Lepa Sela Lepo Gore

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

Post by Fair Life »

grbavica70 wrote:...Novinarka je snimila sta je snimila i bez velike euforije se vratila u Britaniju i tek kasnije, kada je njen gazda pogledao snimke, odlucio je da od bodljikave zice napravi pricu koja ce se prodati sirom svijeta. Vrlo dobro znamo obojica da onaj tuberan nije izgladnjivan, jer su svi oko njega dobro ugojeni, ali je taj nesretnik prikazivan kao jevrej iz njemackog konc-logora, sto je zlocinacki, neutemeljeno, neistinito i krajnje tendenciozno....Znamo obojica da je bio tuberan, zar ne, kao i cinjenicu da to nije bio konc - logor, jer su se IZBJEGLICE ( a ne zatvorenici) nalazi VAN BODLJIKAVE ZICE a ne unutar, sto je jasno bilo kome koji je makar jednom pogledao snimak. Snimak Peni Marsal je postao "slavan" jer je neko provalio da moze dobro da se proda...
Grbavice ne serendaj.
Ja sam izgubio 56 kilograma za vrijeme boravka u logorima. Neko ko je imao 70, pa kad izgubi 25 kilograma kako bi tebi trebao da izgleda. Ti si bezobrazna budala Grbavice.

ImageImage
Image
igla

Post by igla »

to grbavica70
sticajem okolnosti sam u ratu dvije godine bio na Grbavici i tvoje da vojska iz scg nije bila u BiH je suplja
svake sedmice su dolazili vikend cetnici da opucaju koju po sarajevu, oficirski kadr iz scg je uvijek bio zastupljen, jedinice iz vukovara mahom clanovi bijelih orlova, arkanove jedinice(zvezdini navijaci), organizovane grupe pljackasa koji bi svake sedmice planski dolazili pokupiti bijelu tehniku koju su im prodavali lokalni lopovi i narkomani, a koju bi trpali na velike slepere (jedne sedmice sporeti druge tv, treece ves masine)
silovanja i ubistva..................i sve to se po tebi nije desilo
ma odjebi u troskocima pa lozi i provociraj nekog drugog
NetMan

Post by NetMan »

grbavica70 wrote:Film je sranje, nije mi se dopao sekunde, iako sam ga odgledao bar deset puta. Vremenom pametni ljudi shvate da je mentaliet preko Drine mnogo drugaciji od naseg ovdje i zbog toga, izmedju ostalog, i mogu da naprave jedan ovakav film, iako je baziran na realnosti i cinjenicama....

Ukratko, mislim da film antisrpski...iz slijedecih razloga : od, ne znam, sedam vojnika VRS, vise od polovine su kao iz Srbije, od kojih je jedan lopov (ukrao cisternu piva u Njemackoj i popio je na eks), drugi narkoman ( "na ratnoj terapiji"), treci oficir JNA ( koji je na sahranu drugu Titu isao "peske"), dvojica rodjaka - koji su gledali TV prije nego sto su krenuli na ratiste (!?!?!) + , za mene najveca provala, onaj "novinarski smrad" Liza Lanel ( ili, kako li se vec zvala, vrlo bitno), pa onda profesor i naravno, Milan, glavni lik filma...

E sad, po faktima, novinarskog smrada nije bilo, oficira JNA nije bilo, ni lopova, ni narkomana a ni one dvojice " mnogo je/malo je Kume"....Sto znaci, da umjetnik, u ovom slucaju Dragojevic, dozvoljava sebi da narusava strukturu sastava VRS i snima gluposti koje i svijet treba da gleda...

Za sada toliko,
U kojem filmu ti zivis?
Cime se ti radis?
Meni nije jasno ko je tebe toliko zatrovo,napunio glavu s raznim glupostima?Da je Risto Djogo ziv,vjerovatno bi znao odgovor.
Mozda ti psihijatar moze pomoci jer mislim da je za psihologa
odavno vec kasno.
Uzivaj u tom glupom svijetu gdje zivis,valjda ces nekada doci
pameti.
P.S.mislim da nebi bilo lose da se preselis na neki pocetnicki forum
gdje su glavne teme:sume,pecine,zemunice....tamo bi se vjerovatno proslavio sa tvojim komentarima,pokusaj.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

komentari gosp. "grbavice" su odvratni kao uvjek.
kada mu se odgovori on neslusa :-)
vidim to skoro svaki put kad mu neko
odgovori na njegovu tipicnu propagandu
kao "nema logora", "nije bilo genocida"
"nije se Srbija mjesala" itd itd. zato stvarno nema
potrebe komentarisati njegove izjave, sta ces kad je BUDALA. :oops:
grbavica70

