LIBIJA

Post Reply
nosara

#2551 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Nisu dobrodošli
Libijski pobunjenici ne žele UN-ove posmatrače
Libijska prijelazna vlast odbacuje ideju rapoređivanja bilo kakvih međunarodnih vojnih snaga ili posmatrača, izjavio je u srijedu posebni UN-ov izaslanik za Libiju.
"Ne očekujemo da će libijska prijelazna vlast zatražiti vojne posmatrače", rekao je Ian Martin novinarima nakon zatvorene sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

"Posve je jasno da Libijci žele izbjeći bilo kakvo raspoređivanje snaga UN-a ili drugih", dodao je.

Martin je, ipak, procijenio da bi vijeće moglo zatražiti pomoć u uspostavi policijskih snaga.
:-)

Naravno da medjunarodni posmatraci nisu dobrodosli... Njihovo prisustvo bi rasvijetlilo sve nato-svinjarije i konstrukcije koje su izveli po Libiji u posljednjih par mjeseci... Objektivni svjedoci fasistima nikada nisu bili po volji...
nosara

#2552 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Libija – moć medija i genocid zločinačke organizacije NATO

Neposredno nakon pisanja prošlog posta koji je govorio o neredima u Londonu, spontano sam naišao do obilja informacija o događajima u Libiji, koje sam istoga trena odlučio podijeliti s posjetiteljima ovoga bloga i time privremeno odgoditi sve planirane teme. Razmjeri zavjere koju kuju mediji protiv čovjeka su uistinu otišli veoma daleko. Kada bi ste uvidjeli koliko su naši mediji i sve odreda televizijske kuće, od HRT-a, RTL-a, NOVE TV pa na dalje, sljedbe medijske politike kakva se propagira na zapadu i u europi, i što takva politika čini, siguran sam da više ne biste upalili TV i dnevnik. Uistinu, ovakvo pranje možda je krajnji bezobrazluk i ono vrijeđa ljudsku inteligenciju. Ako je uopće nešto inteligencije ostalo u glavama kroz dugogodišnje pranje mozga pred TV-om.

Svjedoci smo velike medijske fame o zbivanju u Libiji i pobunjenicima koji su se digli protiv diktatora Gadafija kako bi svrgnuli njegovu vlast, dali slobodu narodu te uspostavili demokraciju. Na na putu ostvarenja pravde stoji prepreka; odred Gadafijeve vojske naoružane do zubi, koja nemilosrdno straši narod paležima, klanjem nevinih civila, silovanjima, bombardiranjem gradova, itd. S obzirom da pobunjenici nisu mogli sami protiv ovakve nemilosrdne vojske, nastupio je NATO s svojom vojnom intervencijom, kako bi obuzdala krvoločnu Gadafijevu vojsku. To je priča koju vam prodaju mediji.

Što vam to mediji ne govore?

Jedno je nezaobilazna istina; Libija je pod vodstvom Moamera el Gadafija “tiranina i luđaka”, kako ga prozivaju na Zapadu (pa time i u našim guzičarskim pro-zapadnjačkim medijima), postala najbogatija afrička država potpuno samostalna i spremna da uvede novu monetu u trgovini sa naftom- islamski zlatni dinar i beskamatne kredite (čemu MMF neće imati pristup). U Libiji je najstrože zabranjeno davati kredit sa kamatom. Islamski dinar bi zato bio veoma stabilna moneta, a beskamatni krediti bi bili veoma poticajni. Ovim novcem, kojeg je Libija zaradila od nafte, Gadafi je marljivo kupovao i zlato. Koliko točno ima zlata u Libiji niko ne zna. MMF procjenjuje da imaju oko 4,6 miliona unci, a to je blizu 144 tone. To na tržištu trenutno vrijedi preko 6 milijardi dolara. I Libija ga najvećim dijelom čuva u svojim sefovima u Libiji, a ne u Švicarskoj, kao što to moraju ostale porobljene zemlje.

Osnutkom islamskog zlatnog dinara, svi koji žele afričku naftu morali bi prvo kupiti ovaj novac. Što bi se tada dogodilo? Nesumnjivo bi Gadafi preuzeo bankarski tron Rothschildima. Tako si je Gadafi automatski prisvojio do sada već dva neprijatelja. To su SAD, koje su zadobile žestoki udar već samom idejom o stvaranju nove monete, jer time SAD više ne bi mogle kupovati naftu od afričkih zemalja špekulativnim novcem. Tu su i potom Rothschildi, koji su s svog bankarskog trona uvidjeli jakog konkurenta koji je veoma sposoban preuzeti njihov biznis. Isti je Gadafi Rothchildima već preuzeo Kinu koja je postala njegov strateški partner i veliko tržište.

