Vatikan i Malta? (medju zemljama u kojima je odrzana parada)Rizvan wrote:Države u kojima je prošle godine održan Pride:
Pronađite uljeza!
LGBT parada
- salik79
#1051 Re: LGBT parada
- ¤ jelena ¤
#1052 Re: LGBT parada
Aaaa tamni oblak, sivi, prijeti da nas proguta...
E, neće vala ni ove godine pa da je još toliki!
E, neće vala ni ove godine pa da je još toliki!
- It_is_a_Leclerc
#1053 Re: LGBT parada
Da bismo uopšte mogli razmatrati bilo kakvo napredovanje na putu prema društvu civilizovanih evropskih društava prava manjina, pa i onih seksualnih, će doći na red. Tu stojimo užasno loše. Mi ovdje pričamo o sistemskom kršenju prava na slobodu sigurnog okupljanje koje je ustavom zagarantovano još od vremena Austrougarske. Da ne idemo dalje u prava koja se tiču imovinsko-pravnih odnosa, zdravstvenog osiguranja, reguliranja životnog partnerstva, osude govora mržnje i homofobije u javnom diskursu, i sl.
Međutim, kad-tad će se morati izaći iz tog začaranog kruga. LGBT prideovi ovdje nisu i ne bi bili manifestacija kiča, drag queen perverzija, golih guzica, već hod kojim bi se potakla društvena zajednica za smanjivanje i kažnjavanje zločina iz mržnje, govora mržnje i ostalog. Pa pogledajte u Srbiji kakve su probleme imali, kako je država namjerno pokušavala nasiljem isprepadati LGBTQI zajednicu da odustane od javnog okupljanja, pa je eto prije neki dan stotinjak ljudi pronijelo transparente najnormalnije preko Terazija.
To je prirodan proces i mi ćemo ga kad tad morati proći. Samo je pitanje - želite li na strani historije biti tamo gdje stoje retrogradni, neprijateljski elementi koji su se protivili svakom napretku i svakom pravu, ili na strani historije BiH koja je prihvatila sviju i svakog i dala mu osnovna ljudska prava.
Međutim, kad-tad će se morati izaći iz tog začaranog kruga. LGBT prideovi ovdje nisu i ne bi bili manifestacija kiča, drag queen perverzija, golih guzica, već hod kojim bi se potakla društvena zajednica za smanjivanje i kažnjavanje zločina iz mržnje, govora mržnje i ostalog. Pa pogledajte u Srbiji kakve su probleme imali, kako je država namjerno pokušavala nasiljem isprepadati LGBTQI zajednicu da odustane od javnog okupljanja, pa je eto prije neki dan stotinjak ljudi pronijelo transparente najnormalnije preko Terazija.
To je prirodan proces i mi ćemo ga kad tad morati proći. Samo je pitanje - želite li na strani historije biti tamo gdje stoje retrogradni, neprijateljski elementi koji su se protivili svakom napretku i svakom pravu, ili na strani historije BiH koja je prihvatila sviju i svakog i dala mu osnovna ljudska prava.
-
Rizvan
#1054 Re: LGBT parada
Malta od prošle godine priznaje i istospolne brakove....salik79 wrote:Vatikan i Malta? (medju zemljama u kojima je odrzana parada)Rizvan wrote:Države u kojima je prošle godine održan Pride:
Pronađite uljeza!
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Malta
Svijet ide naprijed, po pitanju slobode izražavanja seksualnog indentiteta, samo mi stojimo u mjestu ili bolje reći nazadujemo.
- salik79
#1055 Re: LGBT parada
Zato i jeste uljez. Konzervativno katolicka zemlja, a pederluk legaliziran. A nisam znao da je parada odrzana i u Vatikanu.Rizvan wrote:Malta od prošle godine priznaje i istospolne brakove....salik79 wrote:Vatikan i Malta? (medju zemljama u kojima je odrzana parada)Rizvan wrote:Države u kojima je prošle godine održan Pride:
Pronađite uljeza!
