseille
1991 - 1992 FC Barcelona
1990 - 1991 FK Crvena Zvezda
1989 - 1990 AC Milan
hidrant

#1569 Re: Liga prvaka

Post by hidrant »

Didier Drogba and Jose Bosingwa have been banned from next season's Champions League group stages for their inappropriate behaviour last month...
Opet se vracam na ono da Englezi trebaju bojkotovati evropska takmicenja jer je ovo sramotno.
ja.neron

#1570 Re: Liga prvaka

Post by ja.neron »

ma banuj se ti od sporta i idi na podforum religija i tamo ima jedan naopak ko ti koji se odaziva na nick Mutazilah
Baltazar_khan

#1571 Re: Liga prvaka

Post by Baltazar_khan »

hidrant wrote:
Didier Drogba and Jose Bosingwa have been banned from next season's Champions League group stages for their inappropriate behaviour last month...
Opet se vracam na ono da Englezi trebaju bojkotovati evropska takmicenja jer je ovo sramotno.
Uživaj

:D
fini dečko

#1572 Re: Liga prvaka

Post by fini dečko »

kvalifikacije za Ligu šampiona sezona 2009/2010, prvo kolo:

Sant Hulija (Andora) - Tre Fjori (San Marino), meč 1
Hibernijan (Malta) - Mogren Budva (Crna Gora), meč 2

kvalifikacije za Ligu šampiona sezona 2009/2010, drugo kolo:

Tirana (Albanija) - Stabek (Norveška)
VIT Tbilisi (Gruzija) - Maribor (Slovenija)
EB Strejmur (Farska Ostrva) - APOEL (Kipar)
Kopenhagen (Danska) - pobednik meča 2
Debrecin (Mađarska) - Kalmar (Švedska)
Makedonija ĐP (Makedonija) - BATE Borisov (Belorusija)
FH (Island) - Aktobe (Kazahstan)
Pjunik Jerevan (Jermenija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Ventspils (Letonija) - Dudelanž (Luksemburg)
Ekranas (Litvanija) - Baku (Azerbejdžan)
Salcburg (Austrija) - Bohemijans (Republika Irska)
Zrinjski (BiH) - Slovan Bratislava (Slovačka)
Inter Turku (Finska) - Šerif (Moldavija)
Ril (Vels) - Partizan Beograd (Srbija)
Visla Krakov (Poljska) - Levadija (Estonija)
Levski Sofija (Bugarska) - pobednik meča 1
Makabi Haifa (Izrael) - Glentoran (Severna Irska)
mrtva kokoš

#1573 Re: Liga prvaka

Post by mrtva kokoš »

napokon, vise necu morati slusati Velida Spahu i njegove navijacke izlive i njemu slicne kolege sa BHT-a i FTV-a jedan dan u sedmici..Nova TV od sada prenosi Ligu prvaka utorkom dok srijeda ostaje na HRT-u ..samo da i ovo ne zatamne :-D
jeza u ledja

#1574 Re: Liga prvaka

Post by jeza u ledja »

Evo parova treceg pretkola Lige Prvaka:

Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb
Slovan Bratislava – Olympiacos
Zurich – Maribor
APOEL Nicosia – Partizan
Sheriff Tiraspol – Slavia Prague
Aktobe – Maccabi Haifa
Baku – Levski Sofia
Ventspils – BATE Borisov
Levadia – Debrecen
Copenhagen – Stabaek
----------------------------------------
Sparta Prague – Panathinaikos
Shakhtar Donetsk – Timisoara
Sporting Lisbon – Twente
Celtic – Dynamo Moscow
Anderlecht – Sivasspor

Ovih prvih 10 pobjednika ce se medjusobno sastati u play-offu, a ovih preostalih 5 na dnu ce se sastati sa jos 5 u playoffu (Arsenal, Lyon, Stuttgart, Fiorentina i Atletico).
Elem od ovih prvih 10 parova, 5 ekipa se se plasirati u grupnu fazu. Drugih 5 dolazi iz druge 'ne-sampionske' grupe.
elSaik

#1575 Re: Liga prvaka

Post by elSaik »

Pitanje: ovih 10 iz gornje grupe i 5 iz donje, koji izgube, idu li oni gdje ili je njihova ekspedicija gotova? I isto pitanje za one koji izgube u tom playoffu?
Locked