Moemer el Gadafi je veoma ubrzo ujedinio i sva plemena, posebno dvije velike libijske etničke grupe zbog kojih je Libija uvijek morala biti podijeljena na dva administrativna dijela. Gadafi je napravio jaku unitarnu državu. Naftne ugovore sa stranim kompanijama je napravio tako da je najveći dio novca od nafte ostajao Libiji i to na korist narodu, tako što je glavna naftna kompanija bila 100 posto u vlasništvu države. Proizvodnju nafte sveo je na samo jedan dolar po barelu, dok je kod drugih zemalja cijena išla i preko 100 dolara.

Ogromnu zaradu od nafte Gadafi je koristio za kupovinu oružja i formiranje vojske, što su i drugi radili i u čemu im je Zapad obilato pomagao uzimajući im tako dobar dio novca od prodane nafte.
07:46 | 31.08.2011. Novinarka Lizzie Phelan kontaktirala je udrugu "Global Civilians for Peace" i rekla kako se sigurno vratila u London. Također dodaje da joj strašno teško pada što je morala otići iz Libije. Napominje kako na terenu više nema niti jednog nezavisnog novinara i da upravo traje genocid sponzoriran od strane zapadnih sila. Zahvaljuje svima koji još uvijek imaju hrabrosti reći istinu. Borba za pravdu i libijski narod mora se nastaviti, nadodaje Phelan. izvor: http://globalciviliansforpeace.com
zonbirile

#2553 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

već je ustanovljena Centralna banka libije,pogodi čija je iz 3x?
karanana

#2554 Re: LIBIJA

Post by karanana »

zonbirile wrote:već je ustanovljena Centralna banka libije,pogodi čija je iz 3x?
ne kontam. kako mislis cija je?
jeli libijska?
nosara

#2555 Re: LIBIJA

Post by nosara »

karanana wrote:
zonbirile wrote:već je ustanovljena Centralna banka libije,pogodi čija je iz 3x?
jeli libijska?
Jeste, kao sto su federalne rezerve americke... :D
zonbirile

#2556 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

karanana wrote:
jeli libijska?
------------------
reci da se šališ.Pridjev nacionalne pripadnosti,npr. francuska,američka ne znači ništa,ona se nominalno tako zove,raje radi,inače je privatna.
karanana

#2557 Re: LIBIJA

Post by karanana »

pokusaj broj 2:
izraelska?

nemam pojma ako nisam pogodio iz drugog puta. necu ni probati treci put nego molim da mi vi, ono sto bi se reklo nacrtate, taj tal sa centralnom bankom.
Last edited by karanana on 31/08/2011 08:59, edited 1 time in total.
nosara

#2558 Re: LIBIJA

Post by nosara »

karanana wrote:pokusaj broj 2:
izraelska?
I to je razlog zašto se zapadne “demokracije” sada “brinu” za ljudska prava Libijaca i njenih susjeda, zašto financiraju pobunjenike (zapravo plaćenike koje ubacuju preko Tunisa i Egipta, gdje su svrgnuli Gaddafijevog saveznika “tiranina” Ben Alija i egipatskog predsjednika Hosni Mubaraka, “despota”). Glavni cilj je očito bio Gaddafi. U biti, pobunjenici (kao mala grupa koja svakodnevno demonstrira ispred ambasade Libije u Londonu i snimaju ih svi svjetski mediji) više su strani plaćenici jer je Libijce veoma teško podbosti protiv vlastite zemlje. Kako formirati Otpor protiv države u kojoj svi imaju besplatnu zdravstvenu zaštitu, besplatno školovanje, malu nezaposlenost i u kojoj je prošle godine svaki stanovnik na poklon dobio 500 US dolara? Libija je bila veoma prosperitetno socijalističko društvo, praktički bez kriminala i nasilja. Zato agenti CIA i MI6 oko nje pletu mrežu već trideset godina?
Ovi Sorosovi Otporaši koji su osnovali svoj Nacionalni Tranzicioni Savjet namjeravaju da čim preuzmu vlast osnuju novu Centralnu banku u Bengaziju (za račun Rotschilda i Londona) i novu naftnu kompaniju koju će onda privatizirati kao i vodovodne sisteme. Samo im je važno da Gaddafi ode i narod prihvati na vlasti nekog Libijskog izdajnika, poput mnogih prije i mnogih koje zapadni moćnici tek trebaju instalirati u svojim privatnim ratovima koje kontrolirani mediji prezentiraju kao boj za demokraciju. I da onda narod povjeruje u prazne priče o medu i mlijeku koje će poteći, a koje u Libiji već odavno teče upravo s “luđakom” Gaddafijem na vlasti.
Čini se kako je Gaddafi primjer vještog vlastelina koji zna da njegova moć počiva i na zadovoljnom narodu i zdravoj ekonomiji i zdravim financijama, a ne na iluzijama o ekonomiji i “demokraciji” u kojima žive Zapadnjaci porobljeni teškim kreditima i prestrašeni terorizmom i “fanatičnim Islamistima” koji stalno prijete da im unište njihovu “bajnu” demokraciju. Da bi taj strah kod zapadnjačkih podanika održavali, Evropa i SAD su napunjeni lažnim azilantima, Islamistima, uglavnom kriminalcima kojima je netko obećao na Zapadu med i mlijeko, a zapravo ih drži getoizirane i izložene tiraniji. Onda, kada im zatrebaju da teroriziraju Europu – tajne agenture jednostavno zapale fitilj i aktiviraju ih. U Londonu su ovakvi useljenici u Totenhemu upravo vješto iskorišteni od strane policije da zastrašuju Engleze i Europljane prikazujući se kao netolerantni, kulturno neprilagođeni nasilnici i pljačkaši. (skriveno.com)
karanana