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Malta
Svijet ide naprijed, po pitanju slobode izražavanja seksualnog indentiteta, samo mi stojimo u mjestu ili bolje reći nazadujemo.
-
4L0n3
#1056 Re: LGBT parada
Kako li si dosao do tog zakljucka iz mog posta zivo me interesuje .. hahhahaBodkin wrote: Jer ni jedna hetero individua ne voli bdsm. Ajd da sam i to cuo. Garant svi gejevi pokupovalo 50 nijansi pa je onakav bum bio
Al haj evo ako hos da se fatas za slamke, i da hetero osobe izadju tako obuceni i naprave skup opet bih smatrao da je to degutantno, znaci kao sto sam u startu naglasio ne smetaju mi gay osobe smeta mi taj specifican pristup protestu..
Ako je cilj pozvati ljude na razum i razumijevanje, izac napolje gologuz i pravit kiceraj od toga NIJE ekstra ideja
-
Rizvan
#1057 Re: LGBT parada
Mene bi stvarno bilo sramota porediti Bosnu i Sarajevo sa državicom u kojoj obitava hiljadu popova i to joj je svo stanovništvo, ili seoce državom Lihtenštajn koja ima 100 puta manje stanovnika od nas....ali eto tješimo se, nismo sami, tu je i Vatikan. 
- salik79
#1058 Re: LGBT parada
Pitao si za uljeza, ja sam ti argumentovano odgovorio, ne kontam sta jos zelis!?Rizvan wrote:Mene bi stvarno bilo sramota porediti Bosnu i Sarajevo sa državicom u kojoj obitava hiljadu popova i to joj je svo stanovništvo, ili seoce državom Lihtenštajn koja ima 100 puta manje stanovnika od nas....ali eto tješimo se, nismo sami, tu je i Vatikan.
-
Bodkin
#1059 Re: LGBT parada
Pa imas i to ali ih to ne cini nestabilnim. Degutantno je druga prica4L0n3 wrote:Kako li si dosao do tog zakljucka iz mog posta zivo me interesuje .. hahhahaBodkin wrote: Jer ni jedna hetero individua ne voli bdsm. Ajd da sam i to cuo. Garant svi gejevi pokupovalo 50 nijansi pa je onakav bum bio
Al haj evo ako hos da se fatas za slamke, i da hetero osobe izadju tako obuceni i naprave skup opet bih smatrao da je to degutantno, znaci kao sto sam u startu naglasio ne smetaju mi gay osobe smeta mi taj specifican pristup protestu..
Ako je cilj pozvati ljude na razum i razumijevanje, izac napolje gologuz i pravit kiceraj od toga NIJE ekstra ideja
- Jack Be Nimble
#1060 Re: LGBT parada
Bio jučer na prvoj paradi. Svašta se ima vidjeti od sisa, guza pa na dalje
Dobro je kada se sve završi pa odeš u kafić i svaki ti homo kupi rundu, valjda moja guza + akcenat me čini privlačnim
Dobro je kada se sve završi pa odeš u kafić i svaki ti homo kupi rundu, valjda moja guza + akcenat me čini privlačnim
-
4L0n3
#1061 Re: LGBT parada
Pa dalo bi se raspravljati u kojoj je mjeri, ili ikako, BDSM oznaka neke psihicke sjebanosti/nestabilnosti, ali to je za druge teme pa necemo pajelBodkin wrote: Pa imas i to ali ih to ne cini nestabilnim. Degutantno je druga prica
- basicm
#1062 Re: LGBT parada
Opet neko mora dnevnicu zaraditi.
Koliko vas placaju da pricate o ovim cirkuzima?