Post by grbavica70 »

igla wrote: sticajem okolnosti sam u ratu dvije godine bio na Grbavici i tvoje da vojska iz scg nije bila u BiH je suplja
svake sedmice su dolazili vikend cetnici da opucaju koju po sarajevu, oficirski kadr iz scg je uvijek bio zastupljen, jedinice iz vukovara mahom clanovi bijelih orlova, arkanove jedinice(zvezdini navijaci), organizovane grupe pljackasa koji bi svake sedmice planski dolazili pokupiti bijelu tehniku koju su im prodavali lokalni lopovi i narkomani, a koju bi trpali na velike slepere (jedne sedmice sporeti druge tv, treece ves masine)
Sticajem okolnosti ti nisi vidio Grbavicu ocima osim preko televizije, LAZOVCINO JEDNA. Dalje nema potrebe da pisem i da ti se obracam kao sebi ravnog, jer sa lazovima tvog kalibra ne zelim ni preko ovoga foruma da se dopisujem. Ako ti neko vjeruje, od ovih tvojih, u to sto si napisao, taj je jos gori od tebe...
manijak1

Post by manijak1 »

Znaš šta si zaboravio reći :D ?
Da si ti najgori u svemu.
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ma ovoliko ni ja ne bih bio u stanju slagat'...ovo je bas krupno.
manijak1

Post by manijak1 »

Ma , nadmašićeš samoga sebe :D ne brini ima još vremena.
CiCiban

Post by CiCiban »

grbavica70 wrote:
igla wrote: sticajem okolnosti sam u ratu dvije godine bio na Grbavici i tvoje da vojska iz scg nije bila u BiH je suplja
Sticajem okolnosti ti nisi vidio Grbavicu ocima osim preko televizije, LAZOVCINO JEDNA. Dalje nema potrebe da pisem i da ti se obracam kao sebi ravnog, jer sa lazovima tvog kalibra ne zelim ni preko ovoga foruma da se dopisujem. Ako ti neko vjeruje, od ovih tvojih, u to sto si napisao, taj je jos gori od tebe...
a u kojem crtanom filmu si je ti vidio ocima ..ruzicastu, samo takVVu..kao puding od jagode :) he??
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ma, koliko god ja nadmasio sebe u lazima, opet necu biti ni blizu koliko vi mozete slagati... :sad:
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Eto vidiš :D :D već si uspio :D .
CiCiban

Post by CiCiban »

:sad: ti si fini maji jel' da :sad: :) jer znas da nije pepo lagiti, nece ti deda mraz donijeti poklon :sad:
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

vojsku treba privatizirat i neka brani kapital a ne ljude. jer ako se bude bavila ljudima uvjek ce imati nacional-problema.
Lonac

Post by Lonac »

grbavica70 wrote:Oni novinari koji su zeljeli da dodju, oni su i dosli...bilo je potrebno samo izvaditi akreditacije i gotovo, kao sto je uradila Peni Marsal, "cuvena" novinarka ITN-a...ciji su snimci onog tuberana obisli svijet, kao da je u konc-logoru..
A gdje to bila? Neznam ali ove slike ovde postavljene mi lice na Njemacke konc-logore. Samo sto su slike u boji.
grbavica70 wrote: Sa obzirom da se gro novinara ipak nalazio u Sarajevu, ostaje pitanje kako je moguce da nijedan od tih "slavnih" novinara nije nikad pisao o Caci, logorima po Sarajevu poput "Viktor Bubnja" i "Centralnog zatvora", ili logorima u Konjicu, Tarcinu, itd, itd, Ne, njihove kamere su bile tu samo da snime bombardovanje Sarajeva, koje je cesto bilo izazvano Muslimanskim provokacijama......
Nisu ni bili na poljima smrti u Istocnoj Bosni. Nisu ni bili ni u Brckom gdje je UBIJENO 2000 ljudi, ni u Visegradu gdje su se u Junu 1992 desili najstrasniji zlocini koje bilo ko imalo normalan moze zamisliti. Niko me se Grbavice70 nije penjalo po Kazanima trazeci ubije Srbe ili lutalo po Srednjem da bi snimili desetine leseva ubijenih iz Ahatovica i Dobrosevica. Lista je duga gdje sve strani novinari nisu bili.
grbavica70 wrote: Peni Marsal je bilo dozvoljeno da vidi sve sto je htjela da vidi i da je neko nesto htio da krije ili sakrije od Srpskih vlasti, nikada ne bi mogla doci dokle je dosla, dok njene kolege iz Sarajeva, nisu ni pokusale, niti ih je zanimalo da idu bilo gdje i traze tragove ratnih zlocina nad ne-muslimanima....

Dozvolili su im seljaci i cobani koji pojma nisu imali o politici, sa ovim neznaci da su iz SDA bili imalo bolji sto se ovoga tice. A zar se treba zaboraviti izjava gradonacelnika Foce koji je stranim novinarima rekao da se ponosi sa tim da u njegovom gradu imaju samo 3 Muslimana i da su oni u zatvoru. Pa ti vidi ko vam je bio glavni.
grbavica70 wrote: Oni su uzivali u Holidej Inu, i kada grad nije imao ni vode ni struje, oni su redovno imali i jedno drugo, pili sampanjac, jeli kavijar, sve svjeze dovezeno i isporucivano na hotelske sobe....Kada tako neko nekoga "pripazi", jasno i sta ce ovaj pisati...bez obzira sto je poznata cinjenica da su gazde svih tih novina, bilo da je to RFi, CNN, BBC ili RAI, u poslu sa bogatim Arapima vec decenijama.....
A zasto i ne bi? To oni dosli u Sarajevo da meze i piju posto ih na Rajskoj Dolini niko nije mogao tako lijepo ugostiti?
A ono o Arapima okaci macku o rep, vidi se dobro kako zapad misli o muslimanima a narocito o Arapima.

grbavica70 wrote:
Svi novinari u BiH su imali jasna naredjenja o cemu mogu a o cemu ne mogu pisati...Primjer : Francuski novinar TF1, Bernar Voker, je prvi objavio da za "Markale" nisu odgovorni Srbi nego Muslimani, odmah je istjeran sa posla u svojoj maticnoj kuci...Onda su zavrsili na sudu, par godina kasnije, i tom prilikom je Bernar Voker dokazao da je govorio istinu i TF1 je morala ne samo da ga vrati na posao, nego da mu isplati velike pare na ime materijalne i nematerijalne stete....Kako je on dokazao na sudu za Markale - ne znam, ali je sud presudio u njegovu korist...
grbavice70 rat je zavrsen i nema vise svrhe da se laze. Znas dobro sta je bilo i znas dobro sta si sam uradio, a to sto trazis neko opravdanje samom sebi nije nista lose. Ali znaj da opravdanja za ubistvo nema, osim ako je samo odbrana. Ubijanje zarobljenika i civila nespada u tu kategoriju.
grbavica70 wrote: Po ovome mozemo da vidimo kakve su zadatke imali novinari u BiH i zasto su skoro svi boravili i izvjestavali iz Sarajeva, a ne sa Pala ili Banja Luke, jer je mogao doci ko je htio i kada je htio, ali ih nije zanimalo.

Pare su bile na drugoj strani a niko nije zelio da prodje kao Bernar Voker.
A sta se to moglo snimiti na Palama, izvini ali ja mislim da su snimci ubijenog malisana iz snajpera pored UN transportra malo zesci nego guslanje Radovana Karadzica u prelijepom planinskom ambijentu.
igla

Post by igla »

grbavica70 wrote:

odjebi u troskocima pa lozi i provociraj nekog drugog
ti Grbavice vidio nisi a nikad ni neces iz tog planinskog sela na kojem ucinise grijeh prema covjecanstvu kad ti dadose telefosku liniju.....
KUJTA

Post by KUJTA »

Pa mnogi su govorili u RS da su Lepa Sela bolja od Nicije Zemlje :-D
Kazu da bi po pravilima prije film od Dragojevica prije bio za oskara od fima Danisa Tanovica.
Vidim da i vi hvalite Lepa Sela :-D
manijak1

Post by manijak1 »

Pa mnogi su govorili u RS da su Lepa Sela bolja od Nicije Zemlje
Kazu da bi po pravilima prije film od Dragojevica prije bio za oskara od fima Danisa Tanovica.
Vidim da i vi hvalite Lepa Sela
Šta ti vidiš u svemu tome sem što ne kontam o koji povalama ti pričaš :D :D ?
KUJTA

Post by KUJTA »

manijak1 wrote:
Pa mnogi su govorili u RS da su Lepa Sela bolja od Nicije Zemlje
Vidim da i vi hvalite Lepa Sela
Šta ti vidiš u svemu tome sem što ne kontam o koji povalama ti pričaš :D :D ?
O vodoprivredi :D
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Nicija Zemlja je bolji, o tome nema govora :D
Mahalac

Post by Mahalac »

E pa stvarno ne mogu da vjerujem više da se poslije svega kroz što smo prošli ovdje neko raspravlja i ubjeđuje sa četnikom da je četnik i sve ostalo što ide uz to.

Moderator hladno pušta ove nebuloze i provokacije naravno da se forum posječuje što više bez obzira šta se sve izjavljuje, mada u posljednje vrijeme to poprima zabrinjavajuće faze iako se radi o obićnoj "anonimnoj" web-prepirci forumskog tipa.

Šta uvijek treba reči da fala bogu dragom mi znamo definitivno ko smo, šta smo i s kim imamo posla ovdje u ovoj našoj lijepoj BiH te da se reprize više nikad neče dešavati a ovaj grbavica70 i ini što žude da nam budu blizu pa makar to bilo ovako elektronski treba da znaju da se drže svog ss-cafea fino izdogovaraju i skontaju kako su oni u pravu kao i uvijek i dogovore da krenu brate fino u kakvu konkretnu akciju (jer i para je u njiha sve manje).

E tu -bi i če- dobiti pravi "odgovor" ni blizu kao onaj iz nedavne prošlosti i to je jedini način konverzacije s njima-kao takvim.

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
Post Reply