#2559 Re: LIBIJA

Post by karanana »

ipak sam znao da su u pitanju chifutska posla.

cuj mala nezaposlenost 30%. ali mozda lazu i ovi sa statistikama.
pa imamo i mi besplatno skolovanje i zdravstvo. doduse ne dobijamo 5 stoja.

a ja izvora onog teksta. dakle pusenje pomaze u prevenciji raka pluca.
ultima_palabra

#2560 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

Ovi Sorosovi Otporaši koji su osnovali svoj Nacionalni Tranzicioni Savjet namjeravaju da čim preuzmu vlast osnuju novu Centralnu banku u Bengaziju (za račun Rotschilda i Londona) i novu naftnu kompaniju koju će onda privatizirati kao i vodovodne sisteme.
:lol: Zavera, bre... novi svetski poredak :-)
http://www.skriveno.com/index.php/kontakt/impressum/
Ludilo od stranice :lol:
zonbirile

#2561 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

pa libijsko učešće u svjetskoj proizvodnji nafte je 6%,malo.Njeni akvaferi je već nešto sasvim drugo,želja za afričkom valutom,poljoprivreda je ono što ih je došlo glave.
Warhead

#2562 Re: LIBIJA

Post by Warhead »

Evo malo kako su pisali o Gadafiju prije par godina.

Image

http://ifile.it/019qxj/ebooksclub.org__ ... x24xto.pdf
VerticalHairFactor

#2563 Re: LIBIJA

Post by VerticalHairFactor »

Zanimljivo. Svaka čast za ovakav odnos.
nosara

#2564 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:

Zanimljivo. Svaka čast za ovakav odnos.
Pragom u ledja... Sto mi je to poznato... :-)
VerticalHairFactor

#2565 Re: LIBIJA

Mogao ih je raznijeti i izmasakrirati onom pragom, radi se o neprijateljskim vojnicima, ali nije, sprašio im rezervoar, i poslije ih zarobili, onog su ganjali još 300 metara dok ga nisu uhvatili živog. Ako se pogleda šta je ostalo iza Khamisove brigade u Tripoliju, spaljena tijela sa sve kosturom jednog dvogodišnjeg djeteta, ovo je više nego plemenit gest.
nosara

#2566 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:Mogao ih je raznijeti i izmasakrirati onom pragom, radi se o neprijateljskim vojnicima, ali nije, sprašio im rezervoar, i poslije ih zarobili, onog su ganjali još 300 metara dok ga nisu uhvatili živog. Ako se pogleda šta je ostalo iza Khamisove brigade u Tripoliju, spaljena tijela sa sve kosturom jednog dvogodišnjeg djeteta, ovo je više nego plemenit gest.
Ja sam ushicen... :D

A sta ove nesretnike cini neprijateljskim vojnicima...? :?
VerticalHairFactor

#2567 Re: LIBIJA

nosara wrote:
VerticalHairFactor wrote:Mogao ih je raznijeti i izmasakrirati onom pragom, radi se o neprijateljskim vojnicima, ali nije, sprašio im rezervoar, i poslije ih zarobili, onog su ganjali još 300 metara dok ga nisu uhvatili živog. Ako se pogleda šta je ostalo iza Khamisove brigade u Tripoliju, spaljena tijela sa sve kosturom jednog dvogodišnjeg djeteta, ovo je više nego plemenit gest.
Ja sam ushicen... :D