-
Hakiz
#1063 Re: LGBT parada
Pride na ovim prostorima nema veze sa LGBTQIXYZITD... zajednicom. Pride je javna manifestacija stanja ljudskih prava. Ako nema pridea to znači da su i druge manjinske grupe (Romi, invalidi, nacionalne manjine itd) ugrožene ili direktno od državnih institucija i pojedinaca koji vode državu ili da te institucije i ti ljudi nemaju ni mogućnosti niti želje ni volje da ljudska prava štite i promiču. A to onda znači da pripadamo Turskoj i dalje na istok, a ne EU. A onda, ko nas šljivi.It_is_a_Leclerc wrote:Da bismo uopšte mogli razmatrati bilo kakvo napredovanje na putu prema društvu civilizovanih evropskih društava prava manjina, pa i onih seksualnih, će doći na red. Tu stojimo užasno loše. Mi ovdje pričamo o sistemskom kršenju prava na slobodu sigurnog okupljanje koje je ustavom zagarantovano još od vremena Austrougarske. Da ne idemo dalje u prava koja se tiču imovinsko-pravnih odnosa, zdravstvenog osiguranja, reguliranja životnog partnerstva, osude govora mržnje i homofobije u javnom diskursu, i sl.
Tako da je do nas.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1064 Re: LGBT parada
ma da ih makar plaćaju...basicm wrote:Opet neko mora dnevnicu zaraditi.
- Connaisseur Karlin
#1065 Re: LGBT parada
a osmijehJack Be Nimble wrote:Bio jučer na prvoj paradi. Svašta se ima vidjeti od sisa, guza pa na dalje![]()
- Connaisseur Karlin
#1066 Re: LGBT parada
sto je svrha danasnjh prides u drzavama u kojim imaju ostvarena pravaRizvan wrote:Države u kojima je prošle godine održan Pride:
http://i65.klix.com/23lehl5.gif
Pronađite uljeza!
-
moonca
#1067 Re: LGBT parada
Slazem se.Svakog gologuzog/zu namlatiti zarom.4L0n3 wrote: ne smetaju mi gay osobe smeta mi taj specifican pristup protestu..
- Krokodajl
#1068 Re: LGBT parada
Meni je smiješno ovo, jel to ko tuče LGBT osobe kod nas ?
Nemaju prava ? Pa ko u ovoj državi ima prava, nek sude EU sudu ko Sejdić Finci pa nek čekaju presudu, gledaj u Hrvatskoj što se hampa digla oko Istanbulske, kod nas usvojili prije pet godina narod ne zna ni da su usvojili.
Naš narod zaboli ona stvar za LGBT osobama kao i za bilo kojim drugim grupama, oni vau-vau, mjau-mjau, eko-zeleni, jehovini, hare krišne, LGBT, crnci, cigani...
Gej prajd koliko znam nije zakonom ili ustavom zabranjen u ovoj državi, eno Božo Vrećo em gej em žensko haman, pa nema nikakvih problema, da ne nabrajam.
To što gej prajda nema, pa eto nek ga organizuju, šta treba neko da im Gej prajd organizuje, ne kontam ?
U svakoj zemlji LGBT grupe organizuju Gej prajd, samo kod nas LGBT grupe kukaju i drugi im krivi za nešto, kao i sve ostale NVO i grupe, samo nek je svalit na drugog.
----
I eki, eto Srbija imala Gej prajd, u milionskom Beogradu došlo pedeset ljudi, i sad kao eto Beograd imo a Sarajevo nije, i sad kao Sarajevo treba da bude nešto gore u tom smislu ?
Nemaju prava ? Pa ko u ovoj državi ima prava, nek sude EU sudu ko Sejdić Finci pa nek čekaju presudu, gledaj u Hrvatskoj što se hampa digla oko Istanbulske, kod nas usvojili prije pet godina narod ne zna ni da su usvojili.
Naš narod zaboli ona stvar za LGBT osobama kao i za bilo kojim drugim grupama, oni vau-vau, mjau-mjau, eko-zeleni, jehovini, hare krišne, LGBT, crnci, cigani...
