svi u napad wrote:Kiligonzales moze se uvijek kritikovati i nalaziti mahane. Hajd sad da zamjenimo teze. Hrvatska dosla u finalae WM zar ne? E sad gledaj ovako. Da primjenimo malo naseg gledanje fudbala. Jebo te trebali smo (Hrvati) izgubiti sve 3 tekme. Imali srece 3 produzetka dobili i na penale pobjedili. Sta bi bilo da smo (Hrvati) igrali u drugoj grupi. Satrali bi nas (Hrvate) Francuzi (lahko nas pobijedili u finalu zar ne), Brazil i Belgija. Ovako nismo imali osim Argentine koja je bila u losoj formi nikakvog ozbiljnijeg protivnika.
E ovako bi nasa raja pisala da smo mi kojim slucajem bili na mjestu Hrvatske. Jel ko od susjeda ovako pisao? Nije ni pomslio vec neki jos trabunjali kako su trebali pobjediti. Niko se nije ni osvrnuo na greske i propuste vec udri Mujo u sargiju. Drugi na svijetu. Sva prica zavrsena. Slavilo se pilo se a u istoriji zapisano Hrvatska bila 2 na svijetu. Tako ce i abg pisati da je BiH na prvom takmicenju Liga nacija osvojila
PRVO MJESTO u svojoj grupi pobjedivsi sve svoje protivnike. Niko nikad nece osim S. Iraca pricati o stativama i promasenim sansama.
Na kraju da ponovim zlatno pravilo fudbala "pobjednicki tim se ne mjenja" i toga se Zuti drzi i do sada mu dobro ide. Naravno doci ce i koji poraz (i Spanija i Brazil gube tekme zar ne) ali ovaj niz od 7 tekmi, ovo zalaganje na terenu (kad si ranije vidio dzeku da uklizava a sad na zadnje 2 tekme to uradi) i ove pobjede me ( a i mone drugenavijace) cine sretnim/a i ponosnim da ne kazem hocu i imam pravo da se kurcim jer moja/nasa repka se uvazava zbog toga vjerovao ti ili ne. Nek oni nastave grijesiti i igrati slabo samo nek pobjedjuju pa makar igrao Zuka i Visca. Ukratko jebe mi se. Kad vidim tabeli srce mi piramide u Visokom.

Zivjeli. Naprijed BiH
PS. kili ne hatori puno jer ovo nije licno. Ovo je ne racun naseg mentaliteta i mazohizma.
Liga nacija je takmicenje koje je zamjena za prijateljske utakmice, napravljeno da se popune termini i da bi se manjim reprezentacijama malo olaksalo da odu na EP. Sada trebamo ispravljati mane jer kvalifikacije mogu biti teze od pomenute lige zbog ovoga...
https://www.index.hr/sport/clanak/bih-i ... 30788.aspx
Hrvati jesu na mundijalu odigrali kako su odigrali, nije svaka utakmica bila dobre igre, ni lijepa, dosta oscilacija u igri, ali eto sreca je pratila hrabre i pozrtvovane komsije. Najbolje od njih je utakmica protiv Argentine i Engleske. Ipak sto je najvaznije nisu gubili utakmice i stigli su zasluzeno do finala i drugog mjesta. I mi ne gubimo utakmice, ali te utakmice nisu sa ekipama jednake kvalitete. S time da je rang ekipa koje su Hrvati pobjedjivali podrazumjevao ekipe koje su se plasirale na Mundijal i koje su sama krema fudbala sto evropskog sto svijetskog, to u nasem slucaju nisu Austrija i Sjeverna Irska, ni Bugarska, ni Crna Gora ni neke druge reprezentacije od kojih nismo gubili, vec smo remizirali s njima ili ih pobjedili i zbog kojih naš niz traje. Jedina ekipa sa mundijala bila je Juzna Koreja koju smo pobjedili u ovom Robijevom nizu.
Sretan mogu biti jedino sto pobjedjujemo sa ne baš dobrom igrom, ali i to treba znati. Mi nismo ni Španija, ni Brazil, mi trebamo sebe dici na taj nivo tj. dovesti se u niz da idemo na smotre redovno, makar tamo ispadali u grupnoj fazi, reprezentacija smo sa puno potencijala bacenog u prazno, upravo zbog nekih losih odluka naseg saveza tipa dvaput ukazanog povjerenja Meši recimo koji je propustio 2 sanse da nas odvede na veliko takmicenje i time daleko jaci tim od ovoga srozao sa boljeg nivoa na gori.
Zbog toga nebih volio da se desi da se neko ovom igrom zadovoljimo jer u njoj ima dosta mana pa da nam bude u kvalifikacijama klempa od neke ekipe koja zna da ceka svoju sansu kako smo mi sacekali Irce i Austrijance i na kraju uzeli bodove.
Hrvati su do finala dobili Nigerijce, Argentince, Island, potom na penale Dansku, Rusiju, namlatili Engleze i u finalu izgubili od Francuza.
Robijev niz je poceo sa Bugarskom, remijem sa Senegalom, remijem sa Crnogorom, nastavio se sa pobjedama nad Korejom, S. Irskom, Austrijom i eto u to ubaci remi sa Turskom. Mislim da je to neuporedivo sa Hrvatima.
Hrvati su se srozali odlascima pojedinih igraca u penziju nakon SP, ali opet ce oni biti jaki. Mi smo za razliku od njih fulili dvije smotre i oba puta ekipe iz nase grupe koje su se plasirali sto na EP, sto na SP, su dobacili daleko. Pocev od Belgije, Velsa, do Hrvata koji su eliminirali Grcku koja je otisla umjesto nas u baraz, a sve te ekipe smo mi pobjedjivali u kvalifikacijama iza nas, jedino smo zadnje s Mešom oba puta izgubili od Belgije. Što govori o našem potencijalu kao reprezentaciji i pustanju istog niz vodu.
Robiju zelim svu srecu, ali dobronamjernom kritikom naše odbrane, pa i igre našeg veznog reda koji zna prodati loptu kao i zadnja linija pocesto, zelim samo da se taj segment igre nase reprezentacije još više popravi jer ono sto su bile stative sinoc protiv Iraca, protiv Španaca bi mogli biti golovi, a one silne izgubljene lopte u drugom poluvremenu isto tako.
Imace Robi sansu da dokaze koliko se pomakao, nakon utakmice sa Austrijom u Beču, poslje koje igramo sa Špancima prijateljsku. Ipak to ce biti nasa najaca utakmica u ovoj godini i najveci test nasih dometa.