sve ti potpisujem osim ovo za ikonicaradeljas wrote:bice jako tesko bosni. ne toliko jer je igokea neka jaka ekipa, nego zato sto bosna nema napadacke igre, i sto ce igokea biti u psiholoskoj prednosti. pored toga, bavcic, a nazalost i mozda najbolji bosnin igrac u napadu, ikonic igraju i jako slabo odbranu. pa i lance nije neki jak odbrambeni igrac. volio bih da se desi cudo i pobjeda, ali tesko.
sto rece mahalac i poraz bi mozda bio dobra stvar, barem u jednom, tj. ako bi neko iz te uprave napravio cistku "managera" (avdic, konakovic, bukva) i ljudi koji su ovih godina postavljali privatni interes ispred interesa kluba. i to tako da su doveli bruku polovnih americkih igraca, a ranije isto tako losih igraca iz manager-ske agencije mishka razhnatovica. takva politika ce dovesti bosnu mozda do situacije da i ove godine ne igra u regionalnoj ligi sto ce biti tezak udarac u svakom pogledu. ali da ne sirim defetizam pred noc odluke. hocu samo da kazem da su nade u neke velike promjene, cak i u slucaju poraza slabe. nazalost.
LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHG
#126 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
- Mahalac
#127 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Nevjerovatno je koliko jake sponzore Bosna ima (mozda grijesim) a koliko je niskorazrednih prosjecnih rekao bih write off igraca proslo u posljednje 2-3 godine kroz Bosnine redove. Stvarno jako simptomaticno.
Umjesto da se borimo za sto bolju poziciju u NLB ligi mi se jos uvijek natezemo s klubovima lokalno/provincijalnog nivoa.
Mnogi "menageri" ce se pozvati na Bosninu skoriju posljeratnu proslost i referirati na losu situaciju u klubu te kao danasnji uspjeh ali ja se samo mogu sjecati prave proslosti one kada je Bosna bila sampion Europe, na to se treba ugledati ako se vec gleda unazad.
Umjesto da se borimo za sto bolju poziciju u NLB ligi mi se jos uvijek natezemo s klubovima lokalno/provincijalnog nivoa.
Mnogi "menageri" ce se pozvati na Bosninu skoriju posljeratnu proslost i referirati na losu situaciju u klubu te kao danasnji uspjeh ali ja se samo mogu sjecati prave proslosti one kada je Bosna bila sampion Europe, na to se treba ugledati ako se vec gleda unazad.
- strong69
#128 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Bosna mora da se okrene vlastitoj skoli kosarke u kojoj je oduvijek lezala njena stvarna snaga. Angazmanom dobrih strucnjaka to se moze postici.
Veceras ce opet biti gusto, vjerovatno ce se tekma rijesiti u zadnjim sekundama meca. Sanse su 50-50...
Veceras ce opet biti gusto, vjerovatno ce se tekma rijesiti u zadnjim sekundama meca. Sanse su 50-50...
- BHG
#129 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
uvjek ista prica...kako nas je rat ostetio pa nemamo mladih igraca...do kad ce se jedna te ista prica pricat? i pozivat na rat za vlastite neuspjehe?strong69 wrote:Bosna mora da se okrene vlastitoj skoli kosarke u kojoj je oduvijek lezala njena stvarna snaga. Angazmanom dobrih strucnjaka to se moze postici.
- sesalmir
#130 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
To je samo na papiru, cim je opala posjeta telekom odlucio prepolovit iznos koji je trebala bosna dobiti, tako da para nema, more bit bidne, al sad para nema.Mahalac wrote:Nevjerovatno je koliko jake sponzore Bosna ima (mozda grijesim) a koliko je niskorazrednih prosjecnih rekao bih write off igraca proslo u posljednje 2-3 godine kroz Bosnine redove. Stvarno jako simptomaticno.
A veceras idemo vratiti titulu gdje joj je i mjesto.