Gej prajd koliko znam nije zakonom ili ustavom zabranjen u ovoj državi, eno Božo Vrećo em gej em žensko haman, pa nema nikakvih problema, da ne nabrajam.
To što gej prajda nema, pa eto nek ga organizuju, šta treba neko da im Gej prajd organizuje, ne kontam ?
U svakoj zemlji LGBT grupe organizuju Gej prajd, samo kod nas LGBT grupe kukaju i drugi im krivi za nešto, kao i sve ostale NVO i grupe, samo nek je svalit na drugog.
----
I eki, eto Srbija imala Gej prajd, u milionskom Beogradu došlo pedeset ljudi, i sad kao eto Beograd imo a Sarajevo nije, i sad kao Sarajevo treba da bude nešto gore u tom smislu ?
-
moonca
#1069 Re: LGBT parada
Da li im je zakonom dozvoljeno da sklope bracnu zajednicu u Bosni?
- Krokodajl
#1070 Re: LGBT parada
Nije, ko ni meni da se kandidujem za člana predsjedništva ili da glasam za člana predsjedništva iz svog narodamoonca wrote:Da li im je zakonom dozvoljeno da sklope bracnu zajednicu u Bosni?
A ni ja ne mogu dvije žene da imam, što ugrožava moja vjerska prava.
-
moonca
#1071 Re: LGBT parada
Mozda ih podrzati, da im se dozvoli bracna zajednica. Sljedeci korak i tebi da se kandidujes za clana predsjednistva..itd.....Krokodajl wrote:Nije, ko ni meni da se kandidujem za člana predsjedništva ili da glasam za člana predsjedništva iz svog narodamoonca wrote:Da li im je zakonom dozvoljeno da sklope bracnu zajednicu u Bosni?
A ni ja ne mogu dvije žene da imam, što ugrožava moja vjerska prava.
- Connaisseur Karlin
#1072 Re: LGBT parada
cirkus od paradeKrokodajl wrote:Meni je smiješno ovo, jel to ko tuče LGBT osobe kod nas ?
----
- Krokodajl
#1073 Re: LGBT parada
Njet, podržati ih neću, ali neću im ni osporiti to pravo, živimo u sekularnoj državi u kojoj bi građanima trebala biti omogućena njihova prava, pa tako i pravo na istospolni brak.moonca wrote:
Mozda ih podrzati, da im se dozvoli bracna zajednica. Sljedeci korak i tebi da se kandidujes za clana predsjednistva..itd.....
Meni to nije na vrhu prioriteta, dapače meni to uopće nije na listi prioriteta, jer lični nisam pogođen, kao ni većina građana ove zemlje, možda je to sebično razmišljane ali je realno i predstavlja prosječno razmišljanje velikog broja stanovnika ove zemlje, ja nisam nikada tražio bilo kakvim procesom da se moja prava meni omoguće, mogao sam, da li bi dalo rezultata ne znam, ali mogao sam i mogu, ali nisam, i to je moj lični problem.
Kao što je i ovaj problem prvenstveno problem LGBT osoba, sada da ne govorimo o istospolnom braku jer do te teme ima ihaha da se priča, moja opaska je bila na to da BiH haman jedina u regionu nije imala Gay Pride, i sada pitam se čija je to nadležnost i ko je kriv što nije bilo Parade ponosa ?
Je li SDA, jesu li ovi što iftare po javnim površinama, jel biskupska konferencija ili neko drugi ?
U Beogradu je prije 15-ak godina Gay pride prošao krvavo, i kod nas je bio onaj neki pokušaj pa se kao pošopali.
Danas, sumnjam da bi im iko išta rekao, da li bi ko otišao na to ? To ne znam, ja ne bi, a ko hoće nek izvoli.
Ne pratim iskreno tu LGBT scenu u nas, ali u posljednje vrijeme vidim dosta članaka na tu temu, opet ne čitam puno jer me interesuje ali mi je drago da nešto pokušavaju da se izbore za svoja prava.
Ne vidim u čemu je onda problem kod organizacije Gay pridea, šta policija im ne da ?
Pa onda organizuj skup mimo policije, digni glas, pa onda ako policija reaguje i ako ih privede, pa ti se nedaj, ako te policija pretuče, e onda je društvo na djelu, jer policijska brutalnost je nešto što ne bi smjeli da prešutimo, i onda društvo treba da reaguje, ako ni tada ne reaguje, onda stari jebiga, mjenaj državu šta da ti kažem.
I u Americi smo imali segregaciju pa je došao Martin Luter pa poveo crnce, nisu bjelci iz Mainea došli tobe pa rekli hajmo dati prava crncima, no su se izborili za svoja prava, žene su se izborile za svoja, i Gay osobe se trebaju da izbore za svoja.
Sljedeće pitanje koje se postavlja je, ako ne mogu to da riješe i da se okupe, znači ili ih ima malo ili su neorganizovani, što je opet njihov problem, jer u tom slučaju postoji milion drugih problema koje ova država ne rješava da bi se njihov tek tako preko noći riješio, welcome to Bosnia šta da kažem.
Da su mnogi čekali da im država nešto da, ne bi nikada ništa ni imali, oni ako hoće da nešto da dobiju trebaju biti glasni.
Možda je glup primjer, ali evo, u Bosni vjerovatno ima više LGBT osoba nego Jevreja, a većina ljudi zna ko je Eli Tauber i Jakov Finci a za nekog eminentnog promicatelja LGBT prava iz neke LGBT udruge ne zna.
Veliki problem su tu i stranke, postoji niz političkih stranaka koje bi po svom svjetonazoru trebale da promiču LGBT prava, evo SDP i Naša Stranka vjerovatno u prvom redu, ali to ne rade, jer kalkuliraju da bi više glasova izgubili ako bi o tome pričali nego dobili, a to je opet njihov problem a ne moj, jer su i naše stranke prvenstveno korporacije koje se jagme za glas, a politiku ostavi po strani.
Zamisli skup SDP-a u nekoj manjoj konzervativnoj sredini, sjede nane u prvom redu i hladno kaže kandidat "Mi ćemo se izboriti za istospolne brakove", ne kažem da bi cirkus nastao i da bi kao u nekim sredinama išli linčovati, ali cijenim da ima ljudi koji bi pljunuli ili glasno opsovali po spisku i kandidatu i SDP-u i rekli kako za Titinog vakta nije bilo pederluka.
- Connaisseur Karlin
#1074 Re: LGBT parada
a mislis da su se gej tako poceli boriti za svoja prava, bez gaca i sa plasticnim penisima na cirkusima od paradaKrokodajl wrote:
I u Americi smo imali segregaciju pa je došao Martin Luter pa poveo crnce, nisu bjelci iz Mainea došli tobe pa rekli hajmo dati prava crncima, no su se izborili za svoja prava, žene su se izborile za svoja, i Gay osobe se trebaju da izbore za svoja.
- Krokodajl
#1075 Re: LGBT parada
Ma ja mislim na normalne parade, ne na onaj kič što bude u Amsterdamu, ali ako misle da se izbore za svoja prava svakako da im je Gay pride potreban da skrenu pažnju na sebe, osim ako ne misle kreirati lobi pa jednog po jednog parlamentarca izlobirati.Connaisseur Karlin wrote:a mislis da su se gej tako poceli boriti za svoja prava, bez gaca i sa plasticnim penisima na cirkusima od paradaKrokodajl wrote:
I u Americi smo imali segregaciju pa je došao Martin Luter pa poveo crnce, nisu bjelci iz Mainea došli tobe pa rekli hajmo dati prava crncima, no su se izborili za svoja prava, žene su se izborile za svoja, i Gay osobe se trebaju da izbore za svoja.![]()
ili zene za svoja prava skidanjem grudnjaka
![]()