A sta ove nesretnike cini neprijateljskim vojnicima...? :?
Uniforma, i činjenica da su išli na checkpoint kojim su već ovladali pobunjenici, a ovi se baš i nisu updateovali. Onaj frajer jeste imao bijelu majicu, ali pogledaj mu pantole.
Iskreno, ja jesam ushićen, jer je pitanje šta bi Gadafijevci uradili u istoj situaciji. Evo šta:

Po kućama, pa paliti i silovati.
Ali, vjerovatno su svi ovi snimci samo "belosvetska zavera". Što ne znači da zavjere ne postoje, ali znajući Libiju, drago mi je da su skinuli Gadafija.
MUNAFIK

#2568 Re: LIBIJA

Post by MUNAFIK »

Zasto ovdje mnogi realnost o finansijskom monopolu 3-4 porodice na globalnom planu smatraju teorijom zavjere? Zasto se sama upetljanost cionizma (koji je u direktnoj vezi sa tim porodicama) isto tako smatra teorijom zavjere?

Vrlo logicne stvari, ljudi igraju na globalnom terenu, njima je Libija jos jedna mahala u kojoj trebaju napraviti svoj ''soping centar'', a t onda se kace i jos neki interesi, nije to nista misticno, cudno, nenormalno itd... Vrlo je realno i ocekivano...
VerticalHairFactor

#2569 Re: LIBIJA

Ova djevojka koja snima govori na libijskom narječju: "Juhrigunna, hadol, juhrigunna", "spaljuju nas, ovi nas žele spaliti".
nosara

#2570 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:Ova djevojka koja snima govori na libijskom narječju: "Juhrigunna, hadol, juhrigunna", "spaljuju nas, ovi nas žele spaliti".
A po cemu ja da znam ko je ovo snimio i ko koga pali...?

Sto se tice Gadafija, jos je ziv, pa da sacekamo... A da je belosvetska zavera, nije, otkud ti to... To je demokratija, sa svim svojim ljepotama... :D Evo ovdje, kod nas, imamo sve... :D Nadam se da ce i oni ovako proci, zasluzili su... :D
Last edited by nosara on 31/08/2011 12:38, edited 1 time in total.
karanana

#2571 Re: LIBIJA

Post by karanana »

svaka cast!
ja sam mislio da ce snimak prikazati egzekuciju kad ono obojica gadafijevaca ziva.
VerticalHairFactor

#2572 Re: LIBIJA

nosara wrote:
VerticalHairFactor wrote:Ova djevojka koja snima govori na libijskom narječju: "Juhrigunna, hadol, juhrigunna", "spaljuju nas, ovi nas žele spaliti".

Sto se tice Gadafija, jos je ziv, pa da sacekamo... A da ja belosvetska zavera, nije, otkud ti to... To je demokratija, sa svim svojim ljepotama... :D
Ne znaš ti, ali zna sav ostatak arapskog govornog područja. Kao kada bi Eskim rekao ne znam ja jesu li ono Markale i šta je ondje bilo. Naravno da ne zna Eskim, ali znamo mi i predobro, srećom zna i većina normalnog svijeta.
nosara

#2573 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:
nosara wrote:

Sto se tice Gadafija, jos je ziv, pa da sacekamo... A da ja belosvetska zavera, nije, otkud ti to... To je demokratija, sa svim svojim ljepotama... :D
Ne znaš ti, ali zna sav ostatak arapskog govornog područja. Kao kada bi Eskim rekao ne znam ja jesu li ono Markale i šta je ondje bilo. Naravno da ne zna Eskim, ali znamo mi i predobro, srećom zna i većina normalnog svijeta.
:-) Jeben argument...
VerticalHairFactor

#2574 Re: LIBIJA

karanana wrote:svaka cast!
ja sam mislio da ce snimak prikazati egzekuciju kad ono obojica gadafijevaca ziva.
Pa, to me je i pozitivno iznenadilo, s obzirom na činjenicu da je do mene doprla vijest kako je jedan od dječaka sa kojima sam se igrao u Libiji, hladnokrvno ustrijeljen kao mlad čovjek pred svojom zgradom od strane Gadafijevaca. Nije imao oružje, nije imao uniformu, ali je bio "pacov", kako to vole reći ovi Gadafijevci i njihovi simpatizeri.
Nebula

#2575 Re: LIBIJA

Post by Nebula »

Stojadin wrote: sa gadafijem su bili najrazvijenija africka drzava, vidjecemo dokle ce doc sa "demokratijom"
Sa najviše nafte u africi su bili najrazvijenija africka drzava. A bili bi još razvijeniji da vožd nije toliko krao.
Post Reply