-
testament
#131 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
E za ovo podebljano obrati se velikom magu košarke DINI KONAKOVIĆUMahalac wrote:Nevjerovatno je koliko jake sponzore Bosna ima (mozda grijesim) a koliko je niskorazrednih prosjecnih rekao bih write off igraca proslo u posljednje 2-3 godine kroz Bosnine redove. Stvarno jako simptomaticno.
-
LSD
#132 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Fakat si u pravu za sve napisanoMahalac wrote:Nevjerovatno je koliko jake sponzore Bosna ima (mozda grijesim) a koliko je niskorazrednih prosjecnih rekao bih write off igraca proslo u posljednje 2-3 godine kroz Bosnine redove. Stvarno jako simptomaticno.
Što se tice vecerašnje utakmice,pa tu nema govora...to jednostavno moramo dobiti,više nema nikakvih izgovora za nedo Bog poraz...dva puta nam je Široki uzimalo titule u sred Skenderije što je neoprostivo (prošle godine smo zijanili zbog Markovica kojeg maximalno cijenim kao igraca ali kao trener nas je koštao titule a kasnije i reprezentacije i njenog plasmana na EP...a imao je bolji tim nego što danas ima Zdovc)...dakle,Igokea mora pasti-gotova prica.
- abondanzieri
#133 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Bosna-Igokea 82-67
Bosna je sampion

Bosna je sampion
- BSn
#134 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Sta bi od one Imamoviceve price kako su sredili da od ove sezone ('08./'09.) BiH ima dva tima u NLB Ligi, bez obzira na koeficijent iz prethodne sezone?
Je li to bila samo packa, ili ce se NLB Liga, po prvi puta igrati i u manjem entitetu?
Igrace se sve dok navijaci, opet, ne ulete na parket, pa kad ih izbace. Tamo ima red, kol'ko-tol'ko. Makar vise nego u Ligi BiH.
Je li to bila samo packa, ili ce se NLB Liga, po prvi puta igrati i u manjem entitetu?
Igrace se sve dok navijaci, opet, ne ulete na parket, pa kad ih izbace. Tamo ima red, kol'ko-tol'ko. Makar vise nego u Ligi BiH.
- Mahalac
#135 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Nocas je bilo prelijepo biti u Skenderiji, jako sam se bojao za ovu utakmicu. Bravo Bosna Bravo mi, ponajvise extra strucnjaku Zdovcu.
Problemi postoje i ovom pobjedom ne treba ih gurati pod tepih.
Miljana smo rasturili, covjek se izgubio u vremenu i prostoru.
Mile je u neka doba pred kraj lupio nogom u ogradu od balkona gdje je sjedio i ufatio se noge.
Za taj trenutak vrijedi zivjeti.
Mile je u neka doba pred kraj lupio nogom u ogradu od balkona gdje je sjedio i ufatio se noge.
-
LSD
#136 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Bosna je šampion ooooo
Deranje dodikovaca na kraju...Ikonic ponovo igrac utakmice sa 5 trica u drugom poluvremenu.
Zdovc sa slabijim timom nego prošle godine došao do titule,sasvim zasluženo.
E šta sad
...ostaviti prvu petorku: Ikonica,Williamsa,Baileya,Hajrica i Šehovica...ostaviti i stucni štab (Zdovc,Parežanin i Abaz)...ovim ostalim igracima se lijepo zahvaliti i dovesti 3-4 kvalitetna igraca po mogucnosti iz domace lige (ima ih sigurno u Slobodi,Borcu,Širokom,Igokei)...dosta više instant crnaca koji uzimaju dobre pare,a ucinak na terenu mizeran i jedva cekaju da se uhvate noge...naravno,prije svega pocistiti u upravi kluba.
Deranje dodikovaca na kraju...Ikonic ponovo igrac utakmice sa 5 trica u drugom poluvremenu.
Zdovc sa slabijim timom nego prošle godine došao do titule,sasvim zasluženo.
E šta sad
- suncica24
#137 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Ikonic je veceras tricama doveo Bosnu do titule! Zato... sve nevjerne Tome, razlaz!
Razbit Igokeu sa skoro 20 poena razlike sve govori!
Sad je vrijeme da se posloze stvari i ulozi u nove, mlade, domace igrace, kojih ima, pa da slijedece godine partizanovce ni ne vidimo u finalu.
A i da se vise pomaknemo iz predsoblja NLB lige... vala je vrijeme!
Bosna je SAPMPION!!!
PS: Super atmosfera na tribinama i navijanje kakvo su igraci i zasluzili! Bez packe!
-
laku noć
#138 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Nekadašnja Bosna je bila prvak evrope a sad se jebe sa šestim timom Partizana i za "taj trenutak vrijedi živjeti"Mahalac wrote:Nocas je bilo prelijepo biti u Skenderiji, jako sam se bojao za ovu utakmicu. Bravo Bosna Bravo mi, ponajvise extra strucnjaku Zdovcu.
- Epitop
#139 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Pored sve veličine KK Bosna i neosporive činjenice da je to najbolji košarkaški klub u BiH, vrijeme da se pojedinci vrate u sadašnje vrijeme. Ostavite šta je bilo gledajte šta će biti u budućnosti. Šta bi ljudi iz Splita trebali da govore za svoj tim, gdje su oni u ovom trenutku iako rade u boljim uslovima?
Drago mi je što je KK Bosna postala šampion jer će navijači i klub cijeniti tu titulu i ponositi se što su prvaci BiH.
Drago mi je što je KK Bosna postala šampion jer će navijači i klub cijeniti tu titulu i ponositi se što su prvaci BiH.
- Mahalac
#140 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
samo boldirano prijateljuMahalac wrote:Nocas je bilo prelijepo biti u Skenderiji, jako sam se bojao za ovu utakmicu. Bravo Bosna Bravo mi, ponajvise extra strucnjaku Zdovcu.
Last edited by Mahalac on 17/06/2008 23:35, edited 1 time in total.
- sesalmir
#141 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Bila je i zvezda prvak evrope, pa im je sad uspjeh kad osvoje smrdljivu srpsku ligu. Cestitke bosni idemo u uleb i nlb, a mile nek se nada da ce mu dusko izganjat wild card, kad vec ne moze ukradenim parama sastavit najjacu ekipu u BiH.laku noć wrote:Nekadašnja Bosna je bila prvak evrope a sad se jebe sa šestim timom Partizana i za "taj trenutak vrijedi živjeti"Mahalac wrote:Nocas je bilo prelijepo biti u Skenderiji, jako sam se bojao za ovu utakmicu. Bravo Bosna Bravo mi, ponajvise extra strucnjaku Zdovcu.
''Mile, mile k..e de..lo'', prejako i onda ''javi se, javi se''
-
shadow
#142 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Bravo Bosno!
I mene je bilo strah ove tekme, nakon onih epizoda sa Sirokim kako i ne bi. Drago mi je da se veceras sve dobro zavrsilo. Cestitke igracima i Zdovcu.

-
klixober
#143 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Sta ste ono skandirali Ronhili?
Joj da sam znao da ce on biti dosao bihi ja,hebo evropsko.Mile u Sarajevu k0o krme u Teheranu 
- Vaso
#144 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
sa ovim igrackim kadrom ne mogu ni 2 pobjede u NLB ligi ostvarit. nadam se da ce uprava razmisliti o pravim, ali fakat pravim pojacanjima, jer ovo je talashika za neku ozbiljniju kosarku
...
i nadam se da ce ikonic biti u repki, ponajvise zbog pobjednickog mentaliteta, za razliku od loosera bavcica, koji niposto ne moze ni prismrdit repki (to je veliki test za bajramovica, bar sto se mene tice
)
i nadam se da ce ikonic biti u repki, ponajvise zbog pobjednickog mentaliteta, za razliku od loosera bavcica, koji niposto ne moze ni prismrdit repki (to je veliki test za bajramovica, bar sto se mene tice
- van Basten
#146 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Čestitke.
Ova pobjeda bi trebala biti standard kada je domaće prvenstvo u pitanju, znači laganih 15ak razlike, bez puno sekirancije i davanja prilike gostu da nešto zakuha ili isprovocira.
Ova pobjeda bi trebala biti standard kada je domaće prvenstvo u pitanju, znači laganih 15ak razlike, bez puno sekirancije i davanja prilike gostu da nešto zakuha ili isprovocira.
- Edin H.
#147 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Cestitke Bosni
Super odigrano
Super odigrano
-
pOZz
#148 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Dobra partija ali sa ovakvom ekipom ne mogu ama baš ništa u NLB.
Tri imena vrijedi izdvojiti: Ikonić, Williams i Bailey.
Sjajna partija Ikonića, pa ja mislim najbolja u Bosni odkako je došao. Lens strašan kao i uvijek, te sjajna partija Baileya onoliko koliko je igrao. U prvoj četvrtini je sam igrao, a inače je vodio Bosnu odlično kroz cijeli play off.
Ostali....
Obavezno otjerati Bavčića, Tomovića, Hajrića, Rahimića i Jeffersona. Šehović se diže, dok Panić tek treba da pokaže svoje kvalitete.
Jedina zamjerka Zdovcu sa moje strane je nepružanje prilike Pašaliću. Mislim da je to momak zaslužio.
btw, izgleda da je i mjesto trenera upražnjeno jer Zdovc ne želi da ostane. Nažalost.
Sjajna partija Ikonića, pa ja mislim najbolja u Bosni odkako je došao. Lens strašan kao i uvijek, te sjajna partija Baileya onoliko koliko je igrao. U prvoj četvrtini je sam igrao, a inače je vodio Bosnu odlično kroz cijeli play off.
Ostali....
Jedina zamjerka Zdovcu sa moje strane je nepružanje prilike Pašaliću. Mislim da je to momak zaslužio.
btw, izgleda da je i mjesto trenera upražnjeno jer Zdovc ne želi da ostane. Nažalost.
- Mahalac
#149 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
Zdovc je na pismen nacin potvrdio danas u Avazu sve ove probleme o kojima smo gore pisali, mislim da je u narednom periodu Bosna bez njega beznadezna, eh sad koliko ce se u tome naci neki drugi...pOZz wrote:Dobra partija ali sa ovakvom ekipom ne mogu ama baš ništa u NLB.
Sjajna partija Ikonića, pa ja mislim najbolja u Bosni odkako je došao. Lens strašan kao i uvijek, te sjajna partija Baileya onoliko koliko je igrao. U prvoj četvrtini je sam igrao, a inače je vodio Bosnu odlično kroz cijeli play off.![]()
Ostali....Obavezno otjerati Bavčića, Tomovića, Hajrića, Rahimića i Jeffersona. Šehović se diže, dok Panić tek treba da pokaže svoje kvalitete.
Inace dobru si selekciju igraca napravio za ostanak u Bosni, ja bih jos samo HAJRICA ostavio jer je zustar, nema pardona i izuzetan je borac, ovim ostalim hvala na saradnji.
Bavcicu ni hvala.
-
radeljas
#150 Re: LIGA 8 ZA KOŠARKAŠE
opet se slazem sa mahalcem da hajric treba da ostane. borac, skakac, samo da ga se dobro usmjeri. igrac kakav bosni treba. ako ima pameti zadrzace zdovca. samo da ne promovisu abaza ili nekog slicnog.Mahalac wrote: Inace dobru si selekciju igraca napravio za ostanak u Bosni, ja bih jos samo HAJRICA ostavio jer je zustar, nema pardona i izuzetan je borac, ovim ostalim hvala na saradnji.
Bavcicu ni